Gå til innhold

jonathan

Medlemmer
  • Innlegg

    324
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonathan

  1. ok nå funker det mye bedre her! men problemet er at jeg ikke vet hvorfor :hmm:

    Testa først med en 400W strømforsyning (+ at jeg ikke koblet til begge diskene og dvd'n), men det hjalp ikke..

     

    Så tok jeg load high performance defaults i bios og lekte litt med agp og ddr spenningen og da funka det plutselig mye bedre (men jeg har aldri brukt hig performance default før grunnet ustabilt system). 3dmark 05 gikk fra 2600->3700, fps i quake3 og doom3 var stabil på høye settings, og fps i source gikk fra 15-50 -> 50-170!

     

    Prøvd å sette spenningen tilbake til default og tatt load setup deaults i bios (som jeg har prøvd før også) men ytelsen blir allikevel ikke så dårlig som før! Jeg har ikke rørt noe annet når det gjelder drivere eller kontakter i pc'n så jeg forstår virkelig ikke hva som har vært galt. Kanskje kortet bare trengte en liten "boost" i spenningen for å bli dyttet igang? :!:

     

    AGP aperture size har jeg alltid hatt på 128 eller 256 også..

  2. det hjalp ikke med fastwrites av i 3dmark 05 heller, fikk faktisk mindre score (2671)..

     

    Specs står i første posten, noe mer du vil vite?

    Har ikke prøvd å klokke skjermkortet nei.. Men klarte å starte pc'n uten den ekstra strømkontakten i, da pep det høyt så jeg fikk skrudd av igjen med en gang. Kan det ha noe å si?

  3. har chieftech 360W, har jo ikke så mye i pc'n så den burde vel holde.. 2 diske, 1 dvdr, 1 audigy pci, 3 80mm vifter på lav hastighe

     

    har kjørt en del sisoft sandra benchmarks, og på alle mem og cpu testene får jeg like bra som for tilsvarende hardware. Så da gjenstår det bare å teste skjermkortet hos noen andre vel?

     

     

    nyeste driverne til nvidia finner du på "download drivers" på nVidia.com, men du må velge beta drivers.

  4. ja skjermkortet har egen strømtilførsel, den er seff på..

     

    Systemet holder rundt 782300 available physical memory, cpu usage holder seg rundt 0, og har sjekket at jeg ikke har noe adware osv..

     

    Bus -> AGP 8x, men fast writes finner jeg ikke i bios, det står ikke noe om det i manualen heller...

  5. Standard bios instillinger, nyeste bios. Agp aparture size er 128mb. Fastwrites kan jeg ikke endre..

     

    Får ned til 15fps i cs source stress test på anbefalte innstillinger og lavere, med 9700pro kortet fikk jeg jo 50-150 fps på samme instillinger! Så det er ikke bare at jeg får litt lav ytelse og instillingene ikke er optimale, det er noe virkelig galt et sted! Temperaturen i pc'en er også bra.

     

    Samme skjer i doom3 som i q3, high quality og 1024 uten vertical sync eller AA, (spilte på samme instillingene bare 800*600 med 9700pro kortet uten problemer). Hvis jeg står i et rom og snur meg 90grader så synker fps fra 60-20, og så går den opp igjen til 60... I praksis ligger da fps nesten alltid rundt 10-20 fordi man beveger seg og møter på nye fiender hele tiden...

     

    Systemet er jo HELT likt som med 9700pro kortet, så det kan jo ikke være noe annet en 6800gt kortet det er noe galt med.??

  6. installerte de beta driverne, men det hjalp ikke..

    Har 2x512 geil ram m/heatsink. kjører standard timings.

    I q3 synker fps veldig når jeg feks går inn i et nytt rom men etter et par sekunder hopper den opp til 300-500fps selv om jeg står stille og det samme bilde vises hele tiden, det er vel ikke normalt?

  7. Oppgraderte nettopp fra 9700pro til Asus 6800gt, avinstallerte ati driverne og installerte nyeste nVidia drivere 61.77.

