Gå til innhold

0laf

Medlemmer
  • Innlegg

    12 052
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    86

Innlegg skrevet av 0laf

  1. Tidligere UNRWA-lærer, og nåværende Hamas-leder, Ismail Haniyeh har hatt møte med en av Irans øverste militære ledere, Mohammed Bagheri.

    Det er alltid greit å stikke innom sjefen, å få litt nye instrukser.

    ...In the meeting, Bagheri said that the Palestinian issue has been one of the Islamic Republic’s “main strategies and goals” since the revolution.

    According to the media, the Iranian commander also praised Hamas’s October 7 massacre as “unique,” stating it had shattered Israel’s invincible image.

    "If the Americans had not helped the Zionist regime, this collapse would have definitely happened by now,” Bagheri reportedly stated, referring to Hamas’s aim in the war.

    Haniyeh was cited in Iranian media as stating that the terror group’s October 7 attack on Israel “made the words of the Palestinian people reach the ears of the world.”

    https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-794338
    ___

    Dersom man lar disse galningene være i fred, og ikke fjerner de, så er det neste en palestinsk stat, og før man vet ordet av det så er vi omtrent her :
     

    The Taliban’s reclusive leader signaled the hardline Islamist group would begin stoning and flogging women in public again, according to a report.

    Mullah Hibatullah Akhundzada delivered the message meant for Western countries over the weekend in a voice message on state television.

    “You say it’s a violation of women’s rights when we stone them to death,” he told state media, according to the Telegraph.

    “But we will soon implement the punishment for adultery. We will flog women in public. We will stone them to death in public.”

    https://nypost.com/2024/03/28/world-news/taliban-leader-vows-to-start-stoning-afghan-women-again-report/

    • Innsiktsfullt 4
  2. Ørjanø skrev (2 minutter siden):

    BN kjører nå en annen retning og handler mer likt Hamas. Man må forvente mer av Israel, enn Hamas.


    Nå er det krigsregjeringen som samlet tar de fleste politiske beslutninger, Gallant som forsvarsminister som fører de videre, og IDF som står for krigføringen, ikke Netanyahu, selv om han åpenbart er øverste leder.

    IDF nyter generelt stor tillit, både i Israel og internasjonalt.
    En rekke fremtredende militæreksperter mener de har klart seg langt bedre enn noen annen vestlig krigsmakt som har stått i lignende kriger, men du velger likevel å gang på gang hevde de er terrorister som dreper uskyldige med overlegg.

    Krig er grusomt, sivile dør, spørsmålet er om IDF opprettholder proporsjonalitetsprinsippet, og forsøker å skåne sivile, og mye tyder på at de gjør svært mye for å oppnå dette.

     

    Simen1 skrev (30 minutter siden):

    Så vidt jeg har skjønt kommer det mer enn nok nødhjelp inn over grenseovergangene, men Israel har ingen mulighet eller ansvar for intern distribusjon i Gaza. Nødhjelpen ranes systematisk av terrorister som i praksis blokkerer effektiv distribusjon internt på Gaza, ved å ulovlig selge gratis nødhjelp, og sette prisene så høyt at det i praksis ikke når bredt ut. 


    Dette er også mitt inntrykk.
    Dersom tallene til COGAT er korrekte, så er det mer enn nok vann og mat til å fø hele befolkningen på Gaza som kommer inn over grensen, hvor Israels oppgave er å påse at det ikker våpen eller annet som kan brukes av Hamas.

    Jeg så et anslag for noen dager siden, hvor det ble hevdet at over 60% nødhjelpen som blir distribuert tas av Hamas og andre grupperinger, som selger det til ågerpriser.

    Det meldes dog om at prisene har gått dramatisk ned, noe som tyder på at tilgang er større enn etterspørsel, og at ingen betaler de høye prisene, som er fremgang.

    Flere palestinere melder også om at markedene er fulle, det er mer enn nok å få kjøpt, problemet er at dette skulle være gratis hjelp, ikke noe som skal selges.

    Det enkleste for IDF, for å etterfølge ICJ sitt krav om å få frem nødhjelp, er jo bare å ta over alt sammen, og stå for distribueringen.

    Som generalen i videoen over uttaler, så må Israel få bedre kontroll.
    Han hevder at amerikanerne etter flere feilede forsøk, lærte at måten å gjøre det på er å lage en rekke små soner, med murer/gjerder, og teknologi innen overvåkning, biometrisk kontroll osv. 

    Man kan ikke ha nærmest fri ferdsel, og samtidig få kontroll.
    Problemet til Israel, er at en slik løsning høyst trolig vil kritiseres som "apartheid", og "verdens største fengsel", men det er trolig eneste løsningen for å kontroll.

    Deretter må det opprettes korridorer for å frakte nødhjelp rund på Gazastripen, og ordnede former for utlevering osv.
    Det ville for eksempel være mulig å gjerde av veien ved havet som går langs hele lengden av Gazastripen, og benytte denne, men igjen, det blokkerer innbyggerne fra havet, og vil av mange helt garantert kritiseres.

