Gå til innhold

Noxhaven

Medlemmer
  • Innlegg

    5 278
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Innlegg skrevet av Noxhaven

  1. trikola skrev (6 minutter siden):

    Jeg er helt sikker på at de 55% utslippskutt innen 2030 er i forhold til vårt utslipp en gang på 90-tallet - ikke i forhold til i dag.

    Det betyr en god del av de 55% er allerede unnagjort med elbilene, elektrifisering av ditt'n og datt'n.

    Joda.. selv om du har rett så er utslippet i dag bare 4,6% lavere enn det var i 1990. Vi må uansett ca. halvere dagens utslipp.
    https://www.energiogklima.no/klimavakten/norges-utslipp

    • Liker 1
  2. Kajac skrev (1 time siden):

    100k ja, det er jo "nesten like mye" som 0,5-1 million....

    Det er fort rundt 12.000 pr vindu for vanlig ca. 1m2 vinduer. 10x10M (Innkjøp vinduer, frakte dem, demontere eksisterende, avfallshåndtere avrette/justere smyget for nytt vindu, dytte isolasjon, fuge to sider, legge gerikt, og utforing)
    Ytterdører er rundt 20.000. 10x21M. Mye av det samme som over, men høyere innkjøpspris.

    Går på du en klima vegg fra innsiden så koster det raskt om du skal tildekke, rive, avfallshåndtere, (avrette/lekte ut eksisterende bindingsverk om nødvendig) isolere, legge ny gips, strimle, sparkle gipse før det legges nye lister rundt 1200 kr pr m2.

    Har du et hus som er 10x10x5 meter. (100 m2 klimavegg pr plan, 2 plan) og du har 14 vinduer + 2 ytterdører og vi ignorerer tak/loft totalt:

    15000x14 = 168 000,-
    20000x2 = 40 000,-
    1200x200 = 240 000,-
    =448 000,-

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  3. Tipper bankene i størst mulig grad kun skal belåne kunder/hus som har akseptert energi merking.

    Så om Per ønsker å kjøpe huset til Turid som er til salgs, men Turid har ikke isolert huset så den har energiklasse G så kommer ikke banken til å innvilge lånet til Per.
    Da er vel valget til Toril å enten isolere så kjøper kan ta lån eller gå ned nok i pris til at folk kan kjøpe uten å ta lån.


     

  4. Kajac skrev (33 minutter siden):

    Dette er jo regelrett løgn, og klassisk Dagbladet-clickbait. For det første kan ikke disse direktivene ha tilbakevirkende kraft i Norge, og trolig ikke i de fleste EU-land. Det er en grunn til at det fremdeles er lov med elektriske anlegg fra 50-tallet til tross for at de ikke oppfyller dagens krav. Det er ikke anbefalt, men det er lov. Så lenge kravet som gjaldt ved bygging eller rehabilitering er oppfylt, er det godt nok. 

    For det andre kan ikke folk tvinges til å gjøre en oppgradering. Man kan ikke kastes ut av en bolig man eier dersom man verken vil eller har muligheten til å oppgradere. 

    Det som kommer til å skje er at oppgradering av bolig vil måtte følge de nye kravene. Sånn som det strengt tatt allerede er. Og alle boliger bør pusses opp og oppgraderes regelmessig, så denne prosessen vil gå sin gang. Neste gang du bytter vinduer må du ha vinduer som oppfyller de nye kravene. Neste gang du bytter kledning må det isoleres godt nok. Og så videre. Kravene vil kanskje gjøre oppussing dyrere, men fordelen med oppussing er at man kan ta det litt etter litt.

    I tillegg vil det garantert komme rause støtteordninger for å oppfordre folk til å gjøre oppussing og oppgradering på boligene for å gjøre dem mer energieffektive. Det vil tross alt ikke være mulig å gjennomføre oppgraderinger folk ikke har råd til.

     

    Jeg vet at mange her inne tror staten bevisst vil oss vondt, men alvorlig talt. Vi er ikke Nord-Korea heller.

