Jump to content

Pjallkåre

Medlemmer
 • Content Count

  890
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Pjallkåre last won the day on August 27 2019

Pjallkåre had the most liked content!

Community Reputation

380 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

4435 profile views
 1. Du bør ikke dra langt unna husvarmen dersom posen din er tynn. Da burde du i det minste kjøpe deg ett eller to ullpledd som du kan ha oppi. Jeg anbefaler deg å finne en tjukk stoppenål, kjøpe et garnnøste, og sy ullpleddet til en pose. Det er lett, og du blir atskillig varmere enn å bare sove i en tynn syntetisk pose. Nå om dagen finner en ofte ullpledd på tilbud til rundt 200 kroner. Ta gjerne med et vanlig teppetrekk som du kan bruke til innerpose, så slipper du at ulla klør. Spør du meg, er bymarka mer enn godt nok for å komme seg unna byen litt. Er bare å gå langt nok, så blir det stille.
 2. Poser i linstoff med snøring! Med noe oppi som har praktisk eller affeksjonell verdi. Høykvalitets strikkegarn synes jeg er en fin gave. Ellers er ullsåler av god kvalitet en kjærkommen gave en kald vinter. Mye riffraff der ute, men jeg finner ullsåla som heter "Norsk ullsåle - Utmark" til å være meget god. Linposer finner en billig på Ebay til ca 25 kroner, mens ullsåla kan kjøpes på Magasinet.no. Nå ble posten min kanskje et rart og vel spesifikt innlegg, men kaster nå likevel ut forslaget.
 3. Du må bare holde ut, skulle du ikke flytte. Fire år går fort. Sørg for å oppleve noe fint; turer i mark og frivillig arbeidsinnsats gir både god mestringsfølelse og mersmak. Skulle frivillig arbeid bli et åk, eller et ork fra klokka åtte til halv fire, så kan du kanskje finne noe annet å gjøre - noe du kan finne ut av sjøl. Kanskje får du en venn på et sjukehjem du kan besøke og lytte til, eller kanskje nabokjerringa på over åtti trenger hjelp til å komme seg til postkassa. Hva slags frivillig arbeid du gjør, bør grunnes i dine ferdigheter og kvaliteter. Reising er fint, men du trenger ikke dra langt for å kjenne at naturen og verden utomhus har en annen rytme enn oss mennesker. Selv sover jeg på terassen med gjevne mellomrom. Soveposen min kosta 200 kroner, og ekstra ulltepper kosta 200 per stykk på tilbud. Skulle du tjene såpass på noen gaver for gode gjerninger, trenger du jo ikke se på det som svartarbeid heller - futen får da vel sitt uansett! Overnatting ute trenger slett ikke være en målsetting, det var bare et eksempel... For rusleturer er fint enten man er ved Sognsvann eller Store Lundgårdsvann. Eller djupt inn i de norske skoger! Det er nok mange her inne som vet at Nav er strenge, så du må nesten bare tenke at du er ufør fordi du fortjener det. Så er det andres tap om de blir fylt av bitterhet av å henge med deg. Lykke til med ditt.
 4. Det er selvsagt en balansegang i slikt dere prater om nå, og det blir jo viktig å finne ut av for trådstarter. Støtter at en ikke skal eksponere seg for alt som er vondt og vanskelig, men ender det hele opp med at verdenen til trådstarter blir et innesluttet liv i en knøttliten leilighet, da har pendelen åpenbart hengt seg opp på feil side. "Retraumatiserende" høres ut som et akademisk og fjongt ord, men det er absolutt noe i det. På Lindmo (NrK) var det nylig folk fra Bergen som jobbet med tvangslidelser, og eksponeringsterapi var et tema i den sammenhengen. Jeg fikk inntrykk av at fagpersonene som ble intervjuet heller ikke støttet en "hopp utti det"-tankegang rundt det å utfordre seg, men de støttet såvisst at en skulle komme seg ut her i verden. Er det fryktelig vanskelig å ta trikken, er det bedre å heller reise med en pocketbok en kan sitte å glane i, fremfor å unngå å reise i det hele tatt. Da er du i det minste sysselsatt med noe som kan ta tankene vekk fra angsten, og kanskje er boka vettug også. Er hverdagens kjas og mas forferdelig strevsomt, gjelder det å finne andre greier å gjøre for å veie litt opp for ubehaget du opplever. En søndagstur rundt et lite vann kan være noe fint som du kan ta med deg ut i en travel eller traurig uke, og noe du kan la tankene finne tilflukt i. Å oppleve noen fine ting er godt for helsa, og en trenger ikke bo på en øde plass eller være styrtrik for å finne steder på jord som gir deg nødvendige pusterom. Medisiner syns jeg legene heller kan få gi råd om, men skulle du attpåtil bli plaget med søvn burde du nok høre på BuffyAnneSummers.
 5. Sørg for at du har spist og har alt det basale på stell ihvertfall. Ikke vær tissetrengt, ikke ha for lite klær i kulda, unngå lediggang og gjør heller noe nyttig i de situasjoner det høver seg. Slappe av kan du gjøre når du kommer hjem fra jobb/studie. Når symptomene du beskriver innebærer skjelving, da blir jeg litt sikker på at det er litt kraftig angst du har. Nå burde ikke jeg drive å diagnosere noen ut fra et lite avsnitt, men skulle ikke kjerringråd og sunn fornuft strekke til, så burde du konsultere deg med lege eller annen fagperson. Det kan få en hyggelig ringvirkning av at det plutselig skulle bli enklere å få jobb/studie tilrettelagt. I studiesammenhenger vil du kanskje ha godt av å ta eksamen på enerom eller i et mindre lokale framfor en stor gymsal full av skumle studenter. Uansett vil legen kunne gi deg bedre råd enn meg. Tvi tvi, håper du klarer deg fint!
