Gå til innhold

mrbard

Medlemmer
  • Innlegg

    251
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrbard

  1. I dag har min galaxy SII lastet ned over 150 MB på egenhånd, i form av oppdateringer til apper. Dette har den gjort over mobilnettet, da jeg har vært ute av hjemmet.

    Jeg har haket av på telefonen (i google play) at den kun skal laste ned oppdateringer når telefonen er koblet på wifi, og jeg har også disablet automatiske oppdateringer.

     

    Er dette en bug i ny Android-versjon? (Telefonen min oppdaterte nemlig operativsystemet for noen dager siden). Eller er det enda et sted jeg må krysse av for at telefonen ikke skal gjøre slik?

  2. Glemte å si at 1881-appen er forhåndsinstallert på telefonen og ikke kan avinstalleres på vanlig måte...

    Jeg sendte en stopp-melding til 1881 slik at abonnementet ble avsluttet, men den fortsetter å slå opp nummer når noen ringer. Regner imidlertid med at jeg ikke betaler for abonnement likevel (sendte en ekstra stopp-melding, og da fikk jeg som svar at de ikke kunne finne et abonnement på dette nr.)

  3. Jeg har en Xperia X10 mini.

    Jeg fikk en SMS fra Telenor forleden dag der det sto

    "Din telefon er ved en feil satt opp med SMS-kvittering, som koster 35 øre pr. melding. (...) Hvis du ønsker å slå av tjenesten se brukerveiledningen for din telefon på Sony Ericssons hjemmeside."

    Jeg forsøkte å finne innstillingen hvor man slår av SMS-kvittering, men det ser ikke ut til å være noe slikt på denne telefonen. Har også prøvd å søke i brukerveiledningen.

    Jeg har aldri mottatt noen SMS-kvittering heller. Fikk jeg denne meldingen ved en feil fra Telenor, eller er det faktisk en innstilling jeg må slå av?

  4. Jeg har tidligere hatt Gulesider-appen på min Xperia X10 mini, og da har den slått opp nummeret automatisk når noen ringer. Etter å ha reinstallert programvare på telefonen, har jeg plutselig fått en app fra 1881 som også gjør nummersøk. Denne er imidlertid en abonnementstjeneste som koster 30 kr i måneden.

    Selv om jeg setter gulesider-appen til å slå opp nummer, kommer det ikke noe nummeroppslag når noen ringer. Dersom jeg setter 1881-appen til å gjøre det, kommer det nummeroppslag.

     

    Er det 1881-appen som "blokkerer" gulesider på et vis? Finnes det noen måte å få gulesider-appen til å fungere igjen, så jeg slipper å ha abonnement på 1881?

  5. Når jeg skal skrive ordet "å" når jeg skriver SMS med ordliste på min Xperia X10 mini, får jeg opp a, neste valg på listen er à, og deretter kommer å. Hvordan kan jeg få ordlisten til å skjønne at det er ordet å jeg bruker mest, og vil ha først? Det tar veldig lang tid hver gang jeg skal skrive "å" i en sms... Vil den ikke etter hvert lære seg at det er "å" som er foretrukket?

     

    Før jeg oppdaterte Android, mener jeg å minnes at den hadde skjønt at jeg ville ha "å" som førstevalg, men jeg hadde dette problemet i starten med forrige versjon også.

  6. Jeg skal oppdatere min Xperia X10 mini. Når jeg kobler den til via USB, begynner PC companion å laste ned oppdatering, men når den kommer til "installerer oppdateringsmotor" (eller noe slikt), får jeg etter hvert en feilmelding:

    "Oppdateringen av programvaren mislyktes". Den sier ikke noe om hva feilen kan være, eller hvordan den kan rettes opp. Den bare henviser til Sony Ericssons hjelpeside, der det står fint lite.

     

    Hva kan feilen være her? Er det noe med selve telefonen (slik at jeg kunne få den tilbake til fabrikkinnstillinger og prøve igjen), eller er det noe med PC-programmet (eller noe helt annet)?

  7. Jeg har en gammel Dell Precision M70 som brukes kun til å styre en plotter (ettersom driverne kun er tilgjengelig for Windows XP).

    Nå har det imidlertid skjedd noe som gjør PCen nærmest ubrukelig.

