Jump to content

omBratteng

Medlemmer
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 :)

About omBratteng

 • Birthday 11/28/1996

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1307 profile views
 1. Jeg er 23, og selvlært, og tenkte det kunne vært greit å bygge ut på kompetanse, så jeg kom meg inn på Noroff Nettverk & IT Sikkerhet, men følte det var mye repetisjon, og bare for å skrive en oppgave på minst 2 500 ord for hvert "kapittel" var ikke helt noe for meg. Det som fikk meg til å hoppe av det skole løpet var når jeg skulle skrive en oppgave på 2 500 ord, hvor oppgaven gikk ut på å installere en linux server, distro var 4 forskjellige å velge mellom, installere apache og sette opp to brukere i apache gruppen som kun kunne redigere sin egen hjem mappe via ftp. Det er noe som tar meg 5-10 min å sette opp. Klarer aldri å skrive 2 500 ord på det. Men er godt mulig jeg har gått glipp av mange jobb muligheter pga. mangel av utdannelse. Men de som har ansatt meg hittil har vært fornøyd med kunnskapen og erfaringen min, selv om jeg bare har jobbet i totalt 4 år nå (men laget min første side når jeg var 13, men de kunne ikke telle det som arbeidserfaring)
 2. Noen stillinger i staten bruker å legge ved "Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning." bak krav om bachelor og master. Det var det som gjorde at jeg fikk meg jobb i staten, de selv om jeg er ung, så såg de på kompetansen at jeg var noe de ønsket å ansette. Samt så ble to andre ansatt samtidig, men de var relativt fersk innen faget/ rett fra skolebenken.
 3. Slik jeg har forstått det, så skal Schibsted inn som eier av diskusjon.no, ikke TU Media, som eier digi.no og tu.no
 4. Tolker din kommentar som du prøver å si All Lives Matter. Denne er grei å lese når man sier All lives matter, https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/3du1qm/eli5_why_is_it_so_controversial_when_someone_says/ TLDR; Setningen "Black Lives Matter" har en implisert "too" på slutten; den sier at black lives burde også bety noe. Å si "All lives matter" avviser selve problemene som uttrykket prøver å trekke oppmerksomhet til.
 5. Kanskje burde beskrevet nærmere hva jeg mener med vasking av plasten. Det er da mer en rask skylling med med vann, ikke noe noe såpe eller slikt, bare vann. Og ikke all plast heller. Her bruker man skjønn, men det er jo da ikke alle som har eller skjønner. Ang. hvor mye tid, 30 sekunder? Jeg står allerede på kjøkkenet og skyller av redskap før det går inn i oppvask maskinen, maten står til kok eller i ovnen. Men joda, kunne fått meg 30 sekunder ekstra i sofaen eller hva annet jeg gjør i mens jeg venter på maten.
 6. Problemet er vel også at mye av plastikken som folk kaster i plast avfallet, ikke er rent, så dermed, om jeg ikke tar helt feil, så kan det ikke resirkuleres. Jeg vasker alltid plast jeg kaster i plast avfallet, og fjerner evt. ekstra emballasje som papir etiketter og slikt.
 7. Skulle likt å sett flere kode eksempler, som f.eks Java og C versjonen. Samt den optimaliserte koden de endte opp med, som er 60 000 ganger mer effektiv
 8. En grei video å se er video til Louis Rossman, hvor han selv sier han tok feil i saken, selv om han vitnet i lagmansretten. Slik jeg forstår det, så har PCKompaniet solgt/sendt skadde skjermer til ett selskap i Kina for å få de refurbished, men har så kjøpt nye skjermer via ett annet selskap, hvor de er listet som nye OEM skjermer.
 9. Forbes Lindesay, skaperen av is-promise modulen har skrevet en flott post mortem av hendelsen. https://medium.com/javascript-in-plain-english/is-promise-post-mortem-cab807f18dcc
 10. Man trenger da ikke cookies for å spore noen. Kan f.eks bare gjøre det slik https://k29zd.csb.app/ Generer en ID på server og send den i en JS fil som caches på disk i veldig lang tid
 11. Er det ikke også snakk om andre elektroniske duppedingser? Eller er det bare snakk om telenoner som skal få felles lader?
 12. Fin timing med det, Nginx Inc. ble kjøpt opp av F5, og Rambler ble nylig kjøpt opp av Sberbank
 13. Det er mulig ja, når man logger inn via BankID kan man se sitt eget sertifikat. Så ser ikke bort at det ligger et sertifikat på sim kortet, om jeg ikke tar helt feil, så er det ett java card, så er nok en liten signerings bit som foregår under innloggingen.
×
×
 • Create New...