Gå til innhold

Magnus1996

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Magnus1996

  1. Jeg har begynt å spise MYE mer som sagt og føler meg faktisk ganske dårlig/uvell ofte. Hodepine akuratt nå.

     

    Tror noen at det dratisk økte matinntaktet hver dag kan ha noe å si på dette? Fra ca. 2 brødskiver og litt middag som jeg har gjort i 4-5 år hver dag til 100ganger mer nå. At kroppen for sjokk liksom, og vil bedre seg etter en del dager vis jeg klarer å fortsette i samme rettning?

  2. Min erfaring: Vært nede i 55 kg en del år tilbake, høyde 180-190. Veier nå rundt 80 og er i grei form.

     

    1. Det er fullt mulig å legge på seg vekt, men det gjelder å være disiplinert og holde planen over tid. Ikke forvent et mirakel i løpet av et par uker.

    2. Ofte så får man en annerledes forbrenning rundt 20 år+, jeg sleit veldig med å komme meg over 70 kg, nå holder 80 med en del mindre mat og tiltak.

    3. Min anbefaling er å gjøre dette til en livsstilsendring, hvis du sliter med diverse psykisk så kan det å koble ut og være i fysisk aktivitet være knallbra. Selvtillit, mestring og en bedre selvfølelse følger med hvis du snur om livsstilen.

     

    Tips: Slik du spiser nå så går kroppen på sparebluss. 3 brødskiver er altfor lite selv uten å være i aktivitet, man blir slapp, kan bli deppet og har vanskeligere for å tenke klart. Mitt råd vil være å sette opp en dagsplan til faste tider, menneskekroppen er lagd for rutiner, det hjelper også på fordøyelsen.

     

    Det er viktig å komme i gang med noe fysisk aktivitet. Dette hjelper noe veldig på matlysten utover dagen. Alt fungerer så lenge du blir litt svett og holder på 15-30min. Start gjerne rolig og øk tiden etterhvert som du kommer inn i en rytme. Ballspill, sykling, litt rask gåing... hva enn du trives med.

     

    Mat og drikke: Siden du spiser såpass lite om dagen så kan drikke med kalorier være en god start. Drikk jus/melk/saft til hvert måltid, du burde ikke bli like kvalm av drikke som om du skulle begynt å spise en masse med én gang.

     

    Mat:

    Brød isteden for knekkebrød, mer kalorier og lettere å spise mer pålegg på brød. (Knekkebrød eser ut i magen og gir metthetsfølelse)

    Rikelig med sukker på forkostblanding/gryn/grøt. Personlig så liker jeg risengrynsgrøt med en del sukker

    Ris/pasta/potet/pizza: Finn ut hva du liker best og spør om du kan få det mer eller oftere til middag. Husk å spise kjøtt i tillegg. Saus og dressinger er bra for å få i seg flere kalorier. Personlig så likte jeg ris med en tykk saus.

    Pålegg: MYE smør på alt av brødskiver, venn deg til det over tid. Salater, ost, syltetøy, sjokoladepålegg er bra for å få i seg flere kalorier.

     

    Akkurat nå er kroppen din inne i en kjip rytme der den er vant til å spise for lite mat, du må virkelig ta tak for å komme deg over i et annet spor. Når du får inn en ny rutine og holder den så er mye gjort.

     

    Mitt forslag (finn deg tider som passer og følg de slavisk, mye er gjort når du har kommet inn i en rutine):

     

    Rundt 8:00 Frokost: 1-3 brødskiver, 1 glass jus/melk/saft (Poenget er å få igang kroppen og ha energi frem til lunch)

     

    Rundt 12: Lunch: 2-3 brødskiver, 1-2 glass jus/melk/saft. Tillegg: Rester fra middag? (Poenget er å ha energi frem til middag og under aktiviteten)

     

    Mellom 12-16: Fysisk aktivitet, 15-30min. Begynn rolig men bli litt svett. Kan flyttes til etter middag hvis det absolutt ikke passer, men det er best å gjøre det på formiddagen i dagslys.

     

    Rundt 16:00: Middag så mye du orker, 1-2 glass jus/melk/saft. (Forhåpentligvis er du sulten etter aktiviteten, tar gjerne 30-60min før sulten melder seg, så ikke hold på helt opptil middagen) Poenget nå er å bygge opp kroppen etter aktiviteten og spise mer.

     

    Rundt 18:00-20:00 mellommåltid 1-2 skiver eller rester fra middag, 1 glass jus/melk/saft. (Ikke for å bli stappmett, men for å gjøre det enklere bli skikkelig mett før du legger deg)

     

    22:00 eller litt før leggetid: 2-3 skriver, 1-2 glass jus/melk/saft. Poenget er å ha bra med næring i løpet av natten og ha energi neste morgen og en ny dag :)

     

    Dette er kun et forslag til rutine, godt mulig du må spise litt mindre i starten da kroppen er vant til så lite mat, men prøv å drikk jus/melk/saft så mye som mulig. Som sagt tidligere anbefaler jeg at du ser på dette som en livsstilsendring, ikke kun en quickfix fordi du veier for lite nå. En plan på sikt kan være å komme seg opp i 50-55kg for så å begynne med jogging og lett styrketrening. Etterhvert så burde du også fokusere på å spise sunnere, men det er et stykke frem i tiden da du må komme deg opp i vekt først.

