Gå til innhold

Andre Nyttårsdag

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Andre Nyttårsdag sine prestasjoner

136

Nettsamfunnsomdømme

  1. Alltid skremmende å tenke på hvor mye av det omgir oss med, som er basert på ressurser med begrenset tilgjengelighet. Men det bør nevnes at mange av råstoffene som nevnes i artikkelen, kommer til å bli like høyt belast også uten "Det grønne skiftet".
  2. I det siste har flere kommet med denne påstanden "Ny teknologi har gitt nye muligheter for å bygge ut kraft i vassdrag på en skånsom måte som ikke truer viktige miljøverdier.", men uten å si hvilken ny teknologi det er snakk om. Er det noen som vet hva som er nytt?
  3. Jeg tror vi her bør skille mellom tradisjonell kunst, og digital kunst. Innen tradisjonell kunst er håndverket viktig, og det trengs mye utvikling innen robotikken, før en maskin kan fremstille et verk som ikke kan skilles fra ett som er laget av en dyktig kunstner. Men innen digital kunst er det nok en fare for at markedet kan bli overtatt av AI og script kiddies.
  4. Det kommer bare til å skje dersom gassprisene går ned, samtidig som elektrisitetsprisene fortsetter å være høye. Equinor har allerede ett gasskraftverk, på Mongstad utenfor Bergen. Men det er ikke i drift, da de med dagens gass- og elektrisitets-priser vil tape penger på å starte det.
  5. En kombinasjon av økte CO2 avgifter, og bedre systemer for overføring av elektrisk kraft, har medført at landstrøm stadig oftere er det mest økonomiske alternativet for oljeselskapene.
  6. Regjeringen er nok mest opptatt av kraftsituasjonen kommende vinter. Å subsidiere varmepumper vil i liten grad hjelpe på denne, da etterspørselen allerede er så stor at det er lite ledig kapasitet i markedet. Ett annet alternativ kunne være å forenkle reglene slik at også små etterisoleringstiltak kan få støtte, men det er allerede i seneste laget å få dette gjennomført før vinteren. Og mange ønsker ikke å gjennomføre denne type arbeid om vinteren, på bygninger som er i bruk, da etterisolering som regel medfører perioder med redusert isolasjon, for eksempel når en bytter dører eller vinduer.
  7. I dette henseende er nok funksjonen til bygningen ganske avgjørende. Funksjonen til holmekollbakken er skihopping, og bakken er bygget om flere ganger opp gjennom årene for å følge med i utviklingen på dette området. Så selv om den forrige Holmekollbakken var ett signalbygg, så var ikke dette avgjørende for populariteten. Og den nye bakken oppnådde raskt samme popularitet ettersom funksjonen var den samme. Funksjonen til Eiffeltårnet var å være verdens høyeste bygning, og som første byggverk på over 300 m (over 1000 fot dersom en tar med flaggstanga som sto på toppen) oppnådde det en berømmelse som har vart frem til i dag, selv om det er lenge siden det var høyest. Så dersom funksjonen skal bevares må det nye bygget være ca. tre ganger så høyt som det eksisterende tårnet, eller kanskje til og med så høyt at det bryter 1000 m grensen. Tviler på at Pariserne vil godta at en slik mastodont erstatter Eiffeltårnet. Og en lavere bygning vil miste funksjonen som populariteten til Eiffeltårnet bygger på.
  8. Med andre ord så er grunnen til at telefonen ikke inneholder unødvendige applikasjoner at disse ikke er klare enda, men de er tydeligvis på veg.
  9. Denne setningen bør skrives om, slik den står nå er den meningsløs. - Oksygen trenger noe brennbart å reagere med for å gi fra seg energi, så den kan ikke erstatte gass, noe annet brennbart må tilføres som erstatning for gassen. For øvrig så er oksygen også en gass, det burde vært spesifisert at det er snakk om hydrokarbongass/naturgass - Dersom vi ser bort fra enkelte vulkanske områder, så er ikke damp en energikilde i seg selv, men resultatet av at vann er blitt tilført energi.
  10. Tror du må ha limt inn link til feil artikkel her, denne motbeviser på ingen måte klimahysteriet. Det eneste denne artikkelen gjør er å påpeke at å legge om til mer miljøvennlig drift er dyrt, og har store konsekvenser for samfunnet. Konsekvensene av å ikke legge om er ikke nevnt. For øvrig blir kjernekraft regnet som en klimavennlig kraftkilde, så grunnene for at tyskerne har planlagt å legge ned kjernekraftproduksjonen må vær noe annet.
  11. Antar at forholda på kontoret også påvirker hvor mange som ønsker å jobbe hjemmefra. Det kan nok tenkes at færre en 70% ønsker hjemmekontor dersom alternativet er sellekontor, eller at mer en 70% føler seg uvelkommen når det er free seating.
  12. Med 'fri' mener jeg at en kan tanke på en hvilken som helst bensinstasjon en ønsker, uten å først inngå en avtale med kjeden. En kan også betale uten å opprette brukerkonto eller bruke appen til kjeden. Men at en har friheten til å handle hos alle kjedene uten å opprette brukerkonto, er på ingen måte til hinder for at en i tillegg kan oppretter brukerkontoer hos de kjedene en ønsker. Eller bruke appene deres. Det er ingen naturlov som sier at moderne teknologi må redusere brukernes frihet, dette er først og fremst et resultat av ønskene til de som eier teknologien.
  13. Helt enig, en av hovedbekymringene til Van Tilburg, er nok at ladeselskapene skal bli pålagt å innføre en ordning der kundene er like frie som det kundene hos bensinselskapene er. At Van Tilburg omtaler det som 'roaming' når en lader hos flere selskap, viser at han ønsker en løsning tilsvarende den som er på mobiltelefoner, der hver telefon i utgangspunktet er låst til en operatør, og dennes nettverk.
  14. Da vakuumplater ikke kan kuttes til på byggeplassen, så tror jeg ikke produktet er særlig godt egnet til etterisolering inni eksisterende vegg, slik det foreslås i teksten. Det vil ta for lang tid, da en i så fall først må åpne veggen for å ta nøyaktige mål, og så vente mens det produseres og leveres skreddersydde plater etter disse målene, før en kan lukke veggen igjen. Derimot bør slike plater være godt egnet til nybygg, og etterisolering av hus utenpå eksisterende vegg. Og til issolering av frysebokser og kjøleskap høres det ut som en ideell løsning.
  15. Det blir på sett å vis det samme som å gi ungene trekk i ukepengene. Pengene blir i familien, men ungene oppfatter det likevel som en straff. Spørsmålet i denne saken er vel hvem straffen kommer til å ramme hardest, NAV eller brukerne til NAV?
×
×
  • Opprett ny...