Gå til innhold

Phinø

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Phinø

  1. Er i nøyaktig samme situasjon som deg, samme karaktersnitt også. Har du søkt deg inn på HiST, den regnes vel som den nest beste økonomiskolen i landet hvis du ser bort fra BI. Snittet har aldri vært lavere enn 5.26 hvis jeg ikke tar feil. Samtidig er det også flere søkere i år enn da. Jeg tror derfor det er liten sjanse for at snittet blir så lavt i år, men det er jo alltid en mulighet.

     

    I verste fall kan du få gode karakterer første året, for å deretter søke deg inn på NHH neste år.

     

    Lykke til!

  2.  

    Helt riktig, Bichon. På udir sine nettsider står det at misvisende oppgaver er en formell feil. Opplysningene om oppgaven, som du er inne på, er en del av oppgaven og er klart misvisende. Igjen ender vi opp med at det faktisk er en formell feil, i motsetning til udir sine uttalelser.

    Hvor står det at misvisende oppgaver er en formell feil? Tenker å bruke det i klagen min.

     

    Takk på forhånd.

     

     

    Det er en stund siden jeg fant dette nå, så jeg vet ikke nettadressen der det står. Det du derimot kan gjøre er å skrive dette i klagen din uansett, udir kommer ikke til å motsi det fordi det stemmer. Misvisende oppgaver er en formell feil. 

     

    Bra at du klager, de fleste gjør ingenting med det. Stå på!

  3. Lovverket sier klart at eksamen, både skriftlig og muntlig, kan annulleres av udir:

     

    Paragraf 3-37 tredje ledd regulerer konsekvensene av en annullering av eksamen etter første ledd i bestemmelsen her. Dette understrekes at dette leddet bare gjelder for eksamen annullert av Utdanningsdirektoratet. Dersom en elev har fått eksamen annullert etter første ledd, har eleven rett til ny eksamen jf. § 3-34. Hovedregelen er at eleven da går opp til første etterfølgende eksamen. Dette innebærer at eleven vil beholde sin elevstatus også i tilfeller hvor annulleringen skjer i Vg3. Eleven vil også beholde sin standpunktkarakter i faget og kan ha rett til førstegangsvitnemål etter § 3-43 første ledd siste punktum. Dersom eleven ikke går opp til første etterfølgende eksamen, må hun/han ta faget som privatist. I tilfeller hvor en elev får en eksamen annullert av Utdanningsdirektoratet etter denne bestemmelsen, kan også Utdanningsdirektoratet gi dispensasjon fra kravene til vitnemål i § 3-42. Det understrekes at Utdanningsdirektoratet kun vil gi dispensasjon i særlige tilfeller og bare dersom hensynet til eleven tilsier det. Hovedregelen er at eleven må bestå alle fag og eksamener som kreves for å få vitnemål. Dersom en eksamen annulleres, vil hovedregelen innebære at kravet til vitnemål ikke er oppfylt.

  4. Det ville høyst sannsynlig vært utfallet bichon dersom den blir annullert. Foreløpig har udir sagt nei til dette, men begrunnelsen har vi ikke hørt ennå. Vi har fått opplyst at klager vil bli avslått. Det endrer likevel ikke på faktumet at udir har forskjellsbehandlet en masse elever og ikke tatt ansvar for det. Derfor må vi framover argumentere med udir i henhold til lovverket, som selv ikke de står over.

  5.  

    Du har rett i det du sier, men dette er under vanlige forhold. Dette er et spesialtilfelle. I år ble internett introdusert til eksamen, noe veldig mange ikke var klar over, som følge av at udir og skolene ikke gjorde en god jobb i å opplyse om dette. Under vanlige forhold følger udir prosedyren du beskrev; altså dersom eksamen blir annullert så får må du ta den opp til høsten. I dette tilfellet likevel, ville eksamenen isåfall blitt annullert på landsbasis. Alle ville få den annullert. Dermed er forslaget mitt at det skal organiseres nok elver og nok klager til at saken blir tatt seriøst, og eksamen dermed blir annullert. Det virker som om udir feier dette under teppet, og unngår å konfrontere feilen de har gjort. 

     

    Det står ingenting i opplæringsloven og -forskriften om at den ikke gjelder "spesialtilfelle". Det står imidlertid i Grunnloven at ingen lov kan gis tilbakevirkende kraft (og følgelig heller ingen forskrift), så det kan ikke introduseres nytt regelverk for å bedømme en allerede avholdt eksamen.

     

    Hvis det eksisterte hjemmel for å annullere eksamen på landsbasis ville følgen bli en av to. Enten ville alle måttet ta ny eksamen, alternativt ville Kunnskapsdepartementet/Utdanningsdirektoratet måttet gi samtlige dispensasjon fra kravet om karakter for å få vitnemål (opplæringsforskriften § 23-1). Det er de virkemidlene myndighetene har for skriftlig eksamen.

