Gå til innhold

Andarilho

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andarilho

  1. Jeg har OLED C6V, til den som hadde C7V. Jeg har ikke studert nøye, men kan ikke si at jeg har sett noe særlig forskjell på 50 og 60 hz.

     

    Trodde jeg kom til å bruke boksen mer nå som kvaliteten ble bedre, men jeg ser veldig mye sport på tv, og jeg kan ikke fordra forsinkelser, så jeg bruker GB2 mest inntil videre. Selv om den er treg. Jeg følger med på sosiale medier og diskuterer underveis i kampene, og det er umulig med en forsinkelse på ett minutt.

     

    Jeg savner å kunne sortere kanaler. Ikke bare favoritter. For hvis jeg forsøker å "sortere" de, så blir de akkurat dem samme rekkefølgen som kanalene er i. Den sorterer kun etter kanalplass. Håpløst. Hater å måtte scrolle lenge for å komme frem til det jeg vil se på. Alle mine favorittkanaler er bakerst, men jeg ønsker ikke å legge dem helt fremst heller.

     

    Har begynt å innse at dette er en funksjon som ikke kommer til å være der. Synd. Det virker ikke korrekt i hodet mitt at f.eks NRK3 ikke står ved siden av NRK2, eller at alle naturkanaler ikke er samlet ved siden av hverandre, slik jeg alltid har hatt det.

     

    • Liker 3
  2. TV gjennom coax er ikke aktivert, fikk i allefall bare opp en feilmelding om at boxen ikke hadde ethernet i går da jeg testa med å nappe den ut. Fikk da ikke noe TV bilde, og med både coax og nettkabel ligger sendingen fortsatt ca minuttet bak "live" (kjipt med spoilere når man ser fotballkamp og har glemt å mute kampen i appen sofascore :) ) Så da er det nok tv gjennom nettverksporten enda.

     

    Du må vel legge til kanalene utenom. Litt usikker på hvor man gjør det fra i menyen, men når man resetter boksen så får man muligheten til å både legge til internett-tv og coax-tv. Sistnevnte fungerte ikke sist.

     

    Syns det er rart at vi har så stor forsinkelse her i Norge. Så sport med SVT-appen i vinter. Der var forsinkelsen bare på 11-12 sekunder, sammenlignet med nesten et minutt på NRK. Ganske vesentlig hvis man ser live-sport. Plutselig hører man jubel fra naboen og så tar det ennå 50 sekunder + før det skjer noe på skjermen. (True story. Hendte meg en gang jeg så fotball på nett. Ødela hele kampen)

  3. Oppdateringen eliminerer HDR. Det er flott.

    Den har også gjort menyen mindre, færre valg (tror jeg).

     

    Noen som vet om de har aktivert tv gjennom coax?
    Vanskelig å få tilgang til utgangen i veggen, så vil flytte på ting hvis coax ikke er aktivert.

    Det jeg ønsker meg nå er en bedre kanaloversikt, noe a'la den T-We har i appene sine. Og med en kjapp oversikt over hva som er på TV. Altså, ikke på linje, men f.eks 4-5 kanaler på linje, i en rekke. Er mye lettere å få oversikt. Syns ikke det holder bare med TV-guiden som vi har nå.

    Ønsker meg også muligheten til å sortere kanaler. Ikke bare sortere etter HD/SD eller kanalplass. Syns det er uoversiktelig når NRK3 ikke er sammen med de andre NRK-kanalene. I tillegg liker jeg å sortere kanaler etter innhold. Sportskanaler f.eks er langt bak på lista. Jeg vil ha de opp og frem, men samtidig kunne sortere alle andre kanaler også.

     

    Netflix-knappen fungerer ikke enda, så er litt usikker på hvordan jeg skal få testet om boksen slår over på HDR når signalene er i HDR.

  4. Det ante meg. Du fikk ikke tilfeldigvis noen følelse for hvor lang tid de hadde tenkt til å bruke på utfasingen? Altså, tenker de seg å begynne utfasingen med en gang de synes Get BoX er stabil nok, f.eks. ved å gi folk et halvår på å bytte dekoder, eller vil utfasingen være noe som skjer en eller annen gang i fremtiden, minst to-tre år fra nå?

