Gå til innhold

Andre Nyttårsdag

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

Innlegg skrevet av Andre Nyttårsdag

  1. Ekspertkommentator skrev (1 time siden):

    Hva om vi ilandfører endel gass i Norge, produserer strøm med "CO2 capture".
    Dette er jo mye mere effektivt enn å sende den samme gassen ned til Europa.

    Det kommer bare til å skje dersom gassprisene går ned, samtidig som elektrisitetsprisene fortsetter å være høye.

    Equinor har allerede ett gasskraftverk, på Mongstad utenfor Bergen. Men det er ikke i drift, da de med dagens gass- og elektrisitets-priser vil tape penger på å starte det.

  2. Simen1 skrev (11 timer siden):

    Hvorfor forteller ikke myndighetene at dette er en mye smartere måte å møte priskrisa på? Og iverksetter tiltak som går målrettet på strømsparing? F.eks ekstraordinære midler til Enova for å subsidiere enkle men effektive energisparetiltak som f.eks kjøp av varmepumpe.

    Regjeringen er nok mest opptatt av kraftsituasjonen kommende vinter. Å subsidiere varmepumper vil i liten grad hjelpe på denne, da etterspørselen allerede er så stor at det er lite ledig kapasitet i markedet.
    Ett annet alternativ kunne være å forenkle reglene slik at også små etterisoleringstiltak kan få støtte, men det er allerede i seneste laget å få dette gjennomført før vinteren. Og mange ønsker ikke å gjennomføre denne type arbeid om vinteren, på bygninger som er i bruk, da etterisolering som regel medfører perioder med redusert isolasjon, for eksempel når en bytter dører eller vinduer.

    • Innsiktsfullt 1
  3. AndersT2 skrev (3 timer siden):

    Er nok noe som må skje etter hvert, hvis de ikke bare bytter ut deler om gangen.

    Holmenkollen som ble bygget om virker ikke å ha mistet sin status som turistattraksjon, selv om Eiffeltårnet er noen hakk mer kjent og ikonisk.

    I dette henseende er nok funksjonen til bygningen ganske avgjørende.

    Funksjonen til holmekollbakken er skihopping, og bakken er bygget om flere ganger opp gjennom årene for å følge med i utviklingen på dette området. Så selv om den forrige Holmekollbakken var ett signalbygg, så var ikke dette avgjørende for populariteten. Og den nye bakken oppnådde raskt samme popularitet ettersom funksjonen var den samme.

    Funksjonen til Eiffeltårnet var å være verdens høyeste bygning, og som første byggverk på over 300 m (over 1000 fot dersom en tar med flaggstanga som sto på toppen) oppnådde det en berømmelse som har vart frem til i dag, selv om det er lenge siden det var høyest. Så dersom funksjonen skal bevares må det nye bygget være ca. tre ganger så høyt som det eksisterende tårnet, eller kanskje til og med så høyt at det bryter 1000 m grensen. Tviler på at Pariserne vil godta at en slik mastodont erstatter Eiffeltårnet. Og en lavere bygning vil miste funksjonen som populariteten til Eiffeltårnet bygger på.

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  4. Redaksjonen. skrev (På 12.7.2022 den 17.30):

    Den skal kjøre en tilpasset versjon av Android 12, som ifølge selskapet ikke inneholder noen unødvendige applikasjoner. Pei sa på lanseringen at de har gjort minst mulig med programvaren på telefonen.

    ...

    Selskapet jobber også med tredjeparts-selskaper for å integrere funksjonalitet man vanligvis må laste ned en app for.

    Med andre ord så er grunnen til at telefonen ikke inneholder unødvendige applikasjoner at disse ikke er klare enda, men de er tydeligvis på veg.

  5. Redaksjonen. skrev (2 timer siden):

     

    • Bruke oksygen I stedet for gass i visse industrier, bytte ut gass med damp som energikilde.

     

    Denne setningen bør skrives om, slik den står nå er den meningsløs.
    - Oksygen trenger noe brennbart å reagere med for å gi fra seg energi, så den kan ikke erstatte gass, noe annet brennbart må tilføres som erstatning for gassen. For øvrig så er oksygen også en gass, det burde vært spesifisert at det er snakk om hydrokarbongass/naturgass
    - Dersom vi ser bort fra enkelte vulkanske områder, så er ikke damp en energikilde i seg selv, men resultatet av at vann er blitt tilført energi.

