Gå til innhold

trekkoppfugl

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trekkoppfugl

  1. Hei! Jeg håper dette er riktig sted å poste dette...

     

    Noen har kopiert (den offentlige) profilinformasjonen på min bestemors Facebook-profil, og laget en ny falsk profil med hennes navn og bilde som blir brukt til å scamme med (eller de prøver i hver fall). Kontoen sender ut venneforespørsel til alle på vennelisten hennes + fremmede, og når man legger til får man innboksmeldinger om at man har vunnet i lotto osv., sånne typiske scam-meldinger. 

     

    Hvordan skal vi få rapportert og stengt denne kontoen? Jeg har ikke facebook selv, men spør på vegne av familien min som lurer på hvordan vi skal løse dette. Vi har selvfølgelig lagt ut beskjed på tidslinjen hennes om at vennene hennes ikke må legge til den falske profilen, men vi vil helst få den fjernet. Vi vil jo ikke at hun skal få problemer pga. at noen bruker hennes navn til ymse ting.

     

    Vi har prøvd å rapportere profilen, men synes det er vanskelig å vite hvilke alternativer / hvilke regelbrudd vi skal rapportere den under, på en måte. Det er jo ikke noe alternativ spesifikt for denne situasjonen, så vidt vi kan se...

     

    På forhånd tusen takk.

  2. I hovedtrekk: Regnskapsførere fører regnskap, mens revisorer kontrollerer at regnskapene er korrekt utført i henhold til lover og regler.
     
    BI forklarer yrkene slik:

    • Som regnskapsfører har du ansvar for at regnskapene i en bedrift eller organisasjon er i orden.
    • Er du revisor, passer du på at bedriftene rapporterer det de skal til myndighetene, og det er ofte revisorer som hentes inn for å granske eventuelle feil eller mangler i regnskaper.

     
    Utdanning.no er kjekt å ta en titt på når du vil finne ut hva yrker går ut på, utdanningsvei, og gjennomsnittslønn for yrket. Her er sidene for regnskapsfører og revisor.

  3. Hei. Jeg har et problem med installering/opddatering til Windows 10.

     

    Jeg har en HP EliteBook 8460p med Windows 7 (64-bit). Jeg får ikke installert WIndows 10 pga. et program kalt HP ProtectTools Security Manager. Det står at jeg må avinstallere programmet før jeg kan installere Windows 10. Problemet er at jeg ikke får avinstallert programmet. Får bare beskjed om i  Installation Wizard at "this software is not supported on this system". Har googlet, men finner ingen løsning som fungerer. Har prøvd å laste ned drivere fra HP, men det fungerer heller ikke.

     

    Er det noen som har samme problemet, og/eller vet hva jeg kan gjøre?

  4. Jeg er så lei av at mamma klandrer for alt, og at hun for stolt til å si unnskyld så hun bare ignorerer meg. Jeg er så lei å stadig bli mint på at jeg egentlig ikke burde bo hjemme i en alder av 23 år. Jeg vet det. Jeg bor ikke hjemme fordi jeg vil, men fordi det ikke er noe jobb å få. Jeg kan ikke flytte ut og betale regninger på vikarjobb hvor jeg kan gå flere uker uten vakter. Hver gang foreldrene mine snakker om at det ikke er deres oppgave å fø meg, føler jeg meg så skyldig at jeg bare vil dø. Jeg vet det, jeg vet det, jeg vet det, og jeg er lei meg. Skulle ønske jeg ikke var en byrde. Skulle ønske jeg bare kunne dø.

     

    Jeg lurer på om de noengang stopper og tenker over hvordan det får meg til å føle. Bryr de seg overhode.

  5. Hei!

     

    Jeg lurer på om noen har erfaring med Onkyo CS-265 (selges som Onkyo Hi-Fi Mini stereosystem på Elkjøp). Jeg prøver å finne ut hvor stille / støyende den er når den spiller av CD-er.

