Gå til innhold

Pilot_

Medlemmer
  • Innlegg

    6 372
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pilot_

  1. Hallo mongojarle (artig navn)

     

    Etter å ha googla litt rundt tidligere, så jeg at det ble nevnt at det kan være innstillinger på headunit som gjør at det ikke funker. Jeg fant en innstilling for lot meg velge hvilke typer høyttalere som er fremme og bak (f. eks tweeter, forskjellig centimeter- og tommemål). Justerte på disse men det utgjorde ingen forskjell på lyd på subben. 

     

    Jeg har dessverre ingen ekstra headunit, men det er noe jeg evt må prøve å få lånt meg og teste. 

     

    Forsterkeren er denne: http://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/performance/auditor/amplifiers/r-4280

     

    For ordens skyld så kan jeg legge ved resten også.

     

    Tweeters: http://www.ground-zero-audio.com/en/products/speaker/gztf-87tx.html

    Fremdører: http://www.bassbrothers.no/bilstereo/coaxial-hoeyttalere/6-5/ground-zero-gzrf-16fxii-slim

    Disse fire er koblet sammen på to kanaler

     

    Bakhøyttalere: http://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/performance/access/coaxial-kits/690-ac

    Disse to er koblet på to kanaler

     

    Resten av høyttalerne føler jeg funker bra. Spiller høyt og "trøkker" bra for ikke og være sub inni bildet. Så RCA funker nok helt fint.

  2. Mest sannsynlig fasefeil. 

    Få en kamerat til å hjelpe deg, sitt i førersete, sett på en sang med så jevn bass som mulig.

    Be han endre fase sakte mens du hører etter.

     

    Jeg kan kun stille mellom 0 og 180, og det høres mer eller mindre ut det samme. Hører forskjell, men det er så lite lyd uansett at det utgjør ingenting. Noe jeg overser her? 

     

    Kan og være for lav "Gain"

     

    Har prøvd å stille på gain, uten hell. Har vel prøvd å stille på det meste som stilles kan.

     

    Strøm fra batteriet (strakk ny ledning som fulgte med), jording til chassis og daisy chaina remote-kabelen fra forsterkeren som driver høyttalerne. Har prøvd RCA fra både output på forsterkeren og rett i fra spilleren, resultatet er det samme.

     

     

    Hva mener du egentlig med "daisy chaina"? 

    Og rca fra både hvor og hva?

     

    Mulig jeg forklarte meg litt dårlig.

     

    "Daisy chain" er i praksis seriekobling. Hadde allerede strekt remote-kabel fra spilleren til forsterkeren som driver høyttalerne, kobla dermed sub-remoten til terminalen der den går inn på forsterkeren. En kabel til både forsterker/aktiv sub. Den slår seg på uten problemer.

     

    RCA: Forsterkeren har fire kanaler og fire RCA input. Den har også 2 RCA output. Prøvde først å koble subben inn på disse. Siden dette gjorde at jeg nesten ikke fikk lyd, så prøvde jeg å koble rett fra spiller til sub, men resultater ble det samme. Håper det var litt klarere.

  3. Hallo alle,

     

    Jeg har fra før anlegg i bilen som forsåvidt har fungert fint, men etter en stund med savn etter mer bass i kombinasjon med nyttårssalg ble det kjøp av sub. Siden jeg liker å ha bagasjerommet og plassen der tilgjengelig, endte det på en liten aktiv sub.

     

    https://www.xtremecar.no/ground-zero-uranium-gzub-800xact.html

     

    Problemet er bare at den gir ikke lyd fra seg. Elementet beveger seg og power-lampa lyser, så det er liv i den, men man kan bare så vidt høre at den spiller. 

     

    http://www.caraudio-image.ru/manuals/Ground%20Zero/GZUB_800XACT.pdf

     

    Koblet som i manualen. Strøm fra batteriet (strakk ny ledning som fulgte med), jording til chassis og daisy chaina remote-kabelen fra forsterkeren som driver høyttalerne. Har prøvd RCA fra både output på forsterkeren og rett i fra spilleren, resultatet er det samme.

    Har prøvd å stille på alt som stilles kan, både på forsterker, subben og spilleren.

    Spilleren er forresten denne: http://www.bilstereosenteret.no/products/kmm-bt502dab

     

    Så da lurer jeg på om det kanskje er noen her med litt mer peiling på bilstereo her som har noen idèer?  :hmm:

     

     

     

  4. Heisann,

     

    Jeg har i alle år brukt diverse rimelige headset til PC-en min, noe som forsåvidt har vært "helt ok", men nå har jeg lyst og anledning til å investere i skikkelig utstyr og få en helt ny opplevelse. Tenker derfor at jeg vil kjøpe meg noen hodetelefoner som fungerer godt til musikk, og i tillegg kjøpe en clip mic for god mikrofonlyd.

