Gå til innhold

Mordr3d

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mordr3d

  1. Her er det da ingen som har kalt folk i samme husstand for snyltere! Det undersøkelsen viser til er voksne barn som har flyttet hjemmefra og fremdeles bruker Netflix en til pappa, eller kjærester som ikke bor sammen, eller brødre som "deler" konto. Er du samboer så har dere 1 konto, bor du hjemme hos foreldrene dine så bruker du deres konto, men er det ulike bostedsadresse så kan du "bli voksen" å betale for deg.

     

    Folk klager på lite innhold, øking i pris osv, men det de ikke skjønner er at om "alle" betalte for Netflix så hadde vi kanskje hatt en bedre løsning nå. Samme med Spotify. Jeg blir irritert av folk som ikke skjønner at de ødelegger for fellesskapet ved å ikke bidra. Det er de samme folka som klager på at skatten er så høy men samtidig snylter på nav, eller de samme folka som sutrer over hvor dyr forsikringen deres er, men ikke ser problemet i å "ta en spansk en" når mobilen gikk i bakken for å få utbetaling. Selskaper må kompensere for snyltere ett sted, og det går desverre utover de som er ærlige og redelige. Har du flytta fra redet så betaler du selv, flytter du inn med dama, så slutter dere å betale for en av kontoene. 1 husstand=1 konto, 2 husstander=2 kontoer. Det vil gjøre at selskaper som Netflix og Spotify har mer penger til å "krangle til seg" flere rettigheter som igjen vil føre til en bedre brukeropplevelse for oss. Det er ikke Netflix sin feil at de ikke har samme innhold i Norge, det er dem som sitter på rettighetene til distribusjonen i Europa som krever sitt. Netflix trenger penger for å betale lisenser.

    Jeg betaler idag over 800 i mnd for ulike streaming tjenester, og betaler gledelig mer om dette gjør at streaming blir det vi alle drømmer om ?

    • Liker 1
  2. Kjenner jeg blir irritert når det finnes "grove" feil i en artikkel. Det eneste kravet med svitsj og swap er at man har abonnement hos den respektive leverandør ved avtaletegning. Man står fritt til å endre leverandør når som helst under avtaleperioden uten tillegg i pris da swap/svitsj stilles uavhengig av abonnement. Det er to helt forskjellige avtaler som ikke har tilknytning til hverandre. Jeg har selv swap hos Telenor og abo hos Telia

    • Liker 3
  3. Jeg tørr å holde en knapp på at Galaxy Note 8 kommer til å være først over "målstreken". Note serien blir som kjent hvert år lansert noen uker før den nye iphonen, og jeg tror at om apple har en fungerende telefon med dette, så har samsung også, så da vil samsung "vinne" siden deres lanseringsvindu kommer først :)

     

    Dette er ren spekulasjon, med tanke på at ingen vet om noen av gigantene har fungerende telefoner i produksjon, og lanseringsvinduene kan endres (selv om det er tvilsomt med tanke på flere års tradisjon).

     

    Min gjetning er derfor:

    - HVIS en av gigantene har teknologien klar i år, så er samsung først med noen ukers margin.

    - Videre tipper jeg at om den ene ikke har, så har ikke den andre heller

    - Om ingen av dem har så tror jeg xiaomi blir først med en offisiell lansering på samme tidspunkt som de i fjor var først med en heldekkende skjerm (Mi Mix)

    • Liker 1
  4. Enig med alle som støtter Telenor og Telia her.

    1. Er ikke alle som har råd til dyr tøf og da er denne nedbetalingen praktisk.

    2. I forhold til leasing/billån og andre former for nedbetaling av dyre produkter er rentene her utrolig lave(det er ikke renter,men en skjermforsikring)

    3. Man må ikke beholde abonementene, men kan bytte til billigere om man ønsker

    4. Telia og Telenor sine abo er dyrere, men man må ikke glemme at de tilbyr flere tjenester som andre operatører ikke tilbyr:

    - fysiske butikker som tilbyr hjelp og ekspertise innen akkurat denne operatøren samt telefoner generelt(er ikke alle som har teknisk innsikt eller orker å få hjelp via telefon)

    -tjenester som mitt telenor, min sky, spotify, wifi tale osv som flere andre operatører tilbyr

    -disse er pionerer som driver teknologien frem både når det gjelder fart og dekning, men også er det nesten alltid en av disse som er først med nye konsepter (Volte, wifi tale, free roaming, swap osv) og dette er ting som koster penger å utvikle.

