Gå til innhold

LarsenNis

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LarsenNis

  1. nomore skrev (1 time siden):

    Jeg hadde ikke akseptert dette.

    Slik jeg tolker uttalelsen fra verkstedet så sier de nå "nå som du truer med heving av kjøp så skal vi beholde bilen hos oss til vi har løst problemet! så du ikke hever kjøpet...".

    Og ut fra hva jeg ser at du skriver så har de prøvd avhjelp før. Flere ganger?

    Da sender du kontaktpersonen din på verkstedet en hyggelig og bestemt e-post hvor du sier at du krever å få hevet kjøpet. Henvis til tidligere avhjelpsforsøk og skriv at du ikke har fått det du har betalt for, og de har hatt flere forsøk på seg til å yte avhjelp. Noe du ikke har fått siden mangelen fortsatt er til stede. Og du er nå avskåret igjen fra å bruke produktet du har kjøpt da de skal prøve på ytterligere avhjelp. Om du ønsker å være ekstra hyggelig kan du takke for engasjementet de har vist men at nå er tolmodigheten din brukt opp. Gi de noen dagers frist på å bekrefte heving av kjøpet.

    Dersom du har NAF medlemesskap ville jeg benyttet meg av advokaten der for litt rådgiving før du sender hevingskrav. Det er tross alt gratis.

    Dersom du ikke hører noe innen fristen du har gitt de, eller får avslag, så klager du de inn til forbrukertilsynet umiddelbart. Det vil bli en krevende prosess så få den påbegynt så snart som mulig.

    Har du leiebil forresten mens den er på verksted?

    Har ikke NAF-medlemsskap. Men kanskje jeg kan kontakte forsikringsselskapet mitt (Gjensidige)

    Jeg hadde bilen inne på en kort sjekk i forrige uke (fikk leiebil), og skal inn med den igjen i neste uke eller uka etter, når de får tisendt ny enhet (da vil jeg på nytt få leiebil).

  2. Edit:
    Bilforhandler skal nå bytte enhet en av de neste ukene. Deretter har de sagt at bilen ikke leveres ut før pålogging(brukerkonto) og app er fikset.. Jeg har ikke fått noen konkret dato for når. Bare at de satser på at problemet blir løst når jeg skal få bilen tilbake.

  3. Ok, takk for godt svar!

    Det er jo litt uklart eksakt hvor mange ganger de har hjulpet meg. Jeg har kontaktet både forhandler og Nissan kundeservice per epost utallige ganger.. jeg har vert opp til forhandler to ganger der de har prøvd å legge til bil i appen, uten å lykkes. Selv har jeg blitt kontaktet av Nissan kundeservice to ganger per telefon, uten at de har klart å hjelpe meg videre. Forhandler har også purret på Nissan kundeservice for svar.. men ingenting har skjedd. Noen ganger har forhandler purret på svar, og Nissan kundeservice har ringt meg rett etterpå, uten å ha klart å løst feilen. Så hører jeg ikke noe mer..

    Da jeg sendte mail om å heve kjøpet tok forhandler kjapt kontakt og ville ha bilen til ny sjekk. Senest for en uke siden var jeg altså opp med bilen for ny undersøkelse, der de leste av data fra bilen, og venter nå på "ny enhet" som skal skiftes ut. Så får vi se hva som skjer..
    I mellomtiden skulle de også prøve på nytt å låse opp min konto, slik at jeg kunne logge meg på. Det er altså hovedsaklig to ting som ikke har virket siste 5 mnd; min you+nissan-konto er ikkje tilgjengelig óg det kommer opp feilmelding når bilen legges til i app. Appen er helt utilgjengelig. Det samme gjelder You+Nissan.

    Vel.. jeg er usikker på hvordan jeg går videre med dette.. jeg må vel gi de enda en ny sjanse nå? Bør jeg kontakt mitt forsikringsselskap for rådgivning? Evt NAF? advokat..?

  4. Jeg har ikke kommet stort lenger her.. forhandler prøver på nytt å rette opp i feilen.
    Jeg har altså vert hele 5 måneder uten tilgang til hverken Nissan Connect og You+Nissan. Altså hele vinteren.

    Hvilke rettigheter har jeg? Hva kan jeg gjøre? Takknemlig for all hjelp.
    Hvem kan jeg evt kontakt for videre hjelp? Naf? mitt forsikringsselskap?


    I løpet av disse 5 månedene har nybilprisen sunket med 46.000.. ganske fortvilende.
    Om jeg hadde solgt bilen nå (forutsatt at de får rettet opp i feilen med tilgang til app og you+nissa) så taper jeg trolig 70.000

  5. Da har jeg utformet et skriv, dokumentert all epost-, sms- og telefonkorrespondanse med forhandler og Nissan siste 5 mnd,  samt lagt ved en detaljert beskrivelse av feilen.

    Totalt ble det 30 vedlegg med utskrift av eposter, feilmeldinger og div.

    Jeg skal holde dere oppdatert på fremgang i saken

     

    • Liker 5
  6. Axefjord skrev (2 timer siden):

    Du kan søke etter tidligere saker på hos forbrukerklageutvaget. Kanskje det finnes lignende saker der. 