     

    Når man starter opp PCen, kommer det ikke noe opp på skjermen før windows XP-oppstartsskjermen. Når man kommer inn i Windows, blinker skjermen (og blir sort) omtrent hvert andre til tredje sekund. Musepekeren henger seg opp litt før hvert blink. I tillegg får musepekeren noen små sorte streker i kanten.

     

    Det er mulig å gjøre ting på PCen, men det blir veldig begrenset når den blinker og henger seg opp konstant. Problemet går ikke bort selv om den får stå noen timer.

     

    Like før problemet oppsto hadde jeg avinstallert endel programmer på PCen, men dette var kun programmer jeg visste hva var, og som ikke var i bruk lenger. Likevel, da jeg restartet PCen etter å ha avinstallert ting, begynte denne blinkingen.

     

    Jeg får ikke reinstallert vha. reinstallasjons-cd, siden jeg ikke får noe skjermbilde før jeg er inne i windows.

     

    Det er ikke et problem med selve skjermen, ettersom påloggingsbildet til windows vises fint, og pcen henger seg som sagt opp før hvert blink.

     

    Det er ingen unormale prosesser som kjører i task manager.

     

    Hva kan dette problemet være, og har dere forslag til løsning?

  8. Jeg fikk beskjed på min X10 forleden dag at det hadde kommet en oppdatering av telefonens programvare. Er det noen som kan fortelle meg hva som er nytt med denne programoppdateringen, og hvordan jeg vil merke det?

    Vil ikke styre med å få helt nullstilt telefon om det ikke bringer med seg noen fordeler.

  9. Funket selvsagt etter en restart...

     

    Hei,

     

    Jeg forsøkte nettopp å sende en MMS med min nye X10 mini, men status ble bare stående som "sender" uten at meldingen noen gang ble sendt. Forsøkte derfor å gå inn i oppsettet og trykke på "Nedlasting av innstillinger for internett og MMS" og deretter velge "Telenor Mobil". Da får jeg som svar: "Kan ikke laste ned innstillinger. Vil du prøve på nytt?" Det fungerer selvsagt ikke selv om jeg prøver på nytt.

    Ved en anledning fikk jeg beskjeden "Gå inn på www.sonyericsson.com i nettleseren på din datamaskin for oppsett". Klarer imidlertid ikke å finne et MMS-oppsett på SonyEricssons nettside.

     

    Noen som har forslag?

  10. Hei,

     

    Jeg forsøkte nettopp å sende en MMS med min nye X10 mini, men status ble bare stående som "sender" uten at meldingen noen gang ble sendt. Forsøkte derfor å gå inn i oppsettet og trykke på "Nedlasting av innstillinger for internett og MMS" og deretter velge "Telenor Mobil". Da får jeg som svar: "Kan ikke laste ned innstillinger. Vil du prøve på nytt?" Det fungerer selvsagt ikke selv om jeg prøver på nytt.

    Ved en anledning fikk jeg beskjeden "Gå inn på www.sonyericsson.com i nettleseren på din datamaskin for oppsett". Klarer imidlertid ikke å finne et MMS-oppsett på SonyEricssons nettside.

     

    Noen som har forslag?

  11. Hei,

     

    Noen som har en idé om hvor lang tid det tar fra man bestiller et produkt på Japanphoto.no, til det sendes ut? Bestilte et kamera på søndag, og status på ordren er fremdeles "under behandling". Det er en lagervare. Skulle gjerne hatt det før fredag...

     

    Det er mulig jeg bare er bortskjemt med Komplett.nos ekstremt raske utsendelser (får jo gjerne ting i posten neste dag eller etter to dager).

  12. Jeg har reinstallert firmware på telefonen min (Sony Ericsson C510), og måtte da installere Opera Mini på nytt. Installasjonen går fint, men når jeg starter programmet for første gang, får jeg meldingen:

    "Klarte ikke å koble til internett. Kontrollen av tjenersertifikatet mislyktes. Vennligs kontroller datoinnstillingen på enheten."

     

    Internett fungerer jo, siden jeg kunne bruke telefonens browser til å laste ned Opera Mini...

     

    Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre? Og hvilken datoinnstilling er det de snakker om? Dato/klokkeslett på telefonen er ihvertfall up-to-date, og tidssone står på Oslo.

