Gå til innhold

Hallr

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hallr

  1. Men dette er jo litt for dumt å bruke tid på. Læreren vår hadde sagt at istedenfor å gjøre det, kan man skrive i et vedlegg at dersom man hadde hatt tid kunne man gjort det slik.

    Poenget mitt var egentlig at hvis man hadde koden på forberedelsesarket på forhånd så går det kjapt å skrive den av og inn i databasen. på eksamensdagen. Men det er uansett en fillesak som neppe vil ha noen innvirkning på karakteren.

  2. Det hadde jo vært stilig om det var en formel i skjemaet som regnet ut laveste ledige standnummeret. Jeg veit ikke hvordan man gjør det, eller om det i det hele tatt er mulig, men hvis noen med Access hadde prøvd seg fram litt hadde det vært tøft!

  3. Annen ting;

     

    Slik jeg har tenkte det nå, så er stand en egen tabell med linjene "StandID" og "Standnr", men da er det jo mulig å lagre like Standnr etter hverandre.. Åssen får man bukt med det..? Evt få den til å generere en automatikk som sier "forrige verdi + 1".. :hmm:

     

    Noen idèer..?

     

    Edit; koseenden var behjelpelig..:) Fjerne ene linja, trenger bare StandNR som autonummer og primærnøkkel.. :)

    Er ikke dette en tungvint og muligens ikke helt feilfri måte å gjøre det på? Det å lage en ny tabell med kun et felt er jo som regel tull. Istedet kan man ha Standnr som et felt i tabellen Bedrift, og så gir man standnr den magiske egenskapen at den ikke kan være lik noe som allerede er registrert. Nå har jeg ikke Access hjemme så jeg kan ikke finne ut hva den egenskapen heter, men det skal være en av de helt nederste egenskapene når man er inne og redigerer tabellen. Sånn i tilfelle jeg roter, så hadde det vært fint om noen gadd å sjekke om jeg snakker piss eller ei :)

×
×
  • Opprett ny...