Gå til innhold

stigmv

Medlemmer
  • Innlegg

    198
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stigmv

  1. Referansene til norsk historie var i hvert fall misvisende nok. Joda, noen nordmenn tjente seg veldig rike under første verdenskrig, men for de aller fleste var det varemangel og galopperende inflasjon, og senere, da det ble innført priskontroll på matvarer gikk mange bønder som hadde lånt for å investere i økt matproduksjon konkurs. Norge i første verdenskrig er et kroneksempel på at økonomiske måltall kan gå opp samtidig som økonomien for folk flest går rett i dass.

    • Liker 2
  2. Complexity skrev (3 timer siden):

    Om Teslan min skulle bli "hacket" og slutte å virke til løsepenger er betalt ville det sikkert vært en enkel fiks for Tesla å bare ta en Format C:/ og installere softwaren på nytt.

    Gjelder nok de fleste biler. Når det kommer til datamaskinen så betaler jo folk løsepenger fordi de gjerne har verdifull informasjon på PCen, men de færreste har selvangivelsen sin lagret i bilen.

    Først må jo Tesla (eller hvilken bilfabrikk det gjelder (kan være hvilken som helst med o.t.a-oppdateringer)) restore riktig programvare fra sin backup og få kontroll på systemene sine. Og så vil de ha en lang kø med biler som må fikses. Hackerne vil jo selvfølgelig ha lagt inn en tidsforsinkelse så flest mulig får den hackede softwaren før det blir oppdaget.

  3. Mer lagringskapasitet slik at man kunne spare mer vann fra overskuddsår, som i fjor, til underskuddsår, som i år, hadde også hjulpet. Da jeg var ute og gikk tur tidligere i sommer la jeg merke til at Ringedalsvatnet har høye, bratte fjellvegger på alle sider unntatt en smal åpning mot vest. Her burde det gå fint å demme opp ytterligere 200 meter, som i følge mine beregninger skulle gi bortimot 3TWh ekstra lagringskapasitet, noe som vil gjøre det til Norges nest største kraftmagasin. Det er lite vegetasjon i området som ville bli lagt under vann, så miljøkonsekvensene ville ikke blitt så veldig store.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  4. Egentlig overaskende hvor lite dekning man har på Dovrebanen. Etter Hamar er det litt dekning rundt Lillehammer, Otta og Oppdal, og ellers ingen dekning før Støren. Da Vy hadde gratis wi-fi var det litt bedre, selv om den også datt ut over fjellet og i de tynnere befolkede områdene. Med SJ har man ikke det engang, deres wi-fi er stengt for alt unntatt sj.se og ruter.no, så man må bruke mobilnett.

  5. Zeph skrev (10 timer siden):

    BYD er veldig fersk og frå eit nytt merke her i landet. Om bilen er så god som dei påstår og kvaliteten er på plass så kan det fort bli ein suksess, men foreløpig er det ikkje så mange testar å finne. Det er RSA som tar inn BYD, og det kan nok vere positivt for kjøparane at dei har ein forhandlar som er godt etablert i landet.

    BYD er ferske på personbiler her i landet, men har levert en del elektriske busser. Sånn sett er det det av Kina-merkene jeg har mest tro på.

  6. WiiBoy skrev (55 minutter siden):

    Dersom noe kommer alle til gode, så betyr ikke det at de negative konsekvensene bør berøre alle.

    Jordbruk er negativt for de som bor i umiddelbar nærhet til åkeren, men det betyr ikke at alle som spiser brød må ha reservere en liten del av hagen til kornåker og regelmessig få besøk av en traktor/tresker for at det skal være rettferdig.

    Den sammenligningen må du dra lenger bort fra landet med. Jeg har en kornåker som nærmeste nabo på en side, og det er omtrent den beste naboen jeg har hatt. Bortsett fra kanskje 5 dager med litt støy fra traktor og skurtresker og en eller to dager med litt lukt fra gjødsling, ligger den der bare og gror helt stille. De fleste menneskelige naboer jeg har hatt har bråket mer enn det, og da jeg bodde i Trondhjem ble alt utendørs dekket med et tykt støvlag på en dag eller to, og så var det verkstedet i nabolaget som drev med brenning av alskens stinkende avfall helt til de ble anmeldt av kommunelegen til slutt, men det var mange advarsler før det kom så langt. For ikke å glemme rundkjøringen i nærheten hvor mange sliter med veigrepet på fredag og lørdag kveld. Så nei, en kornåker er omtrent den beste naboen du kan ha.

