Gå til innhold

gleirvik

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gleirvik

  1. Her skal det nevnes at luftveisrelaterte plager som går utover både sykehusbudsjett og arbeidsdyktighet koster staten en god del.

     

    Grafens tendens er alt annet enn fall, selv i rene elbiltall. Håper de minste elbilene beholder fordeler, og at tyngre biler som sliter mer veidekke må betale.

     

    Bilprisene i ferd med å gjøre det fordelaktig å finne andre alternativer, særlig i sammenligning mot sykkel, og også el-sykkel. Å få seg litt trim er plutselig en idé hvem som helst kan få inn når man subsidierer seg selv med flere hundre kroner uansett hvor man skal.

    Bompenger er den dyrest tenkeliige måten å innkreve penger, offentlig tigging satt i system. Det er overvåking av folket og bompengemurene avgrenser muligheten for foreldre å ta med fritidsaktiviteter.  En elbil på 2 tonn sliter uendelig mye mindre enn et vogntog på 40 tonn og en buss på 20-25 tonn som går tom eller med mindre enn 10 passasjerer i mer enn 10-15 timer i året.  For å spare veien må tung langtransport over på bane og distribusjonsbiler innenfor en ytre ring som må utenfor ring 3 gå på elektrisk drift.

     

    Ukentlig/nattlig vasking av gater og veier slik som det gjøres i alle kontinentale hovedsteder i Europa ville eliminert veistøv.

    • Liker 1
  2. Hvorfor skal ikke de med elbil bidra til vei og offentlig transport?

     

    Hvorfor skal de som oftest har god nok råd fra før ikke bidra?

    Hvorfor skal ikke de som bruker offentlig kommunikasjon betale for den selv. Alternativt kan kollektivtransport bli gratis og betales via skatteseddelen. Jeg biter meg merke i at Oslo Kommune går 3 milliarder med overskudd i år, de har tatt inn i underkant av 1 milliard i unødvendig eiendomsskatt og subsidiert med 2.3 milliarder vil kollektivtrafikken uten kostnad til billettsystemer, kontroller mm kostredusere såpass at offentlig kommunikasjon i Oslo blir veeldig billig.

  3. Helt trygt, bare et politisk spill

    Jeg vil ikke si at det bare er et politisk spill. Kinesisk forsvar fundet oppstarten av Huawei for å slippe å være avhengig av vestlig velvilje mht innkjøp av telefonsentraler, transmisjonsutstyr og utstyr til datakommunikasjon. 

     

    Mobiltelefon er generelt en glimrende kilde for innhenting av etteretningsinfo, og alle kinesiske selskaper må tilrettelegge for kinesisk etteretning- også private - selv om Huawei er en gråsonebedrift med sin tette tilknytning til kinesisk miltære gjennom grunnleggeren og et lite lån på 40 milliarder dollar..... (litt sånn ala Trump). 

     

    Jeg kommer ikke til å kjøpe en kinesisk kontrollert enhet med mikrofon mm, og prøver å unngå design som kommer med kun kinesisk kontroll over koden.  Å kjøre ren android på en Huawei telefon er sikkert bedre enn original load med ekstra software... , men generelt har Android utfordringer som IOS på grunn av sin tette vertikal integrasjon og strikte kontroll ikke har.   Jeg lever i ett land der dessverre kinesiske myndigheter har kontroll og kan fjernstoppe telenettet fra alle mobiloperatører.  Dette landet er Norge, og leverandøren heter Huawei. Jeg ser ikke noen grunn til å funde det ytterligere ved å bevistløst kjøpe et kinesisk brand helt uten kontroll av koden som kjører på enheten jeg så og si alltid har i lomma, elller tett ved meg.  Jeg er ingen fan av Trump og han viser gang på gang at han lar seg kjøpe. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...