Jump to content

2198u323uh

Medlemmer
 • Content Count

  612
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 :)

About 2198u323uh

 • Birthday 11/09/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Kort fortalt så var jeg i nesten samme situasjon for noen år siden. Jeg var også veldig forvirret lenge, og det tok men lang tid å forstå alle detaljene med systemet så ikke føl deg dum av den grunn. 1. Nei det stemmer det du skriver. 2. Det er mulig. Tok selv fag ved UiO + privatistfag denne våren selv. Men prioriter privatistfagene. Du får de 2 ekstrapoengene så lenge du står i alle fagene. Men det vil kreve MYE arbeid. Du må ha den instillingen at din jobb er nå å være student. En arbeidsuke er på 40 timer. Har du brukt mindre en 40 timer på forelesninger/undervisning og lesing en uke så har du ikke gjort jobben din. Bruk en timer app (jeg bruker toggl.com) og sjekk at du bruker den tiden du skal hver uke. Med unntak av trening og litt sosialisering så er det eneste du bruker tiden din på det neste året er å studere, om du går inn med den instilling så tror jeg det skal la seg gjøres. Jeg gikk ikke på videregående skole i det hele tatt, men har tatt alle 20 fag som privatist og har nå god margin for å komme inn på Siv.Ing. ved NTNU til høsten så alt er mulig om du virkelig går inn for det.
 2. Takk for kloke ord begge to. Dere har nok rett i at jeg overdriver det med alder er man over 20 så har noen års aldersforskjell veldig lite å si. Er klar over at økonomien kan bli litt strammere. Det er derimot en liten pris å betale for noe som gi meg langt større jobb nytelse livet ut. I tillegg til å øke min potensielle lønn en god del. Når jeg faktisk er litt eldre og med arbeidserfaring har jeg derimot den fordelen at jeg har mulighet til å ta noen små oppdrag for de selskapene jeg kjenner i Oslo, som jeg kan jobbe med hjemmefra. Har ennå ikke helt bestemt meg om jeg skal gå for Informatikk eller Datateknikk. Lener desidert mest mot den siste nevnte så jeg får henge i med å ta opp fag.
 3. Jeg er for øyeblikket 22 år. Og har siden videregående jobbet diverse programmeringsjobber basert på egenlært kunnskap. Jeg må ha vært litt uheldig med mine tidligere lærere. For det er nemlig kun i det siste 1,5 året at jeg gjennom en rekke MOOCs(Coursera, Udacity edX) har funnet ut at jeg er mye mer glad i matematikk, fysikk og teoretisk informatikk en det jeg tidligere hadde trodd. Jeg tok et ganske dumt valg nå i høst med å starte på NITH i Oslo. Ikke att det er noe galt med den skolen, men jeg burde ha innsett at den ikke ville ha dekket mitt behov for teori og matematikk. Da den skolen er veldig praktisk rettet, og overlapper veldig med kunnskap jeg allerede har gjennom arbeidserfaringen. Men nok om det. Jeg har innsett at jeg må til NTNU for å få den utdannelsen jeg virkelig vil ha. Karakterene mine fra videregående er ikke så alt for ille. Så med alle alderspoengene mine burde det fint la seg gjøre å få nok poeng poeng til Datateknikk hvis jeg tar opp noen fag. Har allerede meldt meg opp til en del til jul. Og kan ta enda flere til våren. Informatikk er også en mulighet, og det har jeg allerede mer en nok poeng for. Det jeg er litt bekymret over er at jeg da vil vere 23 år ved studiestart, i en gjeng med 19-åringer. Det faktum at jeg vil være 28 år ved ferdig studium er også litt skremmende. Noen er som går Datateknikk/Informatikk ved NTNU eller andre steder som kunne delt sin mening. Vil jeg stikke veldig ut på grunn av alder? Er det verdt det å ta denne utdanningen? Føler at jeg ikke har lyst til å ende opp som en digital fabrikkarbeider når det er ting som AI, Macine Learning og Computer Vison jeg virkelig brenner for.