     

    Ting som IKKE FUNKER eller jeg mener er en dårlig idé:

     

    Råspise én eller flere dager for å håpe på raske resultater. Du må utvide magesekken over tid før du kan spise større mengder.

     

    Hoppe over måltider. Kroppen og fordøyelsen trives best med å få jevnt påfyll av mat, hopper du feks. over lunch så er ikke kroppen klar for å spise en ekstra lunch til middag. Det eneste du kan hoppe over i planen er mellommåltidet på kveldstid, men da bør du sette av tid til å spise mer og bedre før du legger deg.

     

    Skifte døgnrytme og rutiner ofte. Ikke sitt oppe om kvelden, da kommer fordøyelsen og kroppen i ulage. Rutiner rutiner rutiner.

     

    Ikke gå for noe junkfood opplegg. Si at du når 70 kg og spiser mye junkfood. Hva tror du skjer om forbrenningen din reduseres om et par år? Da er ikke veien lang til mange kilo ekstra og du får helt nye problemer.

     

    Litt fysisk aktivitet = bedre matlyst = bedre fordøyelse = bedre grunnlag for en god utvikling :)

    Takk for alt du skrev, setter pris på deg og skal ta det til meg.

     

    Som sagt holder jeg meg til knekkebrød for øyeblikket. Mye lettere å få i meg.

     

    Jeg bor også aleine nå, så kan lage hva jeg vil til middag men det er jævlig kjedelig :)

  3. Spis mer. Vil ikke anbefale deg å trene i tilstanden du er nå, men når du gått opp noen kilo kan du begynne da dette øker appetitten. Ville også anbefalt en tur til legen for å undersøke om det ikke er noe galt

     

    Har ikke planer om å trene ennå nei. Skal prøve å tvinge i meg det jeg har satt opp nå og se om det skjer et eller annet om en måneds tid.

     

    Når det kommer til legen har jeg vært der flere ganger. Diverse blodprøver og ditt og datt, men kun fått en klapp på skulderen, antidepressive og beskjed om å måtte spise mer.

     

    Utrolig deppa og stresser mye. Kan ha noe å si deg også.

  4. Anbefaler som sagt å drikke en del juice , relativt sunt , gir en del blodsukker og ekstra energi og vitaminer.

    Jeg hadde også byttet ut knekkebrød med noe ordentlig grovbrød , bedre i forhold til å fordele kalorier utover dagen.

    Får stikke ut og kjøpe juice i morgen. Andre småting jeg kan kjøpe som har mye kcal i seg og lett å spise?

     

    Derfor jeg har knekkebrød er fordi jeg ikke takler å spise brød til tider. Mye lettere for meg å få i meg noen knekkebrød enn brødskiver.

     

    Har også settet meg litt inn i det med kcal og viser seg at jeg kun får i meg ca. 1300kcal med planen jeg har.  Jeg veier 45 og er veeeeldig lite aktig så muligens det holder for å øke vekten litt ihvertfall og gi meg en start så jeg klarer mer.

     

    Sjekket også på nuddelpakkene jeg har, og utilbredt gir med 370kcal... mens kokt gir drøye 100kcal. Skal jeg snæske på 1-2 råe nuddelpakker om dagen i mellom de faste måltidene mine? Da vil jo kcal for hver dag brått øke til 1600-1900kcal.

  5.  

     

    Nei fysisk aktivitet er noe du burde drive med! Helst styrketrening.

     

    Så du sier jeg burde drive med fysisk aktivitet selvom jeg veier 45 kg (krafit undervektig)? Da må jeg få i meg enda mer mat en planlagt for å kunne bygge muskler i det hele tatt og med forbrenningsgreiene...

     

     

    Det er egentlig ikke det han sier , han påpeker kun at du bør drive med fysisk aktivitet da det faktisk hjelper til å bygge muskler og lagre fett. Men det krever da selvsagt at du spiser og øker matinntaket ditt i løpet av en dag.

     

    Du har ikke svart på det jeg postet , har du problemer med å få i deg juice eller annen drikke?

     

     

    Jeg begynnte i dag med å drikke et glass melk til de fleste måltidene jeg får i meg.

     

    1 måltid består som vanlig av 3-4 knekkebrød (100% wholegrain) med smør, skinke og ost. Oppå der igjen litt agurk. Dette prøver jeg å tvinge i meg sammen med et glass melk og skal spise et slikt måltid 3 ganger om dagen. Prøver også havregryn til frokost når jeg klarer det, og pasta til middag som blir totalt 5 måltider. pluss minus andre småting jeg klarer å gomle i meg til tider.

