Gå til innhold

Garreth

Medlemmer
  • Innlegg

    1 626
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Garreth

  1. Jens Kr. Kirkebø skrev (23 timer siden):

    Bare å gå over til Coinbase Pro det. Jeg betaler vel 0,08% eller noe sånt. Så et kjøp av 0,02 BTC koster meg i underkant av en euro. 

     

    Prøvd å lese litt, men finner ingen «ekstra» pris her. Regner med det koster et fast beløp pr måned/år, eller? Og hvis ikke, hvorfor bruke vanlige coinbase? 

  2. Du kjører som regel en maskin med Plex Server på ditt lokale nettverk (kablet eller wifi) og har en klient som kan "streame" filene på serveren. Som regel klarer klienten å vise filene uten noe transcoding, da "streames" filen direkte til klienten. De fleste smart-tver har mulighet til å installere Plex-klient, og AppleTV 4k har mulighet til å vise 4k filer (har ikke testet 4k med smart-tv klient, så usikker om det støttes enda) Plex anbefales på det sterkeste!

  3. Har lenge brukt en Mac mini (late 2009 - 2,53 GHz Intel Core 2 Duo - 4GB Ram - NVIDIA GeForce 9400 256 MB) som min plex server. Nå begynner den å få litt problemer med å transcode flere 1080p videoer som skal streames til Chromecast osv, tenkte derfor det var på tide å oppgradere. Er det noen som har noen tanker om et slik oppsett? Noen plass jeg kan spare inn noe?

     

    CPU: Intel Core i5-8400

    HK: Asus Prime B360-Plus

    RAM: G.Skill Aegis DDR4 3000MHz CL16 16GB

    M.2: Intel Optane Memory 32GB PCIe M.2

    GPU: KFA2 GeForce GTX 1050 TI OC 4GB (tenkte å patche kortet slik at det kan transcode mer enn 2 videoer samtidig

    PSU: Corsair VS450

    CPU fan: be quiet! Pure Rock

    HDD: seagate barracuda 2tb

    Kabinett: Fractal Design Define C

  4. Tenker på å oppgradere min MBP 13" (Retina, 13-inch, Early 2013), den har 2,6 GHz Intel Core i5 og 8 GB 1600 MHz DDR3

     

    Den fungerer ganske greit fremdeles, men batteriet fungerer ca 30 min, og merker den begynner å bli litt tregere på å streame videoer fra nettet.

     

    Syns den nyeste MBP er alt for dyr, og jeg ser ikke noe behov for touchbar.  Er det da veldig dumt å gå for MBP fra i fjor (uten touchbar)?

     

    Maskinen brukes mest til webutvikling/docker osv, så ikke spesielt tunge oppgaver.

     

  5. Hei

    Fikk akkurat installert fiber fra Canal Digital der jeg tidligere hadde TV via coax, går nå også tv-signalet via fiber. Har prøvd å koble dekoderen rett i "modemet" og får da tv-signal, men ikke hvis jeg kobler dekoderen via Apple Extreme 4th gen.

    Er det noen som vet om det er noe man kan gjøre med routeren for å få støttet IPTV? Eller må jeg kjøpe inn en ny router for å få det til å fungere?

     

  6.  

     

    Er Apple tv noe for meg? Ønsker å spille av mediefiler fra harddisken min på TVen.

    Absolutt. Se på Plex eller en av de mange alternativene.

     

    Apple blokkerer ute veldig mange av disse programmene som lar deg streame fra harddisk/nas o.l., så det er ikke noen god løsning for slikt. Verken Plex, Kodi eller noen av disse er tilgjengelig på nyeste Apple TV.

     

     

    Joda, Plex fungerer utmerket på Apple TV:

     

    https://www.plex.tv/apps/streaming-devices/apple-tv/

    • Liker 1
  7. En barneforsikring skal derimot sikre familien og barnet økonomisk om det skulle skje noe som gjør at foreldrene må være mye borte fra jobb, at boligen må bygges om eller for å sikre barnets framtid økonomisk. Eller rett og slett for å kjøpe seg litt frihet og glede i en vanskelig tid. Kort fortalt så skal en barneforsikring i utgangspunktet dekke to ting, økonomisk hjelp til familien i det korte bildet, og en økonomisk stønad til barnet på lang sikt

     

     

    https://www.norskfamilie.no/magasin/test-barneforsikring-2016/

  8. Vet ikke om det er så mye trafikk til denen kafeen lenger, men har et spørsmål.

     

    Hvilke løsninger finnes det for å sende ut og motta SMS med eget kortnummer?

     

    F.eks. sende ut denne meldingen:

    "Tilbud bla bla bla. Svar ja på denne meldingen om du ønsker tilbudet"

     

    Og at da mottaker kun trenger å svare "Ja" på smsen, og ikke trenger å opprette en egen sms med eget kodeord osv.

     

    Er slike løsninger ekstremt dyrt?