     

    Det sagt, både å sjekke batteri og forvarming er jo viktige funksjoner. For å heve kjøpet må det du mangler være "ikke uvesentlig". Jeg vil påstå at disse funksjonene er "ikke uvesentlig", og at du kan kreve heving. I motsatt fall har du uansett krav på erstatning. 

     

    Uansett, du må reklamere på bilen først, om du ikke har gjort det. Så må forhandler ha rimelig tid å fikse problemet. Så kan du evt kreve heving. 

     

    Ved heving kan du kreve renter siden kjøpsdato. Selger kan kreve bruksfradrag, som ofte tilsvarer rentene. Dvs, du får tilbake kjøpesum. 

    Ok, så jeg burde ha reklamert med en gang? Takk for info... da skal jeg få gjort det snarest.

  7. Thor. skrev (1 time siden):

    Nissan Connect fungerer fint på min bil, en Leaf Nordic 2016. Det var en periode den ikke fungerte fordi gratis-lisensen var utgått. Det var ingen tydelige feilmeldinger på hvorfor det ikke fungerte, men etter en, og bare en telefon til support så ordnet det seg raskt. Jeg fikk da en ny gratis lisens.

    Jeg bruker dog appen My Leaf som er 3dje parts app laget av en danske. Mye mer praktisk hvis man bare skal starte fjernvarming for den er mye kjappere.

    Jeg vet at mange opplever at appen ikke fungerer i perioder. Hos meg er det ikke det som er problemet. Jeg får feilmelding før jeg får etablerert/oppretter bilen med vin-nummer i appen. Ingen apper (heller ikke tredjeparts-apper) fungerer derfor. I tillegg har de bedt meg teste med flere ulike brukere (jeg har teste med så mange som 4 ulike brukere/eposter). Det har så langt resultert i at jeg nå ikke engang får logget på hverken app eller You+Nissan. Jeg har også gitt ifra meg brukernavn+passord og telefon til forhandler.. de har vert i kontakt med Nissan.. men prøvd og ikke kommet videre. Nå ser jeg ikke noe annet valg enn å hevet kjøpet. Jeg er ikke interessert i denne bilen når ikke alt virker. Jeg har "topputgaven" av Tekna.
     

  8. Den fungerer stort sett på alle andre norske biler, det får jeg ihvertfall opplyst fra forhandler, og det samme gjelder når jeg forhører meg på div forum. Det er forsåvidt veldig mange som har store problemer med appen, men den fungerer "iblant" for de fleste har jeg fått inntrykk av.

    Men i mitt tilfelle startet det med at forhandler ikke fikk til å legge til appen da jeg skulle få utlevert bilen. Vi fikk feilmelding. Forhandler fortalte meg at dette ikke var unormalt, og ba meg prøve på nytt når jeg kom hjem. Jeg fikk samme feil. Etter å ha kontaktet Nissan kundeservice en rekke ganger ba de meg opprette ny bruker (faktisk har jeg til nå opprettet 4 brukere som jeg har brukt til å teste appen). Det har resultert i at tilslutt ikke engang får logget på appen, eller You+Connect.

    Jeg har jevnlig vert i kontakt med Nissan kundeservice og forhandler gjennom 5 måneder, men er ikke kommet nærmere noen løsning. Forhandler purrer på kundeservice og Nissan kundeservice sier at "teknikere" jobber på spreng. Det har de sagt i 5 måneder nå. Jeg er dritt lei både bil og at appen ikke virker.

  9. Hei,
    jeg har en ny Nissan Leaf 2019 Tekna kjøpt i Østfold. En av grunnen til at jeg kjøpte bilen var å få muligheten til å benytte meg av Nissan Connect - en app som gjør at jeg kan se lading på bilen, forvarme den etc. D

    Denne appen har jeg aldri hatt tilgang til. Nissan Connect har ikke fungert. Jeg får feilmelding både når jeg prøver å legge til bilen/VIN-nummer og når eg prøver å logge på You+Nissan på nettsiden. Forhandler har heller ikke fått til å sette den opp, og heller ikke Nissan kundeservice eller teknisk avd. har klart å fikse feilen. Det har nå gått 5 mnd siden kjøp. Både forhandler og Nissan kundeservice sier dette har høyeste prioritet, men det hjelper ikke mye når det er null fremgang. Jeg har mistet fullstendig tillit til at de klarer å fikse det. Jeg aner ikke hvor mange epost jeg har sendt til de om denne saken...

    Kan jeg heve kjøpet av bilen på dette grunnlaget? Jeg mener å ha kjøpt et produkt med store mangler. "Nissan Connect" er det første som vises når jeg starter bilen.. og jeg har ikke tilgang til systemet som jeg ble lovet.

    Hvordan går jeg isåfall frem for å heve kjøpet? eller er det helt nyttesløst?

    Jeg ønsker også å selge bilen.. men hvem vil kjøpe den når Nissan connect ikke fungerer..?

×
×
  • Opprett ny...