Gå til innhold

Ganklæbb

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ganklæbb

  1. Ole Morten skrev (4 timer siden):

    Akkord generelt har blitt en dårlig deal for de tekniske fagene de siste 15 årene.

    Lederne skal ha en mye større del av kaka en før.

    Det er en fin måte og kvitte seg med arbeidere man ikke er fornøyd med.

    også store reklamsjonskostnader og forsikringskostnader p.g.a byggetiden er kortere og de tekniske systemene innen el , rør og ventilasjon har blitt mere avansert.

    Og ikke få utbetalt akkordoverskuddet er ulovelig. Akkorden er en del av lønna så arbeidsgiveren kan ikke nekte dette.

    krev og få en kopi av timene dine og hvilken prosjekt de er ført på i akkordperioden.

    Gi arbeidsgiveren en ukes frist.

    Gi også Fellesforbundet frist til og ordne opp da de ikke er kjent for og ha vilje til og løse « småe « saker.

    Gi arbeidsgiver og Fellesforbundet en ukes frist ,fortell dem at du vil anmelde saken for tyveri hvis de ikke ordner opp snarest.

    Kjedelig for arb.giver da bedriften må ordne opp i regnskapet for ikke og bli tatt for juks og dårlig reklame for Fellesforbundet som ikke klarte og hjelpe deg.  
     

    Hardt mot Hardt er det eneste som hjelper og de forstår.    Ikke gi deg.

     

     

    Takk for svar! Sendte sms til daglig leder dagen etter jeg ringte og spurte om han hadde funnet ut av timene. Men fikk til svar at han kommer tilbake til meg når han har nøstet opp i problemet. Men skal absolutt purre på han om jeg ikke har hørt noe innen en uke.

    vet det er flere som nylig har sluttet pga uenigheter om blant annet lønninger og dette er folk som har jobbet i firmaet i over 20 år.

    glad jeg går skole og er snart utdannet lokfører. Av det jeg har hørt så er det veldig ordnede forhold, altså som natt og dag sammenlignet med byggebransjen

  2. Startet som lærling i et rørleggerfirma i 2015, men sluttet i 2019 for å gå påbygg. Når jeg var ferdig med påbygg, fikk jeg tilbud om å jobbe i rørleggerfirmaet til jeg skulle flytte til Oslo for å gå lokførerskolen. Ble da plassert på et anlegg hvor vi jobbet akkord. 

    Saken er det at de tidligere kollegaene som jeg jobbet med fikk akkordutbetalingen nå nettopp, og jeg fikk ikke noe. Kontaktet fellesforbundet og de kunne si så mye at de hadde ingen timer på meg på prosjektet. Kontaktet så min tidligere sjef som prøvde å bortforklare ting med at han ikke visste at jeg var på prosjektet. Og timene mine hadde han ikke sett. Dette høres fryktelig rart ut. 

    Noen andre som har opplevd noe lignende? eller har innspill?

  3. Heisann, kjøpte en ny macbook air i sommer. Har ikke brukt den så mye, men mest brukt til videokonferanser til skolebruk. Men i det siste har jeg lagt merke til at høyttaleren på venstre side skurrer, spesielt ved lyse toner og snakking.

    kan det være at høyttaleren er sprengt? Noen råd eller noen som har opplevd det samme?

  4. Navidzardi skrev (3 timer siden):

    Har noen spørsmål angående opptak med studiespes. Det står på siden at «Kvalifiserte søkere rangeres etter poeng som de får på bakgrunn av karakterer i det skolen mener er sentrale fag.» 

    hva regnes da som «sentrale fag». er det alle fag på vitnemålet mitt?