    • Hjerte 1
  6. Roger Dyrøy skrev (1 time siden):

    At norske politikere later til å tro på klimahysteriet er forstemmende, når det finnes en mange fagfolk å lytte til. Den som tier samtykker.

     

    Tysk fysiker om å stenge atom­kraften: Dummeste beslutning siden 2. verdenskrig

    https://www.document.no/2022/07/11/tysk-fysiker-om-a-stenge-atomkraften-dummeste-beslutning-siden-2-verdenskrig/

     

    Tror du må ha limt inn link til feil artikkel her, denne motbeviser på ingen måte klimahysteriet. Det eneste denne artikkelen gjør er å påpeke at å legge om til mer miljøvennlig drift er dyrt, og har store konsekvenser for samfunnet. Konsekvensene av å ikke legge om er ikke nevnt.

    For øvrig blir kjernekraft regnet som en klimavennlig kraftkilde, så grunnene for at tyskerne har planlagt å legge ned kjernekraftproduksjonen må vær noe annet.

    • Liker 2
  7. Complexity skrev (11 timer siden):

    Kan ikke bare ta en pumpe å fylle bensin så kjøre igjen slik man kan med visse ladere.

    Sånsett er man jo mindre fri på en bensinstasjon.

    Moderne teknologi gjør livet enklere. Hvorfor tviholde på det gamle.

    Med 'fri' mener jeg at en kan tanke på en hvilken som helst bensinstasjon en ønsker, uten å først inngå en avtale med kjeden. En kan også betale uten å opprette brukerkonto eller bruke appen til kjeden.

    Men at en har friheten til å handle hos alle kjedene uten å opprette brukerkonto, er på ingen måte til hinder for at en i tillegg kan oppretter brukerkontoer hos de kjedene en ønsker. Eller bruke appene deres.

     

    Det er ingen naturlov som sier at moderne teknologi må redusere brukernes frihet, dette er først og fremst et resultat av ønskene til de som eier teknologien.

    • Liker 2
  8. 1P4XZQB7 skrev (50 minutter siden):

    Det, samt det faktum at bankkort på sett å vis ‘anonymiserer’ kunden. Og vi vet jo hvor mye dagens blåruss higer etter å kjenne og spesielt kontrollere…, unnskyld, gjete kunden.

    Helt enig, en av hovedbekymringene til Van Tilburg, er nok at ladeselskapene skal bli pålagt å innføre en ordning der kundene er like frie som det kundene hos bensinselskapene er.

    At Van Tilburg omtaler det som 'roaming' når en lader hos flere selskap, viser at han ønsker en løsning tilsvarende den som er på mobiltelefoner, der hver telefon i utgangspunktet er låst til en operatør, og dennes nettverk.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  9. Da vakuumplater ikke kan kuttes til på byggeplassen, så tror jeg ikke produktet er særlig godt egnet til etterisolering inni eksisterende vegg, slik det foreslås i teksten. Det vil ta for lang tid, da en i så fall først må åpne veggen for å ta nøyaktige mål, og så vente mens det produseres og leveres skreddersydde plater etter disse målene, før en kan lukke veggen igjen.

    Derimot bør slike plater være godt egnet til nybygg, og etterisolering av hus utenpå eksisterende vegg.

    Og til issolering av frysebokser og kjøleskap høres det ut som en ideell løsning.

    • Liker 1
  10. ERN skrev (1 time siden):

    Men det er jo et problem med mange slokkeaparater at man ikke kan vite om manometeret har hengt seg opp og ikke virker lenger, ...

    Dersom du ønsker å sjekke manometeret, så legg slokkeapparatet i fryseren en stund.
    Dersom pila viser lavere trykk når apparatet er kaldt, og går tilbake dit den var når apparatet oppnår romstemperatur igjen, så virker manometeret.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  11. bshagen skrev (29 minutter siden):

    Hva er egentlig poenget med Bitcoin når det tydelig følger markedet ellers, bare i enda mer ekstrem grad? 🤔

    Så vidt jeg husker fra da Bitcoin ble introdusert, så hadde de som introduserte den to hovedmål:
    - At valutaen skulle være global, og upåvirket av enkeltlands grenser og lovverk.
    - At valutaen skulle være helt uregulert. Dvs. at verdien utelukkende skulle fastsettes av tilbud og etterspørsel, uten en sentralbank til å stabilisere eller guide kursen.

