Gå til innhold

SPACEDANCE

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SPACEDANCE

  1. 1 hour ago, DrAlban3000 said:

    Det finnes oversikter over hvilke biler som drar hva.

    Nye model Y tar 1600 på kroken, id4 tar 1500, som et eksempel på to av de mest solgte bilene idag.

    ID.4 tar kun 1200, og det er på GTX versjonen. Kun 1000 på bakhjulstrekkeren.
    Model X tar 2200kg hvis jeg ikke husker feil. Begynner å bli bedre da, men selv 2017 XC70 D5'en til svigermor tar det. 


    Produsentene har ikke brydd seg om å få elbiler typegodkjent for høy vekt, for historisk sett har ikke elbil-eiere brydd seg om det. Men dette har endret seg de siste par åra etter som det ikke lenger bare er Leaf'er og e-Golfer på veiene, så blir nok bedre etterhvert. Ganske stusselig på noen modeller, Mustang Mach-E er vel kun godkjent for 750kg. Den har da vel lett kraften til 3 ganger så mye egentlig.

  2. 8 minutes ago, ergierwgin said:

    Har 650W strømforsyning så den burde vera innanfor ja. Skal prøve dette med å oppdatere BIOS 

    Vær oppmerksom på at hovedkort kan brickes under oppdatering av BIOS, spesielt viktig å være forsiktig på eldre/billigere hovedkort hvor dual-bios ikke kan redde deg. Hvis du ikke har gjort det før hadde jeg lest meg litt opp på det. Det går som regel fint, bare vær klar over at skjer det en feil under oppdatering så vil hovedkortet ende i en tilstand som er umulig å fikse.

    • Liker 1
  3. HDMI splittere som gjør at du kan plugge flere skjermer inn i samme HDMI inngang eksisterer, men dette vil kun duplisere bildet, ikke utvide på tvers av skjermene. Antat at kona vil ha sistnevnte? Første jeg kommer på da er at Display port 1.2 støtter "daisy chaining" og ser at laptopen har USB-C  inngang. Så antar at via en DP 1.2 til USB-C overgang at det kan funke?

    En link fra Dell ang daisy chaining: 

    https://www.dell.com/support/kbdoc/no-no/000128707/slik-sammenkjeder-du-flere-skjermer-med-displayport-multi-stream-transport-mst

  4. 1 minute ago, Alpred93 said:

    Valve var tidlig ute med å tvinge oss til å laste ned ett drittprogram for å spille spillene deres. Valve var også tidlig ute med kosmetisk drit og lootboxer. Valve er like mye drit som alle andre, og fortjener ikke den hedersplassen "gamere" har gitt dem. 

    Jeg sier ikke at Valve er bare engler og regnbuer, men at folk liker de bedre enn Epic kan jeg se. Og ja, det er mye microtransactions i spillene deres, men de er gratis i utgangspunktet, hvor det da er en generell enighet om at det er greit med sånt. 

     

    2 minutes ago, Alpred93 said:

    Og de "briber" ikke noen, de gir små selskaper finansiell sikkerhet og stabilitet, slik at de kan lage nye spill og holde et tak over hodet. Men det er vel forferdelig at små selskaper skal kunne få økonomisk trygghet. Det er ingen som tvinger folk til å selge seg til epic. 

    Hvis det var slik at de kun holdt seg til små selskaper. De jeg kommer på i farta er Borderlands 3 og The Divison 2 som kommer ut etterhvert, RDR2 var jo eksklusivt i en periode, og selv om det fortsatt er på Steam, hvordan de tok over Rocket League har vært en ganske kontroversiell prosess.

  5. 9 minutes ago, Alpred93 said:

    Så hva skulle epic gjort da for å ta igjen Valve da ? Ingenting? Skal vi bare akseptere at steam er butikken fordi de var der først?

    Det er Valve som har lagt grunnlaget for det systemet vi har nå, skal vi liksom bli sure når andre forsøker å gjøre det samme som dem? Husker du half life 2? Det var ekslusivt til steam når det kom ut, det var slik steam fikk foten innenfor døren. Alt epic gjør nå er ting valve gjorde før dem. 

    Valve hadde Half-Life på lik linje som Epic har Fortnite. Skal da Fortnite ikke være ekslusivt på EGS?  Epic briber utviklere for eksklusivitet og later som at de bryr seg om forbrukere ved å kaste gratis spill på dem. Dette er ting Valve aldri har gjort. Valve var bare tidlig ute med et konsept som ble en hit.

     

    • Liker 1
  6. 5 minutes ago, Alpred93 said:

    Lynsje? For ett barnslig argument. Det kalles kapitalisme, noe alle selskaper driver med. 

    De vil helst ha spill for seg selv på sin egen platform. I praksis betaler Epic spillutviklere for tap de får ved å ha spillene sitt eksklusivt på platformen sin, sånn at forbrukere ikke kan "stemme med lommeboka". Forferdelig kultur.

    • Liker 1
  7. 6 minutes ago, MrAHB said:

    Ser strømmen i Tyskland og UK er mye billigere enn i Norgen i dag.
    https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/NO/Hourly/?view=table
     

    Vanskelig som forbruker å begrense strømbruk når man ikke vet når det er dyrt. -Hadde det vært faste tidspunkt/dager/timer eller det hadde blitt sendt ut SMS når det var dyr strøm hadde det vært enklere å endre forbruket etter behov.

    Jeg bytta til Tibber, og de sender meg pushvarsler på mobilen gjennom app'en sin med advarsel om når prisen blir dyr. Får som regel varselet dagen før. Man kan også gå inn og se manuelt hva prisen blir de neste 24 tiemene. Gjør det enkelt å endre forbruket i de periodene det er dyrt.

    • Liker 3
  8. Model X har vel større likhetstrekk til crossovere som MB GLE/GLC, Audi Q8 og BMW X6? 22 tommer hjul, mindre takhøyde for passasjerer bak pga taket og lite fokus på offroad. Nå gjelder forsåvidt 2 av 3 for XC90 også (unødvendig store hjul og elendig offroad egenskaper). 

     

    EDIT: Mulig takhøyden er bedre i Model X, aldri sittet i en. Men formen er i alle fall mye rundere enn de kantete SUVene som f.eks XC90.

  9. PS5 støtter ikke video timingen for 1080p/120hz på alle skjermer. Altså skjermen må ha VESA standard 1080p/120hz for at PS5'en skal klare å plukke den opp. Det kreves en firmware oppdatering på PS5'en for at den skal klare å gjenkjenne dem. Latskap av Sony å droppe dette.
    En custom edid flash som Lib74 nevner kan løse problemet, men er ganske mye styr og gjøres det ikke riktig kan skjermen ta skade.

×
×
  • Opprett ny...