Gå til innhold

Mnds

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mnds

  1. Gleder meg veldig!!!

     

     

    Siden du allerede har gått et år så er du registrert der. Vi nye må vente litt lengre! :( Blir du fadder i år da eller?

    Nei, valgte å ikke være fadder jeg.

     

    EDIT: Men du kan glede deg til fadderuken. Jeg ble kjent med mange folk på kort tid. :)

  2. Siden du allerede har gått et år så er du registrert der. Vi nye må vente litt lengre! :( Blir du fadder i år da eller?

     

     

    Jeg står på venteliste til UIB, men det står at det mest sannsynligvis ikke blir etterfylt. Er håpet ute? Har noen kommet inn fra venteliste og hvor mange hadde dere foran dere. Håper på svar. Er avhengig av å komme inn på UIB

    Begynte der selv i fjor og kan si at det var en del som ikke møtte opp første skoledag. Disse mistet plassen, og i løpet av de påfølgende dagene/ukene kom det en del nye fjes. Hvorvidt du kommer inn eller ikke avhenger selvsagt av hvor du står på ventelisten og hvor mange som gir opp plassen sin, men jeg tror det var rundt 8-10 stk i fjor.

    Noen som har betalt studieavgift på studentweb uib? På meg står det at jeg må vente til registrering ved første semesteruken!

    Betalte den på onsdag, men den har enda ikke blitt registrert på Studentweb. Antar det skjer i løpet av kommende uke eller ved skolestart.

     

     

    Undervisningen skjer på norsk, mens noen av bøkene er på engelsk og på norsk.

     

    Er det vanlig med pensumslektyre på engelsk? Er det uproblematisk å kjøre alle pensumsrelaterte bøker på norsk? Dette gjelder vel generelt på alle universiteter da det er mye mer å hente på engelsk kontra norsk?

     

    Bump

    Men er det vanskelig å komme inn i rutine med å lese på engelsk? Har ikke hatt engelsk siden VG1, og jeg håper ikke det er slik at jeg stadig må slå opp ord i ordboka når jeg leser.. Har du erfart det?

    De fleste bøkene vi har brukt/blitt anbefalt hittil er faktisk på engelsk. Av og til blir man nødt til å sjekke noe opp i ordboka, men for det meste har det gått greit. Fagterminologien er stort sett den samme og lett å oversette, enten den er på norsk, engelsk eller latin. Det "store" problemet som fortsatt irriterer meg etter en god del år med studier, er at foreleserne har en tendens til å bruke diverse halvoversatte og inkonsekvente faguttrykk som det hender det er vanskelig å lete opp og få bekreftet hvilket ord en egentlig bør bruke og i hvilken sammenheng. Men selve lesinga går greit. Når man leser det meste på engelsk, vil man etter hvert bli vant til det og ikke tenke over at det er engelsk man leser.

     

    Og som bonus er engelske fagbøker som regel også billigere enn oversatte. :)

  3. Ja! Det var nok den jeg mente! Okei, så bra! Tenkte siden ville bare oppdatere seg ved studiestart den 15 :-)

    Du mener semesteravgiften? Har samme problem, men jeg har ringt dem. De sier at du kan vente til fredag, eller denne helgen for å logge deg inn.

    Noen som har betalt studieavgift på studentweb uib? På meg står det at jeg må vente til registrering ved første semesteruken!

  4. Jaja, naturen går sin gang. Fant nettopp ut at inntaket hadde økt med hele 0.8 poeng siden 2015 på UIB. Det er faktisk drøyt sammenlignet med årene før. Jeg vet ikke hva dette skyldes, men spekulererer at det har noe med størrelsen på 97-kullet kontra 96-kullet. Men dette alene kan ikke forklare den drastiske økningen. Det må være noen underliggende faktorer?

     

    Det har jo ikke vært en hemmelighet at odontologistudiet er et av de prestisjestunge studiene i Norge. Som for øvrig  har hatt en tilnærmet eksponentiell vekst de siste årene. 

     

    Men klarer ikke å helt sette spissen på det? Jeg så forresten at det var 886 på venteliste til medisin i UIB... RIP.......

     

    Får vel håpe at det er noen håp for oss som skal begynne i VG3.  Den beryktede eksamen i hovedmål tar knekken på meg... 

     

    Noen tanker? =) 

     

    Hei! :-)

    Ikke spekuler så mye!! Jeg er selv 97er og fikk hele tiden høre at 96erne var "et stort kull". Så ikke tenk så mye på det! 97erne var generelle vært veldig skoleflinke, på min skole var det utrolig høg snitt på kullet. Jeg anbefaler at du gjør ditt beste, jobb jevnt og tenk positivit! Din tid til komme og du kommer til å klare deg fint om det er dette du vil! 

     

    Masse lykke til med 3-klassen, det går sinnsykt fort... Lover deg! :-) 

  5. Hei TheSnidr!! :-) tusen takk for svar! Gleder meg masse nå! Jeg lurer på om du kan tenke deg hva snittet på studiet vil bli i år? Ser det er færre søkarar i år enn det har vært i de siste årene! Mvh Mnds

    Hei M.P og Mnds! Bergen er en kjempefin studentby med mye å by på, og miljøet på studiet er kjempebra, så der har dere gjort et godt valg!

