Gå til innhold

kla3torsk1

Medlemmer
  • Innlegg

    373
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kla3torsk1

  1. Har nylig kjøpt hus for første gang. Helt nytt hus som ingen har bodd i før.

     

    Men etter å ha bodd her noen måneder, har vi oppdaget mange små feil.. Når vi ringer til selger, virker det som om han ikke tar dette alvorlig.. Og tror vi er dum og sier det ska være sånn.

     

    Vi spurte også om når ettårs befaringen er, og da svarte han at den hadde vert før vi flyttet inn..? Huset sto riktig nok tomt ett år før det ble solg. Men trodde da virkelig at befaringen gjaldt ett år etter overtakelsen av huset..? Tar jeg helt feil?

     

    Men vi vil ihvertfall ha inn noen til å se over hele huset. Siden det er så masse "små" feil.

     

    Men hvem ringer vi til da? Vi har jo ikke peiling. Noen sier vi må ringe en takstmann. Men noen sier at vi må først sjekke opp om vi har noen rettigheter til fri rettshjelp. At vi ikke ska måtte betale for det eller få det dekket..?

    Ikke vet jeg.. Hjelp!!!

    I teorien har du 5 års garanti, alle feil som oppstår innen 5 år etter arbeid er utført, skal rettes av utførende håndverker\entreprenør.

     

    1 års befaring skal taes 1 år etter at bygget\huset står klart og har hatt godkjent ferdigattest i ett år, så at ettårs befaring er utført er forsåvidt innenfor reglene!

     

    Er det selger som er utbygger\entreprenør? dette er vesentlig da det er utbygger\entreprenør du må kontakte angående feil å mangler som går på garantien, da dette er deres plikt å ta tak i.

     

    alle feil du rapporterer inn innenfor disse 5 årene med garanti, er de pliktige til å rette opp eller bevise at dette ikke er feil som følge av dårlig arbeid!

     

     

    Hva slags feil har dere oppdaget?

     

     

    EDIT: 

    Det beste er om dere ber utbygger ta en befaring på huset sammen med dere, hvis dere skal ha inn takstmann eller lignende, er dette noe dere må betale for selv, da reglene tilsier at man skal gi utbygger\entreprenør en rettferdig sjanse til å rette opp sine feil

  2. Ja det høres jo egentlig fint ut, takk for tips! :) skal sjekke ut.

     

    Jeg har ingen hull i CVen heldigvis, siden jeg har jo jobbet deltid i barnehage. Men jobbet der snart 5 år og er litt lei av det. Men er fin inntekt og fint med noen vakter. Men vil gjerne finne meg noe innen utdannelsen spesielt når det er gått 1 år nå siden jeg var ferdig ...

     

     

    Radiograf har jeg sett på, men slo det fra meg siden tenkte det er nok maaaange om benet på slike stillinger.

    Har du høydeskrekk? hvis nei: Så ta evt kontakt med en blikkenslager bedrift i ditt næromårde, vi trenger sårt "flere hender" over hele landet, tilogmed "godt" betalt som bare hjelpearbeider\voksenlærling! 

  3. Varmekabler/gulvvarme er bra for opplevd inneklima. Panelovner derimot er noe møkk som brenner støv.

    Høy temperatur oppleves ofte som dårlig luft, selv om den er perfekt innholdsmessig.

     

    Og så er alle forskjellige. Statistisk sett er det til enhver tid 20% misnøye på en arbeidsplass, uavhengig av faktisk temperatur. Noen liker det varmt, andre vil ha det kjølig.

     

    Og hva mener kla3torsk1 om lufting av takkonstruksjon og innervegger? Det gjøres for å hindre råte, ikke primært for å bedre inneklima

    Nettopp, råte i vegger og tak-konstruksjon spiller en stor del i rollen som omhandler "Inneklima", umulig å få godt inneklima hvis det er fukt og stillestående luft i konstruksjonen!

     

    Varmekabler på bad kan virke mot sin hensikt hvis det er veldig varmt i rommet samtidig som varmekabler står på høy varme, da blir rommet\badet fullt av fuktighet, da varme ikke fjerner fuktighet like effektivt som lufting, utskifting av luft er det som fjerner fuktighet!

  4. En god venn av meg har en Mazda 6 2018 modell, han har kjørt snart 130.000km med den siden ny (selger), å han har ikke hatt noe som helst tull med den!

     

    Har selv hatt BMW 520D 2016 stv, kjørte 45.000 med den uten dyre reparasjoner, men som du sier, så koster disse fort litt mere for tilsvarende årsmodell, men hvis dere kjører MYE og langt, så kan jeg absolutt anbefale en BMW 5 serie, nydelig komfort for langturer!