     

    Specs: MSI i875, p4 2.8ghz (800mhz), 2x512mb 400mhz dual, audigy2zs,

    360W chieftech, 2 harddisker..

     

    Får under 9000 i 3dmark03 og under 3000 i 05. I tillegg til at fps faller under 50 (!) i quake3 med standard settings 1024. Har ikke rørt noen spesielle settings i driverne, AA og AF osv står alt på standard (application controlled). Til slutt formaterte jeg og installerte winxp på nytt, og fikk ca samme score og lave fps i spill med helt clean xp. Har også directx 9c (websetup).

     

    Da jeg satt inn kortet og merket den lave fps'en i spill, testet jeg 3dmark, bildet ble helt feil og pc'n kræsja, og starta ikke igjen med 6800gt kortet. Tok kortet ut og inn og passet på at alle kontakter var ordentlig i, men uten hell. Satt jeg inn 9700pro kortet startet pc'en med en gang. Fikk testet 6800gt kortet i en annen maskin, og fikk det til å funke, og da fikk jeg det til på min maskin også.. Lurer på om kanskje kortet kan være ødelagt på noen måte??

  8. Kanskje jeg skal reformulere spm litt:

     

    Jeg lurer på hvor lett det er å ta ut disken som sitter i LaCie kabinettet? Og hvor kjapt det er å sette i en annen igjen? Skal bruke LaCie disken til å ta med til andre, men vil også at andre (som ikke har firewire disk) skal kunne sette disken sin inn i mitt LaCie "kabinett" ? Er det veldig tungvint med p3 serien fra Lacie?

     

    For evnt gå for en ICYBOX (http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=36757)

    hvor det bare er 3 thumbscrews som skal opp før man kan sette i en annen disk...

  9. Vurderer og kjøpe en LaCie P3 160gb firewire disk, men vil gjerne se et par anmeldelser først... Har ikke funnet det noen sted, søkt endel på google, men finner bare sånne "beste priser" sider. Har ikke funnet noe på dette forumet heller..

     

    Noen som vet hvor det finnes en anmeldelse av Lacie p3 serien med disker, eller så viste jeg før om en side som man kunne søke på hardware anmeldelser som var linket til mange store bra sider??

  10. 2 ting jeg har lurt på:

     

    * De nye sataI diskene til seagate støtter jo NCQ (selv om det ikke er sataII), det er ikke nevnt i artiklen. Men har jeg forstått rett at man må ha en kontroller som støtter NCQ også for at det skal virke?

     

    * Må hardisker støtte hot-swap eller holder det med en sataII kontroller som støtter det, så kan man hot-swappe med sataI disker?

  11. Har et MSI i875 Neo hk, som har vifte, koblet til 3pins kontakt på hk.. Er det mulig å gjøre noe for å få den til å gå tregere? Den bråker mer enn alt annet i systemet mitt, det er litt irriterende.. Kan ikke være krav til SÅ mye kjøling på hk heller vill jeg tro..

     

    Forslag?

  12. men det er bare en rød og en sort ledning.. På viftene står det 12V, så jeg regner med at viftene går på 12V, eller??

     

    Kan jeg prøve og bytte om på den røde og den sorte, altså sette dem motsatt?

     

    Nei, da vil ikke viften fungere. Du skal koble viften til de ledningene som kommer fra PSU.. de som går til cd-rom drev og hardisker.

     

    Det har jeg gjort på den ene kabinettvifta, men det blir litt stress her, da må jeg forlenge kabelen og sånn, + at den ene harddisk skuffen har 2 vifter i fronten på selve skuffen, så den kan jeg ikke koble rett til psu.

     

    Går det ann å sette på en motstand eller noe?

  13. Har et par chieftech harddisk skuffer som har vifte i bakdelen. de er ganske små og går på 12V så de bråker en del... De er koblet til med en 2pins kontakt. Hvordan kan jeg få disse til å gå på feks 5V slik at de ikke bråker så mye?? Kan jeg kjøpe nye vifter som er 5V eller bestemmes ikke spenningen av vifta men hvor den er koblet til??

×
×
  • Opprett ny...