Gå til innhold

Dana

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dana

  1. Hei! Sitter her nå ganske fortvilet og stresset. I dag hadde jeg siste eksamen for dette semesteret. Lykkelig over at det gikk bra, kom jeg hjem og så at jeg hadde tapt studieretten min når jeg prøvde å logge inn i studentweb. Dette på grunn av jeg 1 året strøk på eksamen, og har meldt på kont 2 ganger uten å møte opp. 

    Grunnen for at jeg ikke møtte opp andre gangen var av personlige årsaker, noe jeg tenker å utdype mer om i søknaden om å få ta 4 eksamen. Det som er så kjipt er at jeg gjør det veldig bra på studie ellers, og dette er det eneste faget jeg mangler så langt (2/3 år). Å være deprimert er nok ingen god grunn regner jeg med, men jeg var inni en så tøff periode at jeg fysisk ikke klarte å møte opp da. Nå er jeg heldigvis på rett vei igjen, men det ser ut som dette skal nærmest ødelegge fremtiden min.

    Spørsmålet mitt er enkelt og greit om det er noen som har lignende erfaringer? Hva bør jeg ta med i søknaden? Bør jeg kanskje få en time hos en psykolog som kan gi meg noe dokumentasjon? Å få et fjerde forsøk er alt jeg ønsker meg nå. Vet at jeg kommer til å klare en god karakter i det faget også med tanke på at jeg nå har lest på det i nærmest 2 år.

  2. Hei. Jeg er student, og har en deltidsjobb ved siden av. Jeg tjener rundt 120.000 i året, og får fult stipend. Lønnen varierer veldig fra måned til måned, og jeg har en god del faste utgifter, men ingen gjeld eller lån utenom studielånet.

    Ingen har i oppveksten fortalt meg noe om hvordan et kredittkort fungerer, og en har som regel bare hørt skrekkhistorier. Leser på nettsiden til banknorwegian at de har 0 kr i årsgebyr, og 0 kr i rente om en betaler innen 45 dager. Er det så enkelt at om jeg for eksempel betaler en telefonregning, og betaler den via kredittkort og overfører penger fra brukskontoen til kredittkortgjelden innen de 45 dagene er gått er det ingen ekstra kostnad? Syntes det hørtes for enkelt ut med tanke på hvor mange som har kredittkortgjeld.

  3. From what i have heard from friends who study medicine, Tromsø requires the lowest gpa to get in. However i would definately recomend to move to Bergen if you have the chance to do that. I have spent three years in Oslo, and now im at my first year of a bachelor degree in marketing.
     

    A little tip: If you end up going to Bergen, you should apply for an apartment through "sammen". Compared to private housing alternatives, you get a much nicer apartment for the money. You should apply now, just in case. If you dont end up going you could just deny the offer.

    • Liker 1
  4. Hei! Da er tiden kommet for at det nærmer seg søknadsfrist for høyere utdanning 2017. Håper folk kan dele sine erfaringer og hjelpe meg med å ta et valg :)

    Litt om meg:

    Jeg er en 19 år gammel gutt, som gikk ut av VGS med et snitt på rundt 4. Jeg er ekstremt sportsinteressert, og trener rundt 15-20 timer i uka. Enæring og kropp har interessert meg siden jeg var en liten guttunge, og jeg konkurrerer i dag i Kickboxing og MMA. Ellers liker jeg å skrive, se dokumentarer og den slags. 

    I fjor begynte jeg på en bachelor i økonomi og administrasjon, men dette gikk ikke veien. Fagene jeg interesserte meg for (Informasjonsbehandling og Markedsføring) gjorde jeg det strålende i, og fikk A. Jeg har alltid slitt med matematikken og mattematiske fag, og fikk E i bedriftsøkonomi mens jeg strøk i matten, noe som gjorde at jeg fant ut at jeg droppet ut med tanke på at vanskelighetsgraden bare ble vanskeligere andre året med tanke på miko og makroøkonomi etc.

    Noe jeg har lurt litt på kan være aktuelt:

    Lærerhøgskolen 1-7 Klasse: Etter jeg droppet ut begynte jeg som vikar på en barneskole, og dette var en nokså grei jobb etter min mening. En varierende arbeidsdag, samtidig som det var gøy å sette seg inn i pensum osv. Å være lærer er ikke noe jeg brenner for, men har det i bakhånd som et alternativ.