     

    1: Første og deler av andre året går dere stort sett sammen med medisin, ernæringsfysiologi og noen ganger farmakologi. Undervisning og labkurs skjer på Bygg for Biologiske Basalfag, som ligger som et annex til Haukeland Sykehus. Dette innebærer undervisning i teoretiske fag som medisinsk statistikk, etikk, ex. phil., cellebiologi, kjemi, fysiologi, anatomi og oralbiologi. På slutten av andre året begynner moroa med klinisk rettet undervisning på plastikkdukker, før dere tar imot egne pasienter på starten av tredje året. Derfra er det pasientbehandling stort sett hver dag, med forelesninger og seminarer innimellom. Studiet er hardt - man skal daglig prestere både på den teoretiske og den praktiske delen av tannlegeyrket, og skikkelig fritid skal man se langt etter. Men det er spennende og givende arbeid - og ikke minst godt betalt når man endelig blir ferdig.

     

    2: Jeg bodde selv på Alrek gjennom hele studiet. To minutter å gå fra leilighet til skole. Du bor på motsatt side av Danmarksplass, og vil måtte gå/sykle et stykke, eller ta buss i 20-30 minutt (men bussen tar en stor omvei om sentrum, er nok kjappere å sykle).

     

    3: Om det er delt kjøkken, ligger det ofte kasseroller, stekepanner og annet utstyr igjen etter folk som har flyttet ut. I alle fall på Alrek var slikt på deling, men jeg valgte å kun bruke mine egne ting, ettersom man aldri kan stole på at andre vasker godt nok.

     

    4: Kjempegodt. Fadderukene varer i to uker på starten av studiet, hvor kullet over dere tar dere med på diverse utflykter og arrangerer bli-kjent-leker. Alkohol er oftest involvert, men det respekteres om noen er avholds. Senere i semesteret arrangeres det hyttetur for første og andre kull (høyere kull sniker seg noen ganger med).

    Studentorganisasjonen heter Odontologforeningen, eller bare OF. Valg til hovedstyret skjer ved Generalforsamlingen, som arrangeres i mars en gang. Her er det bare å stille til valg, selv om man er fersk på studiet. Er du god til å bestille pizza kan du bli pizzaansvarlig, er du god til å skrive kan du bli referent. OF er også delt inn i fem understyrer, som hver arrangerer diverse aktiviteter:

    • Musikk- og kulturstyret arrangerer kulturkveld på høstsemesteret, og vårslepp på vårsemesteret. Disse involverer typisk en rekke musikalske eller kulturelle innslag.
    • Idrettsstyret arrangerer julecup, hvor hvert årskull stiller med ett (noen ganger to) lag, og man spiller i tre sporter. Typisk innebandy, volleyball og kanonball.
    • Feststyret arrangerer en rekke fester, blant annet temafesten på vårsemesteret. Utkledningsfest med et bestemt tema.
    • Fasettstyret skriver skoleavisa, og dekker alle arrangement i tillegg til faste spalter. Fire utgaver i året.
    • Hyttestyret har ansvaret for hytteturen som arrangeres en gang i året, og ellers for driften av hytta resten av året. Den leies ut, og leia er gratis for tannlegestudenter.
    Hvert styre har en internfest i semesteret, og drikke handles inn på styrets regning. I tillegg er det en rekke arrangementer som arrangeres av de forskjellige kullene. Første og andre kull steller i stand grøtfest mot jul, tredje kull fikser rebusløp (hvert kull bestemmer seg for et tema, kler seg ut i dette, og kjører rundt i byen i egen buss og løser rebus. Alle møtes til slutt på en uteplass) og høstball (gallamiddag).

    Og dette er bare noe av det som skjer. Mitt råd er å være med på så mye som mulig sosialt fra starten av, meld dere inn i styrene så snart som overhodet mulig. Jeg var med på ganske lite de første tre årene, og angrer som bare pokker nå. De to siste årene av studiet var jeg med på absolutt alle arrangementer, meldte meg inn i tre av understyrene, og hadde det kjempegøy.

  6.  

    Shit, du heve nok snittet der! Du kommer nok inn utan problem! Ligger ikkje så høgt som deg men likevel godt over fjorårets snitt! Lurer på om dere odontologi studenter har en tanke på hva den vil bli? Bare en uke igjen nå!! Gleder meg til å sjå hva utfallet blir! :-)

     

    Snittet mitt er vel rundt 59. Vet at folk sier at "det er bortkasta" å velge odontologi, men har aldri hatt noen spesielle tanker eller følelser for medisinstudiet!

     

    Jeg har også Bergen på første plass! Er veldig spent på det samme som deg, og ikke mist på hva snittet i år vil bli! Hva er snittet ditt?

    Hei!

    Har en god følelse på at jeg kommer inn på i Bergen! Så jeg har en del spørsmål, siden jeg bor laaangt unna Bergen:

     

    1. Hvordan er det å studere odontologi i Bergen?

     

    2. Fikk hybel på Løbergsveien Studentbolig. Har noen bodd der, og hva syns dere? Er det lang gå/sykkel avstand mellom hybelen og fakultetet?

     

    3. Er det slik at man må kjøpe inn alt av kjøkkenutsyr osv. selv? Eller er hybelen utstyrt med det?

     

    4. Er det god studentmiljø i fakultetet?

     

    Takk for svar! :)

  7. Jeg har også Bergen på første plass! Er veldig spent på det samme som deg, og ikke mist på hva snittet i år vil bli! Hva er snittet ditt?

    Hei!

    Har en god følelse på at jeg kommer inn på i Bergen! Så jeg har en del spørsmål, siden jeg bor laaangt unna Bergen:

     

    1. Hvordan er det å studere odontologi i Bergen?

     

    2. Fikk hybel på Løbergsveien Studentbolig. Har noen bodd der, og hva syns dere? Er det lang gå/sykkel avstand mellom hybelen og fakultetet?

     

    3. Er det slik at man må kjøpe inn alt av kjøkkenutsyr osv. selv? Eller er hybelen utstyrt med det?

     

    4. Er det god studentmiljø i fakultetet?

     

    Takk for svar! :)

×
×
  • Opprett ny...