Gå til innhold

Frijazz

Medlemmer
  • Innlegg

    2 580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frijazz

  1. Jøsses! 5D mark IV er jo en gavepakke til konkurrentene. Canon må ha byttet internt slagord til "få mindre, betal mer" eller noe sånt. Konkurranse er alltid bra og dette er et godt bidrag til å jevne ut markedsandelene..

     

    Så lenge Canon fortsetter å selge masse kameraer, tipper 5DIV vil selge godt, vil nok denne trenden fortsette. Relativt dyrt i forhold til mange konkurrenter, spesielt Pentax. Nå er f.eks. Nikon D810 blitt et par år men ble lansert til $3300 og koster fremdeles over 31.000. Vi får se hva oppfølgeren til 810 vil koste. 

  2. Det som er ganske sikkert er at piratkopiering vil dø ut av seg selv, om gruppene er i stand til å bryte kopibeskyttelsen eller ikke.

     ...

     Veldig smarte valg tatt av film-, plate- og spillbransjen som har ført til abonnementstjenester og rimelig digital distribusjon. Derfor tror jeg ikke det kommer til å sitte mange aktive "pirater" igjen i den vestlige verden om få år.

     

    Det samme gjelder meg. Var svært aktiv piratkopierer og drev mye med spredning i C64-tiden.

    Nå kjøper jeg alle spill utelukkende digitalt. Samme med og annen programvare jeg benytter mye.

    Spotify er bare genialt, og betaler gladelig 99,- per måned for den tjenesten.

    Når det kommer en skikkelig god abonnementtjeneste på TV-serier der nye episoder fra de fleste serier er tilgjengelige raskt, så blir det sikkert slutt på nedlasting av TV-serier også.

  3.  IS MkI duger nok også, man skal tross alt forsvare pris og bruk.

    Har du noe erfaring med å bruke 1,4x eller 2x teleconverter på? Hvordan er autofokus? evt andre ting du kan ha lagt merke til..!?

     

     

    Har 300 f2.8 is mk1 selv og bruker den sammen med 7D mk2. Meget fornøyd!

    Med 1.4x er det ikke så mye forskjell i AF-hastighet, men med 2x merkes det. Fremdeles ingen problemer med å følge store fugler i flukt men bruker lenger tid til å finne fokus/bytte fokus.

    300'en går også fint i hånbagasjen sammen med kamera og er ikke for tung til å bære med skulderreim over tid.

    Selv ønsker jeg meg en 500/600, kanskje til og med en 400 2.8.

     

  4.  

    Dette er sant og ikke sant. Charisma er basis modifisering for alle dialog overtalelser. Men hvis du skal true noen og du har 10 i strength så vil charisma bruker strength med i modifisering av overtalelse. Dvs at du kan ha 1 i charisma, 10 i strength, true noen og fortsatt klare det ganske lett. Det vil jo også si at hvis du skal true noen, men har motsatt statistikk da 10 charisma og 1 strength, så blir det igjen vanskeligere.  Klassisk RPG system egentlig. 

     

    Det er bra! Er det publisert noe info om detaljene på hvordan det fungerer?

  5. Vent, kva? Dei har ikkje skrive fulle replikkar for spelaren? Eg fekk ikkje med meg dette når eg skumma over omtalen første gong. Det høyrast i alle fall ikkje ut som noko framsteg. Dette var vel ein av tinga som var veldig bra i dei gamle spela, der du til og med fekk forskjellige dialogalternativ avhengig av intelligens.

     

    Kay

    Desverre ser det ut til at det bare er Charisma som påvirker dialogalternativene. Jeg har ikke spilt verken Oblivion, Skyrim eller Fallout 3 ved lansering, har alltid ventet på mods. Blir å gjøre mye det samme med F4.

  6. Firmware 1.0.5 klar 

    1. Improves AF accuracy when used in combination with the EF 16-35mm f/2.8L USM lens or EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM lens.
    2. Fixes a phenomenon in which, in very rare cases, the "Peripheral illumination correction" is applied inconsistently.
    3. Fixes a phenomenon in which, while performing an EF lens firmware update, the progress bar displayed on the LCD monitor may freeze at 100% even though the update has been completed.
    4. Fixes a processing error in relation to the leap second for the "Geotag information appended to image" and "Log data" GPS functions.
    5. Fixes a phenomenon, where at the time of shooting in very rare cases "Err 70" occurs, or the shutter does not release.

