Gå til innhold

Subara

Medlemmer
  • Innlegg

    4 131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Subara

  1. Huff og huff. Det koster mye å bygge nytt når man må kjøpe en rønne til 9,5 mil. først. Men kanskje det er stor hage, om tomten går på billigsalg. Utbygger presser inn så mye bolig som det er lov til etter loven. Hvem har bodd i leiligheten på Frogner? Den ser nesten ut som den har stått tom. Det koster litt å rehabilitere denne vil jeg tro. Men håndverkerfamilier har en fordel, tilgang til rørlegger, elektriker og snekker. Turkisblå vask på do er fra 70-tallet. Men kjøkkenet, det kan ikke være pusset opp siden 50-tallet?
  2. Ja. Hun fikk jo B første gang masteroppgaven ble vurdert. Og A etter muntlig eksamen. Veileder skal anbefale om man er klar til å gå opp til eksamen. Slik var det i hvert fall før, da Universitetene hadde "evige studenter". Men at kunnskapsnivået ikke trenger å være årsaken til juks. Sensorene får ingen straff, mens Kjerkhol og rektoren får annulert masteren. Man kan ikke komme etterpå å si det var feil, og la andre overprøve sensuren. I hvert fall ikke uten at det får konsekvenser for sensorene samtidig. Den ene sensoren var ekstern. Borch var enig i plagiat og juks. Men spørs om hun ville vært like enig uten anken til Høyestrett av den frikjente studenten, som er anklaget for selvplagiering. Mener Borch-saken er resultat av system­svikt. — Saken skremmer meg
  3. Tenker at det er begrenset hvor lang tid en sensor bruker på å bedømme en oppgave, og ressursmangel er vanlig. Uten kildehenvisningene, vil man tenke at det var Kjerkhols tekst og undersøker ikke mer utover det. Selv om de fant tekstlikhet også i 2021 på 19%. Hvor godt var plagiatverktøyet på den tiden? Enig. Å lyve på CV-en om en hel utdannelse blir noe annet. En oppgave som allerede er sensurert en gang og bestått, må gi grunnlag for å fortsette i jobben. Da blir også ansvaret fordelt mer mellom sensor og student. Det var høy prosent. Men hvis innholdet/forskningsresultatene er viktigere enn lingvistikk og gramatikk er det kanskje ok. Dataprogrammer innbyr også til kopiering. Slik var det ikke før. Jeg hører fortsatt stemmen til frøken på barneskolen/ mellomtrinnet: skriv med egne ord. Jeg synes man burde forlange en viss innsats på det skriftelige området også innenfor et fag som samfunnsvitenskap. En mastergrad er høyt nivå. Hvis man feks. ikke er fornøyd med veilederen og strever med stoffet, er det nok vanlig å få hjelp utenifra uten å føre det opp. Men man kan takke i forordet. Sånn sett er det bra at man også har en muntlig eksamen, så man ser at studenten har oversikt over stoffet. Men man kan ha det selv om man har fått hjelp til å skrive mesteparten av oppgaven. Som viser at hjelpen man mottok førte til læring. I gruppearbeid på på Høgskole, årsstudium etter utdanning, var det om å gjøre å komme på gruppe med hen som hadde professorforeldre, for da ble det A på oppgaven. Gruppene ble omrokkert det neste semesteret. Det var også individuelle eksamener. Best med tydelige regler som omfavner alt så langt det er mulig. Selv om "regelrytter" et et negativt ladet ord. Noen mener det dreper kreativiteten.
  4. 😊 Men hvordan kunne Kjerkhol og Rektoren finne på å gjøre dette, to godt voksne damer? De har ikke prøvd å skjule juksingen en gang, når de til og med kopierer andres stavefeil. Det var kanskje ikke plagiatmaskin i 2021? Synes også det må ha vært veldig lite spennende for sensor å lese sitater fra 16 ulike masteroppgaver (halvparten av tekstlikhetene), men det er en annen sak. Kanskje temaet de valgte er velbrukt. Norge trengte ikke denne masteren? men Kjerkhol og rektoren trengte graden. Kjerkhol har altså brukt andres masteroppgaver som litteratur eller fyllmasse uten å ha oppgitt det. Ja, det høres ut som både latskap, slurv, plagiat og juks. Men hvorfor tok de sjansen på å gjøre det? Risikovurderingen må ha vært på omtrent null prosent.
