Gå til innhold

norpheus

Medlemmer
  • Innlegg

    1 782
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av norpheus

  1.  

     

    Hva du jobber som: Finmekaniker (deltid i veksted ved siden av studier)

     

    Hvor gammel du er: 19år

     

    Hva du tjener du i timen: 107,- timen (6000-9000 brutto mnd, vanligvis)

     

    Jobber i verkstedet for et finmekanisk firma i Horten, har 100% fleksibel arbeidstid, som betyr at jeg kan jobbe akuratt når jeg vil. Går inn døra, stempler meg inn og finner noe å gjøre tongue.gif Veldig greit ved siden av inginiørstudiene.

    6914462[/snapback]

     

    Hihi!

     

    Her er en kar som visstnok utdanner seg til ingeniør som ikke vet hvordan man staver det en gang!

    Litt enig med deg Rikkely!

     

    Faktisk gått nesten 4 år siden jeg skrev i denne tråden smile.gif

    Morro å se at man har gått opp ca 102,- timen på 4 år, skulle gjerne fortsatt sånn inv_biggrin.gif

    Jeg er nå forlengst ferdig med ingeniørstudiene og har også lært meg å stave INGENIØR (noe man lærer siste året på ingeniørstudiene) wink.gif

     

    Hva du jobber som: Systemutvikler

     

    Hvor gammel du er: 23 år

     

    Hva du tjener du i timen/månedslønn: 33 000,-/mnd + årlig bonus (i snitt 50 000,-/år siste 3 årene)

     

    Hvor mye betaler du i skatt? Full skatt fra tabell 7120 (ca 11 0000,-/mnd), noe som gir en god del ekstra i juni wink.gif

     

    Utdanning: Bachelor Ingeniør Datateknikk

     

    Fortsetter trenden med oppdatering hvert 4. år :)

    Hva du jobber som: Systemutvikler

    Hvor gammel du er: 27

    Hva du tjener du i årslønn: 570.000 grunnlønn + bonus og overtid

    Hvor mye betaler du i skatt? Tabell

    Utdanning: Bachelor ingeniør datateknikk

    Goder: Internett og mobiltelefon. Helseforsikring. Kortere arbeidstid 8 uker på sommeren og i romjula.

  2. Personelig merker jeg ikke noe forskjell på minecraft servere som er hostet i norge, eller en server som for eks. er hostet her.

     

    Må bare poste et innlegg her fordi dette er faktisk noe jeg har lurt litt på selv. Blir serveren mye tregere av å bli hostet i utlandet? Merker ingen forskjell selv, men tenker det er greit å spørre ;) Noen som vet?

     

    Hostet selv serveren min på get-sourced for 170,- kr mnd, for en 3 gb ram server. Merket verken til lags eller treg tilkobling til serveren. Hverken på nettsiden jeg fikk med de eller på serveren jeg hostet hos de.

     

    Stort sett er det ok ping mot servere lokalsert i Europa, spesielt i Nord-Europa. Hvis du derimot leier en server i USA vil nok pingen kunne bli noe høy. Jeg tror ikke 100-150 ms er særlig merkbart i Minecraft.

  3. I går morges oppdaget jeg en ny lyd i motoren. Lyden er ikke betydelig, så det er derfor mulig at den har kommet gradvis og tid, men det var altså i går at jeg først la merke til lyden.

     

    Lyden høres litt ut som noe som klunker, litt usikker på hvordan jeg kan forklare det på en bedre måte, derfor legger jeg ved to lydklipp, et fra i går på med varm motor og et fra i dag morges med kald motor. Motoren har også tikket en god stund (1-2 år tenker jeg). Kan også nevne at AC er skrudd av under lydopptakene.

     

    Bilen er en 1999 Opel Vectra B, gått 239 000 km.

    Byttet olje og filter i juni 2011 (Halvsynt 10w-40).

    Regreim skiftet Jan 2011.

     

    Noen som har peil på hva dette kan være? Snakker vi snart død motor?

     

    Hadde vært fint å kunne beholde bilen i 2-3 år til uten for store kostnader.

     

    Kald motor (i dag): http://dl.dropbox.com/u/3156958/opel/opel.kald.mp3

    Varm motor (i går): http://dl.dropbox.com/u/3156958/opel/opel.varm.mp3

     

    Edit: Lydfilene fungerte visst ikke, rettet nå :)

  4. Selv har jeg ingenting å skjule i forhold til kriminelle handlinger, men det er absolutt elementer i livet mitt jeg ikke ønsker at alle skal vite om.

    Det kan være spesielle interesser der man besøker nettsteder som tar for seg disse interessene.

    Det kan være at du mottar psykologisk hjelp, har en sak med barnevernet eller at du handler i butikker som selger spesielle ting, noe som er typiske ting man ikke ønsker at alle vet om.

