Gå til innhold

ravespin

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ravespin

  1. On 7/9/2020 at 6:48 PM, Krimt3k said:

    Må man også drikke mindre alkohol i disse coronatider? Foreslår mindre grupper og mer alkohol?

    Sitt alene hjemme og drikk uten skam! ?

    Nei da, det er lurt å avlyse. Mon tro hvordan de som nettopp har fått russetiden sin "spolert" av tiltak forholder seg til at fadderperioden også utgår rundt om i landet...

  2. 14 hours ago, per95 said:

    hei! noen her inne som har hatt erfaring med dysleksi?  Jeg føler jeg er i veldig storgrad påvirket av det. Jeg syntes ikke vgs var vanskelig, kom ut med over 5 i snitt, men er veldig nervøs og spent hvordan det er forhold til phs. Må man liksom lese høyt i klasserommet for eksempel?      

    Nei, det er ingen høytlesning, bortsett fra kanskje å presentere sitt eget svar til en oppgave for klassen, men det er sjeldent noe langt.

     

    Det var en i mitt kull som hadde ganske kraftig dysleksi. Han brukte mye fritid på å lese, for det gikk litt saktere, men han klarte seg fint.

     

    Man kan få ekstra tid på eksamen samt økonomisk støtte dersom man kan dokumentere det. 

  3. 2 hours ago, PHS-STAVERN said:

    Svar til alle spørsmål om PC over:
    Det er ikke et must å ha alle slags utganger på PCen. Ved presentasjoner må man ha HDMI eller lignende, men selv om du ikke har dette så løser det seg alltid ved at en på gruppen har eller så får man låne en PC.
    Det viktigste er at du kan stole på PCen ved eksamener - at den ikke plutselig slår seg av eller tastaturet stopper å fungere. I tillegg er det et stort pluss at ikke PCen er veldig treig når dere skal inn på politinettet.

    Hvis du ikke har ledig USB får du ikke brukt for eksempel TAILS (som er del av digpol). Hvis PC-en i tillegg har litt spesielt tastatur sånn som min (Microsoft Surface), funker ikke det innebygde tastaturet eller musa med TAILS, og man må koble til eksternt. Da er det litt for lite med bare én USB-port, gitt. Det er mange nye tynne PC-er og Mac-er som bare har 1-2 USB 3c, og det er veldig upraktisk. Har dessuten selv erfart å være den eneste på en gruppe med video-utgang til prosjektor. Det blir mye ekstra tull på tampen før presentasjon å få filer over på rett PC, når de som har dem finner ut i siste liten at de ikke har noen måte å koble til prosjektor. I bunn og grunn bør man ikke belage seg på at andre har eller at man kan låne.

  4. 10 minutes ago, Gapahuken said:

    Noen som hvet om det er lurt å ha pc hvor det er mulighet til å sette inn dvd ?

    Det er ikke nødvendig.

    Til vanlig skolearbeid er det bra nok med en hvilken som helst laptop med macOS eller Windows. En USB-port eller to bør du ha, og det er veldig kjekt med en video-utgang for å enkelt kunne koble seg til prosjektor. Det finnes sikkert drøssevis med guider til valg av studie-PC; PHS skiller seg ikke ut fra andre studier i så måte. Som Oaaphs sier, ligg unna Chromebook (og andre sære operativsystemer), så er du rimelig trygg.

  5. 6 hours ago, Gapahuken said:

    Noen som hvet om det er lov med besøk til skolen? Omvisning

    Det er generelt sett uproblematisk, men vil anbefale å vente til du har fått ordentlig adgangskort. I Stavern har jeg sett foreldre som er med nye studenter allerede før studiestart, men da har de kun beveget seg utendørs. Dessuten hadde ikke skolen gjerdet inn området helt, som de har gjort nå. Etter at du har adgangskort bør det være i orden så lenge du følger dem. Personlig synes jeg ikke at det er så mye spennende å vise frem...

  6. On 7/19/2020 at 6:33 PM, heiphs2021 said:

    Hei! Gratulerer til alle som kom inn! Ble veldig gira på å prøve å komme inn til neste år, men jeg lurer på en ting. Hvordan er dette med synskrav? Jeg bruker linser og har -3.50 på begge øyene. Er dette diskvalifiserende for opptak eller er det mulig når man bruker linser? Er det noen her inne som har hatt opptaksprøvene i vann hvor de har brukt linser? Og eksamen i livredning på skolen? Gikk dette fint da mtp linsene? 

    Det eneste kravet er at du får godkjent helseattest for klasse D førerkort, som du må legge ved følgebrevet i søkndsprosessen. Grunnen til det er at synskravene for utrykningskjøring er de samme som for klasse D (bittelitt strengere enn klasse B). Jeg har ikke så god forståelse for hva alle tallene innen optikerfaget betyr, men det er tillatt med noe korreksjon via briller eller linser for å komme innenfor kravene. Det de har mest fokus på er om synsfeltet er noenlunde intakt og at du ikke har dobbeltsyn. 

