Gå til innhold

Mathtrix

Medlemmer
  • Innlegg

    330
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mathtrix

  1. sykler er ikke designet for å bli dratt etter forhjulet.. gaffelen kan knekke rett av.. se hvor tynn den er i forhold til bak der det er 4 stenger som holder hjulet..

    det er livsfarlig å bruke forhjulsdrift for motoren kan bli ødelagt og låse seg som den har gjort på min og da har du uflaks hvis det er forhjulet som bremser og ikke bakhjulet

  2. hovedproblemet er at det plutselig har blitt lov å kjøpe oppfinnelser og patenter.. dessuten at det skal koste penger å ta patent på oppfinnelsen din...

    hørt hos innovasjon norge:

    "jøss har du funnet opp en antigravitasjons-motor? synd du ikke hadde penger til å ta patent da lol.. da sier vi heller at noen andre offisielt oppfant denne neste gang noen finner den opp"

    • Liker 3
  3. Problemet er at folk er idioter. Hadde folk klart å tenke og oppføre seg hadde vi ikke hatt mange av disse forbudene. Bare se på sparkesyklene. Nå har vi endelig fått lov til å kjøre disse lovlig og hva skjer? Folk kjører som halshogde høns. Full fart på fortau blant fotgjengere. Kollisjoner med fotgjengere og rullestolbrukere og nå er det god sansynlighet for at de blir forbudt igjen.

     

    hehe kan tenke meg at mange liker å råkjøre rundt på fortauet med de ja.. har aldri møtt noen som har råkjørt med sparkesykkel her hvor jeg bor da.. (selv om jeg selv kjører elektrisk skateboard til og med inni butikker og alt mulig)

    Kan nok tenkes at politiet må omprioritere. først og fremst må de slippe alt de har i hendene med narkotika saker, også må de gå å sette opp vakter slik at de kan ta råkjørerne.

     

    narkotika er ikke noe problem her i verden.. det dør mange ganger flere i trafikken enn av narkotika.

     

    du burde ringe til politiet å klage på arbeidet deres, si at du har sett råkjørere på sparkesykkel flere ganger når politiet har vært i nærheten uten at de har grepet inn.

    politiet har nemlig en plikt til å utføre arbeidet sitt og de kan havne i fengsel for tjenesteforspillelse, også kalt kakebua.

  4. Husk at dette er Norge. Ikke USA. I Norge har man stort sett ikke lov til å ha det gøy. Bortsett fra å drikke seg totalt kanakas på byen og gjøre masse dumme ting da. Det er helt lov og sosialt akseptert. Men å kjøre en sparkesykkel som går 30kmt hjemme bak garasjen er forbudt og stempler deg som kriminell.

     

     

    Ja vi må kjempe for rettighetene våre =) sånn som man gjorde under WW2.. Blir sånn når de med makt prøver å beholde makten sin og gjøre det enklere å ta makt fra andre..

    det er derfor vi har militæret =) de skal beskytte mot ytre og indre fiender.

  5. Dette er bare en vill gjetning men..... Er det kanskje mulig at produsenter og utviklere av kjøretøy kan ha en dispensasjon fra reglene eller befinner seg i land med andre regler? Bare en tanke. Tror ikke Mr. Musk trenger å forholde seg til norske regler. :dontgetit:

     

    Edit: Og ja, du kan fint fortsette å kjøre sparkesykkelen din. Og du vil fortsette å få bøter og utsettelser. Evt. til Politiet går lei og inndrar sparkesyklen din.

     

    jeg mener at hvis du råkjørte en gang med sparkesykkel, og deretter mistet lappen på grunn av det, så kan du fortsette å kjøre sparkesykkel dagen etter uten å være redd for å få flere bøter =)

    Så lenge man ikke råkjører dagen etterpå også da..

     

    Jeg utvikler slike kjøretøy, og har aldri verken fått noe dispensasjon for å utvikle slike ting, ei heller vurdert å øke om noe slikt.

     

    hvis noen velger å bryte grunnloven, så har alle rett til å bruke nødverge for å forsvare tingene sine. man har lov til å bruke nødverge selv mot politi og myndigheter. sett at de bryter loven.

  6.  

     

     

     

     

    nei, hvis det var sånn så hadde all utvikling stoppet opp. Da hadde ikke mister Elon musk fått lage teslaen sin.

     

    Hvis noen med makt her i landet tror at reglene er sånn, så må vi gå til krig og skyte de.. vi har ingen andre valg. Rett og slett fordi vi selv kommer til å dø hvis det er sånn reglene skal være.

  7. Nei det er faktisk ikke det. Og du risikerer bøter og inndragelse av førerkort. Er flere som ahr mistet lappen eller fått utsettelse nettopp pga. dette.

