Gå til innhold

Sharpings

Medlemmer
  • Innlegg

    729
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sharpings

  1. Min Mac med Safari nekter å laste inn VG Live. BG.no går helt fint, men akkurat VGLive er bare en blank side. Chrome på samme maskin klarer det helt fint. Det gjelder faktisk alle 3 macene jeg har i huset med 3 forskjellige versjoner av OSX. VG live nekter å laste. Dette har fungert helt fint tidligere. Noen kloke hoder som kan hjelpe meg med en løsning? Vil gjerne fortsette å bruke Safari.
  2. Leker med tanken på å ha en Samsung Galaxy Z Flip i lomma for å spille musikk mens jeg kjører, ta noen bilder på ferie og vanlig bruk. Men noe stopper meg. Holder skjermen? Den skal jo brettes og åpnes og brettes igjen et utall ganger. Og ja, Samsung påstår at den skal tåle ca 400.000 brettinger. Men hvor mye tåler skjermen seriøst? Ikke sånne fantasitall fra reklamen liksom. Er det noen som har en Z Flip som kan fortelle om sine erfaringer?
  3. Men når konkurrentene tilbyr bedre resultat rett ut av esken, uten å måtte lære seg, da skal det mye til å lokke til seg kunder med de stive prisene som er nå om dagen.
  4. Jeg synes også at det som trekker mest ned når det gjelder Sony sine telefoner er kamera-appen. Den er ikke bra i det hele tatt. Kanskje den er bra hvis du er litt proff, men folk flest er ikke det. Folk flest vil ha point and shoot funksjonalitet og der ligger Sony langt bak de andre. Trist egentlig når de faktisk lager både bra kameraer og brukbare telefoner i utgangspunktet.
  5. 100% på 13 PM og 99% på 11 PM
  6. Har gått til innkjøp av en iPhone 13 Pro Max for å erstatte min trofaste 11 Pro Max. Men det forundrer meg litt at min 3 år gamle 11 Pro Max har en god del bedre batteritid enn den nye 13 PM. Er dette å forvente? Er det 5G som tar så mye mer strøm? Vurderer faktisk å selge 13 PM igjen og bare beholde 11 PM et par år til. Ytelseforskjellen er ikke noe jeg legger merke til, og kameraet oppleves heller ikke mer enn marginalt bedre. Og så tung den er i forhold. Noen som har lignende opplevelse?
  7. Samsung Galaxy A9 er treeeeeig! Har en sånn på jobben og alt går ganske sakte. Hadde heller satset på en Xiaomi Pad 5 eller en iPad. Mye bedre ytelse.
  8. Det blir litt spesielt å klage på at Apple lager dårlige greier, når du har kjøpt noe helt annet da. Det blir som å klage på Samsung fordi Nokia laderen ikke passer.
  9. Enig i det. Bare den billigste har beskrivelsen Apple produkt.
  10. Den billigste er laget av Apple og den andre er laget av et selskap som mener de lager bedre ting enn Apple. Hva de baserer det på er jeg ikke sikker på.
  11. Enig med den, men vi må også ta høyde for at noen mennesker er så nedkjørt og utmattet at de rett og slett ikke ser noen løsning, og derfor gir opp. Disse trenger også hjelp. Rådgivning og støtte heller enn penger kastet i sin retning. Men staten Norge klarer ikke å tilby hjelp på andre måter. Kjenner selv en ung mann fra Oslo med store lærevansker, men han er oppegående og flink til å prøve. Han har blitt henvist av NAV til en jobbekspert, som skal bistå han i søken på en jobb. Denne "eksperten" har vært utilgjengelig på telefon eller mail i 7 mnd nå. Så det har ikke vært så mye hjelp å få. Nav ber han være tålmodig...
  12. Det er viktig det Plankeby nevner her. Ikke alle har de samme forutsetningene til å lykkes i samfunnet på samme måte. Det er viktig at vi ikke dømmer et menneske som sliter bare fordi vi selv har alt vi trenger. Det skjer ting i livet som endrer på et menneskes situasjon. Noen ganger til det positive. Men altfor ofte til det negative. Har selv hatt en godt betalt jobb hos en veldig respektert arbeidsgiver, men jeg ble sykere og sykere for hvert år som gikk. Løsningen fra HR avdelingen var å gi meg mer å gjøre, samt klage på at jeg var lite lojal mot selskapet. Endte opp på arbeidsavklaringspenger og til slutt i en dårligere betalt jobb som gjør økonomien min mye mer anstrengt enn det den var. Men jeg har det mye bedre enn før selv med mindre penger å rutte med. Hvem som helst kan være uheldig og trenge hjelp. Viktig å ikke kalle folk late eller snyltere fordi de ikke gjør akkurat slik som vi selv. Og det er mange i denne tråden som antar at dette paret bor sammen, noe de kanskje ikke gjør. Ikke alle har noen å dele alle utgifter med. Når det er sagt, mener jeg at med litt rådgivning om økonomisk tenkning er gull verdt, men dessverre vanskelig å få. Det er alltid et sted man kan spare penger. Det er ikke en menneskerett å ha Netflix abonnement. Det er heller ikke en menneskerett å ha bil, selv om dette landet er veldig lite kurant for folk som ikke har bil. Og røyker du mens du klager på at du har dårlig råd, da har du en jobb å gjøre med prioriteringene dine!
