Jump to content

JØI

Medlemmer
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JØI

 1. Jøss, oppegående respons fra Bellona. Så ikke den komme, men all honnør til Bellona for å ha bakkekontakt her.
 2. Angriperne fra resurssterke organisasjoner, også kjent som etterretingstjenester, er allerede inne. Vi kan glemme å beskytte oss mot disse.
 3. Hvis du leser hva jeg skriver så ser du at jeg gir støtte. Støtten ligger i å lytte til fagfolk og så reflektere seg derfra. Men det krever at hangar lyst å endre seg. Det krever at han har lyst å bli een bedre utgave av seg selv. Uansett hvor tragisk en forhistorie er, og det er den, så ligger fremtiden foran en. Fortiden kan en ikke endre, bare ta konsekvensene av. Her handler det om å måtte ville utvikle seg. En prosess som er vond som faen for du må gi slipp på den du er i dag for å bli en bedre person i fremtiden.
 4. Fordi om en ikke ønsker å endre seg så er det ingenting noen kan gjør for noen. For å illustrere med en eldgammel vits. Hvor mange psykologer trenger du for å bytte en lyspære? En! Men lyspæren må ville det selv. Hvis en ikke er klar over disse tingene selv så vil en heller aldri klare å utvikle seg. Hvis en ikke er klar over disse tingene så kan en heller aldri sette seg mål for å oppnå endring. Det er helt opp til TS å velge hva han selv vil. Jeg sier ikke at å utvikle seg er lett. Det er vanskelig som faen og krever vilje og langsiktighet. Det krever at en lytter til fagfolk og prøver å innse hvorfor fagfolkene har rett. Når hele verden tar feil da har en ett svar, nemlig at en selv har tatt feil.
 5. En gjennomført god person stiller ikke dette spørsmålet. En gjennomført god person vet at verden er mye mer sammensatt enn som så. En gjennomført god person fremhever aldri sin egen godhet. Du virker å ha en personlighetsforstyrrelse som hindrer deg i å utvikle deg selv. Du er mer opptatt av deg selv og din egen selvbekreftelse enn andre mennesker. Diagnosen fremstår, for meg som legman, helt korrekt. Så da må du spør deg selv, hva slags menneske ønsker du å være og hvordan har du tenkt å komme deg dit?
 6. Enten på tog eller ved destinasjon må det være mulighet for frokost og dusj. Først da kan nattoget være et fullverdig alternativ til å overnatte på hotell. Når reise og hotell integreres får du et produkt hverken fly eller hotell kan konkurrere mot.
 7. Det er akkurat det jeg mener. Litt slik som barn i usunne hjem er lojale mot sine foreldre.
 8. Om du aldri har levd i er stabilt harmonisk rusfritt forhold så opplever du jo hverdagen som mye bedre når partneren slutter å slå. Det er ikke dermed sagt at ting er bra. Sånn er det med Y også. Så vi tilgir dem fordi de vet ikke bedre. Og så tar vi imot dem med forståelse når de våkner og vil ut av det destruktive forholdet.
 9. Det er en skam at aldri fikk livstidsstraff. Massemord gjennom forsikringssvindel er lønnsomme greier.
 10. Her har vi et eksempel på en forbedring: "Ja, forholdet er mye bedre nå. Før både drakk og slo han, nå bare drikker han." En tydelig forbedring, men fremdeles alt annet enn akseptabelt.
 11. Det sier litt om utgangspunktet når minimale og helt opplagte forbedringer blir nyheter.
 12. Med litt flaks innser en kanskje at det er bedre å la eldgamle mennesker dø enn å rive ned økonomien.
 13. Lag et abonnement som er reklamefritt og jeg skal abonnere ett år minimum bare for å støtte den gode saken. I en digital verden burde en klare å lage reklamefrie alternativ. Jeg betaler gledelig for å slippe reklame og produktplasseringer.
 14. Kan gjengen starte en go fund me? Jeg spytter inn en 1000-lapp.
 15. Se på Simen1 sin kommentar rett over der du siterer meg. For han med korrekte tall og se hva regnestykket blir. Da har vi ikke en gang snakket om hva som skjer om vi bygger robotisert produksjon av forskjellige typer industri. Strøm er og blir en råvare som stiger i verdi om den foreldres. Da er det idioti å kvitte seg med den sånn at konkurrenter bygger opp sin industri.
 16. https://www.wired.com/story/china-is-still-building-an-insane-number-of-new-coal-plants/
 17. Hvis hver en hytte og skur i fattige land hadde fått lys, varme og kjøling fra solceller ville helsegevinsten alene mest sannsynlig knust den skatteprosenten du snakker om. tenk deg kjøleskap, komfyr, mikroovnene, vannrensing med mer. Billig, ja helst nesten gratis energi til alle, vil revolusjonere verden innen helse, levestandard og det meste annet.
 18. Ja, jeg synes det er helt greit at de som har fire fem år igjen av livet dør om alternativet er et tiår eller to med økonomisk elendighet for de kommende generasjonene. Hadde det vært motsatt at det var de under 20 som døde så hadde jeg stemt for å stenge ned hele Norge ala Kina. Hensynet til de mange oppveier hensynet til de få. Vi har en plikt i å la de som kommer etter oss komme til en bedre verden enn det vi selv gjorde. Da må en innse at å leve er å dø og at når en er over i pensjonistenes rekker så er døden noe du skal forvente hver eneste dag. Vi skal ikke drive familier fra hus og hjem og inn i økonomisk ruin for å redde livet på de over 80.
 19. Vi ville hatt mer igjen for å fordele råvarene her hjemme. Enten vi snakker sjømat eller strøm. Flere arbeidsplasser. Større bredde i næringslivet. Mulighet for ekstremt høy grad av automatisering. Men fir politikerne er det viktigere å få en posisjon i utlandet enn å bygge Norge og ta vare på oss som bor her.
 20. Det koster å bygge utenlandskabler sånn at vi kan kvitte oss med strømmen i stede for å investere i eget land.
 21. All infrastruktur i Norge underdimmensjoneres. Det vil si, da Ekofisk og Statfjord ble bygget tok en hardt i fordi en manglet erfaring. Det betaler seg helt hinsides nå. Etter hvert som en fikk erfaring gikk dimensjoneringen ned og vi endte opp med Yme. Dessverre forstår ikke politikere og blåruss regnestykket over.
 22. Hva om tilbudet er at det er 75% sjangse for at flyet lander trygt nok og 50% sjangse for at fallskjermen virker, ler 99% sjangse for at den andre fallskjermen virker. Hva vil du da velge?
×
×
 • Create New...