    Jeg tror alle har elementer i livet sitt de ønsker å holde privat, altså de ønsker å ha et privatliv. Muligheten for dette reduseres betraktelig med innføring av DLD.

     

    Noen argumenterer med at det bare er "litt" som blir lagret, men hvor mye skal til før dette er endret? Har du først låst opp døren er det absolutt ikke vanskelig å åpne den helt.

    Andre argumenterer med at informasjonen allerede ligger lagret hos diverse leverandører. Jeg synes det er bedre at informasjonen ligger spredt slik at ikke hele privatlivet blir blokket hvis noe lekker.

    Hvorfor bruke x antall hundre millioner kroner på noe som ikke bidrar særlig til økt oppklaring av kriminalitet, men begrenser personvernet og tar utgangspunkt i at alle er kriminelle?

     

    DLD er et dyrt system som kun fanger opp informasjon som er interessant for de som driver med markedsføring, utpressing og uthenging.

    • Liker 3
  5. Greit nok at vi ikke trenger 10Mbit nå, men det er ikke lenge til vi trenger hastigheter som ikke kan oppnås på kobberen som ligger i bakken nå. Da MÅ vi ha fiber.

    Å legge fiber nå, så mye som mulig, tror jeg vil være en glimrende investering, men så var det det med å tenke lenger fram enn 2 år da....

    Nei, jeg er 100% for å legge så mye fiber som mulig, slik at vi er rustet for fremtiden!

    • Liker 5
  6. Nå har jeg ventet i snart 2 år på at borettslaget skal gå over på fiber (som ligger klar på andre siden av gata her). Hvis CD følger samme avtale som borettslaget har hatt en stund nå (dobbel opplasting) (25/5 til 347,-/mnd) vil jeg få 70/20 til 297,-/mnd, noe som gjør ventetiden betraktelig hyggeligere :)

    Forsatt er 20Mbit opp ganske lite, så det hadde vært fint om CD kunne tilby dobling av opplastingshastigheten mot en ekstra hundrings i måneden feks ;)

    Jeg følger spent med!

  7. Skjermkort: Gigabyte GeForce GTX 560Ti OC Version

    Jeg hadde også store problemer i starten med BF3. Maskinen krasjet etter kort tid i spillet (5-15 min), noen ganger spotantreboot, andre ganger fryste alt seg.

    De samme problemene hadde jeg med Bad Company 2 også, men der løste det seg ved å nedgradere driverne. Uten å gidde å bruke så lang tid på å feilsøking og testing, oppdaterte jeg BIOS på skjermkortet og klokket det ned fra 900mhz til 850mhz. Etter jeg gjorde dette har jeg ikke hatt et eneste problem med BF3.

    Så får vi se etterhvert om jeg tør å klokke tilbake til 900mhz ;)

     

     

    Uansett vil jeg anbefale alle som har problemer med BF3 å oppdatere BIOS på skjermkortet, samt å klokke det ned litt, FØR en klager på at BF3 er et dårlig produkt ;)

  8. Ang facebook:

    Jeg liker å vite hvilke bilder som blir lagt ut av meg. Ved å ha en konto på facebook vil en få varslinger når bilder av deg blir tagget (noe folk flest på facebook er flinke til) og du få fjernet bildet hvis det er for upassende. Dette i seg selv er grunn nok for meg å ha en facebook-profil (er vel innom facebook kanskje en gang i uka).

     

    DLD stinker korrupsjon og penger lang vei, jeg håper smarte individer lager guider på hvordan mann i gata kan unngå DLD. Selv lurer jeg på å kjøpe meg en konto på en VPN-server i USA eller liknende.

  9. Eneste slike vedtak går utover er de folkene som følger lover - de som bryter de finner altid en vei rundt slikt.

    Så sant, så sant!

    Men DLD har mange positive bruksområder:

    - Finne ut hvem som har informert pressen om saker

    - Finne ut hvem som har sladret til feks arbeidstilsynet

    - Hvem ringte politiet da du hadde en noe høylytt fest?

    osv...

    Dette krever selfølgelig at det skjer en lekkasje eller at kriteriene for tilgang endres, men det er kun et tidspørsmål før dette skjer.

    Du kan også kartlegge en persons geografiske posisjon i en gitt tidsperiode, feks: http://www.zeit.de/datenschutz/malte-spitz-data-retention noe som kan være veldig praktisk i planlegging av innbrudd, drap eller andre kriminelle handlinger.

    Dataleaks er også en fin illustrasjon på hvordan DLD kan bli om noen år: http://www.dataleaks.no/

     

    At AP er for dette er ingen overraskelse, Jens er jo hora til EU, men at Høyre er med på laget er helt forkastelig.

  10.  

