Gå til innhold

Trulss

Medlemmer
  • Innlegg

    634
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trulss

  1. Man skulle tro at enkelte er ute etter å ødelegge tråden med feiliinformasjon. Man går inn i folketrygden i landet man bor. Når man flytter tilbake går man naturligvis inn i norsk folketrygd igjen. Frivillig medlemskap sies å være lite verdt. Poenget med tråden er hva man kan spare i skatt og kostnader ved å bosette seg i et annet land.
  2. Man kan alltid flytte tilbake til Norge å bli medlem i folketrygden allerede ved påtenkt flytting. Danmark er kanskje gunstig dersom man ønsker leve på sosialstønad?
  3. Det er litt vanskelig å vite når man "legger på røret". Men når man blir gammel og blakk kan man returnere og bli tatt hånd om i Norge. Man har tross alt betalt det hvite ut av øyet i skatter og avgifter i alle år, så dette kan man ta i mot med god samvittighet.
  4. Tja, den bryter vel med viktige prinsipper i EU/EØS forhåpentligvis. Kanskje de kan få satt en stopper. Om man setter FIRE i live kan det likevel være lurt å betale skatten sin og begynne på nytt. Den fremtidige gevinsten vil være stor under et annet skatteregime.
  5. Er denne skatten vedtatt enda da? Uansatt kan man tjene godt på å flytte til et land som har null i skatt på aksjer/fond og formueskatt.
  6. Jeg vet ikke om dette grøntarealet er så viktig for barna. Jeg vil si det er viktigere nå enn når de blir 17 år. I borettslag er det ofte tilrettelagte lekeplasser. Det å kunne frigjøre midler til reising og andre aktiviteter for barna er også viktig. Rentene skal nok ikke ned på nivået som har vært, men noe ned kan man forvente om et års tid. Man kan vurdere å ta det opp med svigers å si at dere må flytte om pengene ikke kommer.
  7. Hva er sjansen for at huset er solgt før dere får solgt deres eget? Det er risiko for å gå på en smell. Husk meglerhonorar og andre flyttekostnader. Det å pusse opp bad er vel ikke lønnsomt om man øker prisen med kr. 500.000, men alt avhenger av investeringskostnaden. Borettslag har ofte forkjøpsrett, om dere er medlem bør dere ha en taktikk for om retten kan benyttes. Det kan være at boligen er forhåndsutlyst. Det er ofte kostbart å bo i borettslag, men nyere er bedre enn gamle. Verdt å undersøke om deler av felles lån er avdragsfritt med tanke på fellesutgifter (ikke alltid det oppgis korrekt av megler).
  8. Glemte å skrive at man ikke trenger legge ved dokumentasjon. Det er kun når etaten ber om dette i ettertid at man må sende inn.
  9. I de fleste tilfeller er hva man kjøpte leiligheten for + årlig prisstigning/prisfall som er mest riktig. Hva andre leiligheter blir solgt for trenger ikke være representativt. Man kan også bruke kalkulatoren som etaten tilbyr. Man kan evt. vise til hva andre leiligheter har blitt solgt for osv. Dokumentasjon kan være så mangt.
  10. Vil tro det finnes mange som har sitter igjen med en del kroner dersom man selger eiendeler som egen bolig og velger bosette seg i utlandet og re-investerer der. Mye lavere skatt og levekostnader. Videre er det vel mange som også mottar arv med tiden. Hva man anser som nok kapital til å gjøre dette er høyst individuelt med tanke på ønsket levestandard og valg av nytt land. Da har jeg ikke nevnt muligheten for å arbeide ved siden av i nytt land slik at man kan ha litt ekstra inntekt. Man kan også ha som mål å kun klare seg økonomisk frem til pensjonsalder.
  11. Det ser man enkelt på sidene til leverandøren. Så fjernvarme er samme pris som strøm men mye mer kostbart å installere og muligens drifte. Løse elektriske ovner finnes i ethvert hjem. Man kan plassere dem på mer egnede områder og de er enklere å justere. I den ene leiligheten vår som har fjernvarme med måler installert bruker de fleste kun strøm til oppvarming. Radiatorene brukes kun om strømprisen er svært høy fordi fjernvarmen beregnes etter månedens snitt og ikke time for time. Det finnes vel målere man kan ha på rørene, men om de er nøyaktige og om de forsvarer investeringskostnaden er en annen sak.