  5. Jeg er enig i at det er juks å plagiere. Men funderer på hvordan Kjerkhol og rektoren ikke kan ha fått det med seg i løpet av et, var det, tre års deltidsstudium. Det kan være slurv med tegnsetting. Men i og med at omfanget er så stort, kan det se ut som misforståelse av reglene. Lurer ellers på hvorfor de tok sjansen med å jukse.
  6. Jo, enig. Men ordet "juks" defineres ikke likt.
  7. To voksne personer med karriere er ikke ute etter å jukse. Begge var likeglade med tegnsetting og kreditering. Dvs. ingen respekt for akademia og forskning, selv om den ene er rektor og den andre støtter seg til fagpersoner og forskningsresultater i jobben som statsråd. De likte å trene sammen og diskuterte oppgaven på fjelltur, men kanskje den skriftlige delen gikk unna på uke. Hvor lang tid hadde de på seg? Den ene må ha trodd den andre leste igjennom før oppgaven ble levert inn.
  8. Tja, kongen og dronningen kommer vel i bryllupet. Det sies nå at bruddet med pressen kommer fra slottet, og at prinsessen må tenke litt på hvordan hun fremstår. Det viktigste har blitt å motbevise løgnene om dem fra pressen, bla at Durek ikke vokste opp i fattigdom og at vennene var misunnelig på ham. Heller en feks. å hjelpe den fattige moren til Durek, som får betalt av Se og Hør for å sverte dem. Jeg hørte på podcasten hun er med i, og jeg synes hun bør oppsøke psykolog for å bearbeide paparazziane i barndom og nåtid. Det ble veldig selvsentrert, som om hun var i en krise. Før drev Martha med veldedig arbeid på si, som fremstår mer sympatisk når man er vokst opp privilegert, men hun mistet oppdragene pga Durek som er enda mer kontroversiell, eller at det ble dobbelt opp.
  9. Andreas Kokkvoll Tveit forsker med doktorgrad i statsvitenskap - og en til fra januar, mener det er dataanalyse og ikke metoden de har skrevet av, og dermed mer alvorlig. https://www.nrk.no/norge/flere-tekstlikheter-funnet-i-helseminister-kjerkols-masteroppgave-1.16725113 https://www.nrk.no/norge/flere-tekstlikheter-funnet-i-helseminister-kjerkols-masteroppgave-1.16725113?index=0#album-1-16727102 Ja, denne kommer man ikke unna. VGs oversiktlige oversikt over 125 tekstlikheter, det store omfanget. Hun og rektoren var enige i andres masteroppgaver, kopierte og glemte å skrive om? Kjerkol har tidligere avvist å ha kopiert fra andre, og mener feil i redigeringen gjorde at noen formuleringer fra andre «ble stående igjen». Det forteller vel også at Kjerkhols masteroppgave var helt unødvendig å skrive. Jeg lurer fortsatt på sensorenes dømmekraft. Den ene var ekstern.
  10. Felles retnings­linjer for fusk kommer i juni Det vil nok ikke bli helt likt, og det er forskjellige fagområder. Men en forbedring er velkommen. Avsparket var to avgåtte statsråder. I Norge er det pr. 2024: ti universiteter, seks vitenskapelige høgskoler og åtte høgskoler med statlig eierskap. Til sammen finnes det totalt 48 private og offentlige høyskoler og universiteter.
  11. https://www.nrk.no/nyheter/martha-louise-har-fatt-nok-_-vil-ikke-snakke-med-pressen-1.16848735 Greit nok for meg. I minst har dronning Sonja og kong Harald godt av en pause. De er 86 år gamle. Verrett er også født inn i overklassen og ble kjørt i dyre biler til skolen, vet jeg nå. De passer godt sammen. Jeg er ikke så opptatt av hvem som ankommer i helikopter til Geiranger. Bryllupet blir likevel historisk. Den første med afrikanske aner/mørk hudfarge som blir giftet inn i det nordiske/europeiske kongehuset. Men at det er ulike meninger om bakgrunnen hans. https://no.wikipedia.org/wiki/Durek_Verrett FN-rapport: Barn av afrikansk avstamning «ikke ansett som barn i det hele tatt»
