Jump to content

medlem-436265

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Det er alltid penger å tjene på våpen, det er derfor folk selger det. Problemstillingen var tydelig, og kunne ikke gjøres særlig lettere. Om du fortsatt ikke klarer å fatte problemstillingen, så vennligst ikke kommenter. Takk uansett for deltagelsen.
 2. Et land er i ferd med å invadere/ gå i krig mot et annet. Krigen vil skje uansett og våpnene er lett tilgjengelige. Spørsmålet er da bare, hvem som får våpenavtalene med landet i krig og til hvilke prisvilkår. Hvilke av de to alternativene vil du anse som den beste, mest etiske? 1. Jeg holder meg unna industrien av etiske prinsipper, og lar en annen "uetisk egoistisk War Dog" ta avtalen. 2. Jeg sikrer våpenavtalen selv og donerer all overskudd av pengene til en filantropisk sak eller noe som vil ha positiv påvirkning et sted i verden? Som nevnt, krigen vil skje uansett og våpnene vil bli forsynt. Spørsmålet her er, hvilke av de to du vil anse som "beste alternativ"? Brukte bare meg som eksempel.
 3. Hvis du markedsfører dine varer og tjenester med "5 % til veldedige formål", og det veldedige formålet er en av dine egne bankkonti, vil du kunne få noen utfordringer med markedsføringsloven. Ja, man kan opprette bankkonto for en stiftelse under etablering. Før midlene faktisk er stilt til stiftelsens rådighet, er de da donert til veldedige formål? Takk for gode svar!
 4. Jeg forstår spørsmålet. Likevel, hvorfor skulle en stiftelse som sannsynligvis tilgodeser deg ettersom det er dine penger, å du som styrer hvor pengene skal gå, være mer troverdig enn om du setter pengene på din egen konto. Det som er troverdig, er å faktisk gi bort pengene til veldedighet, å få en kvittering. Den nye stiftelsen blir veldedighet. Jeg forstår mistenksomheten din, men det hjelper meg ikke komme fram til bunnen av mitt spørsmål. Jeg stoler ikke på de store veldedighetsorganisasjonene i dag (de gjør selvfølgelig mye bra!), og derfor starter jeg en egen. Den er ikke ment for å gi meg økonomisk støtte. Da hadde jeg aldri hatt interesse av å etablere en stiftelse. Hvor skal denne veldedigheten gå da? Hva er formålet, og hvem skal mottakerne være? Og hva skal kravet være for å kunne søke stiftelsen om midler? Start med bedriftene først, og så, om du tjener penger nok, lag en stiftelse som øser ut penger på hva det måtte være du mener er riktig. Mitt spørsmål til deg ville jo være, hvorfor skal bedriften min sponse/kjøpe tjenester av bedriften din bare fordi du støtter noe veldedighet? Vennligst hold deg til det faktiske spørsmålet som var ment i denne tråden, men takk for din deltagelse uansett.
 5. Jeg forstår spørsmålet. Likevel, hvorfor skulle en stiftelse som sannsynligvis tilgodeser deg ettersom det er dine penger, å du som styrer hvor pengene skal gå, være mer troverdig enn om du setter pengene på din egen konto. Det som er troverdig, er å faktisk gi bort pengene til veldedighet, å få en kvittering. Den nye stiftelsen blir veldedighet. Jeg forstår mistenksomheten din, men det hjelper meg ikke komme fram til bunnen av mitt spørsmål. Jeg stoler ikke på de store veldedighetsorganisasjonene i dag (de gjør selvfølgelig mye bra!), og derfor starter jeg en egen. Den er ikke ment for å gi meg økonomisk støtte. Da hadde jeg aldri hatt interesse av å etablere en stiftelse.
 6. Hvorfor tror du troverdigheten din øker kun fordi du setter opp en egen stiftelse, som sannsynligvis skal stilles til rådighet til deg selv? Du skriver "...bedriftene jeg skal drive", hvorfor ikke starte med bedriftene, ettersom det virker som du ikke en gang driver de enda, å så dersom du i det hele tatt klarer å tjene penger kan du tenke på hvor mye du skal gi bort. I mellomtiden er det fullt mulig å gi til veldedighet uten å ha en stiftelse, det er bare å donere i vei. Er ikke snakk om at jeg skal øke troverdigheten for min bedrift og dens produkter. Det jeg lurer på er; om folk mister tilliten til bedriften om "veldedighetspengene" blir satt inn på en avsidesliggende konto, ettersom jeg ikke kan etablere stiftelsen (og en bankkonto for stiftelsen) før jeg har 100 000. Er det noen måte å ha en bankkonto for stiftelsen før den blir opprettet? Er det bedre å ikke nevne i det hele tatt, at penger doneres til veldedige formål, før jeg får opprettet stiftelsen?
 7. Jeg jobbe med oppstarten av en bedrift. Jeg kommer til å tilby spesielle tjenester relatert til personlig økonomi. Jeg må utvikle "Vilkår og regler" for tjenestene jeg tilbyr. Hvordan kan jeg finne ut av dette? Det er flere ting jeg kommer på som bør være i vilkår og regler avtalen, men det er nok mer enn jeg tror som jeg bør ta rede for, så jeg slipper fremtidige juridiske problemer. Jeg er ikke jusstudent og har ikke gjort dette før. Det eneste jeg kan gjør så langt jeg vet er å se på andre bedrifters vilkår og regler. Jeg setter stor pris på hjelp!
