Jump to content

omBratteng

Medlemmer
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 :)

About omBratteng

 • Birthday 11/28/1996

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1709 profile views
 1. Stillingstittel: Rådgiver (full-stack utvikler) Sektor: Offentlig Arbeidsoppgaver: Utvikling Erfaring: 4.5år Alder: 24 Utdanning: Ingen Årsinntekt: 604 700 (lønnstrinn 66) Sted: Trøndelag Liten hopp i lønn, opp 7 lønnstrinn. Totalt 9 lønnstrinn siden jeg startet i 2019
 2. Ser ikke noe problem egentlig. Du har fortsatt 16:10 til vanlig bruk, pluss fått litt flere piksler på skjermen. Egentlig har man fått mer skjermplass, siden topp menyen nå er i det nye skjerm arealet som ikke har vært før.
 3. Ser frem til å måtte bytte mobil operatør igjen, alltid gøy for statlige bedrifter å få flere hundre personer, ofte ikke IT kyndig, til å bytte sim kort. Stakkars underbemannede IT avdeling.
 4. Vi har ettermontert balansert ventilasjon i enhver leilighet i bygget. Og service-tekniker anbefaler (på vårt anlegg) å ikke bruke det til oppvarming, da det ikke er laget for det. Dog. har vi også fjernvarme for radiatorer og varmtvann. Eneste jeg skulle ønske ventilasjonen hadde, var noen form kjøling, blir sabla varmt på sommeren, da luft-inntaket er på solveggen, får fint ~35°C inne på sommeren. Og som du sier, alltid fint å bytte filtrene på våren og se hvor sort filteret er etter all filtreringen de har gjort. Er flere bevegelige deler som må skiftes ut, tok nylig stor service på alle aggregatene i blokken, 52 leiligheter, alle med 2 vifter hver, over halvparten måtte byttes, og garanti var utløpt, ikke billig affære.
 5. Lovbruddet er vell at han logget seg ulovlig inn. Se på det som om jeg hadde funnet nøkkelen til huset ditt, og så låste jeg meg inn i huset ditt. Jeg brøt meg ikke inn, men fikk meg fortsatt uberettiget adgang.
 6. Vi har tidligere sendt arkivuttrekk til ett statlig foretak pr. post med person sensitive detaljer. Hvor mottaker klagde at de aldri mottok noe. Det viste seg at det hadde blitt mistet på postmottaket til det statlige foretaket. De kunne ikke motta pr. epost som krypter vedlegg, fordi det var ikke sikkert nok. Endte med rekommandert post... ¯\_(ツ)_/¯
 7. Er fullt mulig med virtuelle kort, Lunar støtter virtuelle kort koblet opp mot bank kontoen, samt kan jeg legge de virtuelle kortene inn i Apple Pay
 8. Stillingstittel: Systemutvikler Sektor: Offentlig Arbeidsoppgaver: Utvikling Erfaring: 4år Alder: 24 Utdanning: Ingen relevant Årsinntekt: 534 400 (lønnstrinn 59) Sted: Trøndelag Har ikke økt i lønnstrinn, men A-regulativ har økt siden sist.
 9. Storfornøyd med DNB som bank, var med over da de slo migrerte Postbanken inn i DNB. Aldri hatt noe å klage over på kundeservice, og eneste gebyret jeg har, er en eller annen SMS fra tid til annen, ikke store kostnadene. Har prøvd flere banker, men kommer alltid tilbake til DNB. Mest fordi de lar deg opprette repeterende betalinger til kontoer med KID. F.eks for handlekonto hos Komplett som kun sender faktura via e-post, og har alltid samme KID. Både Nordea, Nordea Direct og Sbanken hadde ikke mulighet for det, og da måtte jeg legge inn betaling manuelt hver måned. Dog. skulle jeg ønske DNB snart kunne lagt inn støtte for Apple Pay, inntil da, bruker jeg Curve som proxy kort.
 10. Skulle også innført grunnleggende nettvett og it sikkerhet. Hvordan passe på sine egne ting på nett. Lære dem tidlig at man skal ikke logge inn på www.dnb.no.luguber-lenke.xyz
 11. Trur ikke en jekketralle vil fungere så særlig bra inne i arkivmagasiner Og oftest skal det hentes ut en eske eller to fra en hylle, eller noen gamle bøker. Noen av trallene som brukes i dag ser slik ut. Polestar sin varesykkel med flere etasjer for mer nyttelast.
 12. Kan ikke svare på om det er bra å jobbe i Sopra Steria, men har erfaring med å jobbe med dem, hvor de har driftet IT for felles kunde. Hvor Sopra Steria satt en Windows Server admin til å sette opp og konfigurere en linux server (lamp oppsett) etter vår spec. Eller hadde slått på for mye logging, og ikke log rotering eller stor nok disk på serveren, slik at den gikk fri for diskplass så nettsiden datt ned flere ganger. Og brukte flere timer på å feilsøke, med flere rollbacks til tidligere backups som var korrupt. Hvor til slutt fikk jeg kunden til å gi meg adgang, slik at jeg kunne gå inn på serveren og rette problemet. Så hvordan det er å jobbe i Sopra Steria, det vet jeg ikke. Men har ikke god erfaring med dem.
 13. Arkivarer. Må ofte dypt inn i arkiv magasinene og hente frem flere meter med arkiv. I dag brukes det vanlige traller. Disse kunne sikkert fått litt fart på det. Kanskje redusere en halv dag i behandlings tid pr. sak
 14. Skal ikke se bort i fra SpaceX også legger ut egen video av eksplosjonen etter en stund
 15. Skulle gjerne ha prøvd ut Bulder Bank, men siden jeg eier en aksjeleilighet, så får de ikke innrapportert verdien og fellesgjelden.
×
×
 • Create New...