    Optikere burde kunne svare på dette på ganske stående fot, da de gjør undersøkelsene i tvilstilfeller. 

    Ellers i studiet stilles det ingen konkrete krav til syn, men det kommer jo godt med. Laseroperasjon og lignende er ikke diskvalifiserende.

    Det står mer her: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/forerkortveilederen/syn-9-13-helsekrav-til-forerkort#synsstyrke-helsekrav-til-forerkort

    Se på førerkortgruppe 2 og 3. (Klasse D er i gruppe 3)

  7. 6 hours ago, Annesonor said:

    Tenkte å kjøpe den helt nye iPad pro med tastatur, den skal ha mere nok kapasitet.. men spm er om man trenger noen spesielle programmer som ikke finnes på iPad? 

    Det er i hvert fall enkelte programmer som brukes i digitalt politiarbeid som ikke finnes til iOS. En medstudent brukte en iPad flittig til notater under forelesninger og å markere og bokmerke i pdf-er og lignende, men han hadde en laptop i tillegg. Hvis du baserer deg på bare én enhet, burde det være en vanlig mac eller pc. Dersom du skal koble deg til prosjektor for en presentasjon for eksempel, er det veldig greit om enheten har HDMI, Display Port, VGA eller DVI, ettersom at klasserommene gjerne er utstyrt med det. Hvis digitalt politiarbeid er noe som interesserer deg og du vil ha best utbytte av undervisning og øvelser innen det, vil jeg anbefale en Windows-laptop ala Lenovo (Thinkpad), ettersom at det er lettere å konfigurere mange av programmene som brukes innen det på en sånn type "potet".  Specs er ikke så viktig.

    • Liker 1
  8. Gratulerer til alle som kom inn! Gøy å se at mange av dere som har vært i tråden i år kan juble! 

    Til dere som kom inn i Stavern, så er det mange lekre leiligheter og hus godt innenfor gangavstand til skolen. Det bør ikke være vanskelig å kapre noe flott uten å ha lang vei til skolen og medstudenter. Noe av det som gjør Stavern så spesielt og fint er nettopp miljøet politistudentene imellom. Det lønner seg absolutt å gå sammen og finne seg noe tidlig, og jeg vil absolutt anbefale å finne noe privat. 

    Nyt sommeren og kos dere under studiet! :)

    • Liker 1
  9. 7 hours ago, Blålys97 said:

    Har noen spørsmål til de av dere som er ferdig eller under utdanning.

    Kan man ha deltidsarbeid ved siden av studiene, og evt i hvilken grad? Og hvordan fungerer praksisåret ifht rullering mellom de forskjellige avdelingene på utplasserings stedet? 

    Det går helt fint å ha deltidsarbeid ved siden av studiet. Timeplanene for hvert semester er så å si spikret på starten av semesteret, og det er aldri undervisning utenfor tidsrommet 8-16.

    I praksisåret B2 er det litt annerledes. Da følger du turnusen til et vaktlag på orden mesteparten av året. Skal du ha deltidsjobb ved siden av i B2, må du søke om det (du får det meste godkjent, men ikke ting som for eksempel dørvakt på det lokale utestedet, eller andre ting som kan komme i interessekonflikt med polititjenesten).

    Det varierer litt hvordan året er bygget opp fra distrikt til distrikt og fra år til år. For meg var det leiropphold og pistolskyting i starten, 6 uker på etterforskning og 3 uker på ekstern hospitering i løpet av året (ulike tidspunkter for ulike studenter), og resten på orden. Ekstern hospitering var ulike steder som man søkte på, f. eks. 3 uker på psykiatrisk eller fengsel. I løpet av tiden på orden var det mulighet for å besøke f. eks UP og operasjonssentral hvis man ville det.

    • Innsiktsfullt 1
  10. 7 hours ago, Medirgis said:

    Hei! Hadde intervjuet nå og sitter igjen med blandede følelser. Man husker selvfølgelig spørsmålene man svarte dårligst på best. Jeg kom med ganske barnslige eksempler på to av spørsmålene og er redd for at det er nok til at jeg er ute. Klarer ikke helt å legge dette fra meg nå. Håper ingen av oss får en mail i starten av juli! 

    De forventer ikke at alle har opplevd situasjoner og scenarioer som klaffer 100 % med de spørsmålene de stiller. Selv hadde jeg ikke gode eksempler på alt, men måtte tenke hardt for å komme på noe selvopplevd som, med litt godvilje, kunne relateres. Det viktigste er at de ser at du har evnen til å gjøre disse koblingene og refleksjonene. Hvis du ikke kommer på noe er det imidlertid bedre å si det, enn å finne på noe. Husk at mange av de andre søkerne bare er rundt 20 år. Tror du at alle de har opplevd alt, bare ikke du? :)

    • Innsiktsfullt 1
  11. Intervjufasen handler ikke om å redusere antallet som konkurrerer om plass, den handler om å filtrere ut folk som man mener at ikke egner seg. Det er altså ikke noe måltall etter intervjuet. Teoretisk sett er det mulig at ingen ryker ut på intervjuet. Jeg er enig i at det er uheldig at det bare er på telefon, men vil heller tro at flere består på grunn av det enn motsatt, om det har noe å si. 

