Jump to content

HTTP80

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

206 profile views
 1. Det er derfor definisjonen dyktigste kommer inn. For å jobbe som utvikler trenger man ikke formell utdanning. De flinkeste jeg har møtt har ikke utdanning eller har droppet ut. Koding er litt som fotball, skal du spille i aller høyeste divisjon, så er lønnen deretter. Oppegående arbeidsgivere lar deg vise hva du kan på intervju, så lar man det snakke for seg selv. At "vanlige" kandidater får en startlønn på 550-600 er ikke så rart, da mesteparten som kommer ut fra et sånt studie kan ikke skrive kode og kan deretter ikke sikkerhet. Det er et enkelt regnestykke, hva koster du og hva kan vi tjene på deg. Markedsverdi på noen som KAN Rust og Haskell for eksempel er fort 750-850 i Oslo og mye mer i utlandet. Ja det er faktisk så ille at de flinkeste går rett til utlandet. Har en kjempedyktig venninne som startet nettopp i en mindre bedrift i utkanten av Oslo, nettopp ferdig med BSc. Startlønn 710 og dekket ny laptop/telefon hvert år etc. Kan kode, da blir lønnen deretter. Det er stor forskjell på verdi på noen som kan skrive kode og noen som skal lære seg å skrive kode. Kan du fakturere kunden 1500-1700 kroner i timen 8-9 timer hver dag sier det seg selv at det ikke er noe spørsmål...
 2. Det store spørsmålet er vel egentlig hvor flink du er. Du trenger ikke utdanning, arbeidsgiver som er ute etter kompetanse bryr seg ikke om du ikke har fullført videregående! Disse arbeidsgiverne du nevner er ikke akkurat mye å skryte av og lønnsnivået er lavt (som også faktisk sier litt om kompetansen de har). Jeg stemmer nei, totalt meningsløst! Du kan bruke de årene til veldig mye annet som gir deg et mye større sprang. Rust, Haskell og Nix sier jeg bare! Som alt annet, er du flink er det alltid muligheter!
 3. For å ikke spore av tråden, så legger jeg til hvordan det ser ut for en kamerat som nettopp fikk seg ny jobb. Stillingstittel: Partner Engineer i et FANG-selskap. Jobber i London. Erfaring: 6 Alder: 24 år Arbeidsoppgaver: Alt som er relatert til å implementere en komplett løsning til Google Cloud Goder: FANG-goder Utdanning: VGS Årsinntekt: Rundt 100 000 GBP, som er rett under 1.1 million!
 4. Uten selvfølgelig. Bonus kan ikke beregnes inn i årslønn med mindre det er stadfestet rundt det. Igjen dette varierer fra arbeidsgiver til arbeidsgiver. Uansett så er det lureste i starten å jobbe et sted der man lærer det grunnleggende for å distribuere bra kode. Når man først kan kode, da er mulighetene uendelige og det er du som bestemmer premissene for din kompetanse. For eksempel, hjelper fint lite med 650 i startlønn og flott bonusordning når en med kanskje 450-500 i startlønn utvikler seg fortere og får et svært attraktivt kompetansesett som arbeidsgivere er villige til å betale hva som helst for. Man skal ikke se seg blind på lønn. Kan man kode uansett så vil du få den lønnen du måtte ønske.
 5. Greit tilbud dette, startlønn etter min erfaring er et sted mellom 550-600 for dyktige nyutdannede og 650-700 for de dyktigste.
 6. Veldig lite, rett over et år. Det startet med at jeg ble ansatt i en mindre bedrift som hadde behov for en IT-stilling. Alt var helt kaos og det var null dokumentasjon, utdatert infrastruktur og alt var en stor søle. Jeg begynte med å lese dag og natt om arkitektur. Brukte flere måneder på å lære meg hvordan ting fungerer og hvorfor ting ikke fungerer. Bedriften ønsket å være frampå med fleksibilitet, så jeg bygde det jeg mener er en bra arkitektur for bedriften. Jeg gjorde meg selv arbeidsledig med dette og kjedet meg på kontoret. Valgte derfor å sjekke responsen i markedet og ble helt overveldet. Håper dette svarer godt på spørsmålet ditt!
 7. Så vi ikke sporer helt av her. Ny jobb på på meg fra oktober! Stillingstittel: IT Manager i en mindre bedrift Systemkonsulent innenfor skyteknologi. Erfaring: 5 år (inkludert 2 år lærling) Alder: 22 år Sertifisering: Azure. Arbeidsoppgaver: Alt og ingenting. Brukerstøtte til arkitektur og oppsett av systemer/løsninger. Administrasjon og arkitektur av hybrid og public-skyløsninger. Goder: Det vanlige som "alle" i IT-bransjen har nå til dags. Utdanning: IKT-servicefag Årsinntekt: 530 000, men havner på fort rundt 600 grunnet overtid. 700 000 fast, så har man overtid i tillegg.
 8. Det å inneha en kompetanse som ingen andre har / få andre har er vel en grei pekepinn. Bygge løsninger som ingen andre kan er vel svaret på spørsmålet ditt etter min observasjon.
 9. Det har ingen hensikt med noe som helst utdanning innen bransjen. Dyktige kandidater med svært etterspurt kompetanse er som regel de som ikke har sett snurten av en skolebenk.
 10. Dette er alt for dårlig. Bytt jobb om ikke arbeidsgiver verdsetter deg.
 11. I denne bransjen så har det svært lite å si hvilken utdanning du har. Igjen som alt annet så betaler arbeidsgivere for kompetanse og utførelse av arbeidsoppgaver. 550 er helt innenfor for en som driver med drift og support av forskjellige systemer som kundeansvarlig.
 12. Spennende tråd! Stillingstittel: IT Manager i en mindre bedrift Erfaring: 5 år (inkludert 2 år lærling) Alder: 22 år Sertifisering: Azure. Arbeidsoppgaver: Alt og ingenting. Brukerstøtte til arkitektur og oppsett av systemer/løsninger. Goder: Det vanlige som "alle" i IT-bransjen har nå til dags. Utdanning: IKT-servicefag Årsinntekt: 530 000, men havner på fort rundt 600 grunnet overtid. Blir spennende å se hva som skjer etter forhandlingene for i år. Egentlig fornøyd med lønn, men det er mange som er villig til å "overbetale" for kompetanse i disse dager som kan brukes i vårt favør.
×
×
 • Create New...