    Folk med studiespes er ekstremt dårlig stilt da vi ikke kan få alderspoeng, realfagspoeng og 23/5-regelen gjelder ikke... mens alle med fagbrev i noe random for alt mulig av ekstrapoeng. Pussig

    De regner vell med alle fag + det som står beskrevet i bildet.

    jeg gikk påbygg til generell studiekompetanse nå nylig, men søkte meg inn til skolen med svennebrevet som rørlegger. Noe som ga meg flere poeng

     

    7F606E97-CF31-4DFA-97AB-88355F341EC8.png

  5. Følte denne tråden var relevant akkurat nå. Skulle en tur til midtbyen i Trondheim for å veksle inn kontanter. 
    parkerte bilen rett utenfor og gikk inn på parkeringsappen for å betale. Klarte da selvfølgelig å trykke på feil bil.. en bil som en kompis tidligere eide som ble vraket for ett år siden. Min bil og bilen jeg betalte for har begge reg nummer som starter på bp, så jeg trodde alt var riktig? kommer ut og en gul lappe ligger under viskeren. Har allerede sendt inn klage, men sånn som jeg har skjønt det, så er parkeringsselskapene veldig vrange

  6. Noen her som skal begynne på skolen før jul og skal leie hybel i Oslo? Har søkt leilighet via sio, men sånn som jeg har skjønt det så er det trangt om plassene i år. Vurderer bare å lete etter noen alternativer på privatmarkedet, men blir fort en del dyrere.. noen meninger?

  7. chippet en BMW 1-serie fra 116hk til ca 190hk. Kjørte med den slik fra ca når bilen hadde rullet 70.000km til 115.000km uten et feilslag og angret aldri. Beste oppgraderingen jeg har gjort med en bil ihvertfall!

  8. simlon skrev (19 timer siden):

    Søkte ikke med fagbrev. søkte bare med vg1, vg2 elektro og påbygg. Når di svarte på mailen så sto det at vg1, vg2 elektro erstatter kravet om realfag. Så også at svar fra samordna opptak kom idag, men har enda ikke fått noe svar, og syntes det var merkelig når jeg fikk mail om at jeg var vurdert som kvalifisert i opptaket. 

    Sånn som jeg skjønner det så har du ikke fagbrev innen elektro? Er kvalifisert med fag/svennebrev, eller studiespes med et av de tilleggsfagene innen søknadsfristen?

    jeg fikk ihvertfall svar på at jeg har fått plass på skolen i dag!??

  9. Har bestått yrkespsykologisk test og venter vell på svar fra helsesjekken og evt om jeg kommer inn! Men bare for å være litt forberedt, så lurer jeg på om noen har noe anbefaling av hybler mtp plassering eller evt de som leies ut av sio?

    er veldig lite kjent i Oslo, så alle tips er velkomne!

  10. Konglaa skrev (15 timer siden):

    Omtrent 46% av utdanning er i praksis mener jeg.

     

    første uken nå skal man kun observere (og stille spørsmål)?

     

    Etter det er det øvelseskjøring, da kjører man selv? mener det er 2 stk på 1 mnd, og den siste er på 7 uker?

    Spennende! Lykke til med praksisen!

  11. OleSK skrev (På 14.2.2020 den 13.09):

    Hvis du ser på rangeringen til opptaket, så får alle med fagbrev 10 poeng. Det betyr at dersom du har 3,5 i snitt fra vgs, så har du 4,5 med fagbrev. Det er blitt mye enklere å nå opp for de med fagbrev, enn de med studiekompetanse. Virker som om opptaket aldri blir helt fylt opp, da noen blir innkalt nesten 1/2 år etter fristen er gått ut. Dette er positivt, men nå godtar de jo alle fagbrev som finnes. Kanskje det blir annerledes i år. Da kan du jo bare søke i år da, så stiller du med fagbrev og vg1/2 karakterer

    Takk for svar! Spent på dette! Men har heldigvis andre skolevalg om jeg ikke klarer opptaket til lokførerskolen. Men er det mye matte oppgaver? Hvordan de kan være, om jeg kan spørre?

  12. Heisann! Er 23år og utdannet rørlegger og går påbygg i år. Så jeg jobbet 1.5 år etter avlagt svenneprøve. Vil jeg slite med å bli vurdert til å komme til opptaksprøvene? Er det noe om man stiller bedre med fag/svennebrev mot de som søker med generell studiekompetanse?

    eller teller det mye med karakterer fra VGS?

×
×
  • Opprett ny...