Jump to content

Bruker321

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)
 1. Hmm, usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Legger i såfall ut en zip-fil. Vet du hvordan?
 2. Gimp er et bilderedigeringsprogram, man får ofte oppgaver om å blant annet skalere og endre dimensjonene på bilder, dette kan du enkelt gjøre med Gimp.
 3. Ja, du får alle filene du trenger. Du skal bare ha med datamaskin, og programmene du trenger for å gjøre jobben, du skal ikke trenge å tenke på arbeidsfilene. Hmmm, det er kjipt. Vil du chatte på messenger eller noe? Så kan du få noen filer av meg, som kanskje kan være nyttige til eksamen
 4. Oi, det hørtes ikke så bra ut. Til bilderedigering kan du f.eks bruke gimp. Det er gratis, og relativt enkelt å bruke. Det finnes mange videoer for det på youtube. Testplan er en plan der du beskriver hvordan du vil teste nettsiden din for eventuelle feil eller mangler, og for å sjekke at den fungerer som den skal. For eksempel: 1.0 Oppstart 1 Blir lyttere lastet inn? 2 Er det noen feil i koden ved oppstart (F12). 0 Ved trykk på knapp 1 Får variablene riktig verdi? Tester med alert. 2 Tester om betingelsen med antall mål fungerer korrekt
 5. Det står mer eller mindre vag informasjon i forberedelseheftet. Jeg tror ihvertfall vi får flytdiagram, testplan og bilderedigering. Det kommer også til å bli oppgaver hvor det er hensiktsmessig å bruke flerdimensjonal array med løkke, i tillegg til oppgaver med if-setninger og variabler. Men akkurat hva slags oppgaver går ikke an å si.
 6. Kikk på tidligere eksamenssett og løs oppgavene du er usikker på, pass på at du har alle programmene du kan komme til å trenge, for eksempel redigeringsprogram for bilder. Det er ikke noen fasit på hva man bør gjøre og det er går ikke an å vite akkurat hva vi kommer til å få, men les godt over forberedelsesheftet og ha teorien på plass
 7. Det kan godt være, men h'n sier ikke at h'n ikke klarer å kode i det hele tatt, problemet er bare å fullføre oppgaven. Hvis sensor ser at du nesten er i mål på oppgave 1 og 2, i tillegg til at du har gjort en god jobb på planlegging og dokumentasjon og bilderedigering, så tror jeg det skal holde til en ståkarakter.
 8. Nei, det betyr ikke nødvendigvis at du kommer til å stryke. Det du burde gjøre før i morgen er å sette deg ordentlig inn i hvordan man lager flyt-diagram og testplan for nettsider. Dette er oppgaver du enkelt kan få poeng på, men hvor du ikke trenger å kode. Se også om du klarer å få til litt bilderedigering. Dette kan være forskjellen på å stå og å stryke. Og selv om du kanskje aldri har fått et program ordentlig til, så anbefaler jeg deg å ta deg god tid, og prøve ordentlig på alle oppgavene. Du trenger ikke ha fått til koden 100% riktig for å få uttelling på noe.
 9. Min feil, glemte meg da jeg skulle vise et eksempel, du har helt rett i at det bare er en endimensjonal array. Du kan jo alltids hente ut eller finne indeks-en til elementene i arrayen, det finnes mange eksamenssett til IT2 hvor det vil være hensiktsmessig å bruke den formen for array.
 10. Litt usikker på hva du mener her, men i forberedelseheftet står det "for å få full uttelling må du i en av oppgavene kunne behandle innhold i indekserte variabler i flere dimensjoner". I JavaScript skulle vel dette bety noe lignende som f.eks: byArray=[]; byArray[0]=["Norge"]; byArray[0][0]=["Oslo","Innbyggertall","Areal"]; byArray[0][1]=["Stavanger","Innbyggertall","Areal"]; byArray[0][2]=["Trondheim","Innbyggertall","Areal"]; byArray[1]=["Sverige"]; byArray[1][0]=["Stockholm","Innbyggertall","Areal"]; byArray[1][1]=["Gøteborg","Innbyggertall","Areal"]; byArray[2]=["Danmark"]; byArray[2][0]=["København","Innbyggertall","Areal"]; byArray[2][1]=["Aarhus","Innbyggertall","Areal"];
 11. Det kan godt være. Kikk på oppgaver med liknende innhold, så får vi bare håpe på det beste
 12. Det ser ihvertfall ut til at det er en god ide å øve på flytdiagram, testplan (en plan for å teste nettsiden din) og bilderedigering. For å nå en god karakter på eksamen vil det også være hensiktsmessig å øve på flerdimensjonale array-er, og gjøre deg kjent med dynamisk innhold, for eksempel lister som henter informasjon fra en array.
×
×
 • Create New...