    Jeg tror du undervurderer dette et par smuler.
    Her fra Huseierne.no
    https://www.huseierne.no/nyheter/enighet-om-epbd---vi-trenger-stotteordninger/

    Dette er vedtatt 

    EU ønsker nå å kutte i energiforbruket for boliger. Kuttene skal foregå på denne måten: 

    • Det skal kuttes 16 prosent av energiforbruket i boliger til 2030, sammenlignet med forbruket i 2020. 
    • I 2035 skal man ha passert 20-22 prosent reduksjon i energiforbruket, sammenlignet med 2020-nivået. 
    • Halvpartene av kuttene skal komme i den delen av boligmassen som er minst energieffektiv i dag 
    • Landene må ha gode støtteordninger til forbrukerne, som for eksempel skattefradrag, momskutt og rene støtteordninger 
    • Fritidsboliger, verneverdige bygg og bygg der det teknisk eller økonomisk er vanskelig å gjennomføre energieffektivisering er unntatt 

      

    Hva betyr dette i praksis for deg som boligeier 

    Den norske regjeringen kom i høst med en handlingsplan for energieffektivisering. Den foreslår å kutte 10 TWh av forbruket i bygninger innen 2030.

    For boligmassen er det omtrent som kuttene EU nå har blitt enige om.  

    Les mer: Du finner regjeringens handlingsplan for energieffektivisering her 

    Dermed er EU og Norge på linje om kuttene som skal foretas, mens EU-direktivet gir mer detaljer om gjennomføringen. Norge skal forhandle med EU om innføringen av reglene og skal etter EØS-avtalen innføre EUs regelverk. Vi har i dag allerede innført de første versjonene av bygningsenergidirektivet. 

    Totalt sett betyr dette at alle norske boligeiere må forberede seg på at man må energieffektivisere på en eller annen måte frem mot 2050. Dette enten man følger de allerede vedtatte norske reglene, eller følger EUs regler.

    Boliger har i dag ulike energiklasser, og målet om nullutslipp betyr i praksis at alle boliger skal ha energiklasse A til 2050.  

    Den økte fleksibiliteten som ligger i vedtaket fra EU betyr at boligeiere får større handlingsrom og forutsigbarhet. Og det gjør også at staten må sørge for gode støtteordninger til boligeierne for å få oss med "på laget". 

    Hva har Huseierne foreslått? 

    Vi i Huseierne foreslo allerede i februar 2022 følgende tiltak som vi mener passer godt for å nå både de norske målene og EUs mål: 

    • Momsfritak for isolasjon og nye vinduer til forbrukere. 
    • Panteordning ved utskifting av gamle vinduer. 
    • Skattefradrag for håndverkertjenester til energieffektivisering etter mønster fra det svenske ROT-fradraget. 
    • Distriktspakke med hjelp fra Husbanken, med miljølån til boliger i distriktene som ikke får lån i det ordinære markedet. 
    • Direkte støtte til kjent og velprøvd teknologi for energieffektivisering med en årlig ramme på minimum 1 milliard kroner 

    Finansbransjen kommer med egne krav når du skal ha lån 

    Parallelt med kravene fra myndighetene til energieffektivisering, vil du som boligeier møte krav fra finansbransjen. De fleste norske banke har satt egne krav om "grønne porteføljer".  

    Det betyr at de vil bare låne ut til boliger med energiklasse A og B, eller "straffe" de med dårligere energiklasse. Når dette innføres for fullt er uvisst, men mange banker har delmål om å ha for eksempel 55 prosent av porteføljen grønn til 2030, og så alt til 2050.  

    Det betyr at du også vil møte energieffektiviseringskrav fra banken din. 

     

    • Innsiktsfullt 4
  5. Brother Ursus skrev (12 timer siden):

    Men det argumentet brukes kun i politisk énveiskjøring - for å forsvare det uforsvarlige hvis de tilfeldigvis har rett pigmentering.

    Å forsvare eller fordømme en handling, utelukkende basert på hudfargen til vedkommende er rasisme.
    Rasisme i den mest potente og tradisjonelle forstand.

    For å ende opp med et syn, et tankesett og med det konklusjoner som dette, så må man først ha akseptert et utgangspunkt der mennesker av ulik hudfarge har forskjellig verdi - kun på grunn av deres hudfarge.
    Man er pr. definisjon en rasist og skal prøve å løse opp i angivelige urettferdigheter i samfunnet med lover, regler og handlinger som segregerer befolkningen basert på deres rasetilhørighet - noe som alltid vil lede til større barrierer mellom de involverte gruppene.

