Gå til innhold

L/\R~

Medlemmer
  • Innlegg

    1 461
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av L/\R~

  1. Får du deg jobb så står det i kontrakta hva som gjelder. Om det ikke går å søke seg inn i Forsvaret i år pga jobb så venter du et år til. Regner med det er det generelle opptaket til FOS det er snakk om?
  2. Da var min første kommet. 2kr betalt MVA, 45kr gebyr. Tror jeg dropper å hente den pakken da. Selv om jeg alt har betalt for MVA..
  3. 16", 17" går det og. Vil antagelig være billigere, og mer komfortabelt. Du må rett og slett bare sende litt e-poster og hente inn tilbud. Kan ofte finne fine felger på Finn, og bestille dekk på butikker som dekkonline og dekkguru. Men da tar det gjerne 3-4 uker før det kommer, og du må finne noen som legger om til en ok pris. For min del sparer jeg som regel et par tusen, og får testvinner.
  4. Folk som later som de bryr seg om grupperegler på Facebook. Etter gruppereglene så hører ikke den posten hjemme i gruppa, og dessverre blir gruppene skikkelig vannet ut. Forøvrig vilt å legge ut den til en med en «forventing» om at den er verdt noe i nærheten av 15k, kaanskje 5/6k om noen er veldig desperate på motor/drivverk.
  5. Vurdert å få på egen varmeovn i stua? Og har du prøvd å spørre om de kan sette opp varmen igjen? Ja det idelle er kanskje at du har rett og de fikser, men jeg hadde heller bare fiksa selv med varmeovn. Det er tross alt Forsvarsbygg det er snakk om.
  6. Produsent har ansvar på et høyere nivå over journalisten, og redaktør over produsenten igjen. At journalist/programleder (såvidt jeg har skjønt) sparkes skjer nok ikke.
  7. Hør rundt med ulike bilverksteder angående pris, også hadde jeg fått den på veien i nye to år.
  8. Når du har fått på plass ny bil kan du få en del ekstra ut av den gamle gjennom å selge katalysator og andre deler. Selv om det nok er noe begrenset etterspørsel så er det jo bare å prøve.
  9. I går koste jeg meg må å få ut skrua til bremseskiva, som jeg tidligere strippa. Fant også årsaken til en så sinnsyk høy skrikelyd.. Skal bytte hjullager på begge sider. Bilen er en blå BMW E46 (316i) sedan som jeg kjøpte for å lære meg å skru.
  10. Hvilket program skal du bruke?
  11. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children His Dark Materials
  12. Det ser det ut som overvåkningsvideoen er filmet av et eksternt kamera. De har sannsynligvis filmet flere av de ulike kameravinklene en og en og klipt sammen.
  13. Spørs helt på alder på batteriet, slitasje og hvor lada det var sist bilen ble kjørt.
  14. Ta en deltidsjobb eller to ekstra - å skulle ta _mye_ økonomisk risiko er ikke veien å gå. Du forventer liksom at du skal utkonkurrere de andre i samme område samtidig som din økonomi har huet under vann. Å starte egen bedrift er ingen quick-fix til å fikse gjeld.
  15. Autofokus mellom EF-optikk fra Canon og adapter på R6 fungerer supert. Har ikke testet med objektiver fra 3. part. @Iki forklarer det med video fint. Med Sony har du fordelen at de har åpnet fokusprotokollen til 3. part, så Sigma og Tamron ++ får laget objektiver med god AF, og de er gjerne ganske så mye rimeligere. Pluss at det selvsagt gir mye bedre utvalg. Uavhengig av fordeler og ulemper med kameraene, så er det mellom disse to en ting som gjelder om jeg skulle velge: Hvordan det er å holde i hånda. Ja, jeg har brukt og kan alt mulig rart fra Sony, Canon og andre merker (camcorder, fotokamera, cine, studio/flerkamera), men har fortsatt menysystemer jeg foretrekker. Så pri en er å prøve kameraene, enten det er en liten dagstur, eller leie via Hygglo feks. Eller kanskje en fotogruppe på FB eller klubb kan la deg prøve.
  16. Canon R6 er mye bedre på video, hvis det er noe du bryr deg om. Med Canon får du også mye billig EF-optikk, som fungerer helt fint med adapter. Sony A7 III får du betydelig billigere. Til foto er det veldig fra person til person hva man foretrekker. For min del var Sony uaktuelt da det blant annet ikke er nok grep på dem (selv ikke A7 IV), så ble Canon på meg. Men kjenner veldig veldig mange som er kjempefornøyd med A7 III, og har brukt den her og der. Helt fint kamera det!
  17. Har du noen fornuftige nettbutikker hvor man får tak i sånn åpen pipe? Trenger 22mm selv, den første jeg prøvde var for tjukk.
  18. 1. Pass på at viftene styres etter temperatur (og ikke prosessorbruk feks) 2. Still kurven i bios. Ha de på laveste innstilling inntil feks 50-60 grader, så kan det gå opp. Dette gjelder dersom du bruker den til mye der den ikke trenger å jobbe så hardt. 3. Gjør så viftene ikke spinner opp og ned hele tida. Husker ikke hva det heter, men mine fortsetter rolig ned i en del sekunder etter behovet er «ferdig», og bruker også noen ekstra sekunder på å rolig stige i hastighet. Da merker jeg ikke like mye til forskjellene i viftehastighet, samtidig som temperaturene er under kontroll. Så må du også teste/sjekke om viftene er PWM eller dc-styrte, eller begge med tanke på viftekontrollen.
  19. Alfie the odd job boy anbefales! Fint portrettert, og mange fine, morsomme og litt komiske øyeblikk.
  20. Send e-post til et par lokale bilverksteder angående pristilbud på skadetakstering + sjekk/«diagnose» av sensorsystemer i front osv?
  21. Brukte et sted rundt 25 000, kun en kjøretime eller tre ekstra. Ingen pakkepris. Tok lappen i september 2020. Hvor lang tid du bruker spørs jo helt på hvor god du er, ikke bare på det tekniske, men også forståelsen av trafikken og samhandling.
  22. Kan varmt anbefale Mac. Gjerne kjøp brukt og for å spare litt. Både Premiere og Resolve kjører mer stabilt på Mac (med både Intel og M1).
  23. Fantes også nylig en fra Gnarbox, som lot deg importere og lage proxies på farten. Men den var selvfølgelig også dyr, og selges ikke lenger i Norge som jeg kan se. Hadde gått for hub, eller importere til telefon for så å overføre. Spørs på hvor store filer det egentlig er. Av SSD vil jeg anbefale T7 eller T7 Shield.
×
×
  • Opprett ny...