Gå til innhold

spiraltrollet_1

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

Innlegg skrevet av spiraltrollet_1

  1. 3 hours ago, Psykake said:

    Når du merker at du mister kontrollen over tankene, forsøk å navngi 5 ting rundt deg. Si det høyt.  Repeter. 

     

    Dette kan fungere. Men er det dyptliggende årsaker vil jeg anbefale og ta opp dette med fastlegen din. 

    Du fortjener å ha det bra! 

    :) som når lege skal finne ut om du er psykotisk..hvor er du , hva heter kongen osv :)

  2. datatilsynet burde begynne å bøtelegge all snikfotografering på offentlige transportmidler som ungdommen har det morro med  og som de deler videre på alleslags sider, ofg som er straffbart..det er ikke straffbart å ta bildene , men å dele dem uten godkjenning..dette er et så stort problem at enkelte folk nesten må gå med masker på bussen .. vi trenger ikke et datatilsyn som kverulerer med google, de styrer ikke etter norsk lov anyway..

  3. OAT utgjør forskjellen, jo kaldere jo lavere er mach1 ,  dvs ved standard atmosfære 15 gr celsius tørr luft så er kmt ca 1200 ..

    akkurat denne måtte jeg google..har ikke supersonisk kunnskap..videre skrives det at passasjerfly i denne kategorien har et kritisk mach tall , som nok er et variabelt tall etter forholdene,  meningen med kritisk machtall er å unngå sjokkbølger rundt flyet som vil rive det i stykker i luften.

  4. i praksis så er bakkefarten mindre i motvind og høyere i medvind, samtidig som TAS er høyere i motvind .. ironisk nok så er den indikerte farten i fartsmåleren i cockpit den som viser farten minst riktig , men pilot operating handbook så gir den hastighetene som er utprøvd i forskjellige situasjoner med utgangspunkt i hva fartsmåleren da vil vise og satt det som std fart, f.eks stallspeeds , takeoff og ldg speeds , Vno , Vmc Vne osv

  5. viktig å huske at det er 3 hastigheter som måles i fly..den indikerte , kalibrert for bl.a instrumentfeil ettersom pitottubene er direkte inn i luftstrøm , som måles i airspeed indikator i cockpit , true airspeed TAS , som er den hastighet den relative vind passerer flyet med, og bakkefarten , groundspeed GS , flyets fart iforhold til bakken , måles i småfly etter fysikkformelen fart = vei del på tid ..

  6. 21 minutes ago, VNNI said:

    Jeg har sterkt vurdert og gå tilbake til psykolog igjen. Det er vell en 4-5 år siden jeg var der sist.
    Det og ha fast rutine, bli sunnere, spise frokost, trene osv er ting jeg har tatt tak i denne uken her. Jeg har fått personlig trener som har hjelpt meg med og sette mål og skal hjelpe meg når det kommer til mat også. Jeg har fått sponset turklær av min far og har byttet ut bilkjøring til og fra jobb med og gå. Dette får meg i bedre form + er bra for meg økonomisk.

    Så jeg har klart å satt meg over i forbedringsmodus selv om det er utrolig ustabilt psykisk for tiden. 

    hørt at hvis en er depressiv så mister en tro og håp for fremtiden og gir opp forsøk på å endre veldig fort.. da vil jo heller ikke alkohol virke på humøret i oppstemt retning. du får blande inn psykologen igjen..tenkte det hadde vært en slik inne i bildet ja..det sies jo at det er gunstig å fylle kjøkkenet med kokker :)

  7. 12 minutes ago, VNNI said:

    Beklager det, jeg skrev i grunn et innlegg relativt raskt før jobb i håp om mye og ta tak i når jeg kommer hjem igjen. 

    Utrolig kort forklart: Jeg kunne tenke meg og hatt et sunnere "mindset". Er det realistisk/mulig?

     

     

    Skal definitivt ta en titt!

     

    Jeg tror ikke jeg er redd for normer. Jeg tror jeg er mer redd for og bli såret/behandlet dårlig.
    Et eksempel: Når jeg ble singel nå så ble en av mine største frykter HVEM som kommer til og "erstatte" meg i livet hennes. Hvorfor bryr jeg meg om det? Hvorfor kan jeg ikke være glad på hennes vegne om/når hun finner seg en annen? Det er nok helt naturlig og tenke i fasen jeg er i nå, men jeg hater og tenke slik. Er det ikke mulig og vri tankene over på noe annet?
    Jeg er redd for at hun finner seg noen jeg kjenner/bryr meg om, for da er jeg redd for at jeg kommer til og misslike enda flere jeg bryr meg om. (Ja, jeg bor på en relativt liten plass, så det er ikke "storby fordeler" her)

    hva mener du med de to siste linjene i det tredje avsnittet ditt  i åpningsinnlegget ? uansett , tror det er litt panikk for folkesnakket på bygda di :) og litt angst og sorg .. tror det er mangen som har smakt på det der

  8. forøvrig når det gjelder overskriften på tråden så skal vi jo da huske at det å bli holdt i sjakk av hva andre tenker om en er det som har dannet grunnlaget for de uskrevne normene i samfunnet og som gjør at vi mennesker kan være tett på hverandre  hele tiden..så vi er i utgangspunktet svært opptatt av hva andre folk tenker om seg selv..og derav så blir skam så totalt utslettende.