    De faktiske bakenforliggende grunnene - som lokalmiljøet, fattigdom, fragmenterte hjem m.m. - noe som omhandler samtlige uavhengig av hudfarge og som fører til en lavere sosialøkonomisk status, høyere grad av kriminalitet, større grad av avhengighet både fra substanser samt NAV/sosialhjelp og en generelt lavere levealder - det hoppes det glatt bukk over.. For problemet er for all del rasisme og det løses med motsatt-rasisme.

    • Hjerte 2
  6. Wheeljack skrev (8 timer siden):

    Hvorfor det?

    Hvis greia er at en ting ser ut som noe annet, så er vel ikke akkurat fantasy-sjangeren stedet å begynne å henge seg opp i sånt.

    Spesielt med tanke på at i samme spill så dreper man store drager og andre slemminger som man finner rustninger, staver, sverd og støvler i buken på...

    Fordi hele spillet er sånn at man finner ting som er relatert til dyret, arten og omgivelsene de befinner seg i.

    Når man finner slagegift fra slanger, edderkopp gift fra edderkopper, bjørneskinn fra bjørner og krabbeklør fra krabber, ugglebjørn fjær fra ugglebjørner osv. så er det en type konsekvent dynamikk som er logisk og gir spillerne en følelse av en fungerende verden som ikke en 6 åring som ikke tenker lenger en nesa si har sittet å funnet opp.

    Altså om man skulle fiske fisk og siden noen er redde for fisk så kunne valget vært at det byttes ut med bjørner som biter på kroken, så ville det vært absurd.
    At det ikke skal være noen logikk eller konsekvente strukturer, siden det er en del av "fantasy-sjangeren" - eller lettere sagt om du kan bortforklare alt med "jammen det er jo fantasy så da er jo greit" blir bare tullete.
      
    Det samme gjelder en spindelvevhule langt inne i skogen som er full av krabber også, krabber som trolig er fulle av edderkoppgift og spindelvevsilke.

  7. Revie skrev (20 minutter siden):

    Så prøver jeg å forklare faren i å legge merkelapper på folk som ikke trekker de samme slutningene som deg. Helt enig i at rasisme, sexisme og alle andre negative ismer er dårlig. Bare så det er ettertrykkelig forklart.

    Så skreiv jeg i går, flåsete, men likevel for å tegne klart: Det er ikke greit å kaste om seg med voldtektsanklager (mot uskyldige) selv om alle er enig i at voldtekt er jævlig og de som utfører er bånnfolk.

    Jeg tror, nei jeg forventer, at du er enig i det.

    Ergo, dersom man kritiserer karakterene i RoP eller SW av superhyklerne i Disney å være bleike kopier av LotR eller prinsesse Leia, så er man ikke "en del av problemet" av den grunn. Samme hvor mye du - eventuelt - skulle ønske det.

    Jeg er ikke fienden din og that's a good thing, vel?

    If you're not with us and think like i do, you're against us, the enemy, and the problem.
     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. Det er vel nærmere 18 år siden jeg spilte world of warcraft men når jeg gjorde det så var edderkopper i huler, grotter, ruiner og i skogen mens krabber var i nærheten av vann og nesten alltid ved eller i havet.

    Videre så kunne man finne edderkoppgift og edderkoppsilke blant mange andre edderkopp relaterte ting når man gransket en død edderkopp mens man kunne finne krabbekjøtt, krabbe klør og andre hav relaterte ting når man søkte gjennom kroppe deres.

    Hvordan fungerer dette nå? Er det krabber i grotter og i skogen som er fulle av edderkopp silke og edderkopp gift? Dette er smått absurd.. 

  9. Entern skrev (2 minutter siden):

    Vel, man skal jo aldri undervurdere ekstreme grupper, AKP-ml fikk jo dessverre stor innflytelse på litteratur- og universitetsmiljø til tross for at det var en liten bande ekstreme tullinger og idioter…

    Merk at sosialkonservatisme absolutt skjer her, og det sa jeg jo og.

    I muslimske miljøer.