    Kroppsøvninglærer: Interesserer meg for trening

    Logoped: Slet selv med taleflytsvasnker når jeg var yngre noe som påvirket meg i stor grad. Klarte å kvitte meg med problemene selv, men vet hvor vanskelig dette kan være noe som gjør at jeg har lyst til å hjelpe andre.

    Markedsfører: Markedsfører faget har alltid interessert meg. Spesielt digital markedsføring. Kom over dette årsstudiumet som jeg syntes var veldig interessant: 

    https://www.noroff.no/studier/fagskole/digital-markedsforing

    Etter et år med jobbing har jeg samlet energi og er klar for å sette meg ned på skolebenken igjen og levere en innsats! Ønsker egentlig å få tatt en bachelor eller master, men er villig til å kombinere noen utdannelser osv. Er det noen som er spesielt fornøyd med utdanningsforløpet sitt og vil dele noen erfaringer, samt komme med tips til skoler? Er villig til å flytte på meg, men bor i Bergen for øyeblikket.
     

  5. Noen som har erfaring med å reise til Platanias i April? Vanskelig å finne noe informasjon på nettet. Av det jeg skjønner, starter ikke sesongen før i Mai, og mye vil være stengt. Men vil det fremdeles være mulig å rusle langs gatene og kunne velge mellom noen restauranter/butikker eller må man inn til Chania for å gjøre dette?

    Hvordan er været på denne tiden? Kan man gå i shorts og skjorte, eller er det nødvendig å pakke med seg litt tykkere klær?

    Og til slutt, hva burde oppleves? Tenkte å leie bil noen dager så tips mottas med stor takk :)

  6. Kan noen ta en kikk på dette programmet? Trener ca 2 timer MMA hver dag, og når en tar med alle treningene har jeg funnet ut at jeg maks kan ligge på 3 styrkeøkter i uken i tillegg før kroppen ikke tåler mer. Ser dette programmet greit ut som supplering til kampsporttreningen? http://www.bodybuilding.com/content/the-best-3-day-plan-work-out-less-get-more-ripped.html 

  7. Tenkte jeg skulle prøve å skaffe meg en jobb. Hoppet av studiet nylig, og trenger penger. Lite interessante stillingsannonser ute for tiden, så tenkte egentlig å bare sende en mail til mange forskjellige bedrifter rundt om der jeg spør om de er interessert i noe ekstra arbeidskraft. Blir jeg nødt til å sette opp en skikkelig seriøs søknad, eller kan det holde og skrive litt om hvorfor jeg tror jeg hadde passet til en jobb der jeg søker, samt hva jeg har av erfaring?

    Feks: 

    Hei! Er en 18 år gammel gutt på jakt etter jobb. Har 1 års erfaring fra (skriver litt om min tidligere deltidsjobb her). En jobb hoss dere hadde passet ypperlig med tanke på at jeg bor ganske nærmt, samt har interesse for (jobben, kommer litt ann på hva jeg søker). Har også A i markedsføring og bedriftsøkonomi noe jeg tror kunne kommet godt med i denne jobben. 


    Noe i den duren.. Det der var gjort på 1 sek. Men dere skjønner poenget.

  8. Noen som har tips til spennende jobber for de uten utdannelse? Tenker å ta et jobbeår før jeg fortsetter på markedsføringsledelse utdanningen min. Drømmejobben hadde vært å for eksempel jobbet i en butikk på et cruise, flyvert for et flyselskap eller noe i den duren. Har lyst på noe utenom det vanlige, som gjerne involverer litt reise. Lønn er ikke så farlig, men selvfølgelig er det viktig det også. Har ingen utdannelse, men har en C i bedriftsøkonomisk analyse, og en A i markedsføring som til sammen gir 15 studiepoeng, og noe som er ok å ha på en CV.

    Hvor kan jeg gå frem for å finne disse "spennende" jobbene, eller er jeg for ambisiøs? 

  9. Jeg er nå så desperat at jeg tilbyr å vippse over 150 kr for de som gidder å gjøre oppgaven for meg. Er så og si helt blank, og leser i boken og ser videoer på nettet men kommer ingen vei. Hjelper og lite på når en har nærmere 40 i feber. 

