Gå til innhold

krystallklar

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krystallklar

  1. Hei

    Er det noen her som har studert/studerer på 1+5 medisinprogrammet på Bjørknes høyskole? Jeg lurer på om det kanskje er litt bedre å være ett år i Norge også 5 år i Ungarn enn å begynne rett på.. 

  2.  

     

    Vil slenge med at jeg er student i Split, Kroatia. Vi ble godkjent som ANSA land nylig. Hvorfor ikke søke hit? http://www.mefst.unist.hr/en-44/stranice-47/47

    Hvordan vil du beskrive studiet? Liker du deg der? 

     

    Veldig fornøyd. Jeg kan ikke sammenligne det med feks Polen, Slovakia eller andre land. Men de norske studentene som går her som har søkt transfer fra Sovakia, Bulgaria osv sier denne skolen her flere fordeler kontra de de gikk på tidligere. 

     

    Noen fordeler er:

     

    Mindre klasser (første klasse er 50 elever, men blir økt til 60 nå til høsten)

    Billigere (vi betalte bare 7000 euro pr år, men nå til høsten skal det økes til samme nivå som resten av europa)

    Blokk system (1 fag om gangen med en påfølgende eksamen rett etterpå)

    Høy kvalitet på fagene (er noen fag det er dårligere kvalitet på, som feks biofysikken)

    Høy kvalitet på foreleserne (nesten alle foreleserne/professorene har tatt utdanningen sin i utlandet (USA, Australia, England osv) og snakker veldig bra engelsk. Mange har også publisert internasjonale artikler.

     

    Så kan man diskutere om dette er en fordel, eller ufordel. Men de som kommer fra Slovakia har påpekt at prøvene er vanskeligere her, pga tilgangen på gamle eksamener er veldig dårlig. Du har ingen gamle eksamener å se på før prøvene, kun notater fra eldre studenter.  

     

    Jeg har anatomi eksamen neste uke, med påfølgende praktisk og muntlig. Største kritikken vil jeg komme med mot den praktiske delen da du får NULL poeng om du har skrivefeil. Vi skal identifisere 25 strukturer, og disse må skrives ordrett (skriver du en bokstav for mye så er det null poeng). 

     

    Ellers vil jeg si at trykket er veldig høyt med dette blokk systemet. Hele studiet er et stort skippertak, som egentlig passer meg utmerket. Fleste skoler har alle eksamenene samlet på slutten av semester, men her er de spredt slik at man må lese jevnt hele tiden. Skolen lider av det samme problemet som andre skoler i øst europa, det er survival of the fittest :p Ingen nåde og mange blir utbrent ila året. Vi er avskum, mens professorene er guder ;)

     

    EDIT: Glemte å nevne den største fordelen av de alle. Dette er SPLIT! Her har du palmer, middelhavet og varme! Ingen snø å jævelskap. Skal du først være 6 år i utlandet kan du lik så greit være på en slik plass og ikke i en industri by i Polen :p

     

    Tusen tusen takk for et så utfyllende svar!! Skal definitivt vurdere det. Lykke til på eksamen :wee:  :wee:

  3.  

    Det har gått ett år siden jeg var ferdig på vgs og siden jeg ikke kom inn på medisin i fjor tenkte jeg at jeg skulle vente et par år for å ta opp fag og få alderspoeng osv, men resultatene jeg får på privatisteksamen er omtrent de samme som jeg fikk på vgs så jeg ville spørre om råd ang hva jeg skal gjøre. 

    Skal jeg fortsette å ta opp fag og prøøve å komme inn i Norge, eller skal jeg søke i andre land, som Polen og Ungarn? 

    Og hvilken av de to landende er det best å studere i? Jeg har lest at hvis man studerer i Polen så må man også ha turnus der før man søker om autorisasjon i Norge. Er det da best å studere i Ungarn? Og er det vanskeligere å få turnus/jobb i Norge hvis man har studert medisin i Ungarn/Polen? 

    Jeg har selv søkt til Polen, og kommet inn på en av skolene jeg har søkt så langt. Synd du har fått samme karakterer nå som du har tatt opp fag. personlig, ville jeg ha søkt meg til utlandet. Det er mye bedre å bli ferdig med utdanningen i utlandet på seks år, enn å vente i mange år i Norge. Du taper utrolig mye tid. 

     

    Anbefaler deg å søke til Polen, hvor ordningene er mye bedre og rettferdige. Du har bare godt av å komme hjem og ha turnus. Da blir du bedre kjent med sykehusene og måten det arbeides på hjemme. Husk at selv norske legestudenter må gjennom turnus. 

     

    Hva mener du med at ordningene er mye bedre og rettferdige? Jeg er klar over at jeg må ha turnus, men på ANSA sine sider står det at hvis man er utdannet i Polen må man ha turnus i Polen, og jeg vil heller ha turnus i Norge.. 

  4. Det har gått ett år siden jeg var ferdig på vgs og siden jeg ikke kom inn på medisin i fjor tenkte jeg at jeg skulle vente et par år for å ta opp fag og få alderspoeng osv, men resultatene jeg får på privatisteksamen er omtrent de samme som jeg fikk på vgs så jeg ville spørre om råd ang hva jeg skal gjøre. 

    Skal jeg fortsette å ta opp fag og prøøve å komme inn i Norge, eller skal jeg søke i andre land, som Polen og Ungarn? 

    Og hvilken av de to landende er det best å studere i? Jeg har lest at hvis man studerer i Polen så må man også ha turnus der før man søker om autorisasjon i Norge. Er det da best å studere i Ungarn? Og er det vanskeligere å få turnus/jobb i Norge hvis man har studert medisin i Ungarn/Polen? 

  5.  

    Problemet er at jeg ikke er flink i R2 

     

     

     

    På ett par år klarer du det, evt kan du jo ta opp både S1 + S2, men da får du vell ikke realfagspoengene. 

     

    Ja, det er sant at jeg ikke får alle realfagspoengene..

  6.  

     

    Hvilke studie ønsker du å komme inn på?

    Medisin

     

    Har samme plan som deg, men jeg har tatt s1 og s2 fra begynnelsen av... det var lurt!

    Men du klarer det nok, men de informerte på skolen min om at det ikke var mulig å kombinere s og r matte.

     

    Så fint å høre :) Har du tatt opp andre fag eller venter du noen år? 

  7.  

     

    Men om du forbedrer/bygger på med fag kommer du vell ikke inn på førstegangsvitnemål,og da er vell kravet vesentlig høyere på Medisin? 

     

    Er litt usikker på dette. 

    Ja, det stemmer. Jeg må vente et par år (:

     

     

    Da er det vell like greit å ta R2 opp igjen? Da får du vell ekstra realfagspoeng også? 

     

    Problemet er at jeg ikke er flink i R2 

  8. Men om du forbedrer/bygger på med fag kommer du vell ikke inn på førstegangsvitnemål,og da er vell kravet vesentlig høyere på Medisin? 

     

    Er litt usikker på dette. 

    Ja, det stemmer. Jeg må vente et par år (:

  9.  

    Om du ikke trenger R2 for å komme inn på linjen beregnes den ikke med, iallefall slik jeg leser det:

     

     

     

    Hvis de språk- og realfagene du har tatt i tillegg ikke er et spesielt opptakskrav, blir de bare regnet med dersom det gir deg en bedre poengsum. Hvis karakterene i de nye fagene fører til at du får en lavere poengsum, regnes de ikke med.

     

    Ja, men den karakteren gjald når jeg søkte til høsten...

  10. Har så lyst å komme inn på drømmestudiet, så lurte på om noen vet om det er mulig å ha en kombinasjon av R1- og S2-matte? Jeg har egentlig R1 og R2 på vitnemålet men det gikk ikke så bra på R2-eksamen.. Jeg vet at R1 gir S1 og S2 kompetansen, men jeg kan ikke fjerne karakterene mine i R2 for å øke snittet mitt.. hehe

  11.  

    Det er mulig å søke fra tannlege til medisin(..)

     

    Jeg ser at flere har kommentert det samme, men dette stemmer ikke lenger for de fleste større universiteter som tilbyr disse studieretningene. Der medisinstudentene tar et fag som heter "Andresemester medisinstudie" (http://www.uib.no/emne/MED2) tar odontologi-studentene et introduksjonsfag i odontologi og "Oral biologi 1" (http://www.uib.no/emne/OD1INTRO og http://www.uib.no/nb/emne/OD1ORBI1).

     

    Jeg linker med eksempel i Universitet i Bergen.

     

    Edit: Rettet opp linkene som ikke ble så godt mottatt av den integrerte tekstbehandleren på forumet.

     

    Okei, takk for info 

  12. Det er mulig å søke fra tannlege til medisin, men dette må foregå via samordna opptak. Det vil si at du må likevel ha nok poeng for å komme inn på medisin. Etter første året på tannlege, søker du medisin, og deretter det som heter "Intern opptak for fritak og opprykk". Det er dessverre ingen garantier for at du får mulighet til å hoppe inn på 2. året på medisin, og avhenger av om det er plass i det kullet du ønsker å søke opprykk til. 

     

    Dersom du skal ta opp fag, ta gjerne ett år på universitet og gå noe relevant i forhold til medisin. Jeg gikk bioingeniør, og jeg har fått mye igjen for det :)

     

    Utenom det å ta opp fag er dessverre ikke noen annen mulighet til å søke og komme inn på medisin her i Norge. 

     

    Dersom det er en eller annen sykdom som gjorde at karakterene dine ble lavere på vgs, kan du søke med særskilt vurdering, men her kan du ikke ligge mer enn 2 poeng unna for å bli vurdert!

     

    Lykke til!

    Tusen takk for et utfyllende svar! Hvor mange år måtte du vente for å komme inn? 

  13. Finnes selvfølgelig ingen snarveier inn, da ville det jo vært meningsløst å ta opp fag for å komme inn. Men i prosessen for å sanke poeng vil du jo ønske å oppnå to ekstrapoeng for å ha studert et år, vært i militæret eller på fhs, og da kan du jo velge noe som er relatert til medisinstudiet. Det er ikke uvanlig å ha studert f.eks kjemi eller sykepleie i forkant, men du kan like gjerne studere kunsthistorie også, så lenge du oppnår 60 studiepoeng. 

     

    For noen år siden vet jeg det var mulig å starte på f.eks odontologi eller ernæring, for så å hoppe over til medisin etter ett år. Dette gikk an fordi de har/hadde felles undervisning første året, men jeg tror denne muligheten har blitt begrenset da det ble utnyttet. Du måtte allikevel søke gjennom SO for å komme inn på medisin, men man kunne i praksis spare ett år da det er lettere å komme inn på ernæring og odontologi. 

    Tusen takk for svar!

    Litt dumt at det er slikt men får bare vente et par år  :wee:

  14. Hei

     

    Jeg vil komme inn på medisin og skal ta opp fag osv. men lurte på om det er noen andre måter å komme inn på?
    Altså, kan man studere noe annet som gjør at det blir enklere å komme inn? Jeg vet at det er et krevende studie, men jeg lå ikke så langt fra opptaksgrensen, men må likevel vente et par år.. 
    Om det er andre alternativer vil jeg mer enn gjerne vite

     

    Takk

     

  15.  

    Jeg skal ta opp R2 i høst men har en bok som er utgitt i 2008. Jeg har sett at man må gjøre noe på CAS på del 2, men hvordan skal jeg lære meg å gjøre det når det ikke står noe om det i denne boken? 

     

    http://ndla.no/nb/node/98361

    http://sinusr2.cappelendamm.no/og http://sinus-r2.cappelendamm.no/ (oppdatert)

     

    Du finner mye hjelp der pluss oppdatert pensum. Jeg tok opp S2 i vår, hadde ingen lærebok og lærte meg alt pensum (+ geogebra, cas) ved hjelp av de to sidene. Det gikk veldig bra! Lykke til :)

     

    Tusen takk!  :wee:

×
×
  • Opprett ny...