Gå til innhold

Ikkeibruklenger

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ikkeibruklenger

  1. Hei, jeg konfirmeres snart og har tenkt å investere i et kamera. Jeg har brukt en Canon 700D. Men siden dette er moren min sitt har jeg tenkt å kjøpe et selv. Jeg tenker å bruke litt under 20k på kamera og 1-2 linser. Har noen forslag til kamera?

     

    Kamera vil bli brukt til landskap(lange eksponeringer), portretter, nærbilder og litt video.

     

    Viktigst:

    -God autofokus

    -lav støy ved middels-høy iso

    -farger og dynamisk rekkevide

    -1080p video eller bedre

    -helst full frame(ikke kjempeviktig)

  2. Spørsmålet står i tittelen. Og hvis det er begrenset av filtypen betyr det at raw gir mest dynamisk rekkevidde av alt? Vil jeg kunne utvide den dynamiske rekkevidden av kameraet på bilder med en bildeprofil om jeg allerede skyter råd? Jeg bruker en canon 700D og den dynamiske rekkevidden er ikke mye å skryte av så jeg spør her om hjelp.

     

    Edit:Jeg bruker Cinestyle

  3.  

    Betyr det at crop-faktoren gir meg mer uskarp bakgrunn?

    Nei.

     

    Det er en vanlig oppfatning at større crop-faktor gir skarpere bakgrunn. Men det stemmer egentlig ikke.

     

    Enkelt sagt, så vil to bilder tatt med samme bildevinkel og samme lysåpning, gi deg samme skarphetsdybde. Uavhengig av sensorstørrelse.

     

    Brennvidde på 50mm og blendertall på f/4 gir deg en lysåpning på 12,5 mm. På en sensor i 135-format gir det deg en diagonal bildevinkel på 46,8 grader.

     

    På en hypotetisk FourThirds-sensor med 3:2 sideformat (altså med cropfaktor 2 fra 135-format), så vil du få det samme bildet (bildevinkel, total lysmengde, skarphetsdybde) med en brennvidde på 25mm og et blendertall på f/2.

     

    Mindre sensorer gir mer skarphetsdybde ved samme blendertall, men det er bare fordi lysåpningen er mindre ved kortere brennvidde og samme blendertall (e.g. 25mm f/4 på den lille sensoren er samme bildevinkel og blendertall som 50mm f/4 på den større, men det er også en mindre lysåpning på bare 6,125 mm og derfor mindre total lysmengde i bildet).

     

    Takk for svar.

  4. Jeg er 15 år og veldig interessert i foto. Denne uken jobber jeg for NTB Scanpix og har fått 5 bilder på databasen deres og 1 i dagbladet og på MSN. Jeg er nå inspirert til å selge bilder på nett. Jeg har sett på steder som Shutterstock, men er for ung. Noen som vet om et sted/ en måte å selge bilder på <18?

     

    Jeg forventer ikke å tjene noe særlig, men det vil jeg ikke at diskusjonen skal handle om.

    Takk for svar.

  5. For å rette opp i det jeg sa. Jeg gamer ikke noe mer krevende en overwatch. Men jeg liker også å leke med videoredigering. Jeg lurer på om jeg vil få noen kompabilitetsproblemer hvis jeg bruker en Xeon som f.eks DirectX12 osv... Jeg har harddisk og grafikkort.

     

    Og må jeg ha spesiell ram osv hvis jeg senere skal oppgradere?

     

    Jeg bruker en 1080p 60Hz skjerm og planlegger ikke å bytte til 4k men kanskje 100hz senere.

  6. Det beste du kan gjøre er å reinstallere windows så du får en 'fresh' installasjon, så må du bli flink til å deaktivere program fra oppstartslisten, å skulle avslutte prosesser, og basere seg på et 3.parts program til å gjøre dette for deg vil jeg ikke anbefale.

     

    Vær også særlig obs på at slike 'Optimize' programmer svææært ofte er malware. Eneste 'rydde' softwaren jeg vil anbefale er Ccleaner.

    Jeg vet at sånne programmer kan være virus. Det er derfor jeg spør her om noen vet om noen 3. parts programmer som funker og er trygge. Jeg vet også at det hjelper å resette windows. Det gjorde jeg for to dager siden pga bugs med oppdateringer. Nå tar jeg imot insider builds.

  7. Hei. Jeg har en eldre pc med deler fra 2010, 2013 og grafikkort fra i år. Pc-en kjører veldig bra med bare et par prosent bruk når ingen programmer kjører. Men er det noen programmer jeg bør prøve som stopper windows prosesser? Et eller annet som kan få pce-en til å kjøre enda raskere?

  8. Før du starter bør du ta en kopi av alle viktige data, dokumenter og lignende som du har lagret på maskinen.

     

    Trykk på notification-bobla nede i høyre hjørne av skjermen (ved klokka).

    Åpne all settings

    Velg Update and Security

    Velg Recovery

    Trykk Get Started under "Reset this PC"

     

     

    Følg instruksene videre derfra.

    Har prøvd. Får beskjed om at jeg må sette inn gjennopprettingsmedie.

  9. Hei. Jeg har en pc som i 2017 vil regnes som en budsjett pc. Jeg vil oppgradere grafikkortet mitt. Et par av grunnene er at grafikkortet ikke takler 60fps video. Som er et kompabilitet problem ettersom at jeg spiller spill i over 100fps, og at videoredigering er noe herk og lagger ekstremt. Hva er det beste jeg kan få for under 2100kr?

  10. Hei, vet ikke om dette er rette stedet å poste men prøver likevel. Jeg har en gopro hero 3+. Jeg har en app på mobilen som heter Reality Hacker. Den bruker kameraet på mobilen og splitter bildet i to sånn at du kan bruke den i et vr headset. Jeg vil gjøre det samme bare med en gopro. Noen som vet om et program som gjør dette?

×
×
  • Opprett ny...