Gå til innhold

eirikmm

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eirikmm

  1. Syntes du har en god disposisjon med dekkende elementer. Du bør sikkert også være forberedt på spørsmål hvor du bør kjenne trigonometriske identiteter og parameterframstilling av objekter som f.eks. kule og sirkler. Differensiallikninger kan jo også relateres til areal og volum, men i henhold til oppgavebeskrivelsen er det kanskje litt søkt. 

     

    Lykke til med eksamen!

    Takk for det! 

     

    Jeg har vurdert å endre disposisjonen min til dette:

     

    - Grunneggende om areal

    - "Nye metoder for å finne areal": Vektorprodukt, samt hinte om at man kan bruke skalarprodukt for å finne volum. Her kan jeg gå dypere på determinasjon samt trekke sammenheng med fysikken når det gjelder vektorproduktet.

    - "Andre metoder for å finne areal": Integrasjon. Her tenkte jeg å trekke inn avgrensing mellom graf og x = a, x = b, samt avgrensing mellom to grafer og x = a, x = b. Tenkte å bruke elementer fra https://www.youtube.com/watch?v=akCCWn1BNko

     

    Føler dette åpner for å dirigere sensor mere ved å holde volumdelen åpen til spørrerunden, mener også jeg får en dypere presentasjon og ikke så mye hopp fram og tilbake. Hva tror du?

  2. Hei!

    Jeg søker hjelp her fordi jeg virkelig står fast når det gjelder matematikk R2 eksamen. Jeg fikk oppgave i dag, noe som betyr at jeg skal ha eksamen i morgen.

    Oppgaven lyder som følger:

     

    "Utfør presentasjon av geometriske størrelser areal og/eller volum"

     

    Jeg har kokt ned til et forslag, men er veldig usikker, skriver det kronologisk:

     

    - Grunnleggende om areal (veldig kort repetisjon)

    - Vektorprodukt som verktøy for å definere areal (todimensjonalt)

    - Utvide til tredimensjonalt ved skalarprodukt, altså volum av en geometrisk figur (parallellepiped)

    - Gå over til volum av omdreiningslegeme via integrasjon, etterfulgt av (om jeg rekker) å komme inn på areal igjen ved bruk av integrasjon.

     

    Kommenter gjerne disposisjonen, kom med tips til hva sensor pleier å spørre om eller noe jeg burde ha ekstra god kontroll på. Den andre gruppen fikk Harmoniske Svingninger som tema.

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...