 8. Usikkerheten min ligger rundt kunder. Jeg vil gjerne kunne si i mine tjenester/ produkter at 5 % av inntekt går til veldedige formål. Ettersom jeg ikke har 100 000 kroner i kapital, må disse 5% av inntektene da legges i en konto jeg eier? Som basicly gjør at folk bare må ta "mitt ord" for det.
 9. I følge Altinn skal stiftelser ved opprettelsen ha en grunnkapital på minst 100 000 kroner. Jeg ønsker å starte en stiftelse hvor jeg sakte øker kapitalen i den over tid gjennom donasjoner jeg vil gjøre fra bedriftene jeg skal drive og eventuelt andre. Hvordan kan jeg "etablere" stiftelsen uten å faktisk etablere den i Altinn? Må jeg bare sette inn pengene på en avsidesliggende konto som jeg eier? (Noe som jeg helst vil unngå med tanke på troverdighet) Er det noen vei rundt det kravet på 100 000 kroner?
 10. Sosiale medier er mektig i dagens samfunn, og en god ressurs for dem som bruker den riktig. Det er blitt nokså kjent i dag at det er folk som får gode inntekter og muligheter, etter å ha etablert seg som populære sosiale medier personligheter. Nå søker jeg samarbeidspartnere som vil bli med som første medlemmer i et nytt sosiale medier nettverk. Vi kommer til å starte sosiale medie profiler og utvikle disse. Om du har hatt idèen å drive med YouTube eller Instagram som mer enn bare en hobby så er dette for deg. I samarbeid kan vi lettere bygge oss opp på sosiale medier. Hva er din visjon på sosiale medier? Kommenter under, ta kontakt på melding eller send meg en epost. epost: anongatsby@hotmail.com
 11. Ikke i utgangspunktet dessverre. Ettersom sosiale medie reklamering har en god tilknytning grunnleggende prinsipper for salg så vil jeg anbefale, "How I raised myself from failure to success in selling" av Frank Bettger. Hvorvidt den vil være til stor hjelp akkurat med din bedrift vet jeg ikke, men den kan hjelpe deg med din evne til å selge deg selv. Får jeg lov til å spørre deg om hvorfor du ønsker å starte et slikt firma? Nå spør jeg ikke i kritikk, men jeg er nysgjerrig på selve grunnen bak det du vil drive.
 12. Majoriteten av kommentarene her er urelevant til tråden. All respekt til de som faktisk klarer å tenke seg om, men er ingen grunn til å sitte å diskutere urelevante saker i denne tråden. Vennligst fortsett samtalen i personlig melding. Takk.
 13. Jeg søker en likesinnet ung aspirerende entreprenør/forretningsperson som vil gjøre noe stort! Hvorfor? 1. Jeg vil jobbe meg opp til milliardær klassen. 2. Bygge videre på velstanden, og konkurrere ut dagens uetiske milliardærer (sweatshops, korrupsjon, forsøpling osv.) 3. Oppleve de eksepsjonelle mulighetene som kommer med velstanden. 4. Utvikle et avansert stort nettverk med "nuclear shelters" som potensielt kan overleve både en atomkrig og "nuclear winter". 5. Finansiere og lede helt nytt prosjekt for å utvikle første fullendte løsningen for et menneskelig "utopia", noe som aldri er gjort før. For det vil vi trenge alt fra filosofer, ideologer til vitenskapsfolk. (jeg kan dessverre ikke dele mer enn dette her) Jeg vil kort fortalt, sikre menneskehetens fremtid så godt som mulig, samtidig som jeg kan sikre meg og mine nære mot hvilken som helst krise som kan komme vår vei, alt fra atomkrig til økonomisk kollaps, til ekstreme flyktningkriser og klimaendringer. Jeg søker hovedsakelig en partner som vil bli med på denne reisen eller en lignende. Vi kommer til å jobbe veldig tett sammen, utvikle et nært arbeidsforhold og vennskap. Vi kommer til å studere mye og kombinere vår kunnskap i arbeidet vårt. Sammen tror jeg vi kan få til mye bra og forhåpentligvis oppnår vi våre usannsynlige ambisjoner og endrer verden! Du... Bor i Oslo. Er minimum 18 år. Føler deg annerledes enn alle andre. Ønsker å drive med forretning og entreprenørskap. Er villig til å dedikere dine neste 10-15 år til å jobbe hardt og for å bli velstående Har god evne til selv-refleksjon og tenke rasjonelt. Har ingen problem med å være ydmyk, innrømme dine feil eller utfordre dine egne standpunkter. Er ikke politisk aktiv og har ikke et fast politisk ståsted. Stoler ikke på våre såkalte ledere, politikere eller autoriteter. Ignorerer ikke at atomkrig kan bryte ut og at det er en tydelig feil i samfunnet og systemet vi lever i. Har ikke stor interesse i å feste og drikke hver fredag. Aksepterer aldri status quo. Har tro på deg selv. Om meg Jeg er 19 år gammel og en "high school dropout". Jeg er interessert i entreprenørskap, forretning og filantropi. Nå studerer jeg for meg selv og jobber med egne planer/idèer. Jeg lever nå for å oppnå en drøm og har ingen interesse for å leve som en "vanlig person". Er dette interessant for deg? Send meg en melding her eller en mail på følgende epost: anongatsby@hotmail.com
 14. I håp om å få folk som svarer på tråden din så anbefaler jeg at du holder deg til det første spørsmålet, og unngår "ganske bra idè, ikke sant?". Det er en god idè, men jeg tror det allerede er "brukt" så det kan være at du får konkurranse. Det er absolutt muligheter for sosiale medie eksperter når det kommer til å rådgive bedrifter angående reklame osv. Lykke til!
×
×
 • Create New...