Gå til innhold

nyansattnr5

Medlemmer
  • Innlegg

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av nyansattnr5

  1. Foventer du mellom -5% og 5% lønnsøkning, eller ca. 5%?
  2. Mva-en er snodig å regne med. Hvis du tenker på mva som kunden betaler for en time av din arbeidstid, går denne ut i null på begge sider. Hvis du tenker på mva som du betaler for varer du bruker lønnen din på, er denne også snodig å regne med, siden du blir rammet av denne uansett om du har høy eller lav inntekt, eller om du mottar trygd.
  3. Alder: 29 Stilling: Selvstendig IT-konsulent og daglig leder i eget selskap Utdanning: Indøk Lønn og goder: ~2 MNOK. Ingen goder, men har alle fordelene som følger med å ha eget selskap. Erfaring: 4 år
  4. Ser ut som NITO har samme greia, og det står at de kan godta medlemmer uten høyere utdanning.
  5. Send kontrakten din til Tekna. De kan hjelpe.
  6. Ja jeg har livsforsikring. Det koster en slikk og ingenting uansett, så det er litt vanskelig å skjønne hvorfor den er et tema.
  7. "Skattefri aksjegevinst?" https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/skatt/skattemelding-naringsdrivende/fradrag/aksjer/fritaksmetoden/ "Ellers er det vel arbeidsgiver som betaler både overtidsmat, servere, domener og annen infrastruktur. " Jeg er herre over mine egne timelister, så biten med overtidsmat er enklere når du jobber for deg selv. Ja, jeg betaler den selv, men uten skatt opp til 200 kr per dag. "Kompetansehevings/hobby"-serverne mine ble ikke dekt av min forrige arbeidsgiver 🙄 "I tillegg BØR alle ha enkelte forsikringer som uføre, liv og ulykke. De fleste har i alle fall uføre og liv gjennom arbeidsgiver." Jeg har det privat på liv og ulykke. 40G et eller annet et eller annet. Koster 1400 i året. "At du aldri er syk er i utgangspunktet et elendig argument, da dette ikke nødvendigvis er indikator på fremtidig sykdom. Kreft og plutselige ulykker (fall eller påkjørsel f.eks.) bør man ta høyde for, og i rekke tilfeller må/bør dyre behandlinger dekkes det alt ikke nødvendigvis dekkes av staten. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut disse tre forsikringene spesielt." Det er to ting det er vesentlig å skille på. Hvis man er typen som støtt og stadig føler seg pjusk eller har omgangssyke, er dette et stort problem hvis man er selvstendig. De første 14 dagene av hvert sykefravær går på selskapet sin regning. Hvis du tenker tidligere sykefravær av denne typen ikke predikerer framtidige sykefravær... så overrasker du meg.
  8. Hvis katastrofen skulle inntreffe og jeg blir 100% ufør, vil jeg motta de samme månedlige utbetalingene som en annen, vanlig norsk arbeidstager som har blitt ufør. Jeg vil sikkert få litt mer, siden ikke alle får lønn på >6G. Som allerede nevnt, tar jeg ikke ut alt i lønn. På en vanlig måned sparer jeg >100k i omsetning. Hvorfor vurderte familien å takke ja 🤔, og hvorfor er det relevant hvor mye eller lite penger dere hadde?
  9. Jeg er tvunget til å betale skatt og være medlem av folketrygden som alle andre. Hvem har lurt deg til å tro at jeg mangler sikkerhetsnett? Altså, jeg skulle gjerne blitt kvitt det, fordi det ikke er verdt det, men jeg kan ikke. Jeg betaler ut lønn slik at uføregrunnlaget er makset, så jeg vil argumentere for at sikkerhetsnettet mitt er bedre enn for de fleste. Og hvorfor er dette relevant i sammenligningsdiskusjon om lønn 😄 Ekstra uføreforsikring på toppen av folketrygden ville kostet meg 0,4-0,8% av omsetningen.
  10. Lykke til med hva 😄? Vi snakker om nåtiden min, ikke fremtiden min.
