Gå til innhold

thisisemiliee

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thisisemiliee

  1. Quick Time kan ikke spille av .mkv filer. Bruk heller VLC til å spille av filmer (link), da det programmet kan spille av så og si alle filformater.

     

    Etter at du har installert VLC, høyreklikk på den aktuelle filmen og trykk på vis info, da vil du få opp følgende informasjonsboks:

     

    rM1gkXa.png

     

    Der trykker du på "Change all" (eller det som er tilsvarende på norsk), og alle filmer med dette filformatet vil så åpnes med VLC.

    Takk!

  2. Etter å ha sett en film på Popcorn Time, den nyeste versjonen (5.6) og filformaten blir til en .mkv fil. Etter å ha lastet ned nye versjonen, har jeg ikke kunnet se nedlastede filmer fra Popcorn Time lenger, men dataen prøver å åpne filen i iMovie. Dette pleide aldri å skje før, men husker ikke hvilket program det var. Regner med at det var QuickTime Player. Prøvd å åpne i alle mulige video/filmprogram på Macen, har ikke prøvd å laste ned noen.


    Hjelp?

  3. Har vært dårlig i dag, men siden jeg hadde fri fra skolen i dag pga lærerne var for opptatt til å undervise. Skal man dra på skolen om man selv vet man har streptokokker? Har hatt halsbetennelse to ganger, i løpet av fjoråret så kan selv identifisere de. Eller hvordan er dette? Går på VGs1 nå, og vet jeg må ha erklæring. Men hvordan er det med dette med skole og streptokokker generelt siden det vanligvis henger i sammen med noe smittsomt?

  4. Grunnet er lei av Xbox 360 jeg har fordi føler alt er litt små trøblete til tider, så vil jeg skaffe meg PS4 i stedet, og alle kompisene mine bruker konsollen blir det også morsommere. Så jeg lurte på om hva forskjellen er på PS4, PS4 Slim og PS4 pro? Tenkte det var like greit å spørre her med en gang.

  5. Jeg vet ikke, men: Jeg antar at det er ok at ledsager kjører bak på firhjuling så lenge krav til kommunikasjon og merking av øvelseskjøring (L på refleksvest).

     

    Men følgende står hos vvs.

     

    Førerkort A1, lett mc – dvs mc med slagvolum under 125 cm3 (kubikk), og effekt ikke over 11 kw.

    Førerkortet kan tas fra 16 år. Øvelseskjøring kan starte fra 15 år.

    Førerkort A, mellomtung mc – dvs mc med motoreffekt under 25 kw, og under 0,16 kw pr kg egenvekt (fremkommer i vognkortet). Førerkortet kan tas fra 18 år. Øvelseskjøring kan starte fra 16 år.

    Førerkort A, tung mc – dvs mc uten begrensninger.

    Førerkortet kan tas fra 21 år. Øvelseskjøring kan starte fra 19 år.

    Men dersom du har førerkort A, for mellomtung mc, og har kjørt denne kjøretøyklassen i to år, kan førerkortet utvides til A, tung mc. Det betyr at dersom du tar førerkort A for mellomtung mc som 18 åring, vil du kunne kjøre tung mc uten begrensninger fra du er 20 år.

    For all øvelseskjøring med mc gjelder at både elev og ledsager skal ha gul refleksvest merket med L på ryggen samt ha kommunikasjonsutstyr for god toveis kommunikasjon. Også mobiltelefoner aksepteres nå som toveis kommunikasjonsutstyr til bruk under øvelseskjøring med mc. Dette forutsetter selvsagt at mobiltelefonene har tilleggsutstyr som gjør at de kan benyttes uten å komme i konflikt med forbudet mot bruk av håndholdte mobiltelefoner under kjøring.

    Hovedregelen er at elev skal kjøre med ledsager som passasjer, men dersom vektbegrensningene på motorsykkelen er til hinder for det kan ledsager kjøre etter eleven på egen mellomtung eller tung mc. Med vektbegrensninger menes at vekten av elev, ledsager og kjøretøy i sum må være mindre enn motorsykkelens tillatte totalvekt (fremkommer i vognkort).

    Kravet til gul refleksvest og toveis kommunikasjonsutstyr gjelder enten øvelseskjøringen skjer på en eller to motorsykler.

     

    Og siden hovedregel er at man skal være på samme kjøretøy kan det se ut som at det egentlig ikke er lovlig.

    Får nesten lese og finne ut mer da, men har hørt om mange som har øvelseskjørt med ledsager bak/foran øvelseskjøring også. Derav nysgjerrigheten.

  6. Her om dagen bytta vi choke -og gassvaier, i grunn passer alt, ettersom vi bestilte originaldeler til lettsykkelen min Yamaha Virago, men chokevaieren er for kort? Om vi fester enden av chokevaieren på chokeknappen står den i full choke hele tiden, samt ingen plass for vaieren å trekke seg tilbake. Noen som har tips til hvorfor det er sånn?

  7. Merkelig om det er leppebåndet som skapte mellomrommet, fordi leppebåndet er "festet" høyere opp og ender ovenfor tennene. Men takk for svar.

    Om det ikke ellers er indikasjon for kjeveortopedisk behandling må man betale fullt for slik behandling selv om man er under 18 år, men det er fortsatt mulig å ta kontakt med kjeveortoped på eget initiativ og be om behandling. Mellomrom mellom fortennene, kalt diastema mediale, skyldes ofte et stramt leppebånd, og fjerning av dette, kalt frenulektomi, er ofte nødvendig for et langvarig resultat selv med kjeveortopedisk behandling:

    upper-frenectomy.png

    Om mellomrommet ikke er for stort er det ikke noe problem å få bygget ut tennene littegrann med komposittfyllinger. Er du under 18 er dette gratis hos offentlig tannlege.

  8. Litt mellomrom mellom fortennene er jo bare litt sjarmerende :)

    Såklart kan det være det. Men, dessverre er det ikke alle som må leve med det som synes det er like sjarmerende. Skal ikke nå påstå at selvtilliten min er dårlig pga dette, for selvtilliten er på plass. Det som er saken er at jeg ville likt mitt eget smil, som jeg skal leve med i hvertfall 70 år til bedre, uten mellomrommet.  :hm:

  9. Jeg har aldri vært særlig stolt over smilet mitt, ettersom jeg ikke er spesielt glad i mellomrommet jeg har mellom fortennene. Hva har dere som fikset på dette gjort? Regulering er ikke aktuelt, siden mellomrommet er relativt lite, men synlig nok for min del. Har aldri fått kommentarer på at det er stygt eller noe, men personlig synes jeg det er litt synd, fordi jeg er ganske fornøyd med tennene mine bortsett fra mellomrommet, dessverre.

  10. Trenger hjelp til å finne en nettside som selger Mr. Horsepower genser som passer til meg, Small til menn blir for stort.. Eller nettsider som trykker genseren generelt? Finner ingen ting. 

    Forresten, er jente, så det er derfor genseren i str S for menn blir for stor ettersom jeg har genseren i den størrelsen.

  11. Har en presentasjon i engelsk og jeg har lest en god del om urfolket og kontinentet sin historie. Men, jeg sliter med å gjøre teksten "mindre" mer kompakt, altså mer info og mindre tekst. Er det noen som kan skrive et veldig kort referat så jeg får det inn med en teskje?

  12. Den 18 har jeg om kjæresten vært sammen i 6 måneder, noe som er en stor ting for meg ettersom tidligere har mitt lengste forhold vart i drøyt 2 måneder. Dette har jeg jo visst hele tiden, men han, ja hva skal jeg si, elsker meg mer enn jeg elsker han. Noe som ikke har vært noe problem for meg ettersom jeg ikke er den typen som har følelser rennende ut av hver åpning i kroppen, for å si det sånn.
    Men, noe som bekymrer meg er at jeg tror følelsene mine for han begynner sakte å "visne" litt. Er jo utrolig glad i han, er jo ikke det, men å være forelsket i noen er noe helt annet enn å være gode venner og er veldig glad i hverandre. Han er en utrolig følsom fyr, så dette er ikke akkurat et tema jeg føler jeg kan ta opp enda før jeg er mer sikker enn denne teorien jeg har nå. Kan noen hjelpe meg litt? 

  13. Nå snart skal jeg ta en ny piercing, altså rook piercing. Noe jeg lurer på er når piercingen er grodd og jeg kan bytte smykker, går det an å bruke bøyd "barbell" som brukes til øyenbryn og/eller øyenbryn piercinger? (Er ikke de også like?)  :hmm:

×
×
  • Opprett ny...