Gå til innhold

12345156

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 12345156

  1. Kjenner ikke detaljer her, men i min tid på Gløshaugen for et drøyt tiår siden var det mange mange som skiftet linje i løpet av de første par årene. Tror generelt dette var lite problematisk annet enn at man måtte ta opp et fag eller to. Kjenner ikke til noe om snitt eller statistikk, men dette er (eller var) iallfall såpass vanlig at jeg tror det bør gå greit om man virkelig ønsker det.

    Okei, takk for svar. Skal ringe studieveileder så snart hun er tilbake fra ferie så kanskje jeg får litt mer ro i sjela, allerede tatt et årsstudium på NTNU så har endel fag jeg kan bytte slik at jeg tar alle fag med nano nå. Om jeg ikke kommer inn i 2.klasse må jeg sikkert ta et «tullerår» til, og det er maks kjipt, men er nano jeg vil så må bare satse

  2. Jepp, så det, og takk for svar :-) Får beskjed om at det er "svært sannsynlig" at jeg kommer inn, men at det fort skjer først i januar. Og det er jo en liten risk å droppe ut når jeg allerede har plass på medisinstudie i Norge, men men. Setter pris på det hvis andre har erfaringer å dele med venteliste!

    Ja, ikkesant.. Jeg turte ikke ta den risken og startet på årsstudium i biologi og kjemi på NTNU i stedet. Skulle egentlig bare gå det til jeg evt kom inn på medisin, men endte opp med at jeg takket nei til medisin og heller vil gå på NTNU hehe.. Var så bastant på at det var medisin jeg skulle gå at jeg ikke forstod at det kanskje ikke var helt riktig for meg likevel. Liker å tro at skjebnen leder vei ;)
  3. Det er ikke verre enn at du begynner på en annen linje og søker om overgang til den linja du ønsker etter et halvår eller et år. Mulig du må ta opp igjen et fag eller to, men det bør ikke være noe stort problem.

    Jeg står på andreplass til NTNU nano ordinær, tror det er liten sjanse for at jeg kommer inn på suppleringsopptak og satser derfor på intern overgang (har etter i år 7/8 fag så hopper rett til 2.). Men avhenger vel av om det er ledige plasser osv, pleier det å være stor kamp om disse plassene? Og har du noen som helst anelse om snittet for å komme inn på intern opptak er særlig mye høyere enn på samordna eller om det finnes statistikk på dette noe sted? Nå ble det mange spørsmål, skjønner du antageligvis ikke har svar på alt, men kanskje du eller evt noen andre her kan hjelpe ??‍♀️

  4. Hey!

     

    Har et dilemma: Studerer medisin et annet sted i Norge, men vil helst studere i Oslo. Står på 4.plass på venteliste til Oslo vår. På opptakskontoret har de ikke noe statistikk eller lignende, men kan jeg regne med å komme inn? Hvis jeg kan være veldig sikker på det jobber jeg i stedet for å studere neste halvår, men vil være helt (eller tilnærmet helt) sikker på at jeg kommer inn i Oslo før jeg dropper ut der jeg studerer nå.

    Er sikkert annerledes på ordinært, men som nevnt tidligere stod jeg på 24. plass på Oslo vår (førstegangs) og fikk telefon noen dager etter immatrikuleringen.

     

    Noen her som tilfeldigvis har søkt medisin ordinært, står på venteliste og har nano på andreplass? :p

  5. Hverken Java eller Python krever gode pc-er. Matlab er vel kanskje det tyngste du kommer borti litt avhengig av hvilken linje du skal gå. Så mitt tips er å spesifisere hvilken linje du skal gå og høre med noen i NTNU-tråden om hvilket program som er mest krevende. Likevel, LoL er sannsynligvis mer krevende enn de programmene du skal bruke på studiet.

    Åja okei, krever vel bedre PC enn det jeg har for øyeblikket men altså ikke særlig god ellers. Bør jeg fokusere på å finne en kompakt, stabil PC med god lagringsplass og heller bedre GPU enn CPU da? Skal gå nanoteknologi, evt Energi og Miljø et år

  6. Oi wow! Det hadde vært noe, men den starter på 14K? Det er nok litt dyrere enn det jeg så for meg :/

     

    Tusen takk!