    Nei, egentlig ikke. Men folk bruker jo urgamle bokser enda, så de vil vel ikke sperre tilgangen med det første :)

    • Liker 1
  5. Snakka med dem i går. Oppdateringen er visst utsatt.

     

    Har tydeligvis misforstått en del av det som er skrevet om det som skal skje i år hos Get.

    GB2 skal visst ikke få noe ny oppdatering. De har visst bare beskrevet forskjellen mellom GB2 og nye Get boX.

     

    Og GB2 skal, forståelig nok, fases ut etterhvert.

     

    Så da håper jeg virkelig at Get boX til slutt blir bra og stabilt, for jeg gidder ikke å sitte igjen med noe som fases ut :)

  6. Hvor er denne oppdateringen de skrøt av?  :hm:  :hmm:

    Chattet med dem i går. Der sa de blant annet helt til slutt at de ikke hadde hørt noe ang. oppdatering av boksen. Måtte faktisk sende dem en screenshot av mailen jeg fikk. Fikk beskjed om at de skulle sjekke det opp, og at jeg ville få Mail i løpet av neste uke. Venter fremdeles på Mail ang en annen sak som jeg ble lovet for mange uker side. Har gitt opp.

     

    Har for øvrig fått nytt modem. Fikk tilsendt v2 av modemet i går. Null problemer siden. Men personen jeg snakket med på onsdag visste ingenting om problemet jeg hadde før jeg viste vedkommende en screenshot av samtalen jeg hadde for noen uker tilbake. Det var helt nytt for vedkommende. Snakker de ikke sammen på Get? Det som var spesielt nå er at jeg faktisk fikk tilbud om å få tilsendt den forrige versjonen av modemet. Jeg har etterspurt det modemet ved flere anledninger tidligere ifbm problemene jeg har hatt, og fått beskjed om at de ikke har det modemet. Nå hadde de plutselig masse.

     

    Så.. nå gjenstår bare å få Get boX til å virke korrekt, så kommer jeg til å vurdere å bytte boks. Får de ikke til det, så beholder jeg GB2. Mye mindre kabler med kun GB2.

  7. Gleder meg til å faktisk få en nytte av boksen. Kommer til å skru på boksen av og til for å sjekke eter oppdatering. Håper noen kan si fra her når den har kommet.

     

    For øvrig;

     

    Er det fler som har fått nytt rutermodem ifbm overgangen til Get BoX? Jeg hadde GB2 fra før av, så jeg hadde ikke noe eksternt rutermodem.

     

    Det nye Sagemcom rutermodemet har store problemer. Get har også, etter svært mange forskjellige samtaler frem og tilbake, innrømmet at det er en feil på programvaren som gjør at man blir koblet ut av nettet svært ofte, mange ganger om dagen, på forskjellige enheter. Dette er et mareritt. Jeg mister tilgangen til Internett, filmer stopper, onlinespill kobler meg ut osv, men jeg mister ikke tilkoblingen til selve rutermodemet. Løser det som regel ved å skru av og på flymodus, av og på wifi, av og på Apple TV. Men med komfyr, værstasjon og støvsuger må jeg restarte hele nettet inne i modemet. Fryktelig irriterende.

     

    Er det fler enn meg som har dette problemet?

  8. Har snakket med Get ved noen anledninger og mens noen sier at det vil komme en oppdatering snart, så sier andre at oppdatering ikke vil komme før nærmere slipp.

     

    Jeg sa derfor fra meg nærmere testing fordi jeg ikke får brukt produktet slik jeg skal bruke det. Bildekvaliteten er såpass dårlig på en HDR-TV, da den oppskalerer ALT, at GB2 er brukt 99% av tiden her. Var neppe slik de så for seg at enkelte testere skulle være.

     

    Jeg skjønner at produktet er i testfasen, men det burde minst komme 2-3 oppdateringer med jevne mellomrom før slipp når produktet er så langt i fra ferdig som Get boX faktisk er.

     

    Jeg tror faktisk at jeg leverer tilbake Get boX når testingen er over. Prisen er høy og har det meste via ATV 4K, som perfekt klarer å veksle mellom de forskjellige bildekvalitetene som finnes. Der har jeg skrudd av HDR som standard siden jeg ikke syns at fargene er fine nok i menyen. Har også apper via TVen og de brukes flittig. Der er heller ikke HDR standard. Og har også mulighet til apper via PC og ps4. Så hva jeg skal med boksen når den er så dårlig aner jeg ikke. Jeg er bare svak for ny teknologi.