  12. Flere og flere menn steriliserer seg.
  13. Tok aldri hensyn til rapporten som viste 43 prosent tekstlikhet
  14. Flere spesialskoler, eller om de har noen i det hele tatt for denne gruppen. Det er først da læringen blir tilrettelagt. Ikke i et klasserom med over 20 elever, hvor læreren skal tilpasse undervisningen til den enkelte. Det neste er å bevilge mer penger til forebyggende arbeid, feks. til idrettslag og fritidsaktiviteter. Et godt tiltak er sommerjobb for ungdom https://www.lorenskog.kommune.no/jobb-og-ledige-stillinger/sommerjobb-for-ungdom/ Lørenskog kommune har bevilget 1 million kroner. Det bekymrer meg at praktisk arbeid, kanskje bortsett i fra helsevesenet blir mer og mer automatisert. Og man trenger teori på et visst nivå i alle yrker. Det passer ikke inn i samfunnet å være skoletrøtt eller har lærevansker. Hvis man ikke klarer teorien på førerprøven, kan man ikke jobbe som sjåfør. Det er 350 søkere til jobber som å betjene kassa på Rema 1000.
  15. Sier de ikke noe annet i vedtaket? Men ikke hvem som foretok den nye plagiatkontrollen. https://www.khrono.no/files/2024/04/12/Kjerkol fusk vedtak.pdf
  16. To professorer uttalte i januar. Kopiering av informanter/intervjuobjekter fra en tidligere masteroppgave. https://www.nrk.no/norge/flere-tekstlikheter-funnet-i-helseminister-kjerkols-masteroppgave-1.16725113
  17. Synes det er mye oppramsing istedenfor at vi får se alle eksemplene, som media har vært flinkere til. Men det er et vedtak og ikke en rapport: Ganske spesielt at kilden de antagelig har brukt mest ikke er referert hverken i tekst eller litteraturliste. Å ha orden i kildehenvisningene tar kanskje like lang tid som å skrive selve oppgaven? avhengig av hvor ryddig man er. Ikke helsefag, oppdatert i dag: https://www.ub.uio.no/skrive-publisere/referere/fag/rettsvitenskap-ofte-stilte-sporsmal.html
  18. Fra Krhono i dag: https://www.khrono.no/vurderte-kjerkols-oppgave-og-kom-til-en-annen-konklusjon-enn-nemnda/865629 Kommisjonen må være ekspertkommisjonen som så på saken før nemda.
  19. At tekstlikheten i masteren økte etter medieomtalen?
  20. Eller å miste legelisensen eller advokatbevilligen.
  21. Jeg kjenner en som strevde med masteren over lengre tid, mens studiegjelden vokste. Da hun endelig var ferdig med graden, innså hun at hun ikke var akademikertypen. Men hun hadde blitt fortalt på NAV, at hun måtte ha master for å få jobb. Det var innenfor samfunnsvitenskap. Hun kom sent i gang med å jobbe, så det gjenspeilte seg heller ikke i lønnen. Høyest utdannelse av kollegaene (jobb i staten) og lavest lønn, pleide hun å si. Men nå har hun rykket litt oppover i gradene, på tross av manglende motivasjon.
  22. Ja, men det er dyrere med rekkhus enn leilighet. Hvis flere unge får mulighet til å bo i rekkehus eller enebolig, skal man ikke se bort i fra at det blir flere barn, ja.
  23. Nei, jeg bare svarte Camelon. Jeg tror ikke det er plass til det. Det går mest i blokker ellers i landet også, eller i hvert fall der jeg bor, i en nabokommune. Sikkert på grunn av prisen. Ser ellers at det bygges rekkehus der det har stått en enebolig fra før med litt tomt, og at det gamle huset rives, hvis det er i teknisk dårlig tilstand.
  24. Her har de bygget på tomta til et industri- og lagerområde som er under avvikling i Oslo. Blokker og ikke rekkehus. På Ensjø, kun tre T-banestopp fra Jernbanetorget i Oslo sentrum. Kom foran i boligkøen med pappas medlemsskap. Og, håper at det blir barn av det.
×
×
  • Opprett ny...