Gå til innhold

0SMOO4WU

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 0SMOO4WU

  1. Eg bur i Stavanger, betalar vel 120 øre kWh kontra rundt 20 øre som en betalar lenger nord i landet, så at straumprisen har gått ned er vel litt diskutabelt. Er enig i at alle kan ha godt av å tenke gjennom forbruk, men vi bur altso i eit land der det er akseptert å tappe ned eit magasin (i e straumlager) vel vitende om at en vil trenge den vasstanden på vinteren kun for å oppnå ein ekstra kjapp eksportgevinst gjennom dei nye flotte envegskablane våre. Treng trass alt ikkje vasskraft på vinteren når en har masse kolkraft til salgs over grensene, nettleiga får dei uansett. Hadde en funne på eit slikt stunt med energien på Island så hadde en blitt rulla i tjøre og fjør, men i Norge er vi tilsynelatande happy uansett. Lat oss ikkje diskutere kven som betaler for vindkrafteventyret vårt, då blir det fort dårlig stemning her🙂

    PS: I vårt tilfelle så er det utetrening heile året, så den dusjinga kjem i tilfelle frå oven.

    Helsing ein av dei få som stemte på INP.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  2. Dette er heilt sprøtt. Ei typisk travel småbarnsfamilie (som ikkje har for vane å rulle i pengar) har ofte på ettermiddagen/kvelden både tørketrommel og komfyr gåande samtidig i mangel på bedre alternativ. Kombiner det med litt varmekablar, ein dusj etter fotballtrening og uungåelig forbruk som varmepumpe, lys og kjøleskap så er en laaaangt over 5kWh over en time. Kor mange nattlige husbranner vil nå med dette oppstå før politikerane byrjar å forstå implikasjonane av denne straffeskatten? Som folkeslag så har vi åpenbart litt å lære mtp å uttrykke misnøye i felleskap. Er der i det heile tatt nokon som trur dette er ein god ide?? Vi har verdens reinaste straum og den tilhøyrer folket. Og kven blir straffa hardast? Jau, dei som har lite frå før. Som ikkje har råd til dyre strømstyrande ENØK dupeditter fordi dei er dyre sjølv med støtte, folk som kanskje bur i et gammalt hus som trekker fordi dei ikkje har råd til å totalrenovere boligen.

    Trudde kanskje idiotien med å fase ut FM uten folkeavstemming tok kaka, men der tok eg jaggu feil.

     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  3. Alt i livet innebærer kompromiss. Skulle Tesla hatt bedre lakkering? Absolutt! Men det vil bli bedre. Dei har berre laga bilar i ti år. Heilt hinsides kva dei har fått til på den tida. Inntil vidare så er alle Tesla kjøpere deltagere i eit utviklingsprosjekt, dei fleste vel vitande om det. Heile pointet med Tesla var å gi gamlingane eit elektrisk spark bak. Det har dei til dei grader fått til. Mission achieved. Ikkje uten grunn at Tesla deler patenter og inviterte andre inn i å utvikle ladenettverk.

    Ein digresjon følgjer:

    Sjølv om Musk er ein underlig skrue så skal menneskeheita være sjeleglad for at vi har en visjonær og teknisk interessert multimilliardær som han. Pledge pengar til "trusts" som Gates eller berre kjøpe Oligarkyachter gir menneskeheita ingenting i det store bildet. Om fem år så har vi mennesker på månen igjen. NASA såg at dei måtte få ut fingeren pga SpaceX. Akkurat som bilprodusentane pga Tesla.

    • Liker 8
    • Innsiktsfullt 1
  4. Har en X med "dårlig" lakkering. Dårlig i den forstand at dersom en polerer bilen så ser en små defekter, renning eller tynne punkter. Eg såg dette allereie på utlevering, men eg dreit i det. Folk kjøper ikkje bilen for lakken sin del, då hadde en kjøpt ein tysker eller japaner. Eg kjøpte den fordi den er sikkert 50 år fram i tid, alle andre bilar er daukjedelige. Ratting, bremsing og åpning av dører for hand.. Det er så 2010?

    Fun fact: 100 / 100 ungar er overbegeistra for bilen min. Om en er uenig med dei så er en berre en treigfis?