     

     

    Nettopp. Dette er alternativene udir kunne tatt men ikke tar. Disse alternativene hadde også trolig vært langt mer akseptable enn å ignorere feilen de har gjort, slik de gjør nå. 

  6. Har nå sendt følgende mail til en rekke ansatte i ledelsen i udir, blant annet direktøren: 

     

    Hei, 

     
    Spørsmålet mitt omhandler det kontroversielle valget udir har tatt med å ikke annullere årets norsk-eksamen. Jeg har nå vært i kontakt med jussformidlingen, en studentforening som gir hjelp med rettspørsmål, angående denne saken. De er enige i at bestemmelsen er veldig rar, men vil at jeg skal sende inn en formell klage til udir først, for å høre begrunnelsen til hvorfor det ikke er en "formell feil" som har skjedd. Det er rimelig å si at uttrykket "formell feil" er relativt vagt, og det står heller ikke noen begrunnelse på udir.no til hvorfor det ikke er en formell feil som har skjedd. 
     
    De har det sikkert travelt så jeg vil spare dem for klagingen og detaljene. Det jeg likevel vil be dem om å gjøre er å vennligst gi en begrunnelse, helst støttet av lovverket, til hvorfor dette ikke er en "formell feil", og hvorfor det ikke er forskjellsbehandling? I oppgavearket på årets eksamen står det at internett ikke er tillat - noe som selvfølgelig er feil. Når oppgaven er misvisende regnes det vel som en formell feil. Hvordan begrunner dere dette, og på hvilket grunnlag har dere gjort bestemmelsen at noen ikke skal få de lovlige hjelpemidlene tilgjengelig?
     
     
     
    Takk på forhånd.
  7. Forslaget jeg legger fram her er ikke at noen skal bli vurdert strengere. Forslaget mitt er, siden vi ikke vet hvem som har brukt og hvem som ikke har brukt internett, at eksamen skal annulleres - for alle. Grunnlaget jeg bygger dette argumentet på er at opplysningene om hjelpemiddel ble klumsete formidlet til skolene og elevene. En såpass formell og viktig prøve som en eksamen skal være lik for alle. Alle skal ha like hjelpemiddel, og alle skal bli vurdert likt. Eksamen må derfor annulleres.

  8. Alle blir vurdert på LIKT grunnlag, men det er dette som er problemet. Noen har brukt internett andre har ikke. La oss si 40% av alle elever brukte internett. Disse elevene kommer til å bli vurdert likt som meg og deg som ikke hadde internett. Hvorvidt du brukte internett eller ikke er irrelevant ettersom alle blir vurdert likt (sensor vet ikke hvem som har brukt og hvem som ikke har), poenget er at noen har hatt tilgang og andre har ikke - det er forskjellsbehandling.

  9. Du har rett i det du sier, men dette er under vanlige forhold. Dette er et spesialtilfelle. I år ble internett introdusert til eksamen, noe veldig mange ikke var klar over, som følge av at udir og skolene ikke gjorde en god jobb i å opplyse om dette. Under vanlige forhold følger udir prosedyren du beskrev; altså dersom eksamen blir annullert så får må du ta den opp til høsten. I dette tilfellet likevel, ville eksamenen isåfall blitt annullert på landsbasis. Alle ville få den annullert. Dermed er forslaget mitt at det skal organiseres nok elver og nok klager til at saken blir tatt seriøst, og eksamen dermed blir annullert. Det virker som om udir feier dette under teppet, og unngår å konfrontere feilen de har gjort. 

  10. Hei,

     

    Dette er en tråd for alle elever i videregående skole som enten har hatt eksamen i bokmål eller sidemål i år. Mange av dere vett kanskje allerede at under årets eksamen var bruk av enkelte nettsider lov under eksamen ( på http://www.norsklektorlag.no/nyhetsarkiv-2015/bekymring-om-ulik-eksamen-slo-til-article1441-274.html, VG, og andre nettaviser kan du finne mer informasjon om dette). 

     

    Sjansene er at dersom du leser dette har du ikke hatt tilgang til dette utrolig bra hjelpemiddelet, på lik linje med mange andre elever. Mange har klaget til utdanningsdirektoratet på dette, men alle får samme svar: "det har ikke skjedd en formell feil". Veldig mange, fra lektorer til journalister, er uenige i dette, og mener dette er forskjellsbehandling på høyt nivå. De mener eksamen bør annulleres, og at elevene bør klage.

     

    Slik jeg ser det har vi da to valg. Enten godtar vi udir sin billige begrunnelse for hvorfor det er OK at disse elevene skal bli vurdert på samme grunnlag. ELLER så godtar vi det ikke, klager og krever at eksamen skal bli annullert slik at vi får standpunktkarakteren i stedet for, noe som vil være gunstig for veldig mange av oss som er utsatt.

     

    Hva mener dere, er dette gjennomførbart?

     

×
×
  • Opprett ny...