  13. Her tror jeg hun mener at hun ønsker å få innvilget uføretrygd. Ikke å bli så syk så hun er ufør. Det er hun kanskje allerede, og siden vi ikke vet noe fra eller til om det, så gjør vi nok best å ikke stille noen fjerndiagnose fordi vi leste en artikkel. Det er dessverre slik at ikke alle kan delta 100% i arbeidslivet. Og ikke alle kan bli friske igjen heller.
  14. Swap eller noe kanskje med den største iPhone modellen? En venn av meg jobber faktisk som gjeldsofferrådgiver for NAV. Han forteller at de er mye som skal til for at folk får hjelp. Det må være helt krise, som at de omtrent bor i et telt og vasker seg i elva. Dette fordi det er en slik rådgiver pr mange tusen mennesker som trenger hjelp. Dette er en av grunnene til at jeg mere det bør innføres et nytt fag i grunnskolen som tar for seg praktisk økonomi for privatpersoner. Slike ting som å kunne regne ut skatt, sette opp budsjett for forbruk og sparing må være viktigere enn nynorsk
  15. Problemet er at telefoner er blitt skrekkelig dyrt de siste årene. Så skal du bruke 2-3000 kr på mobiltelefon anbefaler jeg å ikke kjøpe noe nytt. Men kjøpe noe brukt. En brukt high end modell som er 2 år gammel koster like mye som en billig dritt-telefon fra 2023. Mobiltelefon til den prisen skuffer på alt, og er ikke verdt å vurdere. Du vil irritere deg over at de er treige som fy og at kameraet er dass. Da er det bedre å kjøpe en S20 f.eks som er et bedre valg, men billigere fordi den er noen år gammel.
  16. Prisjakt har jeg aldri brukt. Jeg likte Prisguiden. Det var mye mindre rot der synes jeg.
  17. Nå er det bare butikker som benytter Klarna som betalingsalternativ. Og det er mye feil. Du ser en annonse for iPad 256 GB og tenker, det er en god pris. Du klikker på den og kommer til 64 GB versjonen. Og flere gode priser på mobiltelefoner f.eks leder til reservedeler til den telefonen du trodde du skulle få kjøpe rimelig.
  18. Hei, jeg er håpløs med tall og matematikk, så jeg trenger litt hjelp. Håper noen kan hjelpe meg litt: Jeg forsøker å finne ut hva slags prosentstilling jeg jobber. Er ansatt på timelønn, men kan få 70% stilling om jeg ber om det. På årets første 9 mnd har jeg jobbet tilsammen 811 timer. Deler da dette med 9 og får ca 90 timer pr mnd. Antar jeg korrekt da jeg antar at en vanlig måned er på 150 timer? Så teknisk sett jobber jeg 60%? Så er det dette med lønn. Skal jeg ta utgangspunkt i 12 md eller 11 da jeg har en mnd sommerferie? Hva med feriepengene? Regnes de som lønn eller det de pengene som skal dekke inn den mnd jeg har sommerferie? I forhold til NAV f.eks, skal feriepengene regnes som inntjent lønn? Beklager at jeg ikke kan dette her. Jeg er utrolig flink med helt andre ting enn matematikk og lønn og skatt og slikt.
  19. I min jobb opplever jeg dessverre ofte t folk ikke klarer å bestemme seg og velger derfor å gi ungene sine altfor mange navn. Det må være litt slitsomt å hete Kristine Ann-Helen Andersen Nilsen-Moe. Selv tok kona mi mitt etternavn og beholdt sitt som mellomnavn. Og i ettertid har jeg tatt hennes etternavn som mellomnavn og det har barna også gjort.
  20. En positiv ting med Klarnas nye side er at den er så dårlig at jeg ikke gidder å gå innom der lenger. Dermed går jeg glipp av masse tilbud og sparer derfor masse penger fordi jeg ikke lenger kjøper ting bare fordi det var et godt tilbud. Har ikke kjøpt noe nytt på veldig lenge.
  21. Husk også at ekstra sim ofte kommer med høye etableringsgebyr. Plussmobil har det.
  22. Skjønner godt hva du mener her, men jeg føler det blir en helt annen sak. Jeg mener bare at hvis alle som har et fint og litt sjeldent etternavn skal bytte til Hansen, Larsen og Johansen da mister vi noe.
  23. Tradisjon og alt til side, er noen av navnene litt spesielle? Hvis du heter Hansen og hun heter noe spesielt som skiller seg litt ut ville jeg foretrukket hennes navn. Vi trenger jo litt unikhet. Det er for mange som heter Hansen og for få som heter Tubanius.
  24. Det må jeg undersøke nærmere. Takk for tipset
×
×
  • Opprett ny...