     

    PS: har lest at GB2 skal få nytt grensesnitt også. Håper dette kommer før jeg må avgjøre om jeg skal beholde Get boX eller ikke.

  9. Jeg har snakket med Get og de har bekreftet at coax-kontakten ikke er i bruk enda. Med andre ord er det kun Internett-streaming hele boksen nå baserer seg på, i likhet med Apple TV-appen. De opplyste for øvrig at de skulle aktivere bruk av coax-signalene på et senere tidspunkt, rett før lansering av boksen.

     

    Hvis man leser informasjonsarket som fulgte med i pakken, angående funksjoner som ikke fungerer enda, så står det at det på et senere tidspunkt vil bli "raskere kanalbytte", samt "surround-lyd" der det er støttet. Det er rimelig å anta at dette er relatert til aktivering av coax-signalene.

    Håper jeg får testet coax i alle fall i et par uker før jeg bestemmer meg. Det er slik jeg kommer til å bruke boksen.

     

    Akkurat nå bruker jeg Gb2 stort sett hele tiden. Av den enkle grunn at bildet er så utrolig dårlig på min OLED TV med den nye boksen. Av og til bytter jeg hdmi for å se om noe nytt har kommet til GboX, men har hittil byttet raskt tilbake. Og det er vel ikke slik Get tenkte at testingen skulle foregå. Noen er veldig ivrige mtp appene, det er jeg også, men for meg og min familie er det viktigste at bildet er bra og at mye fungerer slik som det alltid har gjort. Appene har jeg via PS4, Apple TV og appene på tv-en fra før av, så trenger ikke teste de på GboX så veldig mye. Folk er forskjellige. Jeg har også sagt til mine foreldre og svigerforeldre at jeg skulle teste for dem. Siden vi har mye av det samme behovet som de har, men så langt har jeg ikke fått gitt dem noe relevante tilbakemeldinger.

     

    Syns det er rart at når man tester et nytt produkt, i en slik sammenheng, at man ikke får god tid til å teste alt på boksen. Forstår at ting skal komme etterhvert, og at det må bli sånn, men syns Get burde gitt oss litt mer tid med alle funksjonene aktivert.

     

    Akkurat nå håper jeg Get holder seg langt unna Internett-TV. Ene og alene pga forsinkelsen den har. Et mareritt å se sportssendinger og samtidig følge med i media, Twitter osv. Er ofte ting røpes der før det skjer på skjermen. Det er uheldig.

     

    Men hadde Get latt meg få velge HDR eller ikke HDR, eller automatisk valgt oppløsning ihht kilde, så hadde jeg nok brukt boksen mye mer enn GB2. Og heller skrudd over på GB2 når diverse sport foregikk.

    • Liker 1
  10. Ikke mottatt min boks enda, håper den kommer snart, men dere som klager på at den alltid viser i 4K, har dere prøvd en gammel HDMI gammel som ikke støtter 4K/HDR? Og sett om det da ser bedre ut på 4K TVen (ja, man får ikke 4K HDR, men det er jo ingen sendinger i 4K HDR nå uansett)

     

    Har ikke de fleste kablene over lang tid vært high speed hdmi? Har lest at å kjøpe kabler med high speed rett og slett som oftest er scam, fordi de fleste kabler solgt de siste årene uansett takler det.

     

    Har i alle fall ingen kabler eldre enn 3-4 år her hjemme i alle fall. Dessuten, hvis man kobler til en kabel som ikke takler hdr.. vil ikke sendingen fremdeles være HDR men det vil bli kornete eller blinke, fordi mengden data som overføres ikke er nok til fullverdig hdr?

     

    Uansett, Get må fikse dette. De kan ikke belage seg på at folk må kjøpe egne "dårlige/gamle" kabler for å fikse det, hvis så skulle være tilfelle.

     

    Har også forsøkt å ta ut alt og sette det inn igjen, uten at det har fikset problemet mitt med bildekvalitet.

    Det enkleste hadde vært at tven finner ut om signalene er i HDR, Dolby Vision eller 4k, 1080p/720p osv. Eller om man rett og slett kunne skru av HDR om man vil det. For muligheten er jo der ettersom at HDR er avskrudd på tv'er uten HDR.