  12. Siden fjernvarme er like kostbart som strøm og følger strømprisen er det ikke noe økonomisk gevinst ved å bruke fjernvarme. Det er faktisk er merutgift fordi du akkurat har kjøpt nye radiatorer som er mer kostbart enn en elektrisk ovn. Derfor kan det være en løsning å la leieboeren fyre med strøm (eller motsatt). Fordelen er at man kan bruke lite kostbare smartplugger i kontaktene for strømmåling og fjernstyring.
  13. Du er nok inne på flere vesentlige punkt her. Mener å huske vi fikk tilbud om mobiltelefoni gjennom Telia som følge av at vi var eksisterende kunde gjennom en fellesavtale, men prisene var ikke noe å rope hurra for så tilbudet gikk i bosset. Operatørene vet å melke markedet og man skal ikke se bort fra en viss form for prissamarbeid heller.
  14. De burde vel sett feilkonstruksjonen under visning, og jeg regner heller ikke med takstmannen har notert seg dette. Har du boligselgerforsikring kan sikkert de håndtere slike saker enkelt. Hva sier megleren du solgte mellom? De har som regel en juridisk avdeling som kan bistå.
  15. Mange har vel oppnådd dette, men de aner ikke hva FIRE er. Se mot Thailand, Spania og andre steder. Det er selvsagt mye pensjonister men mulighetene er fortsatt der og man forvalter oppsparte midler og sin egen pensjon. Vi har hatt en eksplosiv vekst på boligpriser og dette alene produserer muligheter for FIRE for svært mange dersom man ser mot utlandet.
  16. Etter at boligrelaterte kostnader er betalt skal man som samboer sitte igjen med kr. 8800 til livsopphold. Et belastende arbeid kan være årsak til så mangt, blant annet psykisk og fysisk sykdom. Det kan være klokt å ta noen grep, men om dette får konsekvenser for avtalen om nedbetaling er jeg usikker på. Hva med at vedkommende får seg egen bolig for en stund slik at dere lettere kan skille den økonomiske biten? Kostnader til bolig vil uansett ikke spise av de kr. 8800,-.
  17. Dette kan nok i mange tilfeller være en god ide. Har selv sett min egen journal og det er relativt mye feil og misforståelser hos alt fra øyeleger, vikarer, generelle undersøkelser på sykehus osv. Feks. fant en lege på skrive at jeg hadde klaustrofobi så de ikke kunne undersøke meg i trommel noe som er direkte feil. En annen gjentagende feil er at fastlegene har glemt å journalføre den egentlige grunnen til besøket slik at man får inntrykk av det er en slags kontrolltime eller hva man skal kalle det. Gjennom tidene har det altså blitt et hav av feil, mange er relativt grove og de har satt sine spor. Vil absolutt råde alle til å lese sine journaler.
  18. Kanskje Altibox-kunder får rabatter på teletjenester snart?
  19. Du kan kanskje få et inntrykk på Google Play? Jeg savner flere kolonner når jeg kjører utskrift til Excel, og søkefunksjoner for eldre (og nyere) transaksjoner. DnB har en jobb å gjøre både på app og nettbank.
  20. Ja, eller om man blir værende i Norge så kan man bare slå på Fri Data for en hundrings!
  21. Ja, jeg mente egentlig at det muligens er begresning på hvor lenge man kan fryse mobilt bredbånd. Plussmobil har rimelige mobilabonnement og datasim til kr. 29.-
  22. Ofte kan man utvide mobilabonnementet med et sim-kort og heller endre abonnement om det skulle bli nødvendig. En ruter kan feks. kjøpes brukt. Pass på at den støtter 4G+, om ikke vil det kunne gå litt tregt til tider. Jeg er litt usikker på om mobilabonnement kan fryses i lange perioder.
  23. Tannverk kan ofte merkes ved at trekker seg unna når forsøker ta på munnen ved feks. kosing osv. En liten skvett vanlig melk kan vel heller ikke skade bare for å sjekke apetitten, eller kanskje en bit gulost. Håper du får orden på katten da det er kjedelig med syke husdyr. Lykke til! Ps. når det gjelder mat har jeg enda ikke vært borti en katt som ikke liker Royal Canin tørrfor fra dyrebutikk.
  24. Dette er ikke noe godt tegn, men du har gjort alt riktig og forsøke å endre mat. I stedet for vanlig kattemat kan du forsøke en boks tunfisk i vann, evt. litt kokt torsk. Det finnes også en type kattemelk i vanlig matbutikk som pleier falle i smak. Et pisket lett pisket rått egg som Trippelure nevner kan også være verdt å prøve. Kan det være tannverk?! (melken pleier da å gli rett ned!)
×
×
  • Opprett ny...