     

    Har Telenor (Djuice), om det har noe å si.

  13. Hej Forumbrugere,

     

    Akam har jo de bedste brugere, og dermed svaret på alt. Min chef har lige spurgt mig til råds: Han skal bruge et kamera til et nyt forskningsprojekt. Kameraet skal monteres på et stativ, hvor det skal fotografere skind, for at samle data om bidemærker. Vi taler altså om et kamera, der skal fungere i en fast opstilling, og tage bedste mulige fotos af et motiv, der er ca. 0,3 - 0,5 meter under kameraet (bordopstilling), og ca. 20-30 cm langt.

     

    Jeg forestiller mig at de vigtige parametre er god vidvinkel og lavt støjniveau.

     

    Min chef regner med, at jeg kan give en konkret anbefaling, da jeg er fotointeresseret (læs: han har noteret sig at jeg surfer akam i arbejdstiden... :blush: ) Er der nogen, der vil hjælpe med et bud?

     

    Tak på forhånd,

    Mette

     

     

    Mitt Canon EOS 400D (og sikkert nyere EOS-kameraer også) har ihvertfall mulighet til å styres fra PC. Det vil si at man kan koble til via USB, og utløse kameraet fra PCen med medfølgende programvare. Fordelen med et speilreflekskamera er jo at du velger din egen optikk, og du kan fokusere én gang for alle med manuell fokus, siden kameraet jo skal stå i ro.

  14. Denne tråden tok virkelig av ser jeg! Interessant med "inside information" fra Olympus og JP, og også interessant å høre hvordan andre entusiaster oppfatter kameraet. Dere som har fått "klådd" på kameraet allerede, hvor har dere vært? Jeg vil ikke gjøre en forhastet bestilling før jeg har holdt kameraet i mine egne hender og prøvd det ut litt. Var jo egentlig det jeg lurte på i denne tråden - når kan jeg gå på f.eks. Foto Video eller en annen butikk og se kameraet med egne øyne?

     

    Lurer også litt på dette med priser. Regner med at prisen på huset kommer til å gå ned i samme rate som andre kamerahus, men optikken vil vel holde seg på et relativt stabilt nivå? Eller vil f.eks. 17mm pancake bli billigere etterhvert den også?

  15. Takk for svar. Jeg får ta den endelige avgjørelsen når jeg får klådd på det i butikken selv... men foreløpig heller jeg mot 17mm (i første omgang ihvertfall). Tenker litt av sjarmen (og utfordringen) er å kun ta bilder på én brennvidde.

    Printet et bilde av kameraet i profil i 1:1 nettopp, og med 14-42-objektivet ble det ganske stort synes jeg.

  16. Jeg begynner å bli nokså innstilt på Olympus E-P1 nå, og - selv om jeg ikke skal bestille det riktig ennå - prøver jeg å finne ut om jeg kan klare meg med 17mm-linsen, eller om jeg må gå for 14-42mm. Det jeg ikke er helt sikker på, er hvilket field of view man får med disse linsene, og hvordan jeg kan sammenligne det med mitt EOS 400D i dag.

     

    DPreview.com leser jeg: "Multiply focal length by 2 for 35 mm equiv. FOV". Jeg regner dermed med av 17mm-linsen tilsvarer en 34mm-linse på et 35mm-kamera. På EOS 400D er vel denne faktoren 1,6? Vil det da si at 17mm på Olympus E-P1 tilsvarer 17mm * 2 = 34mm / 1,6 = 21,25 mm på mitt Canon-kamera?

     

    Alle innspill på hvilken linse som er lurest å kjøpe tas gjerne imot. Hovedgrunnen til at jeg vil ha E-P1 er å kunne ha et kamera som leverer god bildekvalitet uten at det er så stort som speilrefleksen, og i så måte vil jo kameraet bli endel mindre med 17mm. Men er det verdt å ofre zoom-mulighet (og bedre vidvinkel) for å få et mindre kamera?

    Synes også 14-42-millimeteren høres så komplisert ut, med at den "kan kollapses og bli liten" etc.. Tar det lenger tid for brukeren å få kamera "skyteklart" om man bruker 14-42mm fremfor 17mm?

×
×
  • Opprett ny...