    FRP/høyre miljøer og de folka som er langt ute på høyre siden i muslimske miljøer.
    Det er samme ulla egentlig, bare på hver sin side. Begge hater hverandre mer enn pesten men ideologisk er de ganske så like.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  10. AtterEnBruker skrev (17 minutter siden):

    fordi det er?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Social_conservatism

    https://www.populismstudies.org/Vocabulary/social-conservatism/ 

     

    Også: Hvis Johnny Bravo hadde vært lagd idag, hadde det nok vært 100 % certified woke, nedverdigelse av den tradisjonelle mannen og subversivt for kjønnsroller.

    Han prøver seg på to damer bare i introen.. det ville aldri blitt akseptert i dag.

    Denne brukeren skrev det bedre:

    image.png.4c53b5c489561b3be195b2848f700a73.png

  11. jjkoggan skrev (18 timer siden):

    Stipender kommer ofte fra individer-organisasjoner som donerer penger og ønsker å hjelpe spesifikke grupper.  Fattige minoriteter har problemer fattige hvite ikke har generellt.  Det finnes en del stipender for de med norske slektninger.

    Systematisk vaskekte rasisme med andre ord.
    Skulle likt å se et suppekjøkken med et skilt om at det kun er hvite mennesker som er velkommen og kun hvite kan få gratis mat om de er sultne. 

    Og jeg forstår også mer av hva du mener når du snakker om systematisk rasisme i et land, og mener dette er et problem i Norge når du kommer fra et av verdens mest rasistiske land og er vokst opp med og fått rasisme normalisert og rettferdiggjort hele livet, hvor man åpenlyst og skamløst forskjellsbehandler mennesker basert på hudfarge. Det er motbydelig. 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 2
  12. sedsberg skrev (10 minutter siden):

    Ja, der står det svart på hvitt:

    Det er 375 hus som helt 100% sikkert garantert vil komme til å brenne ned til grunnen! Helt horribelt!

    375 er ingenting. Det står også at 2819! ladebokser vil brenne ned til grunnen.

    image.png.7ebb950f2a1cdad3b61733d92037cdd3.png

  13. Snikpellik skrev (1 time siden):

    Det er Israel som er isolert, der nåværende regjering hverken ønsker en palestinsk stat eller en tostatsløsning overhodet. Resten av verden inkludert USA ønsker en palestinsk stat.

    Er du sikker på at USA ønsker en palestinsk stat? 

    US vetoes Palestinian attempt to gain statehood at the United Nations

    The United States on Thursday blocked a United Nations Security Council resolution that would have recognised a Palestinian state.

    Twelve members of the Security Council had voted in favor of the resolution, while two countries – the UK and Switzerland – abstained. The US vetoed it.

    https://edition.cnn.com/2024/04/18/middleeast/us-united-nations-resolution-palestine-membership-intl/index.html

    • Innsiktsfullt 2
  14. The Very End skrev (25 minutter siden):

    Hehe! Ser den. Men som Gavekort er inne på (dette ment som åpent spørsmål til alle), hvorfor må det være en baktanke her? Kan det ikke bare være så enkelt at de tjener mer penger på å lage «kjipere» karakterer? Virker som vi overkompliserer en veldig enkel sak :) 

    Listene over mest spilte spillene er dog ikke de nye AAA spillene med kjipere karakterer, men 6-12 år gamle spill med mer unike karakterer. De nye kjipe flopper på løpende bånd, men skal fortsatt satses på.

    Så saken er kanskje ikke så simpel like vel.

  15. Comma Chameleon skrev (8 minutter siden):

    Det er fortsatt penger som styrer. Hvis folk vil ha det så blir det laget.

    Er det virkelig det?

    I gamle dager med gamle Blizzard og lignende utviklere var det i større grad engasjement og personlig inspirasjon fra en gruppe genuine spill entusiaster som bidro til at utviklerne laget spillene de gjorde, videre at de faktisk solgte bra kom som en bonus, og var nok et resultat av at utviklerne faktisk elsket det de jobbet med.

