Gå til innhold

Coffeetime

Medlemmer
  • Innlegg

    190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Coffeetime

  1. Hvis man gå gjennom hele livet og engster seg for om Gud tilgir en, fordi det kan man egnetlig ikke vite selv om man virkelig mener, så blir det et veldig press på en, fordi hvis man ikke blir tilgitt så blir det tortur til evig tid...

     

    Mens i buddhismen så har man uendelig mange forsøk, og uendelig lang tid.

  2. Nei, i og med at Jesus presterte alt som trengtes og de kristne bare kan gå inn i hans verk, har de ingen prestasjonsangst, de må ikke prestere noe. Buddhistenes vei til Nirvana blir nok en være prestasjon.

     

    Det holder ikke å si "jeg angrer" ingen magiske ord åpner porten inn i himmelen.

     

    Må de ikke prestere noe? Hva er da vitsen? Handler det ikke om livsførsel?

     

    Er det bare Gud som vet om noen angrer på ordentlig da? Om man ikke vet dette selv, får man vel angst?

  3. I katolisismen er presten et bindeledd mellom person og gud, luther mente det var feil og at forholdet gikk fra person og direkte til gud. Derfor skrifter ikke protestanter, men ber heller om tilgivelse i bønn.

     

    Men poenget var at om man skrifter for en prest, så kan man "lure" presten og slik slippe inn i himmelen uten å ha oppriktig anger (hvis man trenger å føle det og det ikke bare holder å si det).

  4. Vel, du har små og store synder (døds synder) og de kommer du ikke ut av uten oppriktig anger.

     

    1 Joh 5:16 "Dersom noen ser sin bror begå en synd som ikke fører til død, da skal han be for ham og slik gi ham liv – så sant han ikke er av dem som synder til døden. Det finnes synd som fører til død, men jeg taler ikke om bønn for den. All urett er synd, men ikke all synd fører til død"

     

    Artig at et menneske har makten til å avgjøre dette.

  5. Dette funker ikke - Hitlers egen tolkning er ikke gyldig vektskål for hva som må tilgis og ikke. Det er kun guds egen vektskål og "tolkning" som gjelder. Hvis Adolf tolket bibelen annerledes enn gud mente blir det adolfs problem, ikke guds.

     

    Du har et poeng der. Men hvem som helst kan tolke feil slik at man ikke kommer til Himmelen selv om man tror på Jesus (en feil versjon), og ber om tilgivelse. Men det var noe annet egentlig.

×
×
  • Opprett ny...