    Ja dette er årets fuck up. Her bør hodene rulle.....

     

    Kunne ikke ha sagt det bedre selv. Ledelsen bør legge seg helt flate, de ansvarlige kan mer enn gjerne takke for seg. En offentlig beklagelse forventes.

     

     

     

     

    Nei her holder det ikke å legge seg flat og beklage. Her må noen gå!

    Ikke bare de ansvarlige men ledelsen som ikke klarer å planlegge bør også gå av. Ansvarsfraskrivelsen i offentlig sektor er jeg møkka lei. Det er alltid en "smart" forklaring på hvorfor ting går galt. Nå må noen få sparken og gå i skam. Det er det enste som kan hjelpe.

     

    Forresten det er nå 22 timer siden de publiserte og jeg har ennå ikke kommet inn for å sjekke. Ærlig talt dette er langt under hva man kan forvente. 22 timer.......hva sendte de alle hjem ekstra tidlig å går, teknikere og alt av teknisk personell?

     

    Helt enig. I offentlig sektor er det helt greit å drite seg ut mange ganger på rad uten at det har noe å si for stillingen din. I privat sektor hadde de ansvarlige mått gå, da slikt ikke er akseptert.

    De har jo uttalt at de har testet systemet mot et visst antall samtidige brukere, også kneler hele shiten lenge før dette antallet er nådd.

    Jeg logget meg på kl 08:02 i går og fikk bruke systemet i 2 minutter før ting begynte å gå tregt. Noen få minutter senere var alt dødt.

    Nei, nå er det på tide å sparke de ansvarlige og finne noen som har litt peiling på drift av et slikt system.

  11. Jeg har selv tjent rundt 120 000,- året ved siden av studier, med tabell 7100 på skattekortet. Jeg gikk så i null som det lar seg gjøre, men med BSU-sparing og overtid med 36% skatt fikk jeg igjen ca 5000,- hver år. Tabelltrekk gir så si helt nøyaktig skatt uansett hvor mye eller lite du tjener fra måned til måned.

    Jeg ville følt meg rimelig trygg.

     

     

    Forbanna elendig at staten ikke engang klarer å drifte ei webside uten at den kneler bare et par hundre tusen logger seg på. Må være en gjeng ubrukelige folk som drifter den sida.

  12. Så lenge det står xGB(xGB usable), er det et eller annet som legger beslag på noe av minnet. På laptopen jeg sitter på nå er det integrert skjermkort og jeg får da "4GB (3,9GB usable)", mens på min stasjonære står det kun 8GB.

    Sjekk innom msconfig igjen for å være sikker (har opplevd at den har stilt seg tilbake av seg selv).

  13. Har du testet med en linux live-cd? feks ubuntu.

    Har du integrert skjermkort? Hvis ja, kan du endre tilordnet minne til dette i BIOS.

     

    Et skudd i blinde: Win-tasten + R -> skriv msconfig og trykk enter -> velg Boot fanen og trykk avanserte oppstartsalternativer. Sjekk om maksimal minnestørrelse er huket av (den bør ikke være det).

  14. 1. Du kan fint koble sammen flere switcher ved å strekke en kabel mellom de. En routers LAN-porter er også en switch, så hvis du har nok porter på routeren kan du bruke denne i stua.

    2. Jeg ville absolutt ikke splittet kabelen. Når det gjelder skjøting av cat6, har jeg lite erfaring. Jeg tror det skal gå greit å sette en RJ-45 plugg på begge stumpene og koble de sammen med en hunn-hunn kontakt (tror clas har noe sånt).

     

    Bonus: Til RJ-45 plugger trenger du en RJ-45 tank. Til veggkontakt trenger du et kroneverktøy. Komplett har vel det meste under nettverk - tilbehør.

  15. Selv er jeg veldig fan av det *nix med mdadm og lvm kan tilby.

    Jeg skal snart igang med å sette opp ny server hjemme med følgende oppsett:

    2x1TB 7200rpm i RAID-1 til systemdisk (egne lvs for root, boot, swap, home og backup)

    4x2TB 5400rpm i RAID-5 til lagring av store filer

     

    Fordelen med LVM slik jeg ser det, er at når mitt raid-5 er fullt,

    kan jeg sette opp enda et raid-5 og legge det til i poolen og vips har jeg mye ledig displass.

     

    Jeg har også planer om å bruke RAID-1 arrayet til lagring av backups fra de andre maskinene i huset (har foreløpig lite mengde data som er viktig å ta vare på),

    når dette raidet er fullt, kan jeg sette inn to stk disker til i RAID-1 og legge til i poolen.

     

    I tillegg kommer jeg til å bruke CrashPlan for de aller viktigste filene (noen av dem vil også ligge hos dropbox).

×
×
  • Opprett ny...