     

    Ja hvis du bryter veitrafikkloven på sykkel, motorsykkel, bil, trailer, gravemaskin eller det som måtte være så mister du også klasse B sertifikatet. Man mister ikke bare motorsykkel-sertifikatet når man mister motoryskkel-sertifikatet. Man mister alle "lappene" og har ikke deretter ikke lenger lov til å føre kjøretøy hvor man trenger sertifikat.

     

    Det betyr at hvis du mister klasse B sertifikatet ditt fordi du råkjørte med sparkesykkel, så kan du fortsette å bruke sparkesykkelen =)

  8. Nei det er faktisk ikke lov å kjøre ulovlige sparkesykler på egen tomt. Og det holder heller ikke å bare holde fartsgrensa. De skal være sperret fra fabrikk eller leverandør.

     

    jo du har lov til å lage din egen bil og bruke den på din egen tomt også. trenger ikke registreres en gang..

    du har lov til å lage hva som helst, og de er ikke å regne som "ulovlige" det heter at den ikke er godkjent for veien.

    Det finnes ingen ulovlige sparkesykler. aller er lovlige men ikke alle er godkjent for ferdsel på veien.

     

    Du har lov til å selge den bilen du bygget selv også, selv om den ikke er registrert.

     

    Grunnloven, Kapittel E, §113:

    "Myndighetenes inngrep overfor den enkelte må ha grunnlag i lov."

     

     

    Det finnes ingen lover som sier at sparkesykler er ulovlige om de ikke tilfredstiller visse krav. Loven sier at den ikke er godkjent for bruk på offentlig vei.

  9. sykler har alltid vært regnet som kjøretøy.

    Man har ikke lov til å sykle fortere enn 22.5km i timen på fortauet eller i veien. Det betyr at du er nødt til å bremse i nedoverbakker for å ikke bryte fartsgrensen, man skal også bruke hjelm.

    man har ikke lov til å sykle i beruset tilstand.

    Man må nok aldri registrere sykler nei. =)

     

    Nei det er faktisk ikke lov å kjøre ulovlige sparkesykler på egen tomt. Og det holder heller ikke å bare holde fartsgrensa. De skal være sperret fra fabrikk eller leverandør.

     

    Joda, du kan bruke alle motoriserte fremkomstmidler på din egen tomt, så lenge de går på bakken og ikke flyr i luften. da må man ha godkjenning av luftfartstilsynet..

     

    du kan feste 2 hjul på en planke og sette på motor og bruke oppfinnelsen din så mye du vil i din egen hage.. =) 

     

    du har til og med lov til å lage din egen gravemaskin og bruke den så mye du vil. den kan ha mulighet til å kjøre i 300km i timen også så lenge man ikke faktisk kjører så fort på veien..

  10. Dette har ingenting med fartsgrenser å gjøre..

     

    Det har noe med når en spark/sykkel blir ett kjøretøy.

    Når det gjelder kjøretøy, så husk att lastebiler skal ha en sperre.. 

     

    Så grensen går da på når det er kjøretøy eller ikke.

     

    Elspark har ikke det som skal til for å kunne registreres som ett kjøretøy. Altså er det ett ulovlig kjøretøy 

    Men når dem ikke går fortere en satt grense, så er det ikke ett kjøretøy, og dermed lovlig. Det er også grunnen til att disse kan brukes på fortau og gangveier..   Forutsatt att dem ikke går for fort.

     

    Så det har aløtså ingenting med fartsgrenser å gjøre. Det har med kjøretøy eller ikke kjøretøy..

     

     

    Tilsaken:  Her har jo de fleste som er berørt en app. Det bør derfor kunne være mulig å lage en oppdatering av programmet, som kan lastes via appen. Noe butikkene fint kan undersøke med produsenten, og dermed gi tilgang til for alle norske brukere via denne appen..

     

    det går på fartsgrenser og alt annet utstyr sykkelen må ha. sykler må ha lys foran og bak, bremser på begge hjul og tute. har ikke sparkesykkelen din dette så er den ikke godkjent for bruk på veien.

    Den er ikke ulovlig, man kan fortsatt bruke den på sin egen tomt.

     

    sykler har alltid vært regnet som kjøretøy.

    Man har ikke lov til å sykle fortere enn 22.5km i timen på fortauet eller i veien. Det betyr at du er nødt til å bremse i nedoverbakker for å ikke bryte fartsgrensen, man skal også bruke hjelm.

    man har ikke lov til å sykle i beruset tilstand.

    Man må nok aldri registrere sykler nei. =)

×
×
  • Opprett ny...