    Det viktigste er at IDF må inn i Rafah, snarest, for å ta ut de siste organiserte styrkene til Hamas, og deretter må de bekjempe restene av dette igjen, samtidig som det blir en enorm holdningsendring blant befolkningen, noe generalen også er inne på, at man må folk til å forstå at IDF er der for å gjøre livene deres bedre, og få folk til å slutte å støtte Hamas.

    Det ble hevdet at Israel har bestilt 40 000 telt fra Kina, og at en rekke andre ting er på vei, for å flytte sivilbefolkningen ut av Rafah og til sentrale Gaza, og forhåpentligvis vil IDF da opprette større kontroll og inngjerede soner osv. for å påse at de kan luke ut terrorister osv.

    Det hele tar alt for lang tid, og desto lengre tid det tar, desto verre blir det.
    Mye av dette er åpenbart vestens skyld, som hele tiden blander seg inn, og kommer med uttalelser og avgjørelser som gjør det vanskelig for Israel å fullføre, samt som ofte også gjør at Hamas tror de har vestens støtte, og at alt de trenger å gjøre er å vente det ut.
     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  3. The Very End skrev (14 minutter siden):

    ... hvor mye eller hvor lite vil det bety om Israel enten motsier seg kravet eller leverer under par (ikke tilstrekkelig) her?


    ICJ har ingen mulighet til å få noen til å etterkomme, og det er ikke en strafferett, slik at ICJ har ingen myndighet til å straffeforfølge hverken stater eller privatpersoner.

    ICJ er FNs egen domstol, som har som oppgave å påse at FN-land følger internasjonal lov, deriblant folkeretten.

    I verste fall for Israel kan andre land benytte en slik avgjørelse til å forsvare sanksjoner eller stans av handel osv. men det er ingen spesifikke konsekvenser for å ikke følge opp ICJ sine avgjørelser.

    Det er verdt å merke seg at ICJ kunne bedt om at Israel umiddelbart avslutter krigen, dersom de mener at det foregår noe som bør stanses og er i strid med folkeretten allerede nå, men har valgt å ikke gjøre det. 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
  4. Snikpellik skrev (4 timer siden):

    Guterres siktet da vitterlig til hvordan Jordan som stat har tatt hånd om mange flyktninger og levert mye nødhjelp til sivile på Gazastripen. Ser ikke helt hvordan demonstrasjoner mot den israelske ambassaden har sammenheng med dette.


    Har de tatt hånd om mange flyktninger?
    Kong Abdullah har vel vært veldig klar på at ingen flyktninger fra Gaza kommer inn i Jordan.

    De har allerede flere hundre tusen palestinere som kom i 1967, som er statsløse, og nærmest uten rettigheter i Jordan, hvor de ikke kan jobbe, få helsehjelp e.l.

    Samtidig er det daglige demonstrasjoner med enorme folkemengder som synger at Hamas bør bombe Tel Aviv.

    Det er jo på sin plass å påpeke at Guterres mener dette er "barmhjertighet" og fantastiske saker, men når Israel tar i mot hundretusenvis av palestinere på sine sykehus hvert år, leverer store mengder mat og vann osv, så er de grusomme okkupanter, som kan skylde seg selv når de blir mål for terrorister.

    Når man uttaler "I’ve commended the compassion of the Jordanians..." så er det vanskelig å se at det er "staten" man sikter til, ettersom han henvender seg til folket, jordanerne.

    • Liker 6
    • Hjerte 1
  5. Svein M skrev (3 minutter siden):

    Dommerne ved ICJ kom torsdag enstemmig fram til å beordre Israel til å gjennomføre alle nødvendige og effektive tiltak for å sikre grunnleggende matforsyninger, uten forsinkelser, til den palestinske befolkningen i Gaza.


    Okey. Med andre ord, ta ut Hamas, som stjeler nødhjelpen. Mottatt !

    • Liker 6
    • Hjerte 2
  6. M. is a writer from Gaza. He spoke to The Jerusalem Post from his current location in the southern Gaza Strip, alongside hundreds of thousands of other displaced Gazans.

    What is the current situation in Rafah?
    “The current situation in Rafah is relatively calm, but people are also anticipating the start of the battle in Rafah, with civilians fearing yet another displacement mechanism from the Israeli army,” M. said. “The displaced suffer daily, mainly psychologically, due to the length of the war, but secondly, due to financial weakness, the lack of sources of income and the lack of purchasing power due to the exorbitant rise in prices.”

    M. holds that the high prices are not due to a lack of goods. “The Rafah crossing is operating well, and aid enters in a very large amount, and there is never a shortage. However, the distribution of aid is in the hands of Hamas, which means it does not reach all the displaced people."