     

    Jeg har et stereoanlegg som jeg kjøpte for et drøyt år siden, som støyer veldig. (Man hører at platene går rundt / blir lest av, på en måte.) Så lenge jeg har på volum 10 eller høyere, hører jeg det ikke. Saken er at jeg liker å ha på lavere volum, men det er umulig når spilleren støyer sånn.

     

    Om ingen har erfaringer med akkurat det anlegget, vet dere om et (kompakt/mikro) stereoanlegg til en relativt billig penge (rundt 5000,- eller lavere f.eks.), som ikke støyer?

     

    Jeg har ikke så mye peil på sånne ting. Altså, jeg bryr meg ikke så mye om f.eks. lyden fra høyttalerne er middelmådig. Det viktigste for meg er at selve CD-spilleren ikke støyer. Hvis det gir mening.

     

    På forhånd tusen takk.

  6. Jeg antar at det med arbeidspenger menes dagpenger. Dagpenger er noe innsatte får for "deltakelse i arbeid, programvirksomhet, opplæring og andre tiltak innenfor aktivitetsplikten". Det er altså en slags lønn, eller arbeidspenger om du vil.

     

    Jeg vet dog ikke i hvilken kontekst ordet ble brukt i boken, så det kan hende jeg tar feil.

  7. Du finner pensumlistene her, ved å klikke på emnekodene i studieplanen. Pensumlisten for Innføring i sosiologi er for eksempel identisk med den i fjor -- foreløpig: endringer kan selvfølgelig forekomme i løpet av semesteret. Foreleserne pleier å fortelle hva de kommer til å fokusere mest på, og hvilke bøker du bør eller ikke bør kjøpe.

  8. De gikk ikke fri - Kvinnene som elsket okkupasjonsmaktens soldater (Ebba D. Drolshagen)

    Krigsdagbøker 1939-1945 (Astrid Lindgren)

    Krigen har intet kvinnelig ansikt (Svetlana Aleksijevitsj)

    Krigsbarn i fredstid (Kjersti Ericsson og Eva Simonsen)

     

    Utover det har jeg dessverre ikke mye å anbefale. Har ikke lest så mange bøker om krig, annet enn noen krigsdagbøker (f.eks. Anne Frank sin - selvfølgelig). Har du vært innom bibliotek eller bokhandel og spurt? Kan hende de kan hjelpe. (I hvert fall biblioteket, kan jeg tenke meg.)  :wee:

     

    Edit: Fant denne oversikten over bøker og publikasjoner om krigsbarn og deres mødre. Kanskje du finner noe spennende der.  :)

  9. Du kan prøve å bruke øyenbrynsgele (fåes kjøpt i klesbutikker som selger sminke, på Vita, Kicks, etc.), eller du kan eventuelt trimme de hårene som stikker ut. Øyenbrynene kommer nok uansett aldri til å se helt like ut, med mindre du sminker dem. Det er helt vanlig å ha et bryn hvor hårene vokser i samme retning og ligger rett naturlig, og et bryn hvor hårene vokser i (to) ulike retninger og er striere. Det er ikke sånn at du må fikse det, det er nok ingen andre som legger merke til det, men det er selvfølgelig forståelig hvis du synes det er irriterende. 

    • Liker 1
  10. Høres ut som talgkjertler. Det er helt naturlig og du trenger ikke å gjøre noe med det. (Edit: Ops, too slow.)

     

    Vil også legge til at når du har spørsmål rundt kropp og seksualitet, eller andre ting du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om, er Helsestasjon for ungdom et fint sted å gå til. All personell du møter der har taushetsplikt.  :)

  11. Du har kun rett til å fullføre videregående opplæring én gang. Du vil altså ikke ha rett på skoleplass når du er ferdig med et utdanningsprogram. (Ung.no: Ungdomsrett.) Yrkesfagelever kan dog ha rett til 4 års opplæring dersom det er fastsatt i faget. Ta deg en tur til fagrådgiver på skolen din og spør hvilke regler som gjelder for deg/for utdanningsprogrammet du tar.

×
×
  • Opprett ny...