Jump to content

GiaMahan

Moderatorer
 • Content Count

  1138
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

GiaMahan last won the day on December 7 2019

GiaMahan had the most liked content!

Community Reputation

1376 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

17468 profile views
 1. Hehe, ja. Akkurat at jeg er så glad i jobben jeg gjør og trives er absolutt noe jeg har brukt på intervjuer tidligere. Men, jeg aner faktisk ikke ikke hvordan jeg skal løse det når jeg skal begynne å søke jobb etter sykemelding. Hvordan jeg skal formulere meg i søknader mtp sykemeldingen og hvordan jeg skal svare på spørsmål, og hvordan jeg kan overbevise om at jeg er verdt å satse på tross at jeg har vært langtidssykemeldt..det å være langtidssykemeldt er ikke akkurat oppløftende for identiteten og selvtilliten, også så skal man prøve å selge seg selv, med referanser som bare blir mindre og mindre ferske for hver dag som går. Sigh..
 2. Legger min sjel og hjerte i den jobben jeg er utdannet til, og jepp, knytter min identitet til dette. Derfor opplever jeg sorg over å være borte fra jobben jeg elsker, og kjenner savn etter å jobbe, er for tiden sykemeldt, men har et håp om å komme tilbake til jobb ila året. Kjenner ikke på det er noe jeg må holde ut, lønnen ser jeg mer på som en bonus/økonomisk trygghet.
 3. GiaMahan

  Blodtrykksmåler

  Etter måling, mener du etter at den er helt ferdig, eller kun når den er ferdig med å stramme (leter etter systolisk trykk) ? Fordi det kan være at hjerteblinkingen indikerer at den leter etter diastolisk trykk og at den gradvis slipper ut trykk i mansjetten (strammer mindre og mindre) Hjerteblinkingen kan jo også tyde på uregelmessig puls. Hva slags modellmerke er dette?
 4. Røde flagg her, ja. Med denne informasjonen ville jeg ville jeg gjort det slutt selv, men det er jo noe du må kjenne på selv.
 5. Setter pris på vind, er friskt og deilig, men er vanskelig å sitte utendørs på balkongen uten at solhatten blåser vekk nå, og markisene tør jeg ikke å ha oppe nå som det blåser sånn
 6. Krystallsyke er nok veldig usannsynlig. Ville tatt en tur til legen og få målt blodtrykket og evt blodprøver. Er du stresset for tiden? Tror du at det kan være angstrelatert? Får du i deg nok væske gjennom dagen? Er du i passe mengde aktivitet, eller blir det mye stillesitting?
 7. Ja, det kan faktisk være fravær av filter i hodet, faktisk. Frontallappen styrer oppførselen vår og svikt/skade i den kan påvirke hvordan vi oppfører oss mot andre mennesker. Yngre mennesker har ikke helt ferdigutviklet frontallapp (denne er ferdigutviklet ca 25 års alder). Atferd formes også gjennom oppdragelse og miljø ellers. Folk som spyr ut edder og galle, har det ofte ikke godt med seg selv, usikre på seg selv, bruker andre som skyteskive for egen frustrasjon. Når man utsettes for det så man man bør ignorere det og ikke ta det personlig, men evt si ifra til noen som har mulighet til å gjøre noe med det.
 8. Krysser fingrene for deg, men er som sagt veldig enkelt og gratis å behandle. Det som er litt ekkelt angående klamydia er at på grunn av at ikke alle har symptomer, så kan man gå lenge med klamydia ubehandlet, og dermed få konsekvenser som for eksempel sterilitet.
 9. Humrer litt av The Avatar, uderzo, og :utakt sine svar her 🤭 Som de andre er inne på så er toleransen til person til person forskjellig, men hasj er temmelig svakt rusmiddel kontra andre typer rusmidler. Husk dog at hasj kan gi blodtrykksfall, svimmelhet og besvimelser, så vær forsiktig.
 10. Enig, og klamydia er jo også særdeles viktig å behandle, spesielt da kvinner kan bli sterile av dette. Test og behandling av kjønnssykdommer er gratis. Selv med fast partner kan også bli smittet, enten ved at partneren er utro eller at partneren var smittet ifra forrige partner. I tillegg "de som har seg rundt" kan være flinke med å sjekke seg for kjønnssykdommer før de bytter partner, de kan være påpasselige med bruk av kondom, de kan være vaksinert mot enkelte sykdommer som kan overføres via samleie. Fremfor å rette pekefingeren mot antall sexpartnere, så bør man heller legge til rette for safe sex, på systemnivå, tenker jeg nå jeg
 11. Å irritere seg over smatting og prat mens man spiser er legitimt. Voksne mennesker (uten diverse utfordringer med munnmotorikk) skal man kunne forvente spiser ordentlig. Når det gjelder å irritere seg over bagateller, så må man også huske på at det er ikke alt du skal la fare forbi, selv om det er bagatell. Mange små bagateller kan bli belastende over tid, og det kan være lurt å kommunisere ut hva man trenger/ønsker. Ikke i en anklagede tone, forsøk i tydelig men vennlig tone. Rutiner med søvn og næringsrik og variert mat og litt utendørs aktivitet i daglys kan hjelpe for en selv for å bli mer rolig/mindre irritert. Man tåler mye mer, har mer motstandskraft. Sørg for at du ikke har noe mangel på viktige næringsstoffer. For kvinner kan hormonell prevensjon hjelpe noen, for andre kan det gjøre det verre.
 12. Det gjør jo ingenting. Egentlig er vekt litt misledende. Det er jo mer interessant å se på fordelingen av fett og muskler, og heller forsøke at for eksempel midjemålet blir mindre. Se på mengden av viceralt fett, for eksempel Å få i gang rutiner, for eksempel med tanke på søvn og det spise regelmessig har for min del gjort at søtsuget har dempet seg betraktelig. IM fastet i mange år og spiste lavkarbo, funket dårlig for meg. Sleit veldig med fordøyelsen og migrene. La om til vanlig mat igjen (for min del hovedsakelig pescovegeteriansk, pluss magert kjøtt 1-2 ganger per uke) og noe hyppigere måltider, fungerte bedre for meg, gikk for eksempel ned en klesstørrelse og reduserte betraktelig ned på plagene med fordøyelse og migrene i tillegg.
 13. Forsøplingen i parkene etter helgens festligheter i Oslo irriterer. Vet ikke om det er like stort problem i resten av Norge nå?
 14. Legg inn som varsel på mobilen/kalender på PC/ før året du har fått resept for er gått, for eksempel en måned før. Og står inne på e-resept hvor mye utleveringer du har igjen, men de på apoteket bør også si ifra hvor mye du har igjen på resepten når du er der. Forøvrig forstår irritasjonen, spesielt om man går på fast medisin. Det er ikke lett å skulle huske på alt. Når vi er inne på dette med medisiner så vil jeg jo si at legemiddelmangel er en irritasjon for meg. Det hvor det er synonym-preparater (samme virkestoff) går det jo fint, men der hvor det ikke finnes.. (Hvorvidt medisinen man står på er mangel av kan man forresten sjekke ut selv på Felleskatalogen, pleier å stå informasjon der, om ca når de tror de får den tilbake og evt alternativer som finnes. Lurt å sjekke i god tid)
 15. Ja, flere, blant annet pappa og farmor. Nei, kaos, fortvilelse, sjokk følte jeg vel. Men blir bedre med tiden, sorgen blir mindre intens med tiden
×
×
 • Create New...