  11. 😄"Ikke spesielt interessant"? Hvor forskjellige tror du regnestykkene er fra person til person? Hvis jeg later som jeg er en person som noen gang blir syk, synes forsikringer er interessant, og har tegnet en fet pensjonsavtale, trekker jeg fra kanskje 15% til. Men... jeg har aldri vært syk de siste 15 årene, ser ingen verdi i forsikringer, og som rasjonell investor bruker jeg ingen pensjonsavtale. Jeg har heller ikke regnet på gevinsten jeg får av ubegrenset firmabudsjett til telefon og laptop, skattefri aksjegevinst på firmaets investeringer, (nesten) alle tidsskrift jeg skulle ønske, overtisdmat, skattefrie servere, domener og annen infrastruktur, og en rekke andre ting.
  12. (1) Forskjellen er ikke stor, (2) jeg tar det ikke ut i lønn, (3) jeg fakturerer 2,2-2,3
  13. Jeg er markedsførbar som spesialist på Azure-infrastruktur, og jeg har hatt én stilling med oppgaver som ligner mye på dine. Ble ferdig med MSc i 2020. Stigningen min har vært slik, inkludert bonus, i Trondheim 2020: 750k (konsulent) 2021: 900k (konsulent) 2023: 2000k (selvstendig) Jeg tror du kan få opp til 1.2 mill inkludert bonus som konsulent hos skyspesialister som Innofactor, Orange, Avanade etc. Du kan også bare gå selvstendig og kassere inn 2 mill.
  14. Jamfør siste epost fra Arbeidstilsynet får du ikke lov å bli bemanningsforetak hvis du bare er én person i ASet ditt. Du får høre mer i morgen på seminar, hvis du er påmeldt.
  15. Hva skjer hvis dere vil hente utbytte fra selskapet?
  16. Dette temaet er hett i fora for selvstendige konsulenter, og det har blitt mer og mer aktuelt de siste 6 månedene. Arbeidstilsynet vet ikke. Noen sier vi har fått yrkesforbud, andre sier det går greit. På fredag i forrige uke var det en kar fra BrainBase som ringte Arbeidstilsynet, og han fikk svar at denne saken var blitt diskutert på et arbeidsmøte hos dem samme uke, og de hadde funnet ut at selvstendige konsulenter kan gå og henge seg. Det kommer kanskje en oppklaring på et webinar 23. november. https://www.arbeidstilsynet.no/kurs/webinar-slik-soker-du-om-godkjenning-som-bemanningsforetak/ Vi følger med. I verste fall må vi få inn en dummy-ansatt i selskapene våre. Skal ikke være lett med rødgrønn regjering.
  17. Jeg tror @Gratax sier at kollegaen med 7 års ansiennitet tjener det samme som han med 25 års ansiennitet.
  18. Jeg har erfaring med at nåværende arbeidsgiver er lite innstilt på å la noen fortsette i samme stilling med eget foretak, av forståelige grunner.
  19. Jeg oppga ikke falsk utdanning, men tror ikke det hadde spilt noen rolle. Jeg sendte epost med "GDPR, suck it bitch", de svarte "den er grei sjef". Jeg er ikke jurist, men intuisjonen min sier at bakgrunnssjekkere ikke kan langtidslagre noe om deg hvis du trekker tilbake samtykket ditt. @krikkert?
  20. Det at Semac eller Mosaic vil ruge på informasjonen din for å selge den videre til hypotetiske kunder i fremtiden trumfer ikke GDPR. Har testet dette selv
  21. Å lyge på seg en grad er risky. Hvis det er en inhouse-stilling hvor du har god info på at de ikke kommer til å gjøre bakgrunnssjekk, kan du kanskje slippe unna med det. Men hvis det er en konsulentstilling, er det vanlig at individuelle kunder gjør sin egen sjekk i tillegg. Forskjellige bakgrunnsjekker fra forskjellige leverandører har forskjellig scope, men alle jeg noensinne har tatt har verifisert utdannelsen min.
  22. Jeg tror NPVen din blir høyere med kun BSc. https://en.wikipedia.org/wiki/Net_present_value
×
×
  • Opprett ny...