     

    Ingen har påstått dette er billigst, men det er raskt, enkelt, beleilig og ikke minst miljøvennlig med tanke på at telefonene blir solgt videre til land hvor folk ikke har råd til dyre tlf istedet for at de skal råttne på dynga eller i en skuff slik som flere gamle telefoner gjør her i vesten. Alt handler ikke om pris. Det handler om suplly and demand. Og dette er et klart tiøbud det er et marked for. Ta det for det det er...

    • Liker 5
  5. Fant artikkelen. Var satya som hadde uttalt seg, og mye mer enn jeg husket var spekulasjoner, men jeg legger enda pengene mine på surface phone. Har venta lenge på den. Med byggekvaliteten og premium designet til surface, kan dette bli bra. Microsoft gjør mye bra for tiden og er virkelig innovative. Får jeg en toppmodell med fullverdig windows 10, med continuum funksjon, er det kun appstøtten som kan bære ankepunktet. Snapchat alene er nesten grunn nok til å ikke ha windows på tlf. Fikser de dette er jeg solgt :) har allerede 2 surface produlter hjemme, og å samkjørr telefonen sømløst med disse hadde vært nydelig :)

     

    https://www.tek.no/artikler/det-kommer-tre-surface-telefoner-i-2017/346082

  6. Lumia ble lagt ned og panos panay og surface skulle ta over produksjon. Leste en plass at panay hadde uttalt at det ikke ville komme noen telefoner fra microsoft før på våren 2017 fordi de trengte ekstra tid på å jobbe med dette. Det samstemmer jo fint med denne lanseringen? Jeg legger mine penger på surface phone :) Mener det var på tek jeg leste dette, men et raskt søk ga meg ikke resultater så jeg kan ikke underbygge påstanden min desverre.

  7. JEG er skuffet over at Samsung ikke leverer S8 med 4k, men er det Note 8 som vil bli den hellige gral på skjermfronten?

     

    Hva skal du med 4k? Er ikke alle tver som har det en gang. 2k er mer enn nok for en tlf om man ser bort i fra VR, men nå sier jo ryktene at de nye bærbare vr brillene skal være uavhengige av telefoner, så da er det ikke nødvendig der heller. Det eneste man oppnår med 4k, er et større strømsluk... jeg vil heller ha 1080p og et massivt batteri som varer i 3-4 dager.

  8.  

    "Hittil har Komplett vært den eneste virtuelle operatøren som har tilbudt gjesting i EU og EØS-området inkludert i sine abonnementer. Telenor og Telia tilbyr også dette i sine dyreste abonnementer."

     

    Nå skal det sies at Telenor og Telia tilbyr gjesting i EU og EØS på alle abonnementene sine, og ikke bare "de dyreste abonnementer". Hvordan i all verden har dere kommet frem til konklusjonen om at det kun er på de dyreste abonnementene?

     

    Klarer ikke bestemme meg om Tek.no er kjøpt og betalt, eller om de rett og slett bare elsker å hakke ned og spre feil info om de store operatørene(spesielt Telenor).

     

    Nja, slik jeg forstår setningen du sikter til er det 'roam like home'-opplegg, altså bruk av 'norske datapakker' i hele EU/EØS uten ekstra kostnad. Det er jo ikke snakk om hvorvidt roaming i det hele tatt er tilgjengelig. Tillegget gjelder alle abonnementer telenor selger i dag (så vidt jeg kan se), men det er jo drøssevis av 'utgåtte' abonnementer av varierende alder som mange kunder fortsatt har. Det er tross alt bare 4 måneder siden siste abonnement uten dette ble faset ut, og selv om overgangen er gratis innebærer det noen ulemper; for eksempel lavere datamengde per krone. For samme datamengde er det bare det dyrere alternative(t/ne) som har 'roam like home', og utsagnet kan derfor sees på som korrekt.

     

    Forresten: Hvordan fungerer maksprisen på data for abonnementer som er i bruk, men ikke selges lenger?