  11. Fikk testet på den andre tv-en nå. Denne gangen via Wifi.

     

    Må si at kvaliteten på bildet kan ikke sammenlignes engang. Er betydelig bedre på min 47” LCD enn min 55” OLED. Marginalt dårligere enn hva min OLED får til med GB2, men mye bedre enn OLED og Get boX.

     

    Så det at Get boX skalerer selv er tydeligvis en uting. Opplever ingen hakking, utydelige bilder eller noe på LCD’en.

     

    Ble faktisk litt overrasket hvor stor forskjellen var.

     

    Hadde jeg fått lov til å skru av HDR på OLED’en eller Get boX, så hadde jeg kanskje bestemt meg for å beholde Get boX allerede. Og glatt anbefale den til andre. For TV via coax skal jo komme etterhvert sier dem.

  12. Philips 55" led (ikke 4K)

    Okei. Takk. Tenker at det er grunnen til at alt flyter så bra for deg.

    Skal teste en gammel 47" tv så snart som mulig og gi beskjed hva kvaliteten er på den. Er det bra der også, så kan man jo langt på vei konkludere at HDR er et problem.

     

    PS: Bruker HDR en del via Netflix-appen og Amazon Prime, og det en fryd for øyet. Men der er det snakk om HDR materiale.

  13. Hmm, i artikkelen står det et avsnitt:

    Dette indikerer jo at den skal ha (flere) innebygde tunere for kabel-tv?

     

    Er det ingen av dere "prøvekaniner" som har fått inn TV signal via coax'en?

    I følge det Get sa til meg på chat så ville ikke tv via coax bli aktivert før prøvetiden er over. Så for min del får jeg derfor aldri testet boksen slik jeg skal bruke den før jeg må ta valget om jeg skal beholde den eller fortsette med GB2.

     

    I går så jeg internett-tv via Get-appen på ipad air 2 og på TV samtidig via Get boX. Og selv om ipaden er en del år gammel nå, og mindre skjerm, så fløt det bedre, hakket mindre og så generelt bedre ut enn på Get boX.

     

    Jeg prøvde også Get-appen på apple TV på min 47 tommer LCD tv som er nærmere 8-9 år gammel, og der var det null problemer med kvaliteten. Så og si som coax der.

     

    Så jeg tror hovedproblemet med boksen for min del er at den automatisk går til HDR, på alt, hvis den er koblet til en tv med HDR.

  14. Her er mitt inntrykk så langt.

     

    Først og fremst - Vi har TV-/internettsignaler gjennom coax.

     

    GetboX har ikke innebygget modem/ruter så man trenger dette utenom, jeg har foreløpig hatt det gjennom Getbox II, men da denne uansett ikke klarer mer enn 250mbit var det på tide å bytte den ut, har nå et Sagemcom 3890v3 modem (satt i bridge) som går til en AmpliFi HD Mesh Router.

     

    Fikk boksen før helgen, så har fått testa den litt.

     

    Oppsettet var meget enkelt.

     

    Billedkvaliteten står ikke tilbake for GBII, tvert imot opplever jeg den som bedre.

     

    Menyene er raske. (eneste er litt loadetid når man bytter menyelement i toppen, serier, filmer etc. før man ser innholdet)

     

    Det negative:

    Har opplevd at EPG (programguiden) innholdet har blitt borte, en reboot og det var på plass igjen.

    Har også opplevd at det blir litt surr ved kanalbytte enkelte ganger.

    Får ikke til å caste fra netflix til boxen, men det er kanskje grunnet at den får egen netflix funksjonalitet etterhvert?

     

    Bruker den med Harmony Ultimate fjernkontroll og i utgangspunktet trenger man ikke endre noe, men litt tuning av diverse kommandoer er gjort for egen del. 

     

    Har også en stuePC (først og fremst for Plex) Denne er knapt benytta etter at GX kom, har installert Plex appen istedenfor og den fungerer som bare det. Har også testa youtube og spotify appen, men ikke mer enn at jeg kan si at de fungerer :)

     

     

    Siden den fortsatt er i "beta" ser jeg litt mellom fingrene på de småfeilene jeg har hatt, så foreløpig er jeg meget fornøyd med den lille rakkeren :)

     

    Hva slags tv har du boksen koblet til på? 