 4. Nå har jeg ikke tatt privatisteksamen i fremmedspråk ennå, men jeg skal selv ta det i Japansk til våren og jeg har tatt muntlig privatisteksamen i andre fag tidligere. Slik det har fungert i alle andre muntlige privatisteksamener jeg har tatt tidligere er det slik at du møter opp et sted sammen med en 4-5 tilfeldig andre som skal ta eksamen. Du signerer og viser ID og gruppen skal ta eksamen etter tur. Tips; vil du være først ute og bli rasket mulig ferdig med det kom tidlig, eller kom 2 min før oppmøte tiden vis du vil være sist og ha litt ekstra tid å lese på rett før. Når det er din tur kommer du inn foran læreren og blir gitt en av 5-6 oppgaver valgt tilfeldig. Deretter blir du satt på et rom hvor du i 30 minutter kan bruke absolutt alle hjelpemidler du vil (også internett) til å skrive hva du vil på to blanke A4 ark. Det er derimot kun disse to arkene du får lov til å ha med deg inn når du skal framføre svaret ditt på oppgaven muntlig. Så jeg vil anbefale deg sterkt å ha en såpass god håndtering av faget på forhånd at du kan klare deg med kun stikkord for å minne deg på hva du skal snakke om og i hvilken rekkefølge. Blir kanskje litt annerledes for deg siden dette er fremmedspråk og ikke et "fakta basert" fag, så du får nesten selv tenkte deg fram til hva som er best å skrive ned. Tror du kan finne tidligere gitte eksamener hvis du googler litt rundt.
 5. Jeg fikk endelig løst problemet. Var bare det at jeg ikke hadde helt forstått hvordan file permissions fungerer i linux. Og brukerer jeg brukte for å logge meg på samba serveren ikke hadde write access i mappen. Takk til ColdIce som satte meg på sporet at løsningen.
 6. Får det fremdeles ikke til å funke. Link til smb.conf fil her: http://pastebin.com/ev0hYwPa Share folderen heter MediaShare, brukeren jeg logger meg på smb mappen er mattivc, og den brukeren en et medlem av gruppen admins.
 7. Jeg har nå fikset slik at brukeren jeg bruker for å koble meg på samba serveren har read, write og execute access til den delte mappen. Men jeg får fremdeles ikke skrever noen som helst tild en fra windows maskinen.
 8. Har nylig satt opp en Ubuntu Server maskin, og siden dette er min første erfaring med en headless server sliter jeg litt med å få ting til å fungere. Jeg har brukt webmin for å sette opp en samba server på maskinen. Jeg har fått read access fra windows maskinene min til å fungere, men uansett hva jeg gjør får jeg bare ikke write til å fungere. Noen som har noen forslag til hvordan jeg kan løse problemet? Er som sakt ny til Ubuntu Server, så dere for nesten bare spørre om dere trenger mer info for å kunne hjelpe meg.
 9. Tror ikke jeg kan nevne spesifikt hvilket prosjekt det er. Men det er spill til iOS og Android ja.
 10. Netopp startet i en ny sommerjobb. Som jeg muligens får beholde som deltidsjobb til høsten. Jobb: Spillprogrammerer Alder: 21 Lønn: 200 kr/t + overtid Utdanning: Kunn VGS, planlegger å starte på en CS Bachleor snart. Men er hitill kun selvlært.
 11. Jeg har i ganske mange år hatt en drøm om å utdanne meg ved en av de store amerikanske collegene. Som Stanford, Berkeley eller MIT. Jeg er fult klar over at de ikke er lett å komme inn på og derfor vil jeg planlegge tidligs mulig. Jeg planlegger å ta Bachleor her i Norge og så prøve å ta Masteren i USA. Så det jeg lurer på er om en Bachleor i Spillprogrammering fra NITH i Oslo vil være annerkjent nok for å komme inn på en Computer Science Master ved en av de store collegene, sett at jeg får gode karaktere ved NITH naturlighvis. Eller må jeg ha en Bachleor fra et sted som NTNU eller UiO for å ha noe sjangse? Mulig jeg tar feil men det virker som NTNU ikke har en egen Bachleor innen Computer Science, kun en 5 årig master. Jeg kan også nevne at jeg snart starter i min andre jobb som spillprogrammerer og at jeg har en ganske god CV for alderen. Er dette noe som kan bedre sjangsene for å komme inn?
 12. Leser også til denne oppgaven. Har netopp begynt men jeg kan dele noen temaer som min lærer mente var viktig å kunne. Jeg kommer til å dele alt jeg skriver her utover dagen. Så jeg håper jeg at dere andre gjør det også så vi kan lære av hverandre.
 13. Ah, naturlighvis. Viste det var noe latterlig enkelt Takk skal du ha.
 14. Bare et enkelt faktoriseringsspørsmål. x2-x>0 Faktoriserer til: x(x-1)>0 Jeg har bare litt problemer med forstå hvorfor. Hvor kommer "1" tallet fra? Svaret er nok latterlig men jeg tror jeg bare har sett meg litt blind på det. Noen som kan forklare det for meg?
 15. Var og besøkte en Fry's sist gang jeg var i California. Og det er like awesome som det ser ut! En ren elektronikk butikk på størrelse med en IKEA. Var desverre ikke mulig å få med seg så alt for mye mye hjem.
×
×
 • Create New...