    Det bør presiseres her at i Telenor sin portefølje er det bare de abonementene opp til 5gb som har blitt dyrere per megabyte, etter dette er de billigere enn før, og på de største er de faktisk blant de billigste (før fikk man 25gb for 799, hvor man nå får 60gb inkludert fri fart). Det bør også ta til etteretning at fri roaming er lagt til, gratis mms (skulle bare mangle at telenor fulgte etter her men er allikevel en ekstra kostnad). Legger man så til mitt telenor appen med antivirus, min sky med ubegrenset minne til sikkerhetskopiering(koster ofte over 1000 i året å ha 1terrabyte hos konkurrenter), samt kostnaden med å drive fysiske butikker hvor kunder kan komme å få hjelp istedet for å betale 5kroner i minuttet på tøf hos andre leverandører, så begynner abonnementene å gi mye valuta for pengene. Sist men ikke minst er Telenor foreløpig wneste operatør som tilbyr tale over 4g nettet samt at de i disse dager ruller ut tale over wifi som en dekningsboost.

     

    Noen trenger ikke alle disse tilleggstjenestene, men da velger du en annen operatør. Men ikke si at Telenor er dyrt, for det handler om hva man betaler for.

     

    Hvis du har lysst på ny ps4 og ramler over en pakkepris med 3 nye trippel A spill, en ekstra kontroller, en ladestasjon for 2 kontrollere, playstation move og et års playstation plus abo til 6000 så kan du ikke klage å si det var dyrt fordi du fant en ps4 på finn.no til 3500,-. Pakken du fikk gav mer verdi for pengene enn den på finn, men om du ikke hadde behov for annet enn ps4 og resten vil ligge å støve, så er det jo du som er dust, og ikke butikken som hadde et supert pakketilbud....

     

    Med andre ord: Telenor er "dyrere" for en grunn. De prøver ikke å konkurere der. Men de ønsker å tilby noe ekstra for dem som ønsker dette.

     

    Jeg må også si meg enig i at det er mye sverting av de store operatørene i media for tiden, og at Tek.no også har vært flinke til å vinkle det litt ensidig. Dere er en tek side som skal gi råd til forbrukere om hva vi trenger, og det er faktisk slik at det er flere millioner mennesker som har behov for mye av det telenor tilbyr. Slutt å heng dere opp i KUN pris og datakvoter. Det er faktisk slik at mobiler har blitt så mye mer, og det er det kun Telenor og til dels Telia (spotify abo, roam like home osv) som har forstått.

    • Liker 1
  9. Å registrere seg og installere Uplay er en motytelse. Dette er et greit tilbud, men jeg hater misbruk av ordet "gratis". Gratis er helt uten haker.

     

    Gratis betyr at man ikke betaler penger. At det er en "hake" ved å få det gratis gjør det ikke mindre gratis. Jeg har uplay konto, men kommer nok ikke til å skaffe det. Men kjenner jeg blir irritert over h or bortskjemte folk er. Det er faktisk ikke mye ubisoft forlanger for at du skal få flere spill gratis de neste mnd. Enten så takker du ja, eller så lar du være. Men sutt å klag... du er vel av typen som klager over at DLC til the witcher koster penger også fordi det "burde vært en del av hovedspillet"?

  10. Om man anbefaler en macbook pro, hvorfor ikke en surfacebook? Har bare testet denne minimalt, men av andre reviews jeg har lest så får den toppscore på alle kriterier dere satte (byggekvalitet, pekeplate, tastatur, batteritid, skjerm, vekt, prossessor, størrelse, minne osv), samt du får samme funksjonalitet som x360 og surface pro 4? Om man først dkal nevne de over 10.000

  11. 1 år? Prøv 4000 i verditap på 6mnd. S7 edge kom for under 6mnd siden, og den koster idag under 6000,- men da den kom ut kostet den over 8000,- legg til bruktmarkedet så er man nær 4000,- i verditap på under 6 mnd. Den dagen note 7 kommer vil den falle med minst 500 kroner i verdi på sekundet, og når 1 år er gått og s8 edge er en realitet, snakker vi om et verditap på nærmere 5000 på 1 år om tlf er brukt og mer enn 3000 for en ny ;) samme gjelder iphone 6s når når iphone 7 kommer ut. 2-3000 i prisforskjell på en 6s kontra når den kom ut... teknologien går så latterlig fort nå, at man hiver 20% av prisen ut vinduet idet man tar plastikken av esken.