    Einaste bekymringa mi er at eg ikkje vil eige denne bilen etter garantien går ut. Det blir et sensorhelvete uten like når denne blir gammal. Så då håper eg at andre merker har fått laga noko kult slik at eg fortsatt kan kjøre en gøy bil. Har vore i Jaguaren og Audien. Flotte skinnseter, men fordelane sluttar der.

    • Liker 6
  5. Symbolpolitikk. Mi subjektive meining, så sant en ikkje har en vanvittig batteribank eller landkabel, er at det her blir elendig regularitet på strømforsyninga som betyr at en vil måtte kjøre gassturbinane regelmessig uansett. På sommarhalvåret på Tampen så er det ofte lange fine perioder der det er bortimot vindstille. Tippar for øvrig at ein gassturbin har mykje reinare forbrenning og teknisk levetid om den får kjøre på et gitt turtal over lengre tid, kontra start & stopp. Men kven bryr seg om slikt.

    Av og til så skulle eg ønske at velferdsstaten gjekk tom for pengar, slik at en fekk en "reality check".

    Det er sånt tull som dette som gjer at ingen vil ha noko med den norske krona å gjere.

    • Liker 1
  6.  

     

    Eneste brukbare EL-Suven. Dørene er fantastisk om man har barn og seks seter konfigen er så digg.

     

    dessutan har man alltid mye plass når man skal ut og handle.

     

    Det eneste kjipe er alle feila bilen har, ellers er Model X helt hinsides rå og det nærmeste vi kommer til ett landbasert romskip.

     

    Synd den er så enormt stor, ville hatt fullstendig angst i et hvert parkeringshus og egentlig parkeringsplasser generelt. Kunne vært 30 cm kortere og 20 cm smalere uten at jeg hadde savnet plassen...

    Da blir vel Model Y perfekt for deg.

    X er rå på plass og for de som har barn i barneseter så et jo falkevingene en fantastisk løsning.

    Blir vanskelig å velge ny bil den dagen eg er ferdig med X'en. Hinsides bra familiebil. Har 6-setaren og en kan pakke bilen for en måneds bilferie uten å ha baggasje synleg i kupeen. Når den i tillegg snittar 2,3 kWh på mila så er den jaggu billig i drift sjølv om verditapet på en bil til 850 000 sikkert er horribelt..

    • Liker 1
  7.  

     

    Systemet er ikke laget for å oppdage ting som står helt stille, om det ikke ser ut som et menneske. Hadde systemet gjort det så ville den aldri klart noe som helst.

    Huh!?

    Radar systemer kan ikke se ting som står stille.

    De er laget for å oppdage ting i bevegelse.

    Tesla har derimot også kamera, som kan se former, og om noe har samme form som et menneske så vil bilen unngå dette.

     

    https://www.google.com/amp/s/www.wired.com/story/tesla-autopilot-why-crash-radar/amp

    For ordens skyld så er det ikkje radar som blir brukt ved parkering og anna nær bilen. Det er ultralyd, ref. dei runde knottane som er innfelt rundt heile Teslaen. Ultralyd drit i om ting står stille eller ei. Den sender ut en lydpuls som reflekterar og kjem tilbake dersom der er eit objekt. Tida den bruker på rundreisa blir regna om til avstand. Simples.

  8.  

    Problemet var at den ikkje såg den gigantiske betongsøyla ved sidan av parkeringsplassen som eg såg.

     

    Hadde vore flott om du kan utdjupe kva eg ikkje forstår, ev kva eg kunne lært av å lese brukarmanualen i mitt tilfelle.

     

    Kanskje den delen som sier at systemene ikke kan oppdage alt, og at sjåføren derfor må være klar til å stanse bilen når som helst?

     

    Systemet er ikke laget for å oppdage ting som står helt stille, om det ikke ser ut som et menneske. Hadde systemet gjort det så ville den aldri klart noe som helst.

    Ok, takk for utdjupinga. Frå nå av skal eg være på vakt kvar gong bilen nærmar seg ting som ikkje ser ut som eit menneske!

    • Liker 1
  9. Det at folk ikke forstår hva det er de kjøper, og hvordan de skal bruke dette, er ikke Tesla sin skyld.

    De forklarer alt i manualen.

     

    "Hvordan de skal bruke dette"??