     

    Budsjett: 2000kr (både hodetelefoner og mikrofon)

    Størrelse: Størrelse er ikke det viktigste så lenge de ikke føles tunge. Skal kun brukes hjemme. Men jeg ønsker å ha pads som går over øret.

    Type: Her er jeg litt usikker. Det er ikke mye støy der jeg sitter, så kanskje ikke lukkede er nødvendig? Har lite erfaring her.

    Bruksområde: PC: Hovedsaklig musikk. Litt film og spill. Musikk er vanligvis forskjellige typer trance. Ønsker å ha ren og klar lyd, men samtidig ha litt bass i seg (ikke for mye). Kanskje noen med lignende musikksmak kan anbefale noe?

     

    Er det verdt å kjøpe et eksternt lydkort i tillegg? Kan være villig til å øke budsjettet enda litt mer og legge til det hvis folk mener det er vel verdt pengene.

     

    Si gjerne ifra hvis det er noen overganger/ledninger som må kjøpes i tillegg. Håper jeg fikk med alt av informasjon.

     

    Takk for all hjelp.

     

     

     

  5. Den brannslukkeren ville jeg absolutt ikke stolt på. Det KAN være den fortsatt funker, men ikke verdt å ta sjansen på. Brannslukkere skal på kontroll hvert 5. år. Dette kan gjøres hos brannvernfirma som driver med dette. Usikker på hva det koster, men hele nye 6-kilos slukkere får du kjøpt til under 500-lappen.

     

     

    Edit: Bor ikke i Oslo, men fant f.eks. denne http://www.aktivbrannvern.no/

  6. Shift + 9 gir deg 3D cockpit. Der kan du holde inne høyre musetast for å se rundt i cockpit. Der er en egen view-meny helt øverst også som lar deg velge mellom views, pluss key-bindings står listet der også.

     

    Men som sagt, ikke forvent noe særlig bra flight dynamics fra de standard-flyene. Og det er akkurat fysikken som gjør X-Plane så mye bedre enn FSX i mine øyne.

  7. Hei!

     

    Hjertelig velkommen over til X-Plane. Jeg tror ikke du vil bli skuffet. Men, akkurat som i FSX, så er flyene som følger med ekstremt dårlige, dessverre. Ingen av dem har ordentlig 3D-cockpit.

     

    Heldigvis er X-Plane communitiet fullt av flinke folk som ofte legger ut mye som freeware. Du kan ta en titt her å se om du finner noen fly som funker bedre.

    http://forums.x-plane.org/index.php?app=downloads

     

    Ellers vil jeg anbefale fly fra Carenado eller FlyJSim om du vil ha noe av skikkelig kvalitet.

  8. Heisann,

     

    Det er en stund siden jeg var inne i PC-verden, og derfor spor jeg dere. Hvilken PC faar jeg mest for pengene hvis jeg skal ha en gaming laptop under 1000 bucks? Regner med det maa ha et eget skjermkort isteden for integrated.

     

    http://www.techbargains.com/catsearch.cfm/0_3_0

     

    Her er en liste over gode deals paa PCer for oyeblikket. Hva ville dere valgt?

     

     

    Paa forhaand takk. :)

  9. Heisann,

     

    Jeg har lyst aa kjope meg en PC som jeg kan spille Flight sim paa. Tenkte aa bruke FS9, siden FSX krever en del mer. Krever ikke noe superfancy grafikk, vil bare ha en PC som jeg kan kjore paa rundt medium uten noe form for lagg.

     

    Det er en stund siden jeg var inne i PC-verdenen, saa her trenger jeg hjelp fra dere. :)

    Kan baade vere ferdig PC eller enkle komponenter, men ser for meg at enkle komponenter vil gi et bedre resultat? Det jeg har sett paa av ferdige PCer har veldig daarlig grafikkort.

     

    Jeg er bosatt i USA og vil naturligvis handle her, saa hvis noen vil hjelpe til med handleliste f.eks. maa det vere fra en amerikansk side, type www.newegg.com o.l. (usikker paa hvem som er billigst/best).

     

    Budsjettet er helst under $500.

     

     

    Setter utrolig stor pris paa hvis noen ville hjulpet. :)

×
×
  • Opprett ny...