Jump to content

Kuratoren

Medlemmer
 • Content Count

  9100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

189 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Det følger med en POE injector sammen med AP-et, hvis du kjøper en enkeltpakning.
 2. Prøv å sett DNS manuelt på PC-en din, som beskrevet her (forutsetter Windows) til feks. 1.1.1.1 og 1.0.0.1 (alternativ). Dette er CloudFlare DNS.
 3. Jeg støtter forslaget om et Unifi access point, da jeg har gode erfaringer med dette selv. Har fått et veldig stabilt og raskt nettverk i hele leiligheten etter jeg satt opp et Unifi NanoHD access point. Jeg skrev en slags tutorial her, for de som er interessert: unbranched.tech
 4. Jeg har en 64 m² (TEK10) og bruker 2200 kWt per år. Oppvarming og varmtvann kommer fra et fjernvarmeanlegg og er ikke inkludert i strømkostnadene. Så for meg virker det som du bruker enormt mye strøm til oppvarming/varmtvann.
 5. Da blir det kjøpers oppgave å ikke montere dette i eldre hus hvor vinduet kan bli blokkert. Like ulovlig som å kjøpe en europall med murstein. Plasserer man denne utenfor en nødutgang til en barnehage, vil det være ulovlig.
 6. Jeg gjorde akkurat det samme som deg. Det fristet veldig med et Pok3r, men jeg var avhengig av piltastene og da var FC600M det beste valget. Så langt er jeg super-fornøyd.
 7. Opplevd det samme. Da det begynte å dryppe tok jeg ingen sjanser og kontaktet brannvesen umiddelbart (vakttelefon, IKKE 113). De gikk inn til naboen, som var hjemme, og sjekket at det ikke var snakk om en pågående vannlekkasje. Jeg fant så frem informasjon om byggforsikringen til sameiet og tok kontakt med dem selv og ba de sende en takstmann slik at sanering kunne starte så fort som mulig. Etter dette ga jeg beskjed til styreleder om at han slapp å melde dette inn, men at forsikringsselskapet sannsynligvis kom til å holde han i loopen. Jeg ønsket å ha full kontroll på ting selv fra dag én, slik at ikke ting trakk ut i tid. Forsikringsselskapet var mer enn villig til å komme kjapt i gang, for å begrense skaden (og sine egne kostnader). En måned med byggtørkere og avfuktere på full guffe, samt tre måneder før alt var bygget opp igjen, var leiligheten tilbake til normaltilstand. Jeg ville aldri i livet hørt på en styreleder som mener det ikke behøves tiltak. Vann i vegger kan ødelegge mye og det kan bli stygt den dagen du selger leiligheten og neste eier finner ut at det har vært en vannskade. Det vil sannsynligvis også bli muggdannelse hvis det ikke tørkes kjapt og skikkelig.
 8. Prøver du å time markedet?
 9. Elektriker sier du? Er det mulig å opprett et enkeltmannsforetak hvor du jobber som tilkallingsvakt. Da kan du prøve å ringe forskjellige firma og tilby tjenesten din. Altså, hvis det trengs en elektriker etter vanlig arbeidstid og på kort varsel, dukker du opp. Man kan sikkert prøve å få til en avtale med borettslag, sameier, butikker som har åpne på ettermiddag/kveld, etc. EDIT: Så ikke innlegget over, men er jo egentlig det samme. Jeg dro den bare litt lenger.
 10. - Betaler ned på bolig - Fast trekk til globalt indeksfond hver måned - Fyller opp BSU den 1. jan. hvert år - Fyller opp BSU 2.0 den 1 . jan. hvert år for renten sin del, men ikke alltid jeg lar dem stå over nyttår (og dermed "låses") - IPS. Da jeg fylte den opp i fjor vil skattefordelen alene fylle den opp 1/4 i år. Får vurdere om det blir full tank i år også. - Bank. Greit å ha noe lett tilgjengelig i tilfellet noe skjer.
 11. Som det ble nevnt over, betal høyrentegjelda først. Sett opp en liste over de forskjellige lånene (dette har du allerede gjort i det første innlegget) og sett opp hva den effektive rente er på de forskjellige lånene. Sorter etter høyeste rente og betal ned lånet med høyest rente først, før du går videre til neste på lista. Dette lønner seg uavhengig av beløp på lånene.
 12. Hvis du oppretter en IPS-konto (her snakker jeg om den nye IPS-kontoen "2.0" som kom i år) kan du sylte bort hele 40 000,- hvert år. Disse kan ikke tas ut før du er 62 år og regnes som en personlig eiendel/personlig spareprodukt. (I tillegg må utbetalingen vare til du er minst 77 år, og i minst 10 år.) Dette hjelper deg når du blir pensjonist, men ikke hvis du skal kjøpe hennes del av boligen. Kilde: https://www.dagbladet.no/tema/grepene-som-sikrer-deg-ved-samlivsbrudd/63057109 Ellers ville jeg vurdert en kontrakt.
 13. Du bør absolutt opprettholde samme terminbeløp men heller kutte ned på lånetiden, når du gjør ekstra innbetalinger. E24 sin artikkel forklarer hvorfor du taper store penger på å redusere terminbeløpene: http://e24.no/privat/penger/du-kan-miste-rentegevinsten/10018000
 14. Du synes ikke at grunnlaget ditt (kun én vare som man i Norge betaler 66% avgifter på) er noe tynt til å trekke konklusjonen din fra? Hvis vi ser på data fra SSB, diskutert i en artikkel fra Aftenposten i 2013, så bruker Nordmenn rundt 11% av inntekten på mat. Dette er ganske bra, og bedre enn midt på treet som du sier. Kun Tyskland, Nederland, Sverige, Storbritannia og Luxembourg kommer bedre ut enn Norge.
 15. Sparebanken Sør har også noe lignende: Boligspar Edit: Var litt rask på avtrekkeren der ja. Ser at du også må ha BSU-konto der, så da er du like langt...
×
×
 • Create New...