     

    Dette er en plan jeg håper jeg klarer å holde, og som vil vises på vekta mitt til slutt håper jeg!. Jeg veier som sagt veldig lite og spiser ellers 2-3 brødskiver på en HEL dag,

  6. Nei fysisk aktivitet er noe du burde drive med! Helst styrketrening.

     

    Så du sier jeg burde drive med fysisk aktivitet selvom jeg veier 45 kg (krafit undervektig)? Da må jeg få i meg enda mer mat en planlagt for å kunne bygge muskler i det hele tatt og med forbrenningsgreiene...

  7.  

    Forstår :) For øyeblikket tenker jeg ikke på sterk kropp, men bare det å få lagt på seg fordi jeg er syltynn og spinkel. Når jeg klarer det, så skal jeg begynne å tenke på fysisk aktivitet, og takk. Nå er jeg så lei av meg selv at dette må jeg klare.

    Klokt tenkt. Ikke legg ambisjonsnivået så høyt at du bare risikerer å miste motet. Bli bare litt mere fysisk aktiv for å få fart på "systemet" rett og slett og da kan det være lurt å finne på noe lystbetont - ikke akkurat sånn og sånn for det er aller best. Om ikke annet så ta en liten joggetur, alt er bedre enn å bare sitte helt i ro (Man skal helst ikke sitte i ro mer enn en time om gangen faktisk).

     

    NB: Men klarer du å bygge opp din psyke - din mentale kraft - kan mye av det andre falle på plass av seg selv. Men du må ha viljen til å mobilisere deg selv - og det er du klok nok til å innse, ser jeg.

     

    Synd med den mobbingen, men dette tror jeg du klarer!

     

    Jeg sliter med mye rart, og vektene et stort hinder som setter grenser for utrolig mye oppe i hodet mitt. Det å få økt vekten vil hjelpe utrolig mye.

     

    Hva mener du med at jeg må være litt fysisk for å få fart på systemet? Ikke trene men en liten joggetur kan ha noe å si på vektøkning altså? Nå er jeg syltynn og fysisk aktivitet burde jeg ligge langt unna egentlig :)

  8. Øk inntaket gradvis, samtidig som aktivitetsnivået økes. Styrketrening er å anbefale, da du trenger volum. Spis sunt og variert. Korn, meieri, kjøtt, fisk, fugl, frukt og grønt.

     

    Man kan legge på seg fort, men det tar tid å bygge en sunn og sterk kropp. Lykke til!

     

    Forstår :) For øyeblikket tenker jeg ikke på sterk kropp, men bare det å få lagt på seg fordi jeg er syltynn og spinkel. Når jeg klarer det, så skal jeg begynne å tenke på fysisk aktivitet, og takk. Nå er jeg så lei av meg selv at dette må jeg klare.

  9. Setter pris på alt dere sier :) Så jeg burde satse på en god frokost ihvertfall. Har begynnt å spise noe mer, men er tider hvor jeg føler meg ganske uvell / dårlig når jeg spiser, men kanskje kroppen må bli vant til å gå fra 3-4 brødskiver om dagen (2-3 små måltider) til 5-6 måltider med mye mer mat :)

     

    Og ettervært når jeg får litt fett på kroppen, begynne å være litt fysisk aktiv som dere sier.

     

    Og hvordan er det med kcal ? Sjekket litt rundt og det og blir jo umulig å få i meg 2000-2500 kcal. Bruker en +30min på og få ned havregrynen liksom.

     

    Men når vil jeg se forandringer. Varier jo fra person til person men det å kunne se at jeg blir større f.eks rundt håndleddet som ser helt jævlig ut og i ansiktet hvor beina popper ut nå :)

  10.  

     

    Har du selv noen idé om hvorfor det ble slik?

     

    Dette skjedde rundt 8.klasse, mye var mobbing som førte til depresjon osv. men er i fase nå hvor jeg inser hvor jævlig jeg ser ut og at jeg må forandre meg.

  11. Du sier du spiser såpass lite. Hvorfor skal en plan herfra gjøre at du begynner å spise mer om du ikke har gjort det til nå? Er det bare det at du ikke vet hva du burde spise? For med den vekta du har så kan du spise hva som helst i store kvanta og du vil legge på deg...

     

    Jeg har allerede begynnt å spise mer, og jeg er lei av meg selv og er klar for en forandring. Og vet ikke hva jeg burde få i meg heller, og om det er nok :) men igjen veier såpass lite så kanskje samme f. hva jeg spiser :)

  12. Hei, mitt navn er Magnus og jeg veier rundt 45 kg med en høyde på ca. 178cm. Jeg er 18 og svært lite aktiv og spiser kun 3-4 brødskiver om dagen ellers. Jeg er så lei av meg selv nå at jeg må gjøre noe.

     

    Jeg har vært undervektig så lenge jeg kan huske og lurer på om noen kan sette opp en plan for meg med måltider og mat som skal spises utover hele dagen for å kunne få en VEKTØKNING.

     

    Jeg har liten peiling på dette så setter pris på litt hjelp. Er fult klar over at vektøkning kan ta tid men bare lag en plan til meg for en dag og jeg vil klare resten :)

×
×
  • Opprett ny...