     

    Men kanskje denne? https://www.lenovo.com/no/no/laptops/ideapad/700-series/Ideapad-720S-14/p/88IP70S0833?clickid=zXPyAJUTOzRWXkTwggSOc33fUkjVdIU0bW5a2o0&Program=3835&pid=256974&cid=no:affiliate:vfczzq

  7. Hei!

     

    Jeg skal gå sivilingeniør ved NTNU til høsten og trenger noe liitt kraftigere enn skolepcen som jeg har holdt ut med i fire år nå. Studiet har nokså tung programmering så pcen må kunne takle Java/Python/matlab og antageligvis en del tyngre programmer. Vil ha en medium og lett pc som jeg uten problem kan ta med meg overalt og helst ha plass til i veska <333 Men da må den være rundt 13''-15''. Trenger god lagringsplass, bra prosessor, ikke avhengig av fantastisk grafikkort men vil gjerne ha mulighet til å spille litt på den (primært MOBA-spill som LoL). Må se fin ut, noe à la ASUS zenbook pure. Prisklasse: 8-11K.

     

    Vet dette ligger litt i feil tråd, men trenger hjelp fra folk som har gått eller går siving e.l. nå og vet hva som er lurt å skaffe seg! Setter pris på alle innspill  :)

     

    edit: trenger ikke noe fancy touch eller dobbel-pc eller noe sånt, bruker skrivebøker til å notere i 

  8. 19 er nok i grenseland, men kanskje hvis du er heldig kommer du inn sent.

    Jeg kom jo inn som nummer 24 i fjor, men det var på Oslo vår da, men ikke gi opp! ;) Takket nei til plassen så de ringte nok folk som stod enda lenger nede og. Skal sies at jeg kom inn en uke inn i vårsemesteret da

     

    Edit: så at personen kom inn i Bergen så er vel Oslo høst det er snakk om, da er nok 19 litt i grenseland ja

    • Liker 1
  9. Jeg kom inn på UiO vår og står på venteliste på høst. Noen som vet hvor mange plasser ventelisten flyttet seg ved suppleringsopptaket i fjor? :)

    Mener å huske den flyttet seg sånn omtrent 10 plasser, jeg lå mellom 20 og 30. Kom inn på UiO vår i fjor en uke inn i vårsemesteret, da lå jeg på 24.plass (takket nei, så antageligvis slapp de inn fler enn det). Men husker som sagt ikke helt fra UiO høst

  10. Hei!

     

    Ser at tråden er ganske gammel, men kan vel hende du enda ikke har tatt valget ditt. Som nanoteknologistudent kan jeg vell både avkrefte og bekrefte mye av det som er sagt. Selv om det er sant at mange velger å gå videre på å skrive PhD, er det absolutt ikke gitt at du må jobbe med forskning etter endt studie. Mange går ut i både konsulentbransjer og direkte i industri. Noen bli tilogmed lærere. Det er altså mange valg. Det er også veldig lett å få seg jobb i etterkant av studiet. Selve studieretningen er veldig bred. og man lærer mye innen både fysikk, kjemi, bio og elektronikk, dette er vell en av grunnene til at man kan jobbe med mye forskjellig etter utdanningen.

     

    Når det kommer til det sosiale tror jeg heller ikke du hadde blitt skuffet. En av fordelene med en liten linje er at man fort blir kjent med alle, både på sitt eget kull og andre kull! Jeg skal ærlig innrømme at jeg også var litt skeptisk når jeg begynte på studiet, men kunne aldri tatt så feil! Det er mange forskjellige typer for å si det slik, og noe å gjøre for enhver. Det jeg kan bekrefte er at de fleste er veldig ambisiøse, men det går sjeldent utover det sosiale ;)

     

    Det jeg tror du burde se på når du skal velge, er fagene. Både det sosiale og jobbmulighetene er nok veldig bra på begge linjene! Sjekk ut fagplan og linjeforeningen til de respektive linjene(Timini.no og emilweb.no) så tror jeg det skal være greit å ta et valg!