     

    Personlig så tror jeg dere blir meget fornøyd uansett hvilket merke dere velger, "nye" biler i dag er vell forsåvidt bra alle sammen :)

     

    Lykke til med biljakten

    • Liker 1
  5. "inneklima" er ett veldig bredt begrep, da det kan påvirkes av så mange faktorer som, lufting i takkonstruksjon, innvendig lufting av vegger, overtrykk\undertrykk i enkelt rom, fuktighet i kjeller og gulv!
     

    Det er stilles meget forskjellige krav om inneklima og luftmengde etter når bygget er ferdigstillt, hvor gammel er leiligheten du bor i? er det ventilasjonsanlegg der? er det gulvvarme? alle disse tingene spiller en stor faktor, varmekabler på badet kan også skape dårlig luft hvis disse står på hele året rundt

     

    Edit: har du ventilasjonsanlegg, så er kravene for tilførsel av "frisk luft":

     

    Soverom: 26kubikk pr time pr sengeplass

    Generelt boareal: 1.2 kubikk pr time pr kvadratmeter oppholdsareal

  6. Uff, jeg får så lyst til å bygge ny PC NÅ (!!) når jeg ser alt det snadderet som legges ut.

    Jeg sitter med min fortsatt dugelige rigg fra 2013, men jeg merker at CPUen - i7 3770K, overklokket til 4,20 GHz - begynner å bli en flaskehals.

    https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2gRWtIPSIB61UBZ9p?e=lRPjg2

     

    Jeg har forsåvidt handlelisten klar til nybygget:

     

     

     

     

    ...men jeg blir ikke enig med meg selv angående hovedkort.

     

    Jeg vil gjerne ha et Z390 hovedkort med 8x SATA-porter (har en haug SATA-disker jeg vil fortsette å bruke). Finnes det noe slikt?

    Eller er det kanskje ikke behov for eller mulig å bruke 8x SATA-porter sammen med 2x M.2 NVMe porter?

     

    EDIT:

    Fant ASRock Z390 Taichi (8x SATA, PLUSS dual-LAN OG PS/2-port, som var bonuser jeg ikke hadde forventet å finne). Oh well, er fortsatt i planleggingsfasen. :)

    Var selv glad i å ha mange sata porter å disker i pcen, men dette gikk over da jeg prøvde freenas for første gang ;)

  7. Bygget en liten Mini ITX av deler jeg hadde liggende i dag!

    Speccs:

    i5 8400

    Gigabyte b360 mini

    16gb corsair 3000mhz Vengance

    GTX 1060 gb

    en eller annen rævva PSU jeg hadde liggende!

    6tb HDD + 256 M.2 + 128gb SSD

     

    Husker ikke navnet på kabinett, men er ett coolermaster cube ting

     

    post-367879-0-38349600-1564852012_thumb.jpgpost-367879-0-83893800-1564852019_thumb.jpgpost-367879-0-80665700-1564852031_thumb.jpg

  8. Jo, jeg har slitt veldig med helsa (hodepine av dårlig luft, migrene av stress og støy og astma av støv og husdyrallergi) så lenge jeg har bodd her (ca 1 år) Har vært så sint over alt som har skjedd her også. Det er så mye at man blir helt matt og apatisk av situasjonen man er i, og man føler seg fastlåst.

     

    Så jeg ser frem til å flytte og legge kollektiv/sentrum-kapittelet bak meg, selv om jeg prøver å gjøre det beste ut av ting nå, dvs nyte nærheten til alt, og lage meg gode dager her jeg er nå.

    Det tror jeg på, trist å høre at det har gått utover helse og livskvalitet!

     

    Jeg håper og tror du får det mye bedre etter du har flyttet, godt du kommer deg ut av det!

     

    Fuktige rom kan jo for skape små organismer i dårlig ventilerte vegger, som igjen skaper sopp :\

     

    Håper du får det fint, å trives i ny leilighet når den tid kommer!  

     

    Det må jo også være helt herlig å komme ut av kollektiv, få litt "privatliv"! 

    • Liker 1
  9. Herlig. Tusen takk for hjelpen.. Spilte aktivt CS 1.6 for mange år tilbake, og nesten viktigere enn PCen var selve skjermen. Da var standaren 100hz over 60hz. Stor forskjell. 

     

    Vil det være verdt å øke budsjettet enda mer til eksempelvis denne: https://www.komplett.no/product/913470/gaming/gamingskjermer/asus-245-led-g-sync-rog-swift-pg258q#

     

    Minuset blir vel at den ikke støtter Freesync? Om jeg skulle bytte skjermkort i fremtiden.

     

    Baller seg på her nå.. Hehe!

    Det korte svaret er nei, da begge er 1080p og 240hz, så ville heller gått for den første :)

  10. Feil.

     

    De med godkjenning fungerer ut av boksen. De uten må manuelt aktiveres.

    Og ja, ville så klart valgt en som var "sertifisert"... Da sikrer man opplevelsen.

    de KAN virke med g-sync, men det gies ingen garantier! dette kan føre til screentear osv, så det er mye bedre å kjøpe noe man VET virker!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...