  9. bakgrunnen for at slike uttrykk ender i slike spørreskjemaer er fordi en eller annen har sittet i en utredning og brukt dette overfor en psykiater ..som f.eks " kroppen føles helt uvirkelig "...hva beskriver den setningen, hva beskriver den tilstanden ? ingenting..ikke en eneste psykolog på denne jord kan si hva følelsen av uvirkelighet er ..og når de selv ikke skjønner hva de setter i diagnoseskjemaene sine , hvordan kan de da anvende det ? begrepet blir brukt i diagnoser for angst..de aller fleste som har angst vet at det uttrykket er helt absurd..fordi det ikke finnes en slik tilstand, uttrykket har ingen substans...slik er det med flere uttrykk som anvendes i den bransjen

  10. det er ikke mulig å svare på dette fordi du bruker typiske psykologiske spøøreskjema uttrykk..slike uttrykk er f.eks " kroppen føles helt uvirkelig" , og som du bruker , fantasier i hodet , litt i bakgrunnen , er ikke helt meg selv ,  jeg hører noe som ikke er der , mørkt , ubehagelig og/eller skummelt , tankemetode , og dette er ødeleggende for deg.. dette er uttrykk og ord som er dratt rett ut fra diagnose-spørreskjemaer hos psykologer, de har ikke substans , de er bare puttet inn i setninger ...men du avslutter så fint med å skrive at dette muligens ikke gir noen mening , og det har du rett i  :)

  11. forøvrig så hevder vitenskapen som nevnt oven, og tar ike hensyn til bernoullis prinsipp om at summen av statisk og dynamisk trykk er konstant i en og samme luftstrøm, og tar utgangspunkt i at hvis luftstrømmen over vingen skal komme til vingens bakpart samtidig som den som går over den krummede vingen så må den som går på oversiden gå lengre..for det er en lengre strekning , litt som hypotenusen i en pytagoras rettvinklet trekant, hypotenusen er lengre enn den liggende katet,. de som hevder newtons tredjelov tar utgangspunkt i seperasjonspunktet for den relative vind foran vingen FØR den når vingen og at den ikke går tilstrekkelig avbøyd rundt overkanten..den relative vin separeres et lite stykke foran vingen der noe av luften går under vingen og noe over..den seperasjonen skyldes motstanden som skyldes at vingen skyver luft foran seg..

  12. On 2/18/2020 at 1:20 PM, WubWub said:

    Jeg føler meg ofte veldig misforstått, mange kaller meg en psykopat eller narsissist. 

    Som den gangen jeg var på reisefot, jeg hadde på meg et par sandaler og sokker. Damen i reisefølget mitt sa "Du kan ikke gå sånn, det er ingen som har sokker i sandaler"

    Jeg svarte "Hva mener du? Ingen har det ? du ser vel at jeg har det"

    Hun svarte "Nei ingen har det"

    Jeg svarte "Hæ? Du ser vel at jeg har det? Kaller du meg ingen eller hva er greia?"

    Hun svarte "din forbanna kuk, du driver å kjører hodet mitt hele tiden, du er en skikkelig drittsekk"

    Jeg svarte "Men, det er jo du som plager meg, hvorfor kaller du meg en drittsekk når det er du som er ufin?"

    Hun svarte "Nei er ingen som går med sokker i sandalene, jeg vil ikke bli sett sammen med deg"

    Så logget jeg på mobilen min, så viste jeg bilder av at andre folk har gått med sokker i sandalene så sa jeg "men du tar feil, er mange som går med sokker i sandalene. så påstanden din er feil"

    sandals-crocs-and-white-socks.jpg

    Jeg viste henne bilder av at påstanden hennes var objektivt feil, men hun valgte og ikke unnskylde seg.

    Så når vi var sammen i utlandet så sa jeg til henne at vi er hver for oss, og at vennskapet var over siden hun hadde valgt å mishandle meg.

    Hun kalte meg en barnslig psykopatisk drittsekk. Men det var jo hun som var slem mot meg og ikke omvendt?

     

    skal si den sokken ble litt av en detonator ja..her har det vært mye uforløst ville sikkert en hjernekrymper sagt...

  13. las nettopp en reportasje om en txi sjåfør i oslo som har en Mercedes amg 63..han hadde prøvd den ut på autobahn i Tyskland..i 311 kmt , og erklærte seg som norges raskeste taxisjåfør :)  nå er amg 73 ute også.. det står ikke maks 250 på speedometra der.. 400 og 500 kmt..verdens raskeste  vanlige bil .. nypris 2.2 mill med ekstrautstyr 2.6 mill , 400 000  bare for ekstrautstyret.. men klart, tiden er ine for å se på amg 63 , brukt.. host...

×
×
  • Opprett ny...