    Tusen takk skal du ha! Ser at jeg ikke har svart alle, men setter stor pris på svar! Ser ut som at det blir nanoteknologi after all, vokst mye fra da jeg skrev denne posten og har innsett at jeg har hatt litt feil fokus når jeg skal bestemme studie ? takker for alle svar, bare å fortsette å skrive, veldig interessert i å høre mer om nano.
  11.  

    Hei!

     

    Lurte på hva som er de største forskjellene på disse to masterstudiene ved NTNU, både faglig og sosialt, og hvilke kvaliteter en bør ha for de forskjellige.

     

    Jeg er veldig glad og flinkest i matte og kjemi, fysikk er interessant, men er ikke så flink og biologi er greit, men vil ikke jobbe med det spesifikt.

     

    Går allerede på NTNU og prøver å finne ut hvilket sivingstudie jeg vil ta neste år:)

     

    Takk på forhånd!

    Hei,

    Kort fortalt er den store forskjellen at nano er en veldig liten linje (~30 pr kull) med forskning og realfag som stikkord, mens energi og miljø er en større linje (med omlag 100 stk) hvor fokuset er energiteknologi.

     

    Jeg vil si begge linjene virker svært gode mtp. muligheter etter endt studie. Nano er svært generelt og har elementer av fysikk, kjemi og noe biologi. Jeg tør tippe at linjen har nest mest kjemi av alle siv.ing.-studier. Det er ikke så altfor mange bedrifter som driver med nanoteknologi direkte, men jeg har inntrykk av at de som uteksamineres derifra har gode muligheter i forskning og næringslivet 'generelt' fordi de er flinke og har bred bakgrunn. Energi og miljø handler om energiplanlegging, sterkstrøm og litt termiske prosesser. Linja retter seg mer inn mot en spesifikk bransje, men elkraft-teknologi er veldig viktig overalt utenfor kraftselskaper også, bl.a. på CERN og i industrien.

     

    På nanoteknologi er inntrykket mitt at folk er ganske ambisiøse og noen er svært dyktige, mens et par kanskje er der litt på slump (søkt seg inn fordi de kunne). Miljøet er mindre, og jeg tror alle blir sett i større grad enn på større linjer. Energi og miljø har en aktiv linjeforening og et større spekter av folk.

     

    De kvalitetene du må ha for begge er interesse. Tenk litt på om du vil ha mange forskjellige grunnleggende fysikk, kjemi og biologifag med fokus på forskning, eller om du vil lære om kretser, termiske prosesser og energiteknologi. Begge deler er like viktig men på flere områder forskjellig selv om mange av emnene likner eller er felles :)

    Tusen takk for veldig godt svar! Faglig sett så liker jeg nano (slik du beskriver det) best. Men jeg liker egentlig det meste jeg driver med, har er lite luksusproblem der. Har vurdert Emil fremfor nanoteknologi av disse grunnene:

    - stor interesse for utvikling av fornybar energi (+ likte strømkapitlene best i fysikken på vgs så kan nok hende det faller i smak)

    - større miljø, virker som folkene som går på Emil er mer på min bølgelengde

    - ser ikke for meg at jeg skal ende opp som forsker, er altfor utadvendt og sosial av meg til å ha en jobb der man jobber så mye alene eller i små grupper

     

    Men samtidig er jeg veldig mye mer interessert i nanoteknologi og forskningen som gjøres enn hva jeg er i termiske prosesser o.l.

     

    Hva bør jeg prioritere? Det sosiale og hvilken jobb jeg ender opp med, eller det faglige?

  12. Hei!

     

    Lurte på hva som er de største forskjellene på disse to masterstudiene ved NTNU, både faglig og sosialt, og hvilke kvaliteter en bør ha for de forskjellige.

     

    Jeg er veldig glad og flinkest i matte og kjemi, fysikk er interessant, men er ikke så flink og biologi er greit, men vil ikke jobbe med det spesifikt.

     

    Går allerede på NTNU og prøver å finne ut hvilket sivingstudie jeg vil ta neste år:)

     

    Takk på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...