    • Liker 2
  7. "De oppgir at det skal ta 30 minutter å hurtiglade fra 30 til 80 prosent. Vi skulle gjerne sett at de brukte mer vanlige intervaller som 10-80 eller 20-80 prosent,"

    Jeg vet ikke helt. De fleste vil vel i praksis lade lenge før batteriet kommer ned mot 10%. Vi ser jo ofte at ladekurvene fra 10-80% starter høyt, men går nedover veldig raskt. Det jeg lurer på da er om ladekurven på samme bil om jeg starter lading på 30% vil være omtrent samme kurve med venstre del kuttet, eller omtrent samme kurve forskjøvet mot høyre. Dvs. går ladekurven så fort ned fordi batteriet blir varmt eller "mettet" på noe vis, eller er det slik at tomme batterier kan ta imot så mye mer enn halvfulle batterier? Det strider jo mot det jeg tidligere har lært at litium-batterier trives best rundt midten.

    • Liker 1
  8. Den britiske avdelingen av Amazon har gjenoppstått? Lenge redirigerte amazon.co.uk til amazon.de. Men det var jo på amazon.co.uk historikken og listene mine var så da gikk jeg over til adlibris.com/no i stedet.

    Uansett, å ikke slippe pakker fra noen meters høyde er for ambisiøst? Jeg ville aldri brukt et firma som slapp pakkene mine fra et par meters høyde, spesielt så dårlig som Amazon har vært til å pakke. 20 cm er grensen for hva jeg ville tillate. Hvis det er for vanskelig vil jeg si at drone-teknologien er langt fra moden.

  9. Bortimot 99% av norske hus er dumme, og nettselskapene skal ta inn nettleie som totalt dekker de samme kostnadene som før. Så med mindre man er av typen som av ren trass absolutt skal sette på alt av elektrisk på en gang, så tviler jeg på at nettleien kommer til å gå så veldig i taket.

    Joda, det hadde vært kjekt med en smart greie som styrte varmtvannstanken og varmekablene etter når det var billigst, men det meste av annet strømforbruk går det ganske greit å ikke kjøre alt på en gang.

    • Liker 5
  10. Det var overaskende stor forskjell i rekkevidde mellom en og to motorer med samme batteri. På den annen side, så lenge alle modellene har over 400 km rekkevidde, så tror jeg ikke det utgjør så veldig stor forskjell i praktisk bruk. Med mitt bruksmønster tror jeg ikke jeg vil oppleve mer enn maksimum to timer per år ekstra ladestop med den modellen med kortest rekkevidde mot den med lengst rekkevidde. De treffer helt sikkert et større marked med de nye variantene.

  11. Eneste argumentet jeg ser mot vaksinepass som er relevant her er usikkerheten om hvor stor grad man fortsatt kan være bærer av smitte om man er vaksinert. Det hjelper lite om man lar vaksinerte reise om de fortsatt kan frakte smitte mellom områder med forskjellig smittetrykk.

    At det er frivillig å bli vaksinert betyr ikke at folk skal skjermes for naturlige konsekvenser av de valg man tar. Så lenge det er faglig begrunnet ser jeg ingenting diskriminerende med forskjellige restriksjoner for vaksinerte og uvaksinerte.

    Når det gjelder om fordelingen av vaksine er urettferdig, så er det et helt annet spørsmål. Det vil være urettferdig med eller uten vaksinepass.

    Når det gjelder meg selv så er jeg lite plaget av Korona-restriksjoner og har ikke noe mot at andre med f.eks. mer publikumsrettede yrker, eller for den saks skyld bare mer sosiale personer får gå foran meg i køen, men jeg vil ta vaksinen når det er min tur.

    • Liker 1
  12. Det er ikke spesielt bemerkelsesverdig at Huawei faller så mye når de ikke lenger har de appene folk bruker. Jeg vurderer å skaffe meg et nytt nettbrett og sjekke i den forbindelse om Huawei sin alternative app-markedsplass har de appene jeg bruker mest og svaret var "nei" for alle sammen. Når jeg heller ikke vil ha Samsungs OneUI eller Apple's IOS så er det ikke så mye å velge i i norske butikker, så jeg bruker fortsatt det gamle nettbrettet mitt. Og der tror jeg at mye av årsaken til Samsung sitt fall ligger; alle hater OneUI, men Samsung vil likevel ikke gå tilbake til sitt gode, gamle brukergrensesnitt.

  13. Bedre korrespondanse er mitt største ønske når det gjelder tog. For eksempel da jeg dro hjem fra juleferie nå sist så var det 1t40m overgangstid i Trondheim, og 5 minutter overgangstid i Oslo. Og så hadde det vært fint om noen av de mest kronglete strekningene kunne oppgraderes slik at reisetiden ikke ble så lang. Ellers så er tog, med unntak av de mest overfylte rushtidstogene, den mest komfortable reisemåten, med god margin.

×
×
  • Opprett ny...