    Første punktet har de lykkes bare delvis med, ettersom enkelte land, for eksempel Kina, har innført begrensninger på bruk av den.
    Det andre punktet har de lykkes bedre med, og svingningene i verdi er en konsekvens av dette valget.
    Men selv om det ikke ble sagt, så var nok hovedpoenget å gjøre de som startet Bitcoin rike, og dette har de lykkes svært godt med.

  12. atlemag skrev (13 minutter siden):

    Det sier noe om global økonomi ja det er rett, alt henger sammen, de globale krisene berører alle og amerikansk dollar har den foreløpige suverene fordelen av å være verdensvaluta. Så selv om inflasjonen der er høyere enn i Norge så styrkes den, det er mye psykologi.
    Det er ikke svart/hvitt som du forenkler det ned til, at enten er det noe med norsk eller amerikansk økonomi som har skjedd.
    Økonomi er mye mer komplisert enn som så

    Eller, det kan være ganske enkelt. Slik det ser ut nå så kommer det til å bli kornmangel neste år, og USA er en av verdens største kornprodusenter.

  13. johnsø skrev (3 timer siden):

    det med arbeidsledighet er, at lavt ledighet gir stor inflasjon. det bør vedun vite før han kommer til nrk.  inflasjonen er den største trusseln mot oljefondet.

    Ettersom oljefondet er investert i utlandet, så er den reelle verdien til fondet praktisk talt upåvirket av norsk økonomi. 
    Tvert imot, dersom inflasjonen i Norge er større enn hos handelspartnerne våre, kan dette medføre at krona synker i verdi. Noe som sett fra Norge vil fremstå som at fondet blir større, da kroneverdien til fondet vil øke tilsvarende.

    • Liker 1
  14. Er det ikke bedre å la tunellen være som den er, og heller benytte anledningen til å flytte regjeringskvartalet til en tomt der det er plass til det? Så lenge en insisterer på at regjeringskvartalet skal være på en tomt det for lengst har vokst ifra, så vil en ikke få en optimal løsning verken plassmessig eller sikkerhetsmessig.

  15. Jeg har stor forståelse for at en ønsker å ta seg betalt for oppdateringer, det koster jo tross alt en del å lage disse. Men det er ingen ting i en slik abonnementsbasert forretningsmodell som tvinger produsentene til å yte noe for pengene de mottar. De kan fortsette å kreve abonnementsavgift selv om de har sluttet å levere nye oppdateringer.

    For ikke å snakke om problemene dette på sikt vil føre til for folk med eldre biler, en vil få biler der både hardware og software er i god stand, men der de tilhørende funksjonene vil være utilgjengelige, på grunn av at produsentene har tatt ned lisensserverne.

  16. Salvesen. skrev (På 15.5.2022 den 8.23):

    Navigasjon er jo håpløst å selge all den tid det er gratis fra google osv.

    At en tjeneste er gratis nå, gir ingen garanti for at den vil være gratis i fremtiden.

    Ettersom du trekker frem Google Maps, så kan en jo bare se på hvordan en annen av tjenestene til Google, You Tube, har forandret seg de siste årene.

    Noe lignende har også skjedd med nettavisene, der stadig mer innhold havner bak betalingsmur, til tross for at disse består av mange uavhengige selskap.

  17. Outlier616 skrev (1 time siden):

    Det er heller ikke Norge som vil lide av klimaendringer.

    Vel, hvordan klima blir i Norge det gjenstår å se. Og selv om klima i Norge ikke skulle forverre seg, så vil Norge likevel bli påvirket av en eventuell global temperaturøkning.
    Vi importerer over halvparten av maten og praktisk talt alt av klær, en global temperaturøkning vil påvirke disse internasjonale markedene sterkt.
    I tillegg bor det mange folk i områder som kan bli svært utrivelige å bo i, i så fall kan en forvente masseutvandring fra disse områdene, til steder med ett bedre klima, for eksempel Norge.

    • Liker 1
  18. Salvesen. skrev (2 timer siden):

    Skjønner ikke hvorfor folk vill bakover i tid. En god app er jo langt bedre enn kort. Husker ikke sist jeg hadde med meg kort, kanskje når jeg var i USA i mars som backup.

     

    Edit: Når de først er i gang, hva med myntinnkast?

    Hovedsakelig for å tvinge leverandørene til å ha i det minste en felles betalingsløsning, som ikke krever at en oppretter brukerkonto.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...