     

    Eg stod foran ein ledig parkeringsplass, bilen foreslo sjølv at den kunne parkere for meg i den ledige plassen og eg takka ja til dette generøse tilbudet. Problemet var at den ikkje såg den gigantiske betongsøyla ved sidan av parkeringsplassen som eg såg.

     

    Hadde vore flott om du kan utdjupe kva eg ikkje forstår, ev kva eg kunne lært av å lese brukarmanualen i mitt tilfelle.

     

    Seier ikkje at eg skyldar på Tesla, men teknologien er veeeldig langt frå ufeilbar per dags dato. Det einaste som irriterer meg fortsatt per dags dato er at etter dei fekk oppgitt tidspkt for hendelsen så ville dei ikkje på servicesenteret dra hendelsen min ut av "systemet" for å diagnosere kvifor bilen fåkka opp. Eg kunne imidlertidig få ei slik diagnose utført for eiga regning.

    Det fekk meg til å tvile litt på selskapets reelle vilje til å lære av feil. Tesla har blitt litt meir big business & tweets enn eg håpte det var.

    • Liker 2
  10. Har ein nesten ny TMX (des 18) som på autopark fann på å kjøre inn i ei gigantisk betongsøyle i eit parkeringshus. Eg rakk å høgge i bremsa før den ødela meir enn plastskjermen på hjulbuen.

    Poenget mitt er at den betongsøyla som eg såg veldig godt i speilet og som bilen ikkje såg i det heile tatt kunne vore ei barnevogn, ein pensjonist eller kva som helst.

     

    Håper smart summon ikkje blir lov i Norge før neste generasjon bilar med fleire/bedre sensorar uten blindsoner er på plass.

     

    En slik funksjon idag kjem til å drive forsikringspremien endå lenger opp på Tesla og kanskje også ta liv i verste fall. En må krype før en skal gå; det der er ein gimmick som enn så lenge bør forbeholdast NAF testbaner, etc.

    Hendelsen min var for øvrig ikkje dekka av garanti; Tesla er veldig klare på at dei ikkje stoler fullt ut på sin egen teknologi og derved heller ikkje dekker slike "automatiske hendelser" som eg opplevde på garanti.

    Alle som køyrer Tesla er testpilotar, noko som eg blei opplyst om når eg kjøpte den og er innforstått og happy med.

     

    Utover det veldig fornøgd med bilen min, men eg har etter kvart lært å kjenne dens begrensninger. Hadde for øvrig vore fint om dei fokuserte på velfungerande vindusviskarar i neste runde.

    • Liker 7
  11. MDG er så virkelighetsfjerne at det er utrolig at noen stemmer på dem i det hele tatt!

    Tyskland kan ikke stenge ned kullkraftverkene uten norsk gass.

     

    EU er ellers helt avhengig av norsk olje og gass, og vil ALDRI akseptere at Norge stenger ned oljeproduksjonen. Norge vil trolig bli utsatt for en omfattende handelsblokade av EU om vi stenger ned oljeproduksjonen.

     

    Alternativet til norsk olje og gass er russisk og amerikansk olje og gass, som hverken er ønskelig sikkerhetspolitisk eller miljømessig. Skiferolje og gass medfører rnorme utslipp av metan, og Russland destabiliserer Europa.

     

    Det beste Norge kan gjøre for miljøet er å produsere så mye olje og gass som mulig, fordi alternativene til norsk olje og gass er langt mer forurensende!

     

    Trur scenarioet i serien Okkupert kunne blitt skremmande realistisk om vi skulle finne på å stenge krana til kontinentet?

    • Liker 2
  12.  

     

    De må jobbe med brukeropplevelsen for biler fra før 2018. Det begynner å gå tregt nå..

    Går greit i vår 2015-mod med MCU1. Etter siste oppdatering, 2019.32.2.1, ble det imidlertid meget smooth.

     

    Litt smålugging har det vært tidligere, men ingenting sjenerende og ikke såpass at det er "vanskelig å bruke".

    Min 2018-modell føles utdatert pga MCU1.

    Dette er første gang jeg er misfornøyd med noe i bilen min.

    Har en desember 2018 TMX, betyr det at eg har MCU1 trur du?

×
×
  • Opprett ny...