     

    Endringene fra 1.0.4 er også inkludert:

    1. Fixes a phenomenon whereby the AF does not operate properly at a focal length of about 100 mm when used in combination with an EF 70-200mm f/2.8L IS II USM lens.
    2. Fixes a phenomenon in the AI servo AF whereby, in rare cases, a reduction in the flicker effect cannot be obtained when Flicker Reduction is set to "On".
    3. Fixes a phenomenon whereby the Picture Style settings are not reflected properly in custom shooting mode (C1/C2/C3).
    4. Fixes a phenomenon whereby, in very rare cases, the shooting date/time in the shooting information of the first picture is not recorded correctly.
    5. Fixes a phenomenon whereby, in very rare cases, when brightness or contrast is automatically corrected by the Auto Lighting Optimizer function, there is noise in JPEG images.

    • Liker 1
  7. Test - Gjenopprette detaljer i skygger

     

    Canon henger etter alle andre når det gjelder DR og muligheten å hente ut detaljer fra undereksponerte bilder. Dette er  det lite å gjøre med når man først har kjøpt Canon, men det gjelder å finne hvor grensen går for det utstyret man har. 7D mk2 var bedre enn tdligere modeller og nye 5Ds/R er enda bedre igjen.

     

    7D mk2 er et kamera rettet mot natur og action, men det hender jo man tar bilder av andre ting også. Jeg har ikke budsjett til å ha to kamearsystemer, og bruker 7D'en til alt. Jeg har et testbilde som viser noen av mulighetene 7D mk2 gir til etterbehandling. Det er på ingen måte en nyhet eller et ekstremt eksempel, men viser muligheter for ivertfall hva jeg har behov for.

     

    Original uredigert:

    post-48088-0-68292400-1438422429_thumb.jpg

    Iso 200, f/7.1, 1/500s, Exp: -2/3

    Eksponert for høylys, ingen overeksponering i bildet.

     

    Histogram i uredigert RAW:

    post-48088-0-60579800-1438426178_thumb.jpg

     

    Histogram etter redigering:

    post-48088-0-91988300-1438426759_thumb.jpg

     

    Ferdig bilde:

    post-48088-0-24861200-1438426254_thumb.jpg

    I tillegg er følgende justeringer gjort:

    Luminance: +25, diverse fargejusteringer.

     

    Dette bilde er i mine øyne absolutt brukenes, og svært enkelt å utføre i PS.

    Det er enda mer å gå på, og jeg regner med det er mulig å hente detaljer frem fra enda mørkere bilder uten å produsere annet enn luminance-støy.

    • Liker 3
  8. . Selv synes jeg den på ISO 25600 matcher støy og detaljgrad til flere av de heteste konkurrentene når de får to trinn forsprang, ISO 6400.

     

     

    Minst 2 trinn ser det ut som. Uten å ha lest for mye om pixel shifting så ligner det mye på Median blending, der støyen reduseres med ca. to stopp ved å blande 4 bilder. En teknikk som er svært enkel å utføre i PS, og godt resultat selv om kameraet er håndholdt. Pixel-shifting gir vel også fordeler som bedre farger.

  9.  

    Står til 15499.- nå.

     

    Ser også at de har mkII med den gamle 17-85 IS rett under 17.000.-

    Jeg fikk den ikke til å fungere på 7D mkI med 18mp sensoren detaljene ble veldig utvisket, så tror ikke 20mp gjør saken bedre.

     

    Kampanjekoden nede på siden må skrives inn, rettet litt på teksten. Har selv bestilt nå.

  10.  

    http://m.ign.com/articles/2015/06/17/e3-2015-fallout-4-director-discusses-companion-functionality-immortality

     

    Udødelige kompanjonger. Howard vil fjerne alle elementer som gjør at enkelte reloader. Det høres ikke spesielt lovende ut.......

    Jeg liker dette, men dette kan jo lett bli endret med mods når G.E.C.K blir tilgjengelig.

     

    Jeg brukte stort sett mods som gjorde companions udødelige, slit å reloade hver gang de døde.

    Det er jo nettopp dette som gjør spillene fra B så bra, alle kan spille på sin måte. 

×
×
  • Opprett ny...