  9. Har ingen planer om å la meg mobbe til taushet.

     

    Kommer til å fortsette å poste relevante opplysninger som viser at transpersoner er helt vanlige  - bort sett fra denne lille særegenheten. 

     

    Håper du aldri bli mobbet til taushet, og ihvertfall når ingen har gjort det.

     

    Hvis man er uenig med et argument, så er det ikke værre enn å sitere det argumentet, og komme med et logisk motargument. Skulle ønske du gjor det, istedet for å vinkle diskusjonen inn på hvordan transpersoner skal bli sett på og behandles av samfunnet.

     

     

    • Liker 2
  10. Kanskje ikke nok informasjon til å vite om det var et overgrep eller ikke.

     

    Bra innlegg om dette temaet i aftenposten forresten:

     

    http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Voldtekt-er-ikke-sex-du-ikke-egentlig-vil-ha-Voldtekt-er-overgrep-du-ikke-kan-eller-tor-verge-deg-mot--Anki-Gerhardsen-199495b.html

     

    Sakser ut et par punkter om dere får betalingsmuren hos aftenposten:

     

     

    Men mellom den sexen som er basert på entusiastisk samtykke mellom partene og den opplagte voldtekten, ligger det lag på lag med gråsoner.
     
    Det er gråsonene jeg vil diskutere her, og fornemmelsen av at det er gutten, og bare gutten, som har ansvaret når det blir uønsket sex mellom to jevnaldrende personer over seksuell lavalder.
     
    I vårt viktige arbeid for å beskytte jentene mot overgrep og opplyse guttene om hva et overgrep er for noe, har det nemlig sneket seg inn en undertekst. Den lyder omtrent sånn her:
     
    Jenter kan ikke og trenger heller ikke å ta ansvaret for seg selv og situasjonen på en skikkelig måte. De kan famle og flørte og kline, og hvis de på et eller annet tidspunkt ikke ønsker mer, trenger de ikke si klart fra at nå er det nok.
     
    De kan bare antyde et eller annet, ja kanskje ikke det engang. En ordentlig gutt vil skjønne det. Jenter er alltid potensielle ofre. Svake. Lette å lede. Omtrent som barn.
     
    Mens gutter, de kan alltid holde hodet kaldt. Selv om de bare er 18 år og like fulle som jentene, kan de alltid ta ansvar for egne handlinger, jentas handlinger og situasjonen.
     
    Uansett rusnivå kan gutter dessuten oppfatte subtile signaler som kanskje kan tolkes som et ubehag ved situasjonen. Gutter er alltid voksne og ansvarsbevisste og i motsetning til jentene har de kontroll.
     
    Det er flere ting som er problematiske ved denne underteksten.
     
    For det første kriminaliserer vi unge, alminnelige gutter som kanskje ikke har levd lenge nok til å vite ordentlig hva en seksuell relasjon egentlig er for noe.
     
    De er nybegynnere, og i det seksuelle rommet er adferden helt annerledes enn de fleste andre steder. Det krever erfaring å fange opp et ubehag som ikke uttrykkes tydelig – særlig når begge er fulle.
     
    Men minst like ille er den konstante insisteringen på at vi ikke forventer det samme fra jentene som fra guttene. Jenter trenger ikke å passe på seg selv. Guttene skal passe på både dem og grensene.

     

     
    • Liker 1
  11. Endte opp med Lufthansa hele veien og A380 Munchen-Shanghai og Shanghai-Munchen. Noen som har flydd A380 før og har tips til hvor det er lurt å sitte? Ser det meste faktisk allerede er booked, men var noe ledig ved nødutgang bla. 

     

    Usikker på om ditt fly er V1 eller V2, men seatguru har nok infoen om din flight hvis du skriver inn på forsiden.

  12. Her er svaret jeg fikk fra skatteetaten:

     

     

    Etter merverdiavgiftsloven § 3-1 jf. § 1-1 er det generell merverdiavgiftsplikt ved omsetning av varer og tjenester. Generell avgiftsplikt innebærer at det skal beregnes merverdiavgift av omsetningen med mindre det er gitt et særskilt unntak eller fritak i avgiftsregelverket.

     

    Etter merverdiavgiftsloven § 3-30 første ledd skal det beregnes merverdiavgift av fjernleverbare tjenester som er kjøpt utenfor merverdiavgiftsområdet. En tjeneste anses fjernleverbar når den ikke eller vanskelig kan knyttes til et bestemt fysisk sted, jf. merverdiavgiftsloven § 1-3 første ledd i). Skattekontoret legger til grunn at tjenesten fra Google Adwords er å anse som fjernleverbar.

     

    Etter merverdiavgiftsloven § 11-3 første ledd skal mottakeren av tjenestene beregne og betale merverdiavgift ved innførsel av fjernleverbare tjenester. Merverdiavgift skal beregnes med 25 % av fakturabeløpet og innberettes på posten for tjenesteimport på din omsetningsoppgave.

     

    Noen som blir klokere av hvordan dette skal bokføres?

×
×
  • Opprett ny...