    De solgte så bra at investorer kjøpte de opp og bedriftene endret seg gradvis til typiske min/maks profitt modeller.
    Her begynte ting å endre seg til det du sier, man endret innholdet i spillene til å passe massene for å selge mest mulig og man automatiserte og satte i gang alt man kunne som var kostnadsbesparende som igjen gikk utover kvaliteten og kundeservicen.

    Disse er EA, Blizzard, Bethesda++

    Nå virker det som om vi er skritt videre, der ren kapitalisme tidligere hadde tatt grep og endret spillverden til en sjel-løs pengemaskin er det en ny kraft som er med på å påvirke spillutviklingen i disse trippel A studioene. 
    Illusjonen om at alle er like, og alle har krav på en lik karakter. Vakre kvinner og barske menn er byttet ut med formløse kvinner og formløse menn. Der tidligere menn og kvinner kunne ha individuelle unike ulikheter er det nå nærmest et krav om at alt skal være flatt og identitetsløst.

    Nye store sjangere selger elendig, det folk spiller er spill som er i snitt over 7 år gamle på tvers av alle konsoller og inkludert PC.. og de spillene som virker selge bra er spill som er "ekstreme", spill som faktisk tør vise litt "cleavage" eller lar deg ha sex med en bjørn (Hei BG3).

    image.png.95518f1e09d109c9e6bb23060247556f.png

     

    Jeg vet ikke om dette har kommet til Japan enda eller om det kun er Niantic fra San Fransisco som står bak Pokemon GO som selv har gått inn for å endre kroppstypen til noe.. tja midt i mellom.

    image.thumb.png.13a614a8e689effbd6d6091b0b41cdc3.png

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  16. Rhabagatz skrev (32 minutter siden):

    ... som du kjenner til. Jeg ikke ikke helt sikker på at f.eks. Iran eller Syria er enige i dette.

    Vestlige nasjoner som planlegger noe mot nasjoner i Midt-Østen er alltid demokratiske anti-terror operasjoner eller frihetsoppdrag som hjelper en undertrykt befolkning mot de lokale styresmaktene.. som så klart på samme tid berører grunnleggende vestlige nasjonale interesser.
    Vi planlegger ikke terroroperasjoner som utføres av terrorister, det er det bare de fra Midt-Østen som gjør.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  17. Jeg vet ikke hvor godt rustet Israel er når det kommer til angrep mot nasjoner som er så langt unna dem selv? Arsenalet deres virker være ganske så fokusert på nærområdet.

    Nå som USA har sagt at de ikke vil hjelpe/bistå Israel med et angrep om de faktisk velger å angripe Iran, og at Israel må nedskalere situasjonen i midt-østen siden det er så anspent, så lurer jeg litt på hva de har tenkt å gjøre.. og ikke minst hvordan landene mellom Israel og Iran handler om Israel velger å svare nå når selv deres nærmeste allierte er på vei til å melde seg ut.

    "Let me be clear: if Iran or its proxies take actions against the United States or further action against Israel, Iran will be held responsible," he said.
    Still, Biden told Netanyahu the U.S. would not participate in any Israeli counter-offensive against Iran over the attack, a White House official said.
     
    U.S. State Antony Blinken and Defense Secretary Lloyd Austin also spoke to counterparts including in Saudi Arabia, Turkey, Egypt and Jordan, stressing the need to avoid escalation, the importance of a coordinated diplomatic response, and emphasizing the U.S. will continue to support Israel's defense.

    https://www.reuters.com/world/middle-east/israels-netanyahu-vows-victory-after-iran-strikes-fears-wider-conflict-grow-2024-04-14/
    • Liker 3
  18. SanityAssassin skrev (12 timer siden):

    De aller fleste har ikke råd til å tape det Norsk Tipping har satt som maksgrense.

    Grensa er jo "bare" 20.000 kr i måneden. Har du en median lønn på 50.660 kr og en typisk 34% skattesats så sitter du igjen med 8370 kr etter at skatten er innbetalt og gamblingen er gjennomført.

    Man burde kanskje få skattelette for en del av det man gambler bort til Norsk tipping da dette går tilbake til staten..
     