    “There is certainly a general dissatisfaction on the part of the displaced people, and they are calling against Hamas and Sinwar in particular,” he added, referring to videos of sporadic demonstrations in Rafah featuring calls against Hamas leaders. “We are all eagerly awaiting relief soon with our return to the northern Gaza Strip,” M. concluded.
    ...
    “There is no immediate solution due to Hamas's intransigence in handing over the [Israeli] hostages, except under impossible conditions which they believe will help them to remain in power. There is no solution except by entering Rafah and pressing the fighting until there is great pressure on Hamas.

    “Many Gazans hope that Israel will end the war and eliminate Hamas quickly. They reject the 'resistance' and will not accept Hamas again in power,” he added.

     

    https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-793994

    • Liker 4
    • Hjerte 3
  7. Rhabagatz skrev (16 minutter siden):

    Det er også verdt å merke seg at han ble valgt ved akklamasjon...


    Vet ikke hva som er verre, at han hadde vunnet med flertall av stemmer, eller at det blir opplest at "... Saudi-Arabia blir leder for forumet for kvinnerettigheter ... noen som har noen innvendinger..." og salen er helt tyst, ingen som har noe problem med det, i det hele tatt, alle er bare ....

    8ktfpe.jpg

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  8. Ørjanø skrev (20 minutter siden):

    Abdulaziz har jobbet mange år med menneskerettigheter og bodd og jobbet flere steder, blant annet Østerrike. 


    Kim Jong Un har bodd mange år i sveits, og har europeisk utdannelse.
    Det virker ikke som om det har hatt den helt store påvirkningen?

    Abdulaziz er fremdeles ambassadør for Saudi-Arabia, et land hvor kvinners rettigheter ikke akkurat står veldig høyt.

    Du liker jo å sette din lit til ymse hjelpeorganisasjoner, og her er de i sjokk, omtrent alle sammen.

    • Liker 7
    • Hjerte 1
  9. Å returnere syke mennesker til Gaza, midt i en krigsone, er selvfølgelig .. vanvittig, som Tussi skrev.

    Samtidig er dette personer fra Gaza, som har fått medisinsk behandling i Israel, og som ble lagt inn på sykehus før 7. oktober.
    Det inkluderer kreftpasienter som er i remission, og mødre med nyfødte barn, og med "nyfødte", så er det barn som ble født for rundt et halvt år siden, i oktober.

    COGAT uttaler til CNN at palestinere fra Gaza som ikke lengre trenger helsehjelp, skal sendes tilbake til Gaza, men at de som fremdeles har behov for helsehjelp vil bli værende på israelske sykehus.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  10.  

    UN picks Saudi Arabia to lead women’s rights forum ...

    Saudi Arabia has been chosen as the chair of the UN commission that is supposed to promote gender equality and empower women around the world ...

    The Saudi ambassador to the UN, Abdulaziz Alwasil, was elected as chair of the Commission on the Status of Women (CSW), by “acclamation” on Wednesday, as there were no rival candidates and no dissent at the CSW’s annual meeting in New York.

    Alwasil was endorsed by the group of Asia-Pacific states on the commission. When the outgoing chair, the Filipino envoy to the UN, Antonio Manuel Lagdameo, asked the 45 members if they had any objections there was silence in the chamber.

    “I hear no objection. It is so decided,” Lagdameo said.



    https://www.theguardian.com/world/2024/mar/27/saudi-arabia-un-womens-rights-commission

    • Innsiktsfullt 7
  11. Tussi skrev (12 minutter siden):

    Det er også vedrtå merke seg at SA truet med å trekke seg fra ICJ ...


    Sør-Afrika har store problemer med rasisme mot hvite, og flere høytstående medlemmer i ANC (det styrende partiet i Sør-Afrika) har oppfordret til folkemord og drap av hvite bønder.

    Medlemmer av ANC har en rekke ganger uttalt ting som " We should cleanse South Africa of all whites. We must act as Hitler did to the Jews" osv.

    Sør-Afrika går i feil retning igjen, men nå andre veien, hvor hvite og indiere blir diskrimnert mot.
    ANC har innført flere diskriminerende lover (90) enn det apartheid-regimet gjorde (59).

    Iran var et av de første, og viktigste landene, som støttet frigjøringen av Sør-Afrika fra apartheid, og hjalp ANC, og landene har hatt nære forbindelser siden. Iran er i dag en av de viktigste handelspartnerne til Sør-Afrika, og leverer blant annet det meste av olje som brukes i Sør-Afrika.

    Sør-Afrika har en rekke ganger fordømt sanksjonene vesten har innført mot Iran.
    Sør-Afrika regnes også som et knutepunkt for terrorfinansiering, blant annet fra Iran.
    Sør-Afrika har også vært mistenkt for å selge militær teknologi til Iran i årevis.

    Mye av dette kan trolig spores tilbake til at Irans tidligere ledere, før presteskapet, deriblant Reza Shah, hadde nære bånd til apartheid-regimet, og når presteskapet tok over etter at Shah'en ble avsatt, tok de motsatt standpunkt.

    Det er en grunn til at Sør-Afrika er i mot Israel, og det har trolig mer med Hamas og Iran å gjøre, enn stakkars palestinere.

    • Liker 7
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...