    PM for interesse. Oppgaven handler om tilleggskalkulasjon etter selvkostmetoden.

  10. Klarte å ikke få denne godkjent, er nå 1 innlevering igjen og denne må jeg stå på for å få lov til å gå opp. Må stå på 2 av 4 for å få ta eksamen, og har nå bare fått godkjent 1 av 3. Oppgaven handler om tilleggskalkulasjon. Hadde satt stor pris på om noen kunne hjulpet meg. Kan sende oppgaven og mitt forslag i PM.

  11. Takker for svar, får heller ta de spørsmålene jeg er veldig usikker på.

     

    Tilpasning av monopolistisk konkurranse:

    Hvordan vil gevinstoptimal mengde påvirkes dersom faste kostnader hadde blitt økt fra 2,7 mill til 2,8 mill

    - Gevinstoptimal mengde hadde blitt mindre

    - Gevinstoptimal mengde hadde vært uforandret

    - Gevinstoptimal mengde hadde blitt større

    - Det er ikke mulig å avgjøre

    (Tror jeg hadde gått for alternativ 1)

    Elastisitet:

    Forutsett en sammenheng mellom mengde og pris som danner en rett linje.  Linjen treffer y-aksen ved en pris på 12, og vil treffe x-aksen (mengden) ved 80.000 enheter.

    Ved hvilken pris vil priselastisiteten være nøytralelastisk?

    - 6

    - 8

    - Ingen av alternativene

    7

    (Her er jeg blank, henger nok litt etter i faget men prøver så godt jeg kan)

     

     

  12. 2 av de første 10:

    Et av følgende utsagn er feil:

    Grensekostnad kan også kalles marginalkostnad

    Differansekostnaden (DEK) krysser (TEK) i kostnadsoptimum

    Grensekostnaden er tilnærmet lik differanseenhetskostnaden

    Grensekostnaden er lik total enhetskostnad

    (Har så langt alternativ 4 her)

    Et av følgende utsagn er feil:
    Sprangvise faste kostnader kan være irrisible 
    Faste kostnader kan være degressive 

    Faste kostnader kan være sprangvise

    Sprangvise faste kostnader kan være reversible

    (Har så langt alternativ 2 her)

  13. Jeg og deg er så å si i en helt lik situasjon virker det som. Jeg og stammer, med i mitt tilfelle påvirker det livet mitt til det fulle. Jeg hater å snakke, og unngår det så ofte jeg kan. Jeg kan på dårlige dager også virke rimelig klein å være rundt.

    Stammingen er noe som er i hodet mitt hvert minutt gjennom hele dagen. Jeg åpner aldri kjeften uten å ha stammingen i bakhodet. Den tar veldig masse av en, og jeg bruker store deler av dagen på å lese rundt på nettet for å finne måter å bedre seg på. Er det noe jeg absolutt ikke tror på, så er det at det myten om at om man stammer som voksen kan en ikke bli bedre. Alle stammere har situasjoner der vi snakker mer flytende enn andre. Det går på å finne hva som trigger stammingen i visse situasjoner, og korrigere dette. Stamming er ikke et taleproblem etter min mening. Jeg kan snakke 99,5 % flytende når jeg er for meg selv. Mener derfor at stamming er et sosialt problem, som er spikret i hjernen etter tidligere erfaringer, angst eller noe lignende. Det handler om å finne metoden som passer for å gjøre din situasjon bedre. Noen puster feil, noen snakker all for fort, noen har så sterk angst at stammingen tar over før du har begynt å snakke osv. Når jeg er full snakker jeg flytende, og det er for da slapper man mer av, tenker mindre osv. Finn ut hva du gjør riktig når du er i de flytende situasjonene, kjenn etter hva du gjør forskjellig fra da til situasjoner du ikke trivs i. 

    Broca Brothers er en kanal på youtube med mye god informasjon. Sjekk de ut!

  14. Gått rett fra VGS til høgskolen, og merker allerede at en er mye mer serriøs med dette med kildehenvisning. Det jeg skal skrive i oppgaven er: 1 studiepoeng tilsvarer ca. 30 timer med jobbing om man tar utganspunkt i forskningsrapporten til (nettside).

    Litt rot akkurat her, men hvordan skal jeg henvise til denne nettsiden i teksten hvor jeg hentet informasjonen i fra?

×
×
  • Opprett ny...