  19. Theo343 skrev (22 timer siden):

    Jeg tenker at selv om AI kan gjøre en god jobb på mange kreative områder som musikk, grafisk, kunst, litteratur, koding osv så vil det nok aldri fullstendig erstatte den sjelen et menneske kan legge i arbeidet. Ja det vil nok ta over en del av lavterskel arbeidet og sikkert ha sin egen "creative genius" branch etterhvert, men jeg tror rett og slett at mennesker alltid vil være foretrukket for mange slik som man eks. ser med møbelsnekkere. Man har færre møbbelsnekkere pga masseproduksjon men stadig fler våkner opp til å benytte disse for kvaliteten og sjelen det gir i arbeidet.

    Det vil alltid være mer imponerende for meg med godt håndverk utført av en person eller gruppe mennesker enn om en maskin har gjort det. Det vil alltid være marked for det selv AI/AIG vil ta over mye i bunnlinja.

     

    Det sa sikkert folk når de første kaffetrakterne kom også.. Den gode smaken ligger i sjela til hu som står og koker kaffen på kjøkkenet, en maskin kan sikker lage noe svip, men det stopper der. Kvalitet blir det aldri.

    Min spådom er at innen 5 år så klarer du ikke skille på noen av de bedre AI genererte produksjonene via blindtester. Samme om det er musikk, kunst, litteratur, koding, film, fortellerstemmer m.m.
    Alt er i oppstartsfasen om dagen og det er helt klart upolert og usjarmerende akkurat nå. Som en gyngestol frest ut på et samlebånd sammenlignet av en som er håndlaget av en møbelsnekker.

    Forskjellen er at AI er et verktøy og når verktøyet blir godt nok så kan de som bruker verktøyet som f.eks. møbelsnekkeren produsere håndlagede gyngestoler på samlebåndet med alle unikheter og detaljer i hver eneste stol som om han ville gjort ved å håndlage dem selv.

    Videre så vil dette verktøyet kunne brukes til mye mer enn kun møbelsnekkerarbeid, det kan brukes til skremmende mye og det vil være brukeren av verktøyet og deres kreativitet som er avgjørende for det ferdige produktet.

    Om noen år så kan trolig den lokale skomakeren lage en Pixar film på et par dager ved å skrive inn 10-12 sider med ulike kommandoer. Da er animasjonene på plass, historien er på plass, stemmene i filmen er på plass og filmmusikken på plass.
    Rulleteksten vil kun ha et navn, verktøyet brukt og eventuelt navnet til personene stemmene er basert på.
    Nå koster en sånn film ca. 200 millioner dollar, og det brukes ca. 200.000 arbeidstimer.
    Skomakeren kan lage en kostnadsfritt på fritiden sin i løpet av en helg, det eneste hinderet er ens egen kreativitet.
    Se f.eks en liten kommando med det upolerte AI video verktøyet "Sora" som er i beta fasen.
    Prompt: Animated scene features a close-up of a short fluffy monster kneeling beside a melting red candle. The art style is 3D and realistic, with a focus on lighting and texture. The mood of the painting is one of wonder and curiosity, as the monster gazes at the flame with wide eyes and open mouth. Its pose and expression convey a sense of innocence and playfulness, as if it is exploring the world around it for the first time. The use of warm colors and dramatic lighting further enhances the cozy atmosphere of the image.

    Spoiler



    Ekstremt mange vil nok miste jobben sin eller se en dramatisk reduksjon i verdien av det de jobber med og noen vil nok bli ansatt av selskaper som søker folk som er kreative og kan bruke AI verktøyene som blir tilgjengelig.
    Men det at vi ikke trenger 200 000 timer på lage en 2 timers animert underholdnings film er vel i det store og hele tid og penger som kan brukes på mer nødvendige ting?
     

    • Liker 1
  20. For meg så fremstår det svært merkelig å bedømme nazistenes ideologi basert på nådagens syn på "Høyre vs venstre" aksen og dets politiske spektrum. Det samme gjelder for øvrig Stalinismen og mange andre unike idealistiske maktstrukturer gjennom historien også.

    Det Stalin, Hitler og Kim Il-sung hadde til felles er at alle grep makten og satte seg selv på en type pedestal hvor lederen, altså dem selv og ideologien/politikken de fremmet skulle tilbes og forgudes av folket som en religiøs sekt, koste hva det koste vil.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  21. Red Frostraven skrev (4 timer siden):

    Altså.
    Det er ingen hersketeknikk å forsøke å avklare hvorfor du ikke forstår noe jeg finner så åpenbart at jeg sliter med å forstå hva det er du ikke forstår.
    Da må vi starte med feilsøking.