  15. Har sendt mail til GET i dag. 

     

    Der har jeg stilt spørsmål til følgende:

    - Oppløsning/frekvens/HDR både til tv-sendinger og android video-apper.

    - HDMI-CEC (må gå an å slå av/på).

    - Hvordan koble til for å best mulig bilde (fibermodem/router/coaxial)?

    - Bildekvalitet i forhold til apper på andre bokser ved bruk av internettilkobling (Når en ikke har opplegg for coaxial kabel). Sammenlignet med Apple TV og web-browser (PC/Mac).

    - Lyd: Når kommer surroundlyd, og om volumknappen vil fungere mot tv'er / forsterkere / receivere (som foreks Apple TV gjør).

     

    Spennende å høre hva de sier, og hvor fort vi kan få forbedringer via oppdatering av boksen.

     

     

    Chattet med Get i dag. Fikk en del svar, men ikke gode nok svar. Fikk beskjed om å ringe Get i stedet.

     

    Vedkommende oppga at alle som har fått tilsendt den nye boksen blir videresendt til en egen kø opprettet kun for de med ny boks.

    Så hvis du ringer Get, så blir du viderekoblet til en egen kø beregnet kun på de som tester. Forsøkte å ringe i sted, men ble sittende i kø i fire minutter før jeg la på. Men ringte bare for å teste da jeg sitter på jobb.

     

    En ting jeg savner veldig er en skikkelig brukerveiledning. Den de har nå gjelder kun oppkobling.

  16. Enig med hva andre skriver her.

    Bildet er blant annet ganske dårlig på min LG OLED 55".

     

    Jeg så en fotballkamp, en omgang hver, på GB2 og Get boX, og GB2 knuste den nye i bildekvalitet i alle fall.

    Jeg skulle så gjerne ha testet kanalene via vanlig coax, slik som GB2 har.

    Jeg liker heller ikke at alle kanalene automatisk får HDR, slik at kanalene blir oppskalert. Det blir ganske dårlig bildekvalitet av sånn.

     

    Bruker jeg Netflix, Amazon Prime osv. via appene på TV'en så gjenkjenner TV'en signalene og velger modus ut i fra det. HDR blir HDR, Dolby Vision blir Dolby Vision, og 720p, 1080p og 4K bruker de innstillingene som er standard for TV'en. Det ønsker jeg for denne boksen også. Det er lite vits å bruke HDR-modus for 720p og 1080p. Blir dårlig stemning av sånn, og egentlig bare ubehagelig for øyet.

     

    Vi ønsker å beholde vanlig TV en stund til og tv sender mye reprise av gamle serier man har blitt så glad i. Disse oppskalert til HDR er alt annet enn en fryd for øyet. Satt også å så på hopp i helgen og plutselig så ble hopperen borte. Skrudde av Trumotion, men det hjalp heller lite.

    Og så savner jeg muligheten å sortere kanalene / favorittene. Jeg liker å ha sportkanaler først, og samle alle NRK-kanaler, samle alle TV2-kanaler, alle naturkanaler osv. Slik det er nå må jeg trykke ganske lenge for å komme til den kanalen jeg ønsker.
     

    Samboer er ikke fornøyd med den nye boksen i alle fall. Jeg kan bli det, men da må opplevelsen også være som ha en vanlig tv-boks.

    Jeg er heller ikke fornøyd med rutermodemet. Den er en kvart meter høy og er vanskelig å plassere. (PS: Jeg er vant med å ha alt innebygget i GB2. Plassmessig så er det en glimrende løsning. Så jeg er nok litt bortskjemt sånn).

    PS: Tenkte for øvrig å koble opp boksen på min gamle 47" LCD-tv og sjekke hvordan det ser ut der. Jeg har en følelse av at jeg kommer til å være hakket mer fornøyd, men får vente å se.

    EDIT:
    En annen ting jeg irriterer meg over med internett-tv er forsinkelsen.
    Min nabo så samme kamp som meg i helgen og jeg hørte jubelbrøl rundt ett minutt før scoringen kom på min skjerm. Fordi boksen foreløpig kun støtter internett-tv. Og liker man å se live-sendinger av diverse sort, og samtidig diskutere på nett, så får man ofte vite resultater, scoringer, hendelser osv. før det i det hele tatt skjer på skjermen i stua. Så internett-tv for meg er lite tiltrekkende.

×
×
  • Opprett ny...