 6. Jeg synes det er lurt å si at du mestrer ulike dataprogram. Kanskje går du fra en jobb til en annen i samme etat. Ta helsesektoren for eksempel, der bruker de mye DIPS for journalføring og slikt. Mestra du det kjempebra i en tidligere jobb, og vet at de bruker DIPS i den neste, så er det jo kjempelurt å si fra til arbeidsgiveren at du mestrer det fra før. Da vil de jo slippe en hel del opplæring, kanskje ville det holdt med et lite oppfriskningskurs for å være helt à jour. Det sagt, så er det kanskje litt småteit å skrive akkurat Word i søknaden. Det vitner uansett om mer fleksibilitet at du er god i tekstbehandlingsprogram, regneark, eller hva det måtte være - Altså ord for typen program, ikke akkurat navnet på programmet. Får du sagt fra om at du er en røver med tekstbehandling, så vil nok arbeidsgiveren tro at du enkelt kan bruke Google docs, om det er det som er greia i den nye jobben. Ta skolesektoren som eksempel; mange skoler bruker OneDrive og office, mens andre skoler bruker flittig Google docs. Det sagt, så vil jeg nok heller lagt mer vekt på de andre tingene du klarer her i livet, men jeg er prinsipielt tilhenger av at folk må ha lov til å få sagt sitt om de ferdigheter de innehar. Du skal ikke være flau over at du er flink i Word. Om du tenker du er flink i Word, så aner jeg at du kanskje er flinkere enn gjennomsnittet... Og det er vel verdt å nevne?
 7. Med to undervisningsfag, mastergrad og PPU, så vil du får stillingskoden som heter "Lektor med tilleggsutdanning". God lønn, over 500k i startlønn brutto
 8. Det er sikkert nok flere som fortjener å bli lyttet til, og flere som fortjener å bli tatt på alvor. Folk fra Miljøpartiet de grønne eller aktivister har ikke monopol på god miljødebatt.
 9. Syns hun er flink, og så må hun ha skryt for å klare å være så ærlig og i kontakt med sine følelser om temaet hun snakker om. Det hun føler, gjenspeiles i både ordene hun velger og hvordan hun leverer dem. Så alt for ofte driver personer i politikken enten sjelløs tale, eller farer med en påtatt agitasjon. Når Greta Thunberg høres sint og trist ut, så virker hun jaggu sint og trist på ekte... Og klimasaken er nobel nok: Vi mennesker har jaggu bare godt av å ta noen få skritt tilbake og komme nærmere naturen. Det er leit med urettferdig avskatning som det bompengeavgifter kan være, men derfor er særlig lurt at klimaskeptikere er litt taktiske og tilnærmer seg klimadebatten uten å være ufin. Tviler sterkt på at hatefulle ytringer om Thunberg gir dagens politikere noen særlig lyst til å fjerne bompengeavgifter og skatt på Co2, snarere tvert om. Selv de i FrP føler nok ingen trang til å blidgjøre denslags tølpere som skriver stygt.
 10. Ingen selvfølge at det er en glidende overgang med en uferdig grad. To år går fort, så det er bare å stålsette seg og fullføre. Om du heller retter spørsmålet ditt til NHH eller de i København, så får du nok bedre svar. Spørsmålet ditt og eksemplet du oppgir er lett å forstå, så en studiekonsulent vil nok ikke ha trøbbel med å gi deg et godt svar. Jeg tror ikke de godtar tre år med utdanning uten fullført grad, men det kan utmerket godt være en grunnløs antakelse. Det fins masterutdanninger i Norge hvor opptaksgrunnlaget kan være et tilstrekkelig antall studiepoeng, og ikke nødvendigvis fullført grad.
 11. Se arbeidsgivern djupt inn i auga, si noe sånt som at du "tenkte jeg kunne hjelpe til her". Høyst sannsynlig har de bedre ting å gjøre på jobb enn å stå å småprate med en fremmed, så her gjelder det å gi fra seg det inntrykket du kan, og håpe de finner tid til å lese søknaden din. Alt er relativt, så har du slurva med søknadsskriving, må du ta det igjen - med knakende god smalltalk. Skulle det hende at du plutselig blir gitt tid til å presentere deg selv, må du jo bare trekke frem dine erfaringer og overbevise arbeidsgiveren om at du er relevant. Tvi tvi!
 12. En skal være rimelig vojska spetsialnogo naznatsjenija for å ha overtak innen kort radius ja. Støtter ikke forslaget om å gjøre fullauto lovlig, men det er greit med en påminner om at gærninger med kniv er nok det verste. Glad vi ikke har hillbillier med 100 round d-mag her til lands.
 13. Du burde nok konsultere med lege dersom det er noe medisinsk du plages med. Så er det greit å vite at selv symptomer som synes å være av psykologisk art, kan være bivirkninger av somatisk lidelse. Min personlige oppfatning av det du beskriver, er alt for lite søvn, og søvn på et ugunstig tidspunkt. Dette kan være enkel biff for en lege å ordne, som kan foreskrive innsovnings- eller sovetabletter. Det er viktig med nok søvn! Hvem som helst kan bli tullete av for lite søvn.
×
×
 • Create New...