    • Innsiktsfullt 1
  12. Dersom svømmehaller holder stengt frem til juni/juli eller lenger, er det langt bedre å ha en enkel svømmetest i friluft enn å ikke teste for svømmedyktighet eller vannskrekk i det hele tatt. Livredningsprøva er tross alt et arbeidskrav i utdanninga. Av det jeg har sett på opptak selv, er det enkelte som har så store vansker i vann at det ville vært en tabbe å slippe dem gjennom uten å teste dem. Skjønner ikke hvorfor det skulle by på store utfordringer sikkerhetsmessig heller, det er jo rikelig med personell med godkjent livredningsprøve til stede under prøvene uansett, og det er ikke utaskjærs det er snakk om.

    Det beste er selvsagt om ting åpner igjen snart, gitt at smittekontrollen er god nok. Jeg er også enig med dere som mener at det ikke bør fires på kravene, men min oppfatning av PHS er at de heller er snillere enn strengere på ting. :)

  13. 1 hour ago, Krimt3k said:

    Jeg tviler på at phs firer på de fysiske testene.

    Jeg tenkte mest på at de kanskje blir nødt til å gjennomføre opptaksprøver uten tilgang til svømmehall og treningssenter, i og med at slike steder sannsynligvis vil holdes stengt en god stund til. Særlig dykketesten vil være ganske annerledes i sjø hvis den skal inkluderes, med mørk bunn, kaldere vann og mer grums i vannet.

  14. Bare spekulasjoner fra min side, men vil tro de vil tilpasse testene etter forholdene. For eksempel kan de benytte seg av øvelser basert på egenvekt som push-ups og sit-ups; øvelser man kan trene hjemme. Kravene kan justeres ned. Bedre tid på løpetesten. Færre kroppshevinger. Svømmetesten kan foregå i sjøen og bare være å svømme rundt en bøye og tilbake uten tidskrav, slik det var på opptaket til befalsskolene før. Målet er bare å kontrollere en viss form for svømmedyktighet. Gjennomføringen må utsettes til etter at enkelte koronatiltak blir opphevet, og kanskje de filtrerer enda strengere på karakterer og pc-tester i forkant for å slippe å kalle så mange inn til opptaket.

     

    Uansett hva PHS finner på, er det viktig at de kommer med oppdateringer til søkerne raskt.

    Masse lykke til til alle dere som søker i disse usikre tider! Husk at alle andre er i samme båt!

    • Liker 1
  15. Jeg tror ikke det blir et så stort byks i poenggrensene. Fra 720 til 550 studieplasser (da Kongsvinger ble lagt ned), steg snittet fra 4,7 til 4,9 i Bodø, sånn cirka, mens de andre bare så vidt økte. Nå har de tre studiestedene ligget mye nærmere hverandre i snitt. Jeg tror ikke gjennomsnittet av konkurransepoeng blant dem som kommer inn ligger så fryktelig langt over snittet for å komme inn. I tillegg skulle i hvert fall jeg tro at politihøgskolen blir mindre og mindre attraktivt å søke på etter hvert som jobbsituasjonen blir mer og mer stusselig. Når justisministeren lirer av seg kommentarer som at politiet er "budsjettvinnere", lurer jeg på hvem sitt lag hun er på.

  16. Justisministeren sa i dag at Stavern ikke kommer til å bli lagt ned i første omgang. Nedtrekk i antall studieplasser vil fortsette, men da mer fordelt utover studiestedene. Grunnen er at Stavern er et alternativ til nytt, samlet studiested for hele PHS. Først når utredningen om hvor det skal bli er ferdig, vil Staverns skjebne bli kjent.

  17. Syns jeg leste ett sted at det var en nettside hvor man kunne bestille pensumbøker som man får på fredagen på skolen (stavern). Noen som vet hvilket nettsted det er? Noen som vet hva pensumslisten er eller hvor jeg finner den?

    https://www.phs.no/for-studenter/ramme--og-fagplaner/

    Som Oaaphs sier, så bør du forhøre deg med fadderne om hvilke bøker du kan droppe. De aller fleste bøkene finnes på biblioteket på skolen, og hvis det bare er f. eks. 10 sider pensum i en bok, kan man like gjerne lese det på biblioteket.

     

    Regner med at tråden stenges ganske snart nå, så vil gratulere alle som har fått skoleplass og ønske lykke til! :)

×
×
  • Opprett ny...