     


    Du stilte dog opprinnelig spørsmålet om hvilke policier, lover, normer eller praksiser som (i seg selv) var rasistiske.
    Lovene er stort sett nøytrale.

    Det ble påpekt av to parter at utøvelsen av disse -- utøvelsen av policier, lover, normer eller praksiser -- kan gjøres med bias, basert på fordommer.

    Så svarte du med spørsmålet 'utøvelsen av hva da?', selv om det var gitt av din egen post og helt klart ut fra kontekst.

    ---


    Regjeringens litteraturgjennomgang av forskning på kriminalitet gjennomgår svært mange momenter som er beviser på bias store nok til å gi utslag på kriminalstatistikken, på en rekke områder.

    https://www.regjeringen.no/contentassets/2fa4635ae7b54a4aaab4d62cfa5bb2b5/innvandrere-og-kriminalitet---en-litteraturgjennomgang.pdf

    Et konkret moment:
     

    Rent overfladisk, så ser det ut som om domstolene har bias mot nordmenn.

    Men, når man ser på de konkrete sakene og deres innhold, så viser det seg at nordmenn som får sakene sine ført for retten begår grovere kriminalitet i snitt enn ikke-vestlige.

    Som egentlig betyr at det skal mindre til for politi og påtalemyndigheter å ta ut tiltale mot ikke-vestlige og at de gjør det med lavere terskel og svakere beviser, mens etnisk norske slipper unna anmeldelse og/eller oftere får gjøre opp for seg uten plett på rullebladet.

    Alternativet -- at nordmenn ikke begår mindre alvorlige forbrytelser, og at innvandrere ikke begår alvorlige forbrytelser -- er ikke realistisk.

    Sånne bare for å få dette komplett. Hvordan er det med folk fra Asia når det kommer til disse tingene? Er det egentlig de som er på toppen av rasismesystemet og styrer alt? De er minst rasistisk mot sine egne, litt mer mot hvite og mest mot sorte? De er jo ikke de med "makt" i verken Norge eller USA men det er færre av de i fengsel i forhold til andelen som bor i landet sammenlignet med f.eks. de med afrikansk bakgrunn? De har en høyere inntekt og en større andel er advokanter etc enn de med afrikanske forfedre.. Hvordan passer dette inn i rasisme doktrinen?

    Kan det være andre grunner som utgjør disse statistikkene som går på korrelasjoner? Kan afrikanere f.eks. ha mer testosteron enn hvite og mye mer enn de fra Asia?
    Har menn mer testosteron enn det kvinner har? Er kvinner underrepresentert når det kommer til å bli dømt av loven sammenlignet med menn?

    Når man kirsebær-plukker saker og statistikker for å passe ens egen agenda mens man forkaster eller ignorerer alt som ikke passer den så virker det mer som man er en konservativ religiøs enn noen som prøver å finne ut av hva som faktisk er årsaken til ting. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  22. Tussi skrev (4 minutter siden):

    Det man da må spørre seg er, er det sult fordi det ikke kommer inn nok mat? Eller er det sult fordi maten som kommet inn, som skulle vært delt ut gratis til densom tenger den, blir solgt til priser de færreste har råd til, av korrupte tjenestemenn og Hamas ?

    For da snakker vi ikke lenger om tilgang på mat, men om råd til mat, misbruk av  nødhjelp etc, som sult i et utviklingsland der økonomi bestemmer hva folk har å spise

    Da kan det faktisk være sult samtidig som det  kommer inn tilstrekkelig mat. Med Hamas med makten forundrer det meg ikke ihvertfall

    Faktisk.no artikkelen fra midten av mars tar seg av det meste av dette. Alt fra inntransport av mat, matpriser og hvor mange som sulter. (Selv om ingen EGENTLIG påstår at det er noen som sulter i Gaza)

    https://www.faktisk.no/artikler/jdpgx/her-star-koen-inn-mot-gaza-samtidig-dor-flere-barn-av-sult

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...