    • Liker 1
  12. Ja, noen ganger lønner det seg, men på de dyreste telefonene tar for eks Telenor med nedbetaling 8535kr for S7 Edge mens billigste kontant på prisjakt.no er 6750kr.

    Hva mener du forresten med at man som Telenorkunde har tilgang på flere frekvenser for bedre innendørsdekning? Aldri hørt noe om det.

     

    De 8535,- du nevner er vel inkludert abonement, altså kan du trekke fra 249,-(minste månedspris hos Telenor) X 12(antall måneder i et år) = 2988,-. Altså får du telefonen til 5547. Abonement må du jo ha uansett, så du kan ikke regne det inn i prisen som en del av telefonen.

     

    Det finnes utrolig mange frekvenser man bruker mobilnett på. Det betyr ikke at alle frekvensene blir sendt ut fra hver dekningsstasjon. Når Telenor bygger en dekningsstasjon, bygger de nesten alltid med 3 frekvenser (en lang, en medium og en kort), mens Telia stort sett bygger med to. Det vil si at taledekningen til Telenor dekker større områder enn Telia per dekningsstasjon. Legg merke til at vi nå snakker KUN om taledekning, og ikke datahastighet :)

  13.  

     

    Har en følelse for at den er utsatt for lite oppdateringer.

    Ja, for det er jo selvsagt forskjellige oppdateringer for hver farge :p

     

    Hvis det er forskjell i UI eller lignende så faller den raskt bak den normale utgaven, men jeg vet ikke, og jeg vet ikke hvor store forskjellene er. Derfor jeg sa at jeg hadde en følelse av det :)

     

    Hvis det bare er forskjellig farge, så har det selvfølgelig ingenting å si :)

    Tipper at Samsung ikke er SÅ dumme. Det er nok et Tema som ligger oppå og ikke et eget UI ;) Håper de slipper det i temabutikken slik at alle kan få det, selvom man "bare" har vanlig S7. Så smooth ut i alle fall :)

  14. Syns det er urettferdig å trekke for at de er tidlig ute med en ny standard. Noen må være først, og usb type c er jo en bedre standard på alle områder slik jeg har forstått det, så å trekke for at det enda ikke er utbredt er som å trekke et online spill for at det er få motspillere online en time etter at serverene er åpnet. Skal de ikke heller roses for å gå fremover? Om 6 mnd (eller kanskje et år) vil det jo heller være sånn at telefoner blir trukket fordi de IKKE har usb type c... Og at testeren glemte laderen hjemme, når vedkommende er fullt klar over at han er 1 av 5 personer i hele norge med denne typer lader akkurat idag er jo ikke akkurat telefonen sin feil, men heller en ganske idiotisk ting å gjøre? :p Ja, jeg ser at det også er på pluss siden, men likevel syns jeg det er urettferdig.

  15. Jeeez. drømmejobb. Dere kunne ikke ventet til våren når jeg er ferdig med utdannelsen? :p Jeg har flere års erfaring i utelivsbransjen i stavanger. De siste  årene jobbet jeg som bartender og hadde også en liten hånd med i drift samt at jeg var pr og eventansvarlig det ene stedet jeg jobbet før jeg begynte studiene. Jeg har også flere års erfaring på en restaurant med selskapslokaler for flere hundre mennesker hvor jeg arbeidet hyppig på flere eventer og bygget meg et bredt nettverk innen det meste som kreves i denne bransjen. Riktignok er nettverket ikke det samme som det en gang var, og er selvfølgelig hovedsakelig bare i Stavanger, men jeg har jo bevist at jeg er dyktig på dette. Jeg brukte flere år på å bygge et enormt nettverk innen event, musikk og bartending, servitører og litt catering. Samtidig holder jeg nå på med en bachelor i hotelledelse med fokus på fagene: økonomi, ledelse, markedsføring, forbrukerinnsikt og salg samt ansvarlig vertskap. Det siste året har jeg vært ansatt i et stort teleselskap, og har vært en daglig leser av tek igjennom flere navnebytter. Skulle nesten tro at jobben var laget for meg :p

  16. Denne tulle tlf fra Kina tester dere i Amobil men hvor er det blitt av en test av Motorola sine siste mobiler da?

     

    De skrev jo dette innledningsvis: de ble kontaktet av importøren med forespørsel om test. Om Motorola kontakter Tek og sender en mobil de vil lansere i Norge så tester de garantert denne også :-)

  17. Original Grain har hatt dette på lansering i flere måneder, og er klar til shipping i september, så gratulerer med å være sent ute med nyheten OG å nevne ett merke som ingen har råd til. Original Grain sine klokker ligger på rett over 1000 kroner og er derfor noe for mannen i gata. Nå har jeg ingen interesse av apple watch, men klokkene er dritfete :) så det blir nok en uten "duo" reimen som den heter :)

  18. Jeg venta på den ;) For det første: JEG er ikke skribent. For det andre: Når jeg skriver oppgaver på universitetet vil de ha minst like mange feil som dette om ikke flere, fordi først slenger jeg jo bare ned alt jeg tenker uten å bry meg om flyt eller å skrive riktig. Så leser jeg igjennom og reviderer. Så leser jeg igjennom og legger til og trekker fra samt endrer på tekstflyten hvor det trengs før jeg til slutt leser igjennom minst to ganger og sjekker at det ikke er noen voldsomme skrivefeil. For det tredje: det er totalt irrelevant å sammenligne meg, en forumbruker, med skribenter som har dette som jobb. For det fjerde: jeg har lest hundrevis av skrivefeil på tek.no uten og kommentere fordi jeg er klar over at ALLE feil ikke kan oppdages til en hver tid. Til og med New York Times slipper aviser med skrivefeil titt og ofte. Men her måtte jeg kommentere fordi det virker som at artikkelen ikke har hatt en eneste gjennomgang før den ble sluppet, og at skribenten bare har skrevet ned hva han ville ha fram iløpet av en times tid og lastet opp uten at hverken han eller andre har lest igjennom. At jeg skriver feil på et forum er en ting, og egentlig ikke annet enn forventet. Men at en seriøs nettavis ikke klarer å fange opp et så stort antall skrivefeil og så mange setninger med dårlig flyt, grenser til uprofesjonalitet etter min mening. har du lest artikkelen selv? Og du mener dette er helt ok norsk å "sende til print"? At f.eks ordet "ryktet" er skrevet feil en gang er ok, men når man ser det er blitt brukt konsekvent feil gjennom hele artikkelen tyder det jo på at det ikke er en skrivefeil men en journalist som har problemer med å velge rett ending på ord (viser også i feilen slo/slod). Det er i og for seg helt ok, jeg sliter med å se forskjellen på et/ett selv f.eks, men da må man kontrollere seg selv før man laster opp artikkelen! Og som sagt var flyten også til tider elendig. Det går ann å være kreativ nok til å ikke bruke de samme ordene for mange ganger i samme avsnitt.

     

    Det var uansett ikke min intensjon å skape en diskusjon til forumet, men å gi beskjed til tek.no at jeg som fornøyd leser syns det var en sløv glipp og at jeg håper de i fremtiden vil rettlese artikler bedre før de slippes ;)

  19. Alle skribenter kan ha en skrivefeil her og der. Men når det er så mye feil i en liten tekst kan man lure på hvem som fortjener mest hets, skribenten eller redaktøren... Å lese en artikkel må så mange konsekvente feil blir irriterende. Det skal ikke være "T" i denne endingen av "rykte" og her er det skrevet feil to ganger. Det heter heller ikke "slod" men "slo", og det å skrive "veldig bra" to ganger i samme setningen er bare lite oppfinsomt, dårlig norsk og lager elendig flyt i artikkelen. Denne artikkelen hadde samme akademiske nivå som en rosablogger, og det holder ikke! Dette er ikke ment som mobbing, men som kritikk fra en meget fornøyd og hyppig leser som ikke klarer å tilgi noe som får favorittnettstedet til å virke inkompetent. Hvordan kan jeg ta artiklene seriøst når det er så gjennomgående dårlig norsk i dem? Om det er dårlig flyt i artiklene og så dårlig norsk, kan ikke jeg som leser stole på at dere vet hva dere snakker om. Da tror jeg ikke på at fysikken i spillet er veldig bra samtidig som det ser veldig bra ut eller at det er viktig med ett godt ryktet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...