Gå til innhold

entropicchaos

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av entropicchaos

  1. Jeg kjøpte disse i dag. (Før jeg leste denne omtalen i dag.) 

    Uheldigvis var det en feil på det paret jeg kjøpte først. Det var noen litt svake, men nokså konstante, knitre-lyder fra høyre klokke. Dro tilbake til Elkjøp, og fikk nye. 

    Det er forresten bare Elkjøp og Bose (nettbutikken deres), som selger disse akkurat nå.
    Det er litt merkelig, må jeg si. Er det lov, rent konkurransemessing? 

     

    Uansett, nå har brukt hodetelefonene i et par timer, og første-inntrykket mitt er ganske bra. Jeg bytter fra Jabra Elite 85h, som også er veldig gode hodetelefoner, men disse er litt mindre, og skal være enda bedre å snakke i. Har ikke fått prøvet dette så mye enda, men jeg er kjempefornøyd med lyden når jeg spiller musikk. 

     

    Jeg vil påpeke én negativ ting, så langt. Det har gjort en ting litt bakvent, når det gjelder designet. Alle de foregående hodetelefonene jeg har brukt, nå sist Jabra, og før der Sennheiser PXC 550, har hatt mulighet for at man kan henge hodetelefonene rundt halsen, og vri klokkene NED. 
    Bose har, i all sin visdom, gjort dette omvendt, slik at må vri dem OPP, noe som ser veldig teit ut og på ingen måte er ønskelig hvis det drypper litt når man er ute. Løsningen er selvfølgelig å ta hodetelefonene av seg, vri dem rundt, og deretter legge dem rundt halsen med klokkene ned, men jeg tror at dette, for meg, vil bli et gjentakende irritasjonsmoment.

    Også er jeg spent på hvordan touch-funksjonen kommer til å funke til vinteren. Jeg kjøpte de nyeste Sony-hodetelefonene før jul i fjor, men de byttet jeg inn den samme uken fordi jeg ikke fikk til å bruke dem utendørs. 

  2. Så dette er deres favoritt innenfor noise cancelling headphones. Javel.

     

    Så det at de har 50% dårligere batteritid, en dørgende kjedelig lydprofil for alle med over gjennomsnitts hørsel, ekstremt klumpete design som gjør dem idiotiske for folk som reiser mye, ikke følger med flyadapter, IKKE har bedre støydemping enn Sony, ikke har støtte for høyoppløselig lyd osv er ikke så viktig? Dere skriver jo alt dette selv? Og den får en 9'er med så åpenbare store mangler? Det er jo hinsides!og de er i tillegg priset 25% dyrere! Er det iPhone-syken som har rammet dere igjen?

     

    Det er null samsvar mellom artikkel og karakter så dette her kunne like gjerne vært en sponset artikkel.

     

    Batteriet holder i rundt 20 timer! Hvor mange folk bruker hodetelefoner lengre enn dette i strekk?? Du må jo antakeligvis lade telefonen i løpet av denne tiden. 

     

    Jeg vet ikke hva andre gjør, men jeg har dem over ørene, eller hengende rundt halsen når jeg reiser. Eventuelt ligger de hvor som helst på hotellrommet. Jeg har praktisk talt aldri hatt behov for å brette sammen hodetelefonene mine, og dessuten er ikke beskyttelses-vesken noe større enn de fleste andre. 

     

    Og hvem bruker fly-adapter uansett? Er dette et stort minus for noen? Jeg har ikke brukt dette en eneste gang så langt i mine 33 år. 

     

    Hvor god støydemping de har finner vi ut mer objektivt når rtings.com kommer med en omtale, men alt tyder på at det er veldig bra. Personlig synes jeg de er minst like bra som Jabra Elite 85h, om ikke bedre. 

     

    Alle omtalene jeg har sett av disse Bose 700 hodetelefonene, har vært veldig bra. "Basically" har de tatt den forrige toppmodellen sin, som var høyt elsket, og gjort den mindre, penere, og bedre, med bedre støydemping og bedre for samtaler, noe som er nyttig for veldig mange. 

     

     

    • Liker 1
  3. NB! Til alle som har innbruddsalarm fra leverandører som, f.eks. Verisure.
    Vær forsiktig med å kombinere alarmsystem, med smarthjemløsninger, som bruker Z-Wave.

    Fra artikkelen:

     

    Z-Wave benytter seg av en lavere frekvens, nemlig det lisensfrie båndet på 868 MHz.

     

    Det samme båndet brukes av alarmselskapene.  Hvis man kombinerer alarm og andre produkter, som bruker 868 Mhz båndet (som Z-Wave), så kan man ofte oppleve problemer med stabiliteten til alarmanlegget.
    Jeg jobber i alarmbransjen, og vi støter stadig oftere på problemer i forhold til dette.

  4. Fra artikkelen:

    "Akkurat som med Pixel-mobilene er det ingenting som tyder på at Pixel Slate kommer til Norge med det første."

     

    Er det noen som vet hvorfor det er slik? Er det Google selv, som ikke ønsker at vi skal bruke disse mobilene i Norge, eller hvem er det som står å hopper opp og ned på bremsen?

     

    De kinesiske mobilene fosser jo inn over grensen, i alle mulige slag, men vi skal ikke få Google Pixel? Var ikke det samme greia med Pixel 2?

    Disse mobilene får jo i tillegg jevnt over veldig god kritikk, og veldig mange ville vært interessert i dem, om så bare fordi de hele tiden blir oppdatert til nyeste Android versjon.

  5. Jeg tror at det er 2 viktige aspekter. Det ene har vært nevnt, og handler om eksklusivitet. 
    Det andre handler om varierende innhold basert på hvor man er geografisk. En amerikansk Netflix-bruker vil ha tilgang til ting jeg ikke har tilgang til, for eksempel. 
    Jeg tror at en veldig viktig faktor, når det gjelder hvorfor folk piratkopierer, handler om tilgjengelighet. Hvis man vil se en film, som er lansert i USA, men ikke lanseres i Norge før om ett år, (eller om det så bare er snakk om en uke), så vil folk gå for den enkleste løsningen, nemlig å laste ned innholdet. De fleste gir faen i alle slags byråkratiske begrunnelser for HVORFOR man ikke har tilgangen man ønsker, de vil bare ha tilgangen. Hvorvidt man piratkopierer er en REN kost/nytte-vurdering, for de fleste. 
    Hva er risikoen ved piratkopiering? Hvor godt kan man minimere risiko? Hvor dårlig samvittighet får man over å bryte loven, sammenlignet med tilfredsstillelsen ved å se det man vil, når man vil? 

     

  6. Noen som er kjøpt og betalt hos Forbrukerrådet?

    Eller som ikke henger helt med? Jeg synkroniserer en del store data mellom cloud-tjenester. Ukomprimert 4k video. Har relativt ofte oppsett av nye datamaskiner. Jeg ville ha trodd at "fri bruk" ville vært FRI så langt teknologien tillater det, og ikke ha et kunstig tak på en liten terrabyte. Jeg ville selvsagt aldri brukt Chili til dette. Jeg bruker fiberlinjer. Men altså.. Det kunne ha vært en backup-løsning, DERSOM de hadde fri brukt på ordentlig.

    • Liker 1
  7. Galaxy S7 er vel 5.1". Den har aldri blitt kalt for en "kompaktmobil". Xperia XZ2 Compact er 5"...........

     

    Men uansett, det ENESTE jeg bryr meg om annet enn bra kamera, er batteritiden. Jeg er dritt lei av at telefonen såvidt er brukbar når den er splitter ny, og etter 2 til 3 mnd er batteri-levetiden fullstendig håpløs.

     

    Minimum for enhver mobiltelefon burde være at den fungerer med aktivt bruk, med bluetooth, gps, og alle andre tjeneste PÅ, og i bruk gjennom dagen, og at den allikevel varer frem til kvelden.

     

    For meg, i serviceyrke, hvor jeg hører mye på podcasts via bluetooth, snakker en del, og bruker telefonen til navigasjon mellom kundene, så finnes det knapt en brukbar telefon.

     

    Jeg vurderer Huawei Mate 10 Pro, men jeg hadde et intenst hat-hat forhold til den forrige Huawei-telefonen min, og vil helst unngå dem.

     

    Hvorfor kan ikke de som utvikler telefoner fokusere på batteri-levetid litt mer? Jeg kunne til og med levd med en litt mer klumpete telefon, om den bare hadde vart lenger.

    • Liker 3
  8. Når ble trådløs mus bra nok da? Tidligere i år? I fjord? Jeg gav opp trådløs mus for noen år siden da det alltid var noe tull. Tregere responstid enn kablet var det alltid. I tillegg var det ustabilt, akkurat som om signalene bare falt ut. Jeg kunne bevege på musen uten at det skjedde noe. Å gå over til kablet var en drøm, og selve kabelen har aldri vært noe problem.

    • Liker 1
  9. Overskriften er jo helt feil. Det er IKKE en full PC i lommen. Ja, man kan koble telefonen via en hub og til en skjerm, og få se et grensesnitt som ligner på windows, men såvidt jeg vet kan man ikke ha ikoner på skrivebordet, man kan ikke installere de programmene man vil, osv.

     

    Det blir litt som å si at en IPad er en full MAC. Det er jo ikke det. Det er noe annet.

     

    Her er en litt mer nyansert omtale: (Riktig nok av 950, men de telefonene er veldig like på de fleste områder.)

    http://www.techradar.com/us/reviews/phones/mobile-phones/microsoft-lumia-950-1306004/review

     

    Noen poeng fra den linken:

    - Office følger med, men det får man også til Android.

    - Outlook fungerer bedre på android.

    - Facebook app er ofte treg

    - Instagram app er utdatert

    - Ikke Tinder app

    - Ingen Google apps

    - Microsoft Maps er veldig dårlig.

    - "There are also too many sign up screens when Microsoft's apps need to work more cohesively. Once I log into my Microsoft account the first time, I should be good to go. Instead, I find myself logging into each app again and again."

    - Lyden i telefonsamtaler er ikke god, og heller ikke ved bruk av høyttaler.

  10.  

    Sony’s camera is supremely capable, but alas, its software is slow and unresponsive. Having a fast lens and fast autofocus doesn’t mean much when the camera app takes up to three seconds to load. Nor am I thrilled to have to wait two, three, sometimes even four seconds for the album app to let me review my photos. In the world of mobile technology, these delays are small, unforgivable eternities. I could easily see the Xperia Z5 Compact as the perfect tool for discreet photographers, combining high-powered imaging with unnoticeably small size. But when I’m stuttering around the place, waiting for my photos to show up to make sure I had the shot and framing I wanted, I find that dream unfortunately out of reach.

    - Fra en annen omtale. Kilde: http://www.theverge.com/2015/10/16/9549247/sony-xperia-z5-review-compact-android

     

    Jeg irriterer meg i alle fall alltid over slike tregheter og forsinkelser i telefonene. Selv om det bare er noen sekunder å vente. Det blir noen sekunder å vente ganske så ofte av og til. Nå har jeg Samsung Note 4, en telefon med svært bra spesifikasjoner, men allikevel så går jeg stadig å irriterer meg over slike tregheter.

  11. Hvis jeg husker rett fra lanseringen, så begynner Surface Pro 4 på $899 og Surface Book på ca $1400. Det kan vel si litt om norske priser, kan det ikke? Vi ligger vel ofte i nærheten, gjør vi ikke?

     

    Produktene skulle kunne bestilles fra i morgen av i USA, og være tilgjengelig litt senere i denne mnd.

     

    Noen som vet når vi kan bestille disse produktene i her til lands?

     

    Surface Book frister litt må jeg inrømme.

     

    (Dog jeg lurer stadig på om jeg skal gå bort fra samtlig produkter fra både MS, Google, og Apple, pga deres intense spionering.)

  12. Som tittelen sier, hvordan omtaler man firmaet sitt?
     
     
    Jeg holder på å lage en en nettside (for første gang). Jeg synes at det høres litt rart ut hvis jeg bare snakker om meg.
     
    F.eks. så skal jeg lage en "Om Oss" side, om firmaet, men bare det blir jo feil hvis jeg ikke kan omtale firmaet i flertall. Må jeg skrive "Om MEG" eller "Om [Firmanavn]"?
     
     

    I de siste årene har [firmanavn] jobbet med flere forskjellige prosjekter. Vi har blant annet gjort [x] i 2012, og fremover utvider vi til flere prosjekttyper.
    Hvem hjelper vi?
    Vi hjelper hovedsaklig de i Oslo/Akershus som har behov for våre tjenester.

     

     

     
     
     
     
    Eller må det være?:
     
     

    I de siste årene har [firmanavn] jobbet med flere forskjellige prosjekter. Jeg har blant annet gjort [x] i 2012, og fremover utvider jeg til flere prosjekttyper.
    Hvem hjelper jeg?
    Jeg hjelper hovedsaklig de i Oslo/Akershus som har behov for mine tjenester.
     
     

     

     

     

  13. Regnes inntekt på utleiebolig som vanlig lønn? Eller kan man, som ufør, leie ut bolig(er) uten at det går ut over det man får utbetalt i trygd?

     

    Bakgrunnen for dette er at jeg spekulerer litt i fremtiden. Jeg står i fare for å bli ufør, men hvis det skulle skje så vil jeg få utbetalt en del forsikringspenger.
    Det er viktig for meg å prøve å ha disse planene klare før jeg eventuelt blir ufør, for hvis det skjer, så vil jeg være i en situasjon hvor slike avgjørelser kan være vanskeligere å ta. (Særlig hvis jeg ikke har tenkt igjennom dem på forhånd.)

    Så, hvis jeg er uheldig og blir ufør, så er spørsmålet hvordan jeg skal bruke pengene jeg får utbetalt. La oss si at beløpet er 1,5 mill. Jeg kan kjøpe en ny bolig for å leie ut, eller jeg kan få en fetere bolig å bo i selv. Penger i tillegg til trygden vil jo komme godt med, men hvis dette gjør at trygden blir redusert i tillegg til at jeg må skatte av leieinntekten, så er det kanskje ikke så lukerativt.

     

    En bolig vil vel stort sett, de fleste steder, stige en del i verdi i løpet av noen år, så om jeg selger den senere, så er det vel en god sjanse for at jeg tjener på det?

     

    Hva tror dere?

    (Og bare for å ha sagt det, jeg ønsker på ingen måte å bli ufør. Jeg vil helst fortsette å jobbe så lenge jeg kan, men hvis det verste skjer, så vil jeg gjøre det beste ut av situasjonen.)

×
×
  • Opprett ny...