Gå til innhold

John Tangerås

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av John Tangerås

  1. Hæ? Mercedes har jo nettopp lansert en revolusjonerende varebil med nesten 100 kilometers rekkevidde og uten hurtiglader! Der er man på hugget. Vi kjører jo ikke mer gjennomsnittlig hver dag, blir vi fortalt. Jeg forlanger at alle biler blir levert med en drivstofftank på max 4 liter, hvem trenger mer? Dessuten er det bensinstasjoner overalt, ingen "ladekø" og det tar bare 3 minutter å fylle. Miljøsaspektet med mindre vekt, og dermed mindre forbruk, vei og dekkslitasje er åpenbare. Bedre plass blir det også.

  2. Porsche med flere har hivd seg på dette, for de som driver med restaurering av biler kan denne teknologien være veldig interessant.

     

    Mange deler til eldre biler finnes rett og slett ikke lenger, og må uansett produseres på en eller annen måte.

     

    Uansett må du da lage en 3D CAD modell. Det vil i de aller fleste tilfeller bli billigere å CNC frese ut fra blokk. En 3D printet maskindel må også maskineres, så da kan man like godt ta hele delen fra blokk. 3D printing i metall er veldig dyrt. Metallpulver+laser koster.

  3.  

    Blir interessant å se hvordan dette ender. Det norske markedet for elbiler når trolig en topp i år, for så å falle kraftig de neste årene. Er kun en liten brøkdel av nordmenn som ønsker å kjøpe elbil, men svært mange av dem planlegger å kjøpe elbil i år. Dette fordi det kommer mange nye modeller med bedre rekkevidde.

     

    Nissan har ingen ventetid på nye Leaf, noe som er ganske uvanlig på en ny modell. Det tyder på at produksjonskapasiteten for elbiler allerede er mer enn høy nok. Tvilsomt om det finnes kjøpere til alle VW elbiler.

     

    VW bruker elbilsatsingen for å bedre image etter dieselgate. Jeg tviler sterkt på at de virkelig tror på elbiler. I mange europeiske land er det dyrere å kjøre elbil enn dieselbil, og så lenge en stor del av kraften er kullkraft gir det heller ingen mening.

     

    Håper norske politikere snart slutter å sløse bort titalls milliarder av kroner i året på elbilfordeler. Det er fullstendig meningsløs bruk av våre felles midler, som bør brukes på kollektivtrafikk, helse, utdanning, omsorg osv.

     

    Det var da merkelig. Du snakker som om du har forsket på dette. Jeg kjøpte Nissan Leaf i 2014, og venter nå på 2018-utgaven. Jeg har hatt mange fossilbiler, men vil ALDRI tilbake. Elbil er MYE bedre biler enn fossilt:

     

    - reduserer helseplager og dødsfall i storbyer pga redusert lokal forurensning.

    - energien produserer seg så og si selv, fra vannkraft, via strømledning til bilen. I motsetning til fossilt, hvor mennesker er involvert i HELT meningsløs jobb i alle ledd. Jobben de gjør mistet all mening den dagen alt de gjør kan erstattes av noen kobberledninger.

    - at noen få land kjører kullkraft ute i verden har da aldri vært et argument for at nordmenn ikke skal skaffe seg rene biler, busser og skip, og unngå astma og kols.

    Jeg går ut i fra at du vil kjøre på asfalt i plastbilen din. Olje trenger vi.

  4.  

     

    Det er mange biler som ikke går 16 mil på en dag, og en plass må man jo starte.

     

    Eller mener du at det bare er å vente med hele greia til vi har et komplett modellutvalg for alle tenkelige situasjoner som kan lanseres på en gang?

    Nei, men når Tesla greier å få en bil til å gå mer enn 100 kilometer mellom hver lading, burde man forvente at VW greier det samme.

     

    Hvor mange kg last kjører en Tesla rundt med sånn til vanlig, har du sjekket ?

    Jeg kan tenke meg at en fullastet Tesla med 5 personer, tar ca. 400kg last, og har en rekkevidde på 4-500km? Nå påstår ikke jeg at alle Teslaer er lastet med 400kg hver dag, men det er det jaggu ikke mange varebiler som er heller. Forøvrig så